Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
YikeSS
tag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Utazz repülőn messzire, és rájössz, hogy nagyon is számít a méret és a súly. Arról nem beszéve, hogy ha jössz-mész, akkor húzza a vállad, cserélgetheted az obikat, stb. Halál kényelmetlen. Soxor már úgy utazunk, hogy a DSLR-t nem is visszük, mert csak nyűg... hiába készít jobb képeket.
-
Gulyopapa
addikt
Hát egy compact és egy dslr között ég és föld a különbség mindenképp :
Gyors-lassú, színhelyes-nem színhelyes, túlszaturált-nem túlszaturált, jó kontraszt-rossz kontraszt, megbízható-megbízhatatlan, jó vaku-rossz vaku, tiszta kép-iso 100-on is zajos kép ... soroljam még
Amúgy nem értem mi ez a méret gond ? Nem bírtok el 600-700 grammot vagy épp 1000-et ? Soha sehol nem okozott gondot. Ráadásul a súly miatt jobb is fogni és tartani is a gépet. Stabilabb.
Nekem. -
rmmm
tag
válasz
Anubis_9
üzenetére
nekem volt SX230-am is. az lassabban fokuszal!!!
ellenbe ki lehet kapcsolni a previewt, vagyis h mutassa a lőtt képet. az sokat gyorsit a folyamaton, h a következő képet lőddnem volt olyan zajos a képe, min sonynak, ellenben a pixelszám is azért kisebb
en nem bantam meg a cserét, a video miatt, durvan jobb, mint a canon. képeket meg monitorméretben nézek. ha nincs tukorreflexes géped, akkor ne nézegesd 100% méretben

ha ezt megfogadod, nagyon is elegedett lehetsz a minoseggel. a kis méret meg sokat jelent dslrel szembenvolt 20v, 100v, es 200v is nalam egy egy honapig. a bridgek picit gyorsabbak, elvileg picit fenyerosebbek. ez utobbit nem nagyon tudtam eszreveni a keszult kepeken. meg mas kulonbseget sem. igazabol ez a 3 gép egy ideig egyszerre volt nalam, sogoromnak meg 9v-je van. rengeteg tesztképet csinaltam azonos korulmenyek kozott, de nincs eszreveheto kulonbseg
ami a bridgben jo, az a kihajthato LCD, az nagyon sokszor jol jott. neha a nagyobb zoom és a viewfineder is jol jott. de osszesegeben nem éri meg a nagyobb méret szvsz
ellenben bridgenek szukebb az indulo látószöge, az nagy minusz!
es kb hasonloan torzitanak is az obik -
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Egyébként nem is lenne bajom a kis sonyval (vagy bármelyik kompaktal), gyors ő, de ez a mesterséges fénynél vakus kép megeszi reggelire. Ha csak simán az éjjeli módot használom,amihez nem vakuzik, akkor teljesen jó és gyors, de hát nyilván nem egy helyben ülünk egy bulin, és van ahol több a fény,van ahol kevesebb, ergo éjjeli móddal se megyek semmire,ha olyan helyen is készülnének képek, ahova már kell a vaku. Állítgatni meg nem akarom a tárcsát, ami érthető, nyilván a vendégekre figyel az ember, nem hogy a fényviszonyokhoz megfelelő beállítások között mazsolázzon.
-
Gulyopapa
addikt
Hát igen.
A bridge gépek talán gyorsabbak de kurva drágák és ugyanolyan nagyok, nehezek mint egy dslr ... szóval maradnak a tükrös gépek.
Snapshot-ra jók csak ezek a pocket-ok, ezt el kell fogadni.Amúgy ezt a sony-t a tesztek miatt vettem, mivel a tavalyi nyár legjobb gépének választották.
De azt nem tudtam hogy ennyi rossz fotózásra.
Ha ezzel lövök képeket 100-ból 1-2 amire azt mondom hogy jó. Ez pedig rossz arány.
Na mindegy ne ragozzuk tovább. Ez ilyen.
-
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Akkor választhatok, vagy sebesség,vagy méret, ezekszerint

