Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiszavirág
tag
Van hivatalos ára a Hx9v közvetlen utódjának !
Mindenki kapaszkodjon meg és lehetőleg üljön le !! Hx20v 119900Ft
Remélem minden érintett kapisgálja már: ideje elkezdeni a maradék Hx9v-k
felvásárlását !!
-
Soni84
tag
Mindenesetre összedobtam egy gyors videót Adobe-ba, hát ilyen lett:
LINKSe eleje, se vége, a zene is rossz, stabilizáció hiányzik, sztory nincs, kevés snippetből dolgoztam és még a helyszín is unalmas.

-
Soni84
tag
Igazából nem csak a magix szaggat, hanem kipróbáltam többet is, köztük adobe premiere-t is, és az is egy idő után. Úgy látszik ez a gép nem videóvágásra termett!
-
Soni84
tag
Ja, csak nincs 700 dollárom Sony Vegasra

Magixxal akkor valami gáz van, mert igazából csak a "transition"-oknál szaggat be, de az épp egy fontos dolog...
-
Tulku
veterán
Magix szaggat...nálam is...ez van.
Viszont jó és könnyű a kezelése.
Itt is quad 9650, 6 gb ram, 5870-es kártya...szóval nem hardver függő.Valószínű az 50p elég megterhelő neki...de majd Tiszavirág kartács kiokosít minket, mert ő intenzíven használja, és ha valamit ő a kezei közé vesz....

-
Soni84
tag
válasz
Matula 007
üzenetére
Tudom, elvileg meg kellene felelnie neki, azért is idegesít a dolog! Tetszik nagyon a progi, tiszavirágnak igaza volt. Illetve néztem tutorialt youtubeon és nagyon egyszerű használni!
-
Matula 007
tag
Egy ilyen laptoppal csillagokat is lehozod az égről

Amúgy leszedtem a demót én is, de nekem is szaggat. Nekem Intel Core2Dou E8400 4Gb Ram és egy ATI 4850-es VGA karim van. Nem mai gép de van benne teljesítmény.
Én most Movie Maker-rel ismerkedem XD. Az én mostani tudásomhoz teljesen megfelel, és ingyen van
Tiszavirág kolléga javasolta tanulópénznek, és köszönöm neki az ötletet. 
-
Soni84
tag
A Magix csak nekem szaggat a videók nézésénél? Letöltöttem a demót, de ha nem bírja a gépem akkor nem fogom megvenni!
A laptopom:
8gb ram, 7200rpm hdd, geforce 555m, i7-2630QM. Hardveres gyorsítást az nVidia control panelben bekapcsoltam, nem tudom mi lehet a gond
-
tiszavirág
tag
válasz
istvan170
üzenetére
A fényképezős része, azért jóval összetettebb.
Ahhoz, hogy ne tűnjön felhasználói kézikönyvnek és tényleg személyes tapasztalatokon alapuljon minden, még számtalan tesztet el kell végezni.
Bizonyos részek már megvannak, természetesen majd apránként igyekszem összefoglalást készíteni belőlük. -
istvan170
aktív tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Szia!
Ezt a nagyon hasznos összefoglalót a fényképezési módokhoz is le tudnád írni?
-
Matula 007
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Hát én eddig csak annyit foglalkoztam vele, hogy a gyerekkori VHS felvételeimet bedigiztem és összevágtam XD. Olvasgatok erősen, hogy mit hogy kell majd csinálnom, de nem egyszerű. De próbálok tanulni a rutinos fórumozóktól

-
tiszavirág
tag
válasz
Matula 007
üzenetére
Az utómunkálatokkal, a videószerkesztéssel előbb-vagy utóbb foglalkozni kell, akkor már inkább előbb.
Ebből kiindulva a helyzet leegyszerűsödik, hiszen ezekkel a programokkal olyan kiterjesztésű, bitrátájú és felbontású videót tudsz majd készíteni, ami a pillanatnyi lehetőségeidnek a leginkább megfelelő.Én ezt a programot használom és ajánlom.
-
code1005
senior tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Pontosan ott van. Szép kis gép egyébként, igaz még csak töltőn van. -
Matula 007
tag
Ugye tudja a 720p-t is? Azt meg Mpeg4 ben ha jól értelmeztem. Szóval ha úgy veszek fel akkor azt simán lejátssza a Tv ? Tudom az 1080p a favorit de nincs véletlen valakinek pár másodperc "nyers" 720p felvétele, hogy kipróbálgassam mi játssza le itthon?

