Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
Sziasztok!
Tegnap furcsa hibába botlottam. Van egy ASRock A320M alaplapom, amibe egy újonnan vásárolt Ryzen 1200 procit tettem, ám nem indult vele a gép. Pontosabban elindultak a ventik, de képet nem adott a VGA-ra (RX560), és kb. 10 mp és 2 rövid sípolás után újraindult a rendszer, és ezt csinálta onnantól ismétlődően.
Az alaplapon eredetileg 2.4-es BIOS volt fent, ami elméletileg már bőven tudja kezelni a Ryzen procikat (1.1-es BIOS verziótól jók bele a Ryzen-ek), mégsem működött benne. A BIOS-t sikerült 3.0-ás verzióra frissítenem Instant Flash-sel (az újabb verziókat nem volt hajlandó felismerni a BIOS valamiért), de csak annyi változott, hogy már nincs 2 rövid sípolás, de ugyanúgy nem csinál semmit a gép.

(Ha esetleg számít, a többi hardver elem: 2x8GB Hyper X Fury 3000 MHz RAM, 120 gigás SSD a rendszernek, 1 TB-os Seagate HDD, 1000W Enermax táp.)
Miután visszatettem a régi procit (Athlon X4 950) az alaplapba, minden működik újra.

Mi lehet a gond? Lehetséges, hogy hibás a vadi új, dobozos proci?

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest