Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Astrasattila

tag

Szervusztok!
    A napokban (remélem) lesz egy Simson Fecském. Azt szeretném kérdezni, hogy Ti hol vesztek hozzá alkatrészeket? Nézegetem a netet, rengeteg oldal foglalkozik alkatrészekkel. Több helyen német-gyártmányok is fellelhetőek. Milyen márkát érdemes előnyben részesíteni, ha valamiből alkatrészt kellene majd cserélnem? Valódi gyári gondolom már ritka lehet, mint a fehér holló. A kiszemeltem még nem volt megbontva, 6000 Km van benne, S51, 3 sebességes. Láttam olyat (egy zsák pénzért), hogy 5 sebességes blokkot árulnak. Ennek van létjogosultsága (csak elméleti szinten kérdezem)?
    Illetve milyen papírokat kell beszereznem a tulajdonosváltáskor? Gondolom kell egy adás-vételi szerződés (de valami hivatalos bélyegzővel ellátott vagy egy mezei nyomtatott is jó 1-1 tanúval?), egy kötelező kötés. Papírjai viszont nincsenek meg a motornak. 10 éve nem ment 1 métert sem, de járatva minden héten volt. Ütközhetek valami akadályba? Nem rendszámos. Aztán felszerelést mit kell hordani? Eü csomag, stb.-re gondolok. Meg egy KRESZ szabály is érdekelne. Fényvisszaverőmellény viselése kötelező este-éjjel vagy rossz látási viszonyok között. 14 éve szereztem a B kategóriás jogsim, így azóta nem követem nyomon a motorkerékpárokra vonatkozó szabályokat. Motorolajat, váltóolajat milyet érdemes venni? Az igazság az, hogy 10 éve nem ültem motoron, ezért is vannak ilyen kérdéseim. Mindennapi munkába menethez lesz a motor, maximum 5km/nap. Hétvégén meg amennyi belefér. :)

Új hozzászólás Aktív témák