Nem örülök neki, pont a méret miatt váltottam DSLR-ről (Nikon d3000), elfogadva a tényt, hogy ahhoz képest fossanat képek lesznek. Viszont,hogy ennyire tetű lassú egy DSLR-hez képest egy kompakt, azt nem tudom feldolgozni.
-
Gulyopapa
addikt
-
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Igaz... most próbálom kitapasztalni, hogy melyik mód az, amiben a leggyorsabban csinál vakus képet, házibuli/grillparty környezetben, teraszon, stb-nél ülve, egy lámpával általában, este.
Most a sima i módban kapcsoltam ki mindent, arc és mosolyfelismerést, gps-t, stb, de még most is van,hogy "rátartom" valamire, a vaku "villám" ikonja mellett a pötty fehér és sárga között váltogat, de nem fényképez, csak vár... persze, nem sokszor, 10 képből 2nél,de marha idegesítő a dolog...
Ha minden "felimserő" cucc be van kapcsolva, akkor egy év mire elkészül egy kép

A másik, hogy megnyomom a play-t,hogy megnézze ma képeket és hosszú másodpercekig bámulom a "kapcsolódás..." feliratot, mikor 15mb/sec-re képes k*rvagyors SDHC kártya van benne...
u.i.: mindegyik kompakt ilyen, amiket említettem, azok is? Mert akkor még értelme se lenne lecserélni másikra, csak fel kell lépni a dslr-ekre, amit a méret miatt hanyagolnék, ha van más út...
-
Gulyopapa
addikt
A DSLR-ekben meg a videó a "fosh"

Nincs normális AF, össze-vissza ugrál, az AF hangja szörnyen belehallatszik a videóba. Szóval messze nem tökéletes.
Viszont van manuál mód : tudsz blendét, záridőt, iso-t állítani és tudsz objektívet váltani.
El lehet dönteni hogy mi a fontosabb ...
Nekem volt 5DMKII-m, 7D-m, de mindkettővel rémálom volt a videózás MOZGÓ témára.
Nem mozgóra viszont gyönyörű a képük.
Kinek mire van szüksége.
-
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Nekem inkább az a bajom,hogy mindezt lassan csinálja (írtam, milyen viszonyok között). Nem érdekelne, hogy hányat ront el, ha gyorsan lehetne lőni a fotókat. Persze, gondolom, az is közrejátszik,hogy a vakut ilyenkor fel kell töltenie, de szerintem nem emiatt van az említett jelenség.
-
-
Gulyopapa
addikt
Amúgy nem értem hogy hogy lehet ennyire megbízhatatlan egy ilyen drága gép.
Úgy értem fotózni egy rakás **** ...
Teljesen ideális körülmények között is hol jók a képek hol elfogadhatatlanok ... -
Gulyopapa
addikt
válasz
Anubis_9
üzenetére
Válts minél előbb ha szép fotókat akarsz. Ez a gép szép és jó de már iso 100-on is zajos ami vicc. Videóra viszont tökéletes.
Kezdetnek egy használt váz jó lenne szerintem, pl egy Canon 10D vagy 20D, vagy Nikon D90,D100 vagy D200.
Veszel hozzájuk egy 18-55-os kit obit meg egy 50mm fixet és te vagy a király
-
YikeSS
tag
ITT egy újabb vízalatti video, ami a HX9V-vel készült, ha érdekel valakit.
-
Nekem a mesterséges fénynél, este készített képeknél van még "cumi". Nem tudom, milyen beállítást használjak, a vaku kell, mint kiderült, de a sima i, vagy i+ módban néha másodperceket vár, mire elkattan... csak nyomják a gombot, mi meg pózolunk, mint bögőlégy a sz*rosdeszkán, az meg csak néha 3-4 mp után villan....
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Február óta használom a gépet. A videó minőségével és a tájképekkel, távoliakkal semmi probléma nincs, viszont a közeliek nem tetszenek. Itt arra gondolok, amikor intelligens automata módban kültéren, kb. 0,5-1 m-ről, fényes nappal képeket készítek (pl. a kutyáimról), akkor azok elmosódottak, bemozdultak lesznek. Csak akkor lesznek jók, ha nem árnyékban történik a fotózás, ilyenkor 1/1000-es záridővel készülnek a képek. Viszont enyhe árnyékba húzódva legjobb esetben is csak 1/100 körüli értékek lesznek a képek elkészítve. Bár nincs ráhúzva a zoom, mégis bemozdultak lesznek a képek. Előző Canon S3 IS gépemmel nem történt ehhez fogható.
Miért lehet ez? Tapasztalata valaki ezt? SCN üzemmódból a sport módot választva ez némiképp kiküszöbölhető, de ott meg sárgásra színeződnek a képek.
Eleve nem értem, hogy kültéren, nappal, szikrázó napsütés mellett (igaz enyhez árnyékban), hogy állíthat a gép ilyen hosszú záridőt... 
Köszi!
-
rmmm
tag
Sziasztok!
Nem találtam sehol a menüben olyat, hogy fényképezés után ne mutassa az elkészült képet. Ez azért lenne jó, hogy gyorsabban csinálhassak újra képet, kb. mint DSLR-el. Ilyet nem is lehet beállítani?
Canon SX230-om volt, azon lehetett.köszi!

-
uki
aktív tag
Hi!
Tudom nem ez az adok-veszek rovat, de hátha. Eladó HX9V-t keresek.

Köszi:
uki -
Egyik nap úgy mentem el otthonról a fényképezővel a zsebemben, hogy nem volt benne memóriakártya. Azért a belső memóriára tudtam pár képet lőni, de a kérdésem,hogy azokat hogy szedem le? Ugyanis, ha kábellel a gépre kötöm, megjelenik intézőben, de nem tudok eljutni a képekig, mint mikor mindezt úgy teszem,hogy van benne memóriakártya.
-
Matthu
aktív tag
válasz
infinity76
üzenetére
Ez egy tök szép lensflare

-
Tulku
veterán
válasz
Matula 007
üzenetére
mts-t tömöríteni?...hmmm
Magix-ben van egy wmw mentési opció, ott szórakozhatsz a minőséggel (1-100% között lehet megadni) nekem már 80-90% között meglepően jó eredményeket produkált és jóval kisebb méretet eredményezett...
Premiere-ben is van wmw mentési opció, azt hiszem 10 mbit/s körüli, az is szépen dolgozik, de érdemes meglesni, nincs-e jelentős különbség a minőségben.
-
YikeSS
tag
válasz
infinity76
üzenetére
Szerintem csak simán szembe süt a nap
Ez sztem normál. -
Gulyopapa
addikt
válasz
Matula 007
üzenetére

-
Gulyopapa
addikt
válasz
Matula 007
üzenetére
semmivel ...
-
Matula 007
tag
Tudom nem az MP4 felvétel a kamera erőssége, csak kipróbáltam, és nem tudok rájönni hogy oldalirányba miért szaggat nagyon a felvétel. És nagyobb felbontásban jobban szaggat mint VGA-ban. Tudom használjam 1080p-be (így is szoktam) de azért érdekelne hogy mire föl ez a szaggatás?
Mellesleg én DivX Plus Converterrel simán letömörítem 1080p ban a nem olyan fontos videókat helyspórolás miatt, és meglepően jó marad sztem a képminősége. Ti mivel szoktátok "csak helyspórolás" miatt tömöríteni a videókat úgy, hogy minőségbeli vesztés full HD tv ne jöjjön annyira elő? -
YikeSS
tag
válasz
Matula 007
üzenetére
Nálam ez hibátlanul teszi a dolgát: [link]
-
Gaboren
tag
Üdv!
Használ valaki utángyártott akksit hx9-hez? 1 akksival sajnos eléggé meg vagyok lőve, mert főleg videózok, és egy koncert nem csak 50-60 percig tart, az akksi viszont csak addig.
-
Gulyopapa
addikt
Ja igen, de várjuk ki a végét. Ahogy néztem az érzékelő még mindig sokkal elmarad egy tükörreflexes érzékelőjétől ill ezek igen pici masinák >>> szar fogni