-
code1005
senior tag
Sziasztok,
ma hozta meg a futár a gépet (74.600 Ft) és azt látom a doboz oldalán, hogy 1080 50i. Ugye ebből nincs olyan ami csak az 50i tudja és ennél is megy az 50p?
-
djnice
veterán
Tudna valaki feltenni egy beltérben, lámpafénynél készült raw 1920x1080 50p videót amit a géppel készített? Mert ha tetszik, akkor máris vennék egyet. Összehasonlítási alapom egy Canon HF10-es kamera.
-
Soni84
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Főleg hogy HDR timelapse...

HDR is nehéz, nemhogy timelapse
A max. bracketing az sajnos +-1 ha jól tudom. FZ150 annyiból jobb hogy ott +-3ig megy.Tulku: nyilván a videót nem én csináltam
De gyönyörű, nemigaz? -
Soni84
tag
Sziasztok!
Volt egy 5 percem, úgyhogy gyorsan lőttem egy videót a kis kamerával.
Íme a végeredmény, remélem tetszik

-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Igen ez a 93-94 % jött be nekem is, de addig vért izzadtam, mert nem 5 mp-es anyagot teszteltem

Próbáld ki két hx9v-vel, mennyivel jobb lesz...

-
tiszavirág
tag
Mostanában arra törekszem, hogy több nézőpontból rögzítsem az adott szituációt.
Ha a helyzet lehetővé teszi, akkor elég persze egy kamera is, ha nem, akkor előkapom a családban egyébként nagy becsben tartott Canon 500D-t.Ez a masina videó üzemmódban 1080p20-ban !! -ez mondjuk felejtős - és 720p30-ban .mov kiterjesztéssel rögzít, szintén teljesen automatikusan. (De időnként nagyon is jól jön.)
Tapasztalatom szerint, ha a 30fps-ből kreálok a Magix-szel 25fps sebességű anyagot, akkor időnként döccen a videó, - ez idáig rendben is van - ha viszont a kis Sony 25fps-éből, 30fps-t kreálok, akkor szemmel nem látok anomáliát.
Természetesen- mint ahogy írod is- két különböző szenzor, más-más jelfeldolgozás jellemzi a két gépet, ez az eltérő színekben és kontrasztban nyilvánul meg, így az utómunka során ezeket korrigálni kell, ahhoz, hogy a végeredmény egységes legyen.
Tehát nálam a wokflow utolsó mozzanata ilyenkor, a különböző kiterjesztésű, bitrátájú és sebességű snittek lerenderelése az általad is használt és nálam is nagyon bevált .wmv-be 93-95%-on.
Ráadásul úgy tűnik, hogy mindebben a Magix is jó partner.

-
tiszavirág
tag
Természetesen igazad van, akármilyen jó is a kis Sony képstabilizátora amatőr szinten, teljesen rezzenéstelen, pro szintű videót, - pláne gyaloglás,futás, vagy éppen biciklizés közben- , állvánnyal , steady-vel, vagy más egyéb más segédeszközzel lehet csak produkálni.
(Ez persze vonatkozik mindenféle videót rögzíteni képes eszközre !!)Célszerű nekünk is, jámbor, jó szándékú amatőröknek, egyre jobbra és jobbra törekedünk, amihez előbb-utóbb nélkülözhetetlenek lesznek a kiegészítők és ezek megismeréséhez vezető egyik számomra kitűnő út a Cheesycam.
-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Két ugyan olyan kamera? Vagy két különböző (esetleg eltérő képkocka sebességgel, más szenzorral, képfeldolgozó algoritmussal) nem furcsa mozgásban?
-
tiszavirág
tag
Természetesen én sem Zsigmond Vilmos babérjaira akarok törni, de ahhoz, hogy egyre színvonalasabb klippeket tudjak készíteni, számomra az a legmegfelelőbb út, ha megpróbálom értő szemmel nézni a profik alkotásait.
Akkor legyen itt egy személyes tapasztalat és tipp: az utóbbi időben elég gyakran használok két kamerás, ill. két , vagy több nézőpontos felvételeket a családomon tesztelve és megfelelő vágással nagyon színvonalas eredményt lehet produkálni.
-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy van egy-két videó, amihez külső eszközt is felhasználtak (állványon kívül, pl steadycam....és társai) azt azért senki ne gondolja, hogy olyan gyönyörűen közelít egy témát, esetleg mozog horizontálisan szabad kézből...mert elkopik a memória kártya.
Mindezek ellenére az általad összeválogatott linkek megmutatják a kamera képminőségét szakavatott kezekben...
-
Soni84
tag
Illetve a Vimeo-nak a shooting tip-jeit.
Van belőle elég, érdemes megnézni!
-
Soni84
tag
Közbe találtam egy két tippet angolul:
LINK -
Soni84
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Igazából én nem professzionális szintre akarom emelni a tudásom, csak néha jó lenne a családnak egy egy videót mutatni a nyaralásról amit szépen összevágtam, csak mégse úgy nézzen ki mint a youtubeos videók 99%-a.
Nekem ilyen "tipp halmaz" is tökéletesen megfelel
Pl.- 4-10mp-es videókat érdemes összevágni
- ne legyen túl nagy kontraszt a képen, mert kameramozgásnál csúnyán mutat az EV váltás
- legyen tripodon a kamera, hacsak nem action shotot csinálsz
- nézzen fixen egy pontra a kamera és inkább a videón mozogjanak az emberekúgy hirtelen ennyit figyeltem meg, aztán lehet hogy a fele hülyeség

-
tiszavirág
tag
Nem hiszem, hogy találni fogsz, ugyanis ez egy nagyon komoly szakma és senki ne fogja ezt neked grátisz eléd tárni.
A tanulás legjobb módja, ha olyan klippeket nézel, amiket pro szintű szakemberek készítettek. (lsd.előző hozzászólásom) Figyelni kell a kameramozgatást, a snitteket, azok hosszát, a világítást, a hátteret , rögzíteni kell a hangokat , a zenét és akkor még nem szóltam az utómunkáról, ami megint egy külön terület.(vágás, effektek, feliratok,átmenetek,stb.)
Apró dolgokat el tudsz ezekből lesni, plusz hozzáadod saját magadat és kész a végeredmény.
-
Soni84
tag
Igazából olyan szívesen csinálnék én is ilyen videókat, de valahogy nem tudom hol kezdjem. Jelenleg a nullán vagyok

-
Soni84
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Van erre valami tutorial video valahol, hogy hogyan kell használható videókat lőni, milyen beállásokból? Arra már rájöttem, hogy minél kevesebbet érdemes a kamerát mozgatni

