Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fercsáj

csendes tag

válasz Dißnäëß #2389 üzenetére

Szia! Szerintem attól függ, hogy milyen szempontokat vesz figyelembe az ember, bár én még csak nemrég kezdtem el foglakozni az AM4/AM5 témával. LGA1150 platformon elbodogultam 11 évig, és a win10 támogatás most kezd csak kifutni. Win11 2021 óta van, ha jól tudom, és ha hasonló ideig fut még, akkor egy erős AM4 konfig szerintem jó néhány évig kiszolgál még. Linux esete persze más kérdés. Az MSI B550 Tomahawk még idén is kapott új bios verziót, szóval a támogatás miatt én friss AM4- esként nem aggódom. Használtan szerintem jó vétel volt, új vásárlása esetén nekem nem kérdés, hogy AM5, de nem akartam annyit rászánni. Innentől inkább az a kérdés, hogy mire kell a gép? Én tudom nélkülözni a PCIe 5.0-át, USB4-et, illetve kevesebb teljesíménnyel is elvagyok a Ryzen 5 7x és 9x-hez képest. Játék kevés, tartalmat nem gyártok. Ha mégis véltozna ez, akkor addigra már talán az AM5 is jó áron lehet használtan. Ebben az esetben meg akkor elköltöttem egy új konfig árát két használtra. :DD
    Meg ugye elszállt a DDR5 ára is, azt meg nem tudni, vagy csak én nem tudom, hogy mi lesz a tendencia az árazás terén, ha lehet még egyáltalán tendenciáról beszálni. Most bevásárolni, mert később még drágább lesz minden, vagy várni..

Új hozzászólás Aktív témák