Maradok a Canon 20D, Sony HX9V párosnál ...
Ha annyira jó lesz az RX 100 képe ( nem túlszaturált, nem zajos iso 100-on is, nem roppant szar fehéregyensúly ) akkor majd megfontolom. Az ár viszont túlzott lesz sajnos, ahogy látom ... -
Tulku
veterán
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Igen de képminőség gyanánt én a fotókat értettem, ott egy "picit" elmarad az 5d mkII-től...
És azt akartam vázolni, hogy az rx100 pont egy ilyen ólinván lett...megfontolandó profi másodgépnek...szerintem sokkal inkább mint pl az új kanyon milc...de ez egy másik topik témája

-
Gulyopapa
addikt
-
Tulku
veterán
válasz
Gulyopapa
üzenetére
És ha akarsz egy kicsivel jobb videójú - akár manuálisan is állítható - és sokkal jobb képminőségű, optikájú sanyit, akkor az rx100-at vedd célba...200-ért
Csodák pedig nincsenek

Különben az új sanyi nagy szenzoros kompakt tényleg egy kiváló műszer...van mit csiszolni rajta, de úgy látom ez a sanyi vonala nem a nex vázak tömkelegének gyártása (üveg nélkül)
-
Gulyopapa
addikt
Így fél év használta után kikristályosodott hogy ez a gép csak videózásra jó, de arra nagyon.
Fotózni meg van egy 50k-s Canon 20D-m és ennyi
Na ez így nem igaz : macrózni is kiváló
-
Márton
nagyúr
Nem tudom, hogy sikerült ez a tesztfotó, de a lenti hajas részen
még egy hx7v is több részletet produkál mint a 9-es
-
Tulku
veterán
Én nem azt látom ezek szerint...elég a kezdő beállításnál meglesni az üvegen található érmén az arc körüli vízszintes csíkokat (hx20v-nél nincsenek) illetve az idős női arcot...
De írja is a prevjú, első hátrányként:
"Lots of detail smudging, even at ISO 100"Tehát megnyugodtam, nem a monitorommal van baj

-
djnice
veterán
-
Tulku
veterán
Díprevjú hx20 teszt fotó összehasonlítás...
A 9v agyonveri minőségben, részletességben (állítsátok be a jobb oldalra a 260-as helyett a hx9v-t)
-
infinity76
csendes tag
Fény felé tartva a lencse belső részén porszemcséket látok. Eszerint bele tud jutni vhonnan.
A képminőséget befolyásolja-e?, Érdekes mert alig használtam. Lehet mondjuk csak én figyelgetem az ilyen dolgokat. -
RolXX
tag
Én is így gondoltam... Csak azért ha jobban megnéz az ember egy csúcskategóriás mobilfotót, most még elég sok optikai torzulást, meg aberrációt lehet felfedezni, illetve mindenféle maszatolást és mosást, amivel a szoftver próbálja csökkenteni a zajt, a dinamikáról, élességről meg ne is beszéljek... Mobilba azt mondom szép, de mint fotós azt mondom még nagyon kevés... és akkor ezek után mosolygok azon, amikor valaki "profi kamera minőségnek" nevez egy mobilos kamerát, vagy tükörreflexes gépekhez hasonlítgatja, netán olyat állít, hogy jobb is azoknál...

-
Nayrobi
őstag
Tudnátok segíteni abban, hogy a 3D képeket hogyan tudnám megnézni? Van 3D tévém, próbáltam pendrive-val, de nem ette meg, próbáltam különféle képnézegetővel pc-n, de semmi.
-
Tulku
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Én ennyire nem vágom csak azt látom a rajzokon, hogy valami megosztásféle van a dologban...de a végeredmény a fujit igazolja...hát nem kompakt szint...ehhez kapcsolódva:
Személy szerint hiszem hogy az ilyen csúcsgépeknek (persze jövőbeni társainak) szerepük lesz, nem halnak el...annyira profi kezelhetőség, beállíthatóság és persze egy roppant jó fényerejű optika (ehhez hozzájön a fujiban a manuális zúm ami eszméletlen) ami azt hiszem a mobilokban a méretük, felhasználásuk miatt nem lesz meg...ettől függetlenül bitang jó képeket fognak készíteni, az emberek 80-90%-ának bőven elég lesz...
-
Tulku
veterán
Mobiloktól senki nem félti a fullfrémet...de ha 5 év múlva esküvőn előrántod az aktuális mobilcsúcsgépet és kattintgatsz vele, akkor semmivel sem fogsz elmaradni minőségileg egy hasonló méretű kompakt kamerától...szerintem inkább ez a jövő, mint a profi gépek letúrása...az egy más ügy.
-
RolXX
tag
Felbontás nagyon durva mobilhoz képest, nem tudtam, hogy van ilyen. De hogy tud-e jobbat produkálni, mint egy tükörreflexes, abban nem vagyok biztos. Persze ez attól is függ, hogy milyen vázról és milyen objektívekről van szó, de azért az aps-c, vagy fullframe szenzorral nehéz versenyezni, főleg gyengébb fényviszonyoknál. Na és ha az ember felpattint ilyen L-es objektíveket, akkor a kis "műanyag" mobil optikáknak annyi. De nem is várnám el egy mobiltól, hogy verjen oda egy milliós fotós cuccnak.
Telefonokba gondolom nem igen lesz optikai zoom és xenon vaku, szóval ha ezt nézzük a kompaktoknak is lesz piaca még egy darabig. Egyébként emlékszek, hogy 5-6 évvel ezelőtt, mikor megjelentek az első 2 megapixeles fix fókuszos mobilos kamerák, már akkor is azt mondták, hogy a kompaktoknak annyi, feleslegessé váltak.
Ehhez képest azért még most is inkább azt mondom, hogy ha lehet választani, akkor az esküvőmön ne mobillal fényképezzen a fotós
-
scarabaeus
őstag
Nem sima leméretezés és nem kimaradó pixelek azok - nagy érzékenységű módban, mivel az EXR szenzor speciálisan erre kihegyezett elhelyezésű R-G-B elrendezésében két adott színszűrős photosite egymás mellé kerül, kombinálhatóak, mintha egy dupla akkora területű ugyanolyan színszűrős photosite lenne; pixel binning. A másik mód is hardver, nem szemfényvesztés: a nagy dinamikát azzal éri el, hogy a fenti, azonos színű, egymás mellé kerülő photosite-párok egyikének más a zárideje, mint a másiknak.
-
Tulku
veterán
Érdekes...mobiltelefon...vagymi.
Na itt érezhető a fejlődés, azt hiszem 2-3 év és elfelejthetjük az un. kompaktokat.Más..
Írtam a leméretezésről...
Az ember álmodik aztán néha rájön, hogy a vágyott dolog ott pihen a közelében...a x10-em pont ezt csinálja ha exr módban leméretezem a képet, s beállítom a zajmentes módot...összehangolja a kimaradó pixeleket s olyan zajmentes képet rittyent, hogy ihaj...
Hát ezek szerint létezik...saját gépben is van...persze a 12 mp-es raw az igazi, az nagyon ütős... -
rmmm
tag
nyílván egy képnél többfajta korlát lehet. és én is azt hittem, hogy parasztvakitas a pixelszamnoveles. hiszen a szerencsetlen 1/2,3 szenzorom a hx200v-mben szepen megfekszik a legtobb esetben
na de a Nokiasok nem tudom mi a fenet csinaltak, de bizony ott nem parasztvakitas. nezzetek meg a tesztképeiket, erthetetlen. viszonylag sok korulmeny eseten lepipalnak sok mindenben tukorreflexes gepeket is. total érthetetlen
(nyilvan nem minden korulemeny eseten, es nyilvan bizonyos korlatok koztpl: kep
-
RolXX
tag
Úgy lehetne "extra jó képet" kapni, ha jó objektív is lenne a szenzor előtt, ami képes tökéletesen kirajzolni pl 8 megapixelt. Ha beraknak a telefonba egy olyan optikát, ami 2 megapixelnél többet nem képes élesen kirajzolni, akkor hiába tesznek nagyobb felbontású szenzort, a kép nem lesz jobb. De miért ne tennének nagyobb szenzort, ha a paraszt úgyis csak azt nézi, hogy "hány megapixeles"?