Esetleg afterprocess tutorial video? -
Nayrobi
őstag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszi, olvastam már anno, de elfelejtettem, este kipróbálom.
-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Akkor meg össze-vissza ír a megjegyzésbe a jutúbon a feltöltő...
-
tiszavirág
tag
Két megjegyzés:
-TULKU:videó közben nem lehet digi zoomot használni !
-NAYROBI:ha a 274.hozzászólásomat elolvasod, tisztább lesz a kép !
Összefoglalva: létezik, egy hivatalosan részleteiben sehol nem dokumentált "zajcsökkentő" üzemmód, SCN-ben szürkület funkció, érdemes kipróbálni. -
Nayrobi
őstag
Nekem bárminemű zoom nélkül is kb ennyire zajosak az éjszakai felvételek, ez a videó csak egy példa volt.
-
Nayrobi
őstag
Akkor nem bennem van a hiba, mert éjszakai felvételeknél általában elég zajos a kép, viszont elég sok videoklipet láttam, amit nem profi zenekarnak készítettek, mégis az éjszakai felvételek is viszonylag jók, és nem hiszem, hogy milliós kamerákkal szaladgálnak, ezért gondoltam, hogy utólag lehet valahogy javítani a képen.
-
Nayrobi
őstag
Arra tudnátok tippeket adni, hogy miképp lehetne az éjszakai felvételeknél - akár utólag is - kiszűrni ezeket a kék kis kockákat, hibákat? Például itt a videón 0:13-tól egészen jól látszódik, hogy miről beszélek. Vagy ehhez már kell egy komolyabb kamera?
-
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág
üzenetére
A távoli hegyek módot használom, mivel 99%-ban természetet videózok.
Valamiért a videó mód sokkal fakóbb mint szinte bármely fotó mód.
Nálatok is?
Meg a 3D módját sem nagyon értem. Azt tudom, hogy valahogy 2 képet készít, és a fókusszal bűvészkedik, ebből számítja ki melyik objektum milyen mélységben található.
De van amelyik képen elég jó a hatás, van ahol meg szinte pixelre ugyanaz lesz a bal és jobb kép. Ez mitől függ? Zoom állás? -
tiszavirág
tag
-
Márton
nagyúr
Arra van valamilyen mód kamerán belül, hogy a videófelvétel színesebb legyen?
Valami custom colors, stb. -
Márton
nagyúr
HX7V (és valószínű HX9V) videózás esetén
EV beállítást el nem felejtő trükk:
P fotó módban állítsuk be a kívánt EV-t, mert ezt a ki-bekapcs során
nem felejti. Ha ebből a módból indítom a videófelvételt a movie gombbal,
akkor a kijelzett EV-vel rögzül a videó is. Ha a tárcsán movie üzemmódot
állítok be, akkor mindig alap EV-vel indul.
Végülis ez így használható nekem.
Szine az egyetlen már ami még zavar, hogy a stabilizáció
kikapcsolhatatlan
-
Soni84
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Ahhh, köszi!! Erre nem gondoltam. Arra emlékszem, hogy sorozatképen volt(azt nem tudom miért) és a végén vissza is állítottam simára, csak utána már nem fényképeztem. Az M meg P módos beállításokat megjegyzi kikapcsolás után is igaz? Az EV-t is?
-
tiszavirág
tag
Szia !
"maximum ami összejött az "4" M módban(gondolom 1/4 lehet)," Ez akkor fordulhat elő pl. , ha a hátsó tárcsát M módban
erre állítod és sorozatkép, vagy BRK funkciót választasz.
Ezek a beállítások kikapcsolás után sem törlődnek, neked kell visszaállítani egy képet készítő módba.üdv
-
Soni84
tag
Sziasztok!
Tegnap este próbálgattam hosszabb záridővel fényképezgetni, de a maximum ami összejött az "4" M módban(gondolom 1/4 lehet), pedig a rekesznyílás is minimumon volt. Nem tudom mi a fene van pedig régen emlékszem sikerült hosszabbat elérni. Van valakinek tippe miért?
Scene Twilight módban hosszabb ideig lövi, de ott nem lehet beállítani semmit
Szerk: Na betojok, most reggel nézem most meg megy...
Konkrétan az NR funkció nem működött, mert 1/4-ig nincs a szám mellett hogy "NR", viszont 3, 2, 1" stb. -nél odarakja hogy NR... hm.. -
Tulku
veterán
Másodiknál teljesen leragasztotta szerintem, az első papíros kisérletnél csak az egyik felét ragasztotta oda, egy valamilyen házi barkács papírsátrat csinált a mikrofon köré...szerintem az oldal irányú szél ellen jó ez a megoldás...persze kérdéses ki vállalja be nagyközönség előtt kis üdvöskéjét ilyen puruttya külsővel mutogatni..de hát emberek vagyunk

Meg hát az előzőleg linkelt pom-pom sem igazán mutat szebben a hx9v-n...
-
greggae
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Hát... olyan, mintha elfelejtette volna átkapcsolni a hangot a papírtörlős tesztnél.
Marad a hangszín és a hangerő.
Én próbálkoztam zsebkendővel, papírtörlővel, szivaccsal. Ragasztva és nem ragasztva (nehogy a ragasztószalag vigye át a rezgést). Nem váltak be. Jelentkezzen, akinek sikerült! -
november
tag
azért kiváncsi vagyok, hogy az új típusokban mennyire oldották meg ezt a szélzaj csökkentést..amúgy meg megy egyre lejjebb az ára
-
Soni84
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Azért mekkora poén már, hogy a Sony szenved szoftveres szélzajcsökkentéssel meg vannak hozzá kapható külön tartozékok ecélból, a faszi meg egy cafat WC papírból megoldja

