- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: LTT I Ran Every Antivirus At Once
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rien
senior tag
Ok
bocs de nem tudtam kihagyni, olyan óvatosan fogalmaztál
Kellemetlen szitu.
Fölöttetek van még dohányzó? vagy jobbról balról?
Esetleg ha vízbe hamuzna a párod és édesanyád? Nem túl guszta, de wc-be öntve, csap alatt átöblítve annyira nem vészes kitakarítani. És így csökken az esélye a hamusból kikapja a szél és viszi a lenti lakóhoz eset talán, és megnyugodhat a lenti lakó, hogy nem ti vagytok. -
törölt tag
Az emberek jó része krónikus oxigénfüggőségtől szenved...
De hogy témánál maradjak, amióta apámat ismerem, dohányzik, napi egy doboz. Amikor tizennégy lettem, kijelentette hogy dohányozhatok ha akarok, nem tiltja meg (persze nem is támogatja), az én döntésem.
Kicsit lassú volt a felfogásom, mert csak tíz évvel később kóstoltam meg az első szál cigarettámategy Camelt. Pestországban laktam éppen albérletben, szakadt hippitársasággal akik valamennyien füstöltek. Nem hibáztatom őket, én asszimilálódtam, az is az én döntésem volt hogy leballagtam az első non-stop boltba egy piros Marbiért. Átmenet nélkül napi fél-egy doboz lett az adag, hozzájött egy kis brand-imádat (átálltam piros Lucky-ra) és máris függő lettem. Gyakorlatilag metrón és templomokon kívül mindenhol dohányoztam. No job-no school fázisban voltam, este leültem egy könyvvel és egy csomag Lucky-val olvasni. Általában mindkettő kitartott hajnalig...Ez ment hat évig.
Háromszor próbálkoztam lerakni a cigarettát, ebből egy volt komoly, másfél évig tartott. Másfél év után melóhelyet váltottam, és visszaszoktam.Most újra próbálkozom, nem azért mert zavar a dohányzás. Kifejezetten szeretek dohányozni, a rabja vagyok, még pénzem is van rá. De próbálkozom, mert huszonnégy évig nem szívtam és újra érezni akarom milyen az ha föl sem merül a rágyújtás gondolata. Hat napja nem gyújtottam...
-
Vandit.
addikt
Igazad van ebben egyetértünk,de a 10x-re csökkentés hatására történő fogyás sem fog örökké tartani.Idő után hozzászoksz és ugyanott tartasz.Napi 6 étkezés meg nem sok,mert 2-3 óránként kéne táplálkozni csak ebben a ronaó világban elég nehéz ezt tartani.
"Csodák viszont nincsenek, kalóriadeficittel fogysz, többlettel hízol."
Na azért ne egyszerűsítsük le ennyire.Nem is erre a topikra tartozik,de szívesen megvitatnám veled a témát,ha akarod. -
Vandit.
addikt
Ezt már leírtam,hogy attól,mert nem eszed meg nem fogsz fogyni(vagyis fogsz,de nem zsírból).
Egyszerűen el kell osztani a kaját 6 egyenlő részre és nem cukrot kell zsírral enni,valamint nem ártana mozogni sem(lustaság fél egészség) és mindjárt mennének le a kilók.Amúgy szerintem nem diétázni kell,hanem egészséges életmódot követni egész életében az embernek.1 kiló zsír 8000 kalória.
Off vége
A cigi letételéhet:Ha nem veszel nem lesz mit szívni.Ha kínálnak nem kell elfogdani(na itt jön be az akarat).Belegondolsz mennyit költöttél rá(na itt én is kicsit ideg lettem) és mérlegeled van-e haszna számodra.Mivel én nem tudok róla,hogy lenne innentől kezdve nincs is értelme.Legalábbis az én felfogásom szerint.
Ha mindezeket betartja az ember,akkor hamarosan észreveszi,hogy nem dohányzik.Ősember:
-
rien
senior tag
a gyerekek mindenben a szülőt utánozzák le. Beleivódik az agyukba, és anyura akarnak hasonlítani, tudatalatt pedig felnőttként is anyura hasonlítunk, még ha nem akarunk, akkor is
és akkor az alkoholista szülő gyereke? most akkor követendő példa vagy sem?
egy kicsit mintha ellentmondásos lennélmásrészt amit te tényként állítasz Amit 0-5 éves korig megtud egy gyerek az anyjáról, az meghatározza az egész életét legyen az kézmosás, vagy dohányzás. Ez tény.