A zaj más tészta, ha van egy jó optika/objektív, a kép attól még lehet zajos egy gagyi szenzor miatt. De lehet 1 megapixeles szenzort is olyanra csinálni, hogy ne legyen zajos, nem kell ahhoz 40 megapixel. Sőt, minél sűrűbben vannak a képpontok(és minél kisebb a szenzor), annál nagyobb a zaj. -
rmmm
tag
köszi a választ mindenkinek.
ha jól tudom, a nokia leendo uj csodateloja majd igy fog tenni, osszeadja a pixelek infoit, es 40vhany helyett ha 8Mpelen fotozol, akkor kapsz egy extra jo kepet.
ami szinten rejtely szamomra, hogy miert nincs igazi intelligens zoom. fenykepnel nem lehet megcsinalni, de videonal a FullHD ugye csak kb 2Mp, mig a szenzor 16-18. ott lehetne valodi vesztesegmentes zoomot csinalni, ha ugy irnak meg a szoftvert.
-
Tulku
veterán
Szerintem az lenne a helyes kérdés, hogy egyszerűen leméretezi-e, vagy több pixel veszi-e át a helyét ilyen esetben az eredeti 1 pixelnek?
Mert ha igen (vagyis kb 4-ed méretben négy pixel érzékelné ugyan azt a jelet amit eddig egy) akkor lenne igazán értelme a dolognak...én is sokat gondolkodtam rajta, de nem igazán kaptam még érdemi választ arra, hogy van-e ilyen gép ami így csinálja a visszaméretezést...hiszen sokunk problémája ez...vagyis nem akarunk 75 megapixeles képeket tárolni, de minél jobb (zajmentesebb) minőséget szeretnénk elérni mondjuk 5-6 megapixeles felbontáson. -
RolXX
tag
Nem hinném, hogy kisebb felbontás esetén csak a szenzor egy részét használja, mert akkor nagyobb lenne a crop faktor, tehát nem tudnál olyan széles látószögben fotózni, mint amikor a szenzor teljes felülete használva van.
Tehát ezt az ötletet elvetve szerintem mentéskor átméretezi a gép jpg-t. Hogy minőségben milyen, tehát hogy megéri-e 5-10 megapixelben fotózni, azt csak úgy tudod meg, ha kipróbálod

Egyébként a zajt úgy tudod csökkenteni, ha alacsony ISO-t állítasz be, ami sötétebb helyeken hosszabb záridővel + állvánnyal kompenzálható. Szerintem iso 100-on, megfelelő záridővel, nem bemozdulva nem kéne hogy nagyon zajos, illetve zajszűrt-festményszerű legyen a kép, még 100% nagyításban se. Persze tudom, hogy nem mindig van lehetőség alacsony iso-n fotózni.
-
rmmm
tag
Amator kerdesnek tartom, de nem tudom