-
tiszavirág
tag
válasz
november
üzenetére
A szélzajcsökkentést, ennek a videónak az alapján, a beépített mikrofonnal is meg lehet csinálni valószínűleg.
-
Márton
nagyúr
Kis infó:
HX7V aktív stabi módban (ahol a látószög is nagyobb)
egy leheletnyit élesebb mint standard-ben.
Most akkor vagy tényleg felcserélték a 2 nevet a menüben,
vagy tényleg más elven működik mint a hx9v-ben. -
Soni84
tag
Szélzaj csökkentésre próbált már valaki ilyesmit?
-
bongeszo
aktív tag
Tudtok ajánlani valami bevált video konvertáló programot?
Mindegy, hogy ingyenes vagy fizetős csak jó legyen!
(Persze ne horror árú legyen) -
tiszavirág
tag
-
Gaboren
tag
Sziasztok!
Én is egy ilyen masina beszerzésén fáradozok. Mivel vidéki vagyok, ezért csak 1 bolthálózat jöhet számításba ami helyben van, meg 30-40 km-re is még 2 másik ilyen. Megosztanám Veletek a tapasztalatomat, ami a boltosok rugalmasságával kapcsolatos. Helyben 3 boltos vetette Rám magát kis túlzással, és alapból "lealkudta" helyettem a gépet 88-ra, de ez már dolgozói ár, alá nem tudnak menni. Amikor mondtam, hogy állvány is kéne, kihoztak valami kréta kori tákolmányt, hogy "ez Neked biztosan tetszeni fog". Folyamatosan hangoztatták, hogy nem akarnak sürgetni, de már alig van készleten, nem lehet tudni, hogy mikor lesz újra kapható, ha most nem rendelem meg. Jó. Mondom magamban felhívom a másik 2 boltot. Az elsőnél tárgyilagosan közölték, hogy 90 az ára, pont. A másiknál időt kértek, és visszahívtak, hogy az ajánlott fogyasztói árat tudják tartani (85e) de a sonynál azt mondták Nekik, hogy emelkedni fog az ára, és nem garantálják, hogy ez fog maradni. És ez ugyanaz az üzletlánc.
Amúgy egy DSC-P72 lesz leváltva több, mint 15.000 képpel maga mögött, amit már 2003 óta használok.
Főleg a videó miatt veszem meg, akusztikus zenei koncertekhez fogom használni szigorúan amatőr jelleggel. Remélem, hogy a sztereó miki jól fog teljesíteni. -
Ivory
csendes tag
Köszi!

Majd beszerzek hozzá mindent, tokot/táskát, pót akksit... Egyelőre Gép-kártya-állvány trióra van/volt szükségem mert csak helyhez kötött (termék)- fotózáshoz kell első körben. Aztán ha több időm lesz és az időjárás is engedi, irány a szabad. Na meg majd a videózásra is ráakarok feküdni, mindig is érdekelt a téma, a hozzátartozó utómunkával (AE) egyetemben.
-
Soni84
tag
Következő fok majd a Pana FZ150 lesz.
Azért az se vesz fel rossz videókat
-
Soni84
tag
Szia!
Gratula az új szerzeményhez!

Hát igen, jelenleg ez van a legjobb ár-érték arányban az all-around compactok között.
Egy amatőrnek teljesen tökéletes a masina, és fényévekkel jobb mint bármelyik okostelefon fényképezője.
Egy extra akksit érdemes egyébként mellé beszerezni, mert GPS nélkül is elég kevés ideig bírja ki. -
Ivory
csendes tag
Na srácok, megvan a ketyere