szerintem nem igaz, sőt mondok egy példát: mondjuk van egy 3 éves fiam, 3 éves koráig azt látta, hogy dohányoztam. Meghalok, az apja új társa, az ő új anyukája nem dohányzó lesz. Szerinted melyik lesz a maradandób / befolyásolóbb számára az, hogy bölcsis koráig egy dohányzó anyát látott? vagy az, hogy utána mondjuk nagykorúságáig azt látja, hogy se a ténylegesen felnevelő anyja, se apja nem dohányzik. Szerintem emlékezni se fog rám, szeritned meg ez a legbefolyásolóbb tényezőVagy nem is kell meghalnom, csak mondjuk leszokok mikor ő 4 éves
én saját részről nem vonnék párhuzamot szülő/gyerek között, mert van bőven ilyen és olyan példa is, sőt szerintm akire ráfújják a füstöt kisgyerekként sanszos, hogy megútálja egy életre, mert bizony büdös
és szerintem is kár ezen vitázni
-
rien
senior tag
Én csak téged idéztelek
és még egyenlőre te sem tudhatod pl.mi lesz 5 év múlva, de 70 éves mamóka korodban szívesen veszem a tapasztalataidat
Addig fölösleges róla beszélni, nézz meg engem visszább a topikban majdnem fél évig nem szívtam és nagyon örültem neki, de ugyanott tartok mint előtte, nem megy és nem vagyok akaratgyenge. És egyáltalán nem vagyok egyedül a problémámmal
Igen sokat tanulunk 2-5 évesen, meg 0-2-ig is de pl. az hogy voltál 2,5évesen a mucsröcsögei buszmegállóban és a szüleiddel és ők melletted dohányoztak, avagy fagyikelyhet ettél a Hiltonba és ott a pincér meg a melletted ülők dohányzotak.....el fogod felejteni, nem csak ezt... hanem azt is, hogy egyáltalán jártál ott.
Az más kérdés, hogy esetleg hatásos lehet, hogy már ovis kortól súlykolják, hogy a cigi rossz, a cigi káros, a cigi öl.......és ez esetleg megragad, minthogy evés előtt kezet mosunk és csökkenti a rászokás veszélyét, de ez más tészta. Szeritem.
És én nem a gyerekre ráfújom a füstöt-ről beszéltem, azt én is elítélem.
A cigire mindent ráfognak, egy villámkérdés: tudod konkrétan, hogy készülnek ezek a statiszitkák?Az alkoholizmussal kapcsolatosan én teljesen más példákat látok.
-
Thyb
senior tag
édes szivem, 8 évig dohányoztál azt is rendszertelenül, hol rászoktál hol le, s mikor szoktál le végleg, hogy igy képben vagy? Én 21 éve élek vele, s mint irtam ma napi 1 dobozzal szivok el, de volt olyan helyzet és pár hét amikor napi 5 doboz elment, persze ott mást szolgált.
-
rien
senior tag
Mondod ezt te ezek után:
Én dohányoztam régen.. többször leszoktam.. szokogattam.. valahogy mindig visszaszoktam, főleg ha olyan barátom, vagy baráti társaságom volt, ahol mások is dohányoztak: nehéz volt megállni, és szagolni mások "bagóját", hogy én nem gyújtok rá.
Érdekes
#612-re: szerintem nem épp a bölcsödés korosztály a veszélyeztett, utána meg már úgysem fogod tudni megvédeni, hogy ne lássa...
Illetve szerintem ez erősen emberfüggő. Nekem egyik exem szülei alkoholisták voltak, mind ketten. Gyűlölte őket, iszonyatosan tanult mert kiakart törni onnan, tudta, hogy egy jó szót se kaphat tőlük nem még mást. Fél évig voltunk együtt ez idő alatt annyira nem tudtam rávenni, hogy kostolja meg az alkoholmentes sört, hogy tudja kb. milyen az íze...a gondolatától is irtózott. -
Zewa
senior tag
Van aki enm igy gondolkodik sajnos. nem régen (3hete talán) Láttam egy régi passatot ben tegy nő nemű lény a kormánynál,Felhúzott ablakoknál füstől és a 2-3éves gyerek hátul az ülésébe be volt kötve. ( Az autón alig lehetett átlátni)
Ha van ami leköt akkor könyebb leszokni egyik barátm éppen 10naptál tart. Ő rubikkocka függő lett.
De a legtöbbet egy megértő társ segithet sztem, bár persze kivülről könyű okosnak lennni.
-
net84
őstag
olvasgatom a topicot, mint dohányos...
A puzzle nálam nagyon nem jönne be. Felhúzna csak a sok darabka.kb. 1.5-2 éve kezdtem el újra dohányozni rendszeresen. Elötte fél éven keresztül csak hébe hóba, amikor úgy hozta a sors/helyzet (igaz ebben bent voltak a baráti társasággal a szivarozások is). Azelött meg 1-1,5 évig egy szálat sem szívtam el.
Aztán párom visszaszokott, de ki volt tiltva a szobából és a lakásból. Az új munkahely szépen lassan nálam is előhozta a "függőséget".Mit pótol? Passz. Ha nagyon ideges vagyok, akkor 2-3 szálat is elszívok egymás után, aztán vagy megnyugszok, vagy beszédülök, és nem foglalkozok azzal, amin felidegesítettek. Már csak megszokásból is rágyujtok. Reggel, amikor minden "bagós" beér a cégbe, akkor kollektíve 2szál/fő, majd napközben is rendszerese... Ha pl. egyedül vagyok bent, mint dohányos, akkor lényegesebben kevesebbet szívok - igaz ehhez hozzátartozik, hogy lényegesebben is több a dolgom, ezért nincs időm rágyújtani.
Leszokni én pl úgy tudok, hogy kapcsolom valamihez a nem rágyújtást. Pl. betegség: volt egy keményebb tüdőgyuszim, akkor 1 hétig nyomtam az ágyat (szó szerint, csak segítséggel tudtam kiszállni), majd utánna 1,5 hét lábadozás. Aztán munkában eleinte csak 1-2 szálat (többet nem bírt el a "tüdöm"), de kellett, kényszer, tudatalatti, megszokás... A másik eset egy szájsebészeti műtét volt. Kicsit álkapocshiányosan, 3 varrattal a