Szoval ha a gepen a fenykep meretet kisebbre veszem (mondjuk 5mp), akkor azt technikailag hogy csinalja a gep? 2 verziot is el tudok kepzelni:
- a teljes meretu nyers (raw) kepet lemeretezi kisebb jpg-be menteskor
- a szenzornak csak egy reszet hasznositja. ez persze eleg nagy butasag lenne, de semmin nem lepodok meg...Miert erdekel ez? Azt vettem eszre, hogy kb. negyed meretben hasznos a kep, a felett (AcdSee-ben 50%-ig oldalankent) mar nincs plusz info, zajos, illetve zajszurt festmeny.
Ezert helysporolas, vagy inkabb felesleges helypazarlas elkerulese vegett a szamitogepen at szoktam meretezni. De ha ezt a gep is igy csinalja (es nem a szenzor egy reszet hasznalja csak ilyenkor), akkor csinalja a gep, atallitom 5 vagy 10 Mp-re.
Egyebkent HX200v, de gondolom nincs kulonbseg.köszi aki tudja a valaszt!

(persze elkezdhetnem alaposan hasonlitgatni a gep altal lemeretezettet es a PC-n lemrezetezettet, hogy van-e kulonbseg, de gondoltam hatha megsporolom) -
Pool_
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Értem, köszönöm!
-
tiszavirág
tag
A kamerával formázva sem téma a 4Gb-os határ , mert alapvetően idő korlát uralkodik.
Az egyhuzamban rögzíthető videó anyag hossza hivatalosan max.29perc 59mp lehet, a gyakorlatban többször tesztelve ezt, nekem 29perc 48 mp +- 1 mp adódott. A kamera ebben az esetben (PS mód) 3 fájlt rögzített egymás után automatikusan,majd leállt. 2db kb.2 075 000 KB-os és 1db kb. 1 657 000 KB-os fájl lett, tehát ez összesen kb. 5 800 000 KB. Az egyes fájlok hossza az egyik alkalommal rendre,10:43, 10:38 és 8:28 volt, ez egyhuzamban 29p 49mp, ami már elég sok mindenre elég.
Természetesen minden számadatban lehetnek apró eltérések a felvett anyag jellegzetességeitől függően. -
Pool_
tag
Sziasztok!
Próbálta valaki esetleg exFAT fájlrendszerrel formázi a kártyáját?
Elvileg megeszi a gép, és akkor a 4 gigás videó korlát az megoldódna egycsapásra (már ha nem állítja le a videót így is valamiért).
Ha igen tapasztalt-e valami lassulást? -
VOid
tag
Sziasztok,
Hx9v v hx20v vásárlását tervezem, egy olyan kérdésem lenne, lehet hogy elég buta kérdés
de azért felteszem, az AVCHD formátumú videókat a gépen bsplayerrel le lehet játszani? vagy át kell alakítani előtte? esetleg van e olyan lejátszó ami alapból viszi. A másik kérdésem meg az lenne hogy, egy régebbi 82cmes nem LCD TVn sima asztali dvd lejátszóval egy adott formátumba átalakítva ? ez is kérdéses milyenbe , le lehet ezeket játszani? Tudom hogy ha lehetséges is a minőség nem fog látszani, de nekem mondjuk fontos lenne hogy azon is meg tudjam nézni őket ha akarom anélkül hogy vennem kéne egy ugyanekkora HDTVt 100ezer körül (amit persze idővel fogok is venni), nem csak a számítógépen ,.Remélem nem túl zavaros amit írtam köszönöm előre is a segítséget

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- VoLTE/VoWiFi
- Gurulunk, WAZE?!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Honor Magic 8 Lite 256GB Midnight Black Újszerű állapot 2029.02.11. garancia
- Dell Wyse 5470,14",FHD, N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az a tervem, hogy nem adom el a Sony-t, hanem mellette tartanék egy dslr-t.