Sajnos nem jött még meg hozzá a memóriakártya, így csak a régi kompaktunkból raktam bele egy 128 megás kártyát hogy fényképezzek vele pár képet.
Nagyon jó kis masina, teljesen amatőr és fényképezésben jártasabb embernek is nagyon jó gép. Ezzel meg lehet tanulni az alapokat, kár is lett volna egy tükrös gépre beruháznom most már belátom. Tudásban nem tudom mikor fogom ezt is teljesen kihasználni. Videót csak a normál minőséget tudtam kipróbálni az 50p-s nem fért rá a kártyára, de így is nagyon szép képet vesz fel, pedig még a nap sem sütött, fényviszonyok nem a legjobbak most hogy be van borulva.. Alig várom hogy kipróbáljam a 50p-vel. Azt hittem jobban fog rázkódni a kép a kezemben, de viszonylak stabil képet lehet felvenni vele ha nem rohangálunk össze-vissza.
Rázoomoltam a szomszéd erkélyére, a kép szép tiszta. (persze ha a fényviszonyok megfelelők).Ahogy azt írtam már régóta szerettem volna egy normális gépet, tükrös masinákat nézegettem de nagy hiba lett volna 200+ezret kiadni egy jelenpillanatban totálisan amatőr "fotósnak".
Ez sem volt olcsó, bár azt mondom megérte azt a 75 ezret, sokáig ott lesz az élvonalban tudását tekintve, ellentétben egy szerényebb képességekkel bíró 40-50 ezres társával.
Eredetileg ebben az árkategóriában gondolkodtam, csak ahogy jobban beleástam magam a témába egyre drágább gépekkel találkoztam a tesztekben és így találtam meg végül ezt a gépet is. De azt hiszem megérte, nem fogom megbánni. Kicsi, okos, praktikus, egy igazi mindent tudó útitárs. Bevágod a farzsebbe, nem kell a nagy objektíves tükrös monstrumokkal vacakolni.. Előveszed, ellövöd, elteszed.Szóval nagyon tetszik, aki hasonlóban gondolkodik szerintem fontolja meg, nézegesse az akciókat, ennél olcsóbban mostanában szerintem nem nagyon lesz... és vegye meg!
Ja igen, olvastam itt régebbi bejegyzésben... Nekem van rendes hálózati adapterem, az usb egy kicsit rövid szerintem, ha abból indulok ki hogy a telefonomhoz dupla ekkorát adtak.. de adapterem az van, úgyhogy simán tudom hálózatról tölteni.
-
fireman
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszönöm az infót!
-
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág
üzenetére
igen, STD-ben illene szélesebbnek lenni a látószögnek,
mert az aktív még rátesz egy lapáttal, és ezért kisebb
a látószög.
Sony kamerámnál tudtommal úgy van, hogy std = optikai stabilizátor
aktív = std + elektronikus stabilizálás is (ezért crop-ol még)
Ezekszerint a HX-eknél nem, sőt a 7-es is máshogy működik mint a 9-es?
Amit nagyon furcsállok. Esetleg felcserélték a menüpontokat
-
Soni84
tag
válasz
november
üzenetére
Szia!
Ahogy szerintem Tiszavirág is említeni fogja, sötétben nem a legjobb a kamera fénykezelése. Hajlamosak az utcai lámpák, stb. kiégni. Ennek ellenére a kompaktok között a legjobb(!) videókészítő fényképezőgép. Milliónyi videót megnéztem a neten többféle kompaktról és bátran állítom, hogy képminőségbe és stabilizációba ez a legjobb. Superzoom-ok közül a Panasonics FZ150 egy kicsit jobban kezeli a sötétebb környezetet, illetve 24x-es zoomja van a Sony 16x-osával szemben, viszont az már nem kompakt. Ellenben lehet rá külső mikrofont rakni, amivel elfelejtheted a széjzajt, ami a HX9v-ben erős(!) szél mellett igen idegesítő tud lenni. Bár valaki föntebb(vagy talán egy másik fórumba) említette, hogy kis papírral ha leragasztod akkor az megoldja a problémát.
Amiket olvasgattam a 20-asról, szerintem fölösleges várni rá, ennél jobb videót úgyse fogsz vele lőni!
Remélem segítettem. -
tiszavirág
tag
válasz
november
üzenetére
Szervusz !
1.-2.: Küldök privátba egy teljes körű elemzést a HX9v-ről, minden felmerülő
kérdésedre választ fogsz kapni.3. A HX20v hardverben, a módosított formaterven kívül, a más,nagyobb zoom optikában, ill.egy picit magasabb, 18,2Mpxeles felbontásban tér el a HX9v-től.
Szoftveresen már jelentősebb számú eltérés lesz, megjelenik pl.a picture effect, a photo creativity ,a pixel super resolution technológia és még ki tudja milyen kisebb, nagyobb
finomhangolás.Célszerű megvárni az első komolyabb teszteket és az itthoni induló árat, ez utóbbi lesz szerintem a döntő.
üdv
-
november
tag
Sziasztok!
Már régebb óta keresek egy kompakt gépet. És lenne pár kérdésem:
1. Van-e annyira jó a kamerája hx9v-nek hogy csak videó készítésre lehessen használni? Mert én elsősorban videóznék vele, meg néha csinálnék fényképet. Sok rövidfilmet néztem (youtube-on és vimeo-n is) egyébként róla és a képe nagyon megtetszett.
2. Gyenge nagyon a beépített mikrofonja? Mert a videók alapján elég gyengus, főleg szélben. Jó tudom nem videokamera ez, de mégis. Ahogy olvastam sajnos külső mikrofont nem lehet csatlakoztatni, pedig az nem lenne rossz.
3. Mennyivel lesz videókészítés céljából jobb a hx20v? Érdemes-e azt megvárni? -
tiszavirág
tag
Én abból a feltételezésből indultam ki, hogy a két masina optikai képstabilizáló rendszere megegyezik és mivel az ACT mód, 3 tengelyű giro szenzoros megoldású -legalább is a Hx9v-ben- így az némi crop árán nyújtja a jobb teljesítményt az STD-hez képest . Tehát a szélső pixelekből is felhasznál valamennyit az ACT mód és ezért egy picit szűkebb képkivágást alkalmaz. Ez így működik a HX9v-ben.
Erre mondtam, hogy ez így logikus. A Hx7v-nél valószínűleg más a logika.

-
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág
üzenetére
félreértettél,
csak 7-esről beszéltem és a 2 stabi módról! -
Márton
nagyúr
hx7v érdekesség:
steadyshot active-ban szélesebb látószögű képet mutat
mint standard-ban. Nem fordítva kéne?
-
YikeSS
tag
Nem kell valakinek egy gyári, új Sony NP-FG1 aksi 7-ért? Rendeltem 1-et, de közben egy haveromtól kaptam régi használt NP-BG-t, ennyi meg felesleges.
Kibontottam, hogy leteszteljem, mert ebay-ről rendeltem és nem akartam addig pozitívat adni a srácnak, amíg nem 100%, hogy működik. -
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág
üzenetére
Szia
megnéztem, elmenthetők a beállítások (register setting),
és kikapcsolás után is megjegyzi pl. az EV-t (memory recall mód
a tárcsán). Igaz, fotó módban indul, de ha megnyomom a videó
felvétel gombot, egyből átkapcsol és tartja a beállított EV-t.Mindezek ellenére mégis a HX7V-k mellett döntöttem

-
tiszavirág
tag
Szia !
Bármilyen képernyőtisztító kendő megfelelő, én még a régi monitoromhoz kapottat használom.
Én egy snassz, mezei telefon boltban vettem 3"-os védő fóliát, próbáld meg te is, de a net is tele van velük egyébként, láttam már törlőkendővel együtt csomagolva is pl. itt.
üdv
-
fireman
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Sziasztok!
Sajnos én is elfelejtettem a fóliázást, még nem sokat használtam a gépet (HX100V)...kb. 100 kép és 20 perc videó, karcot nem látok rajta, de össze van tapizva már rendesen.
Mivel lehet megtisztítani a felületet fóliázás előtt, illetve hol találok megfelelő fóliát,...tudtok segíteni? -
mazsi70
őstag
Sziasztok !
Érdemes venni töltőt az akkuhoz ?
Nem találok olyat a weben ,ahol egy helyen memo kártyát+akkut lehet venni...
Üdv ,Mazsi !
-
mazsi70
őstag

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Filmvilág
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- VR topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- HP ProBook 650 G5 - i5 8265U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
- Újszerű MSI Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - i5 -13420H - 16GB - 512GB - Win11- RTX 3050 - 2+ év garancia
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

erre állítod és sorozatkép, vagy BRK funkciót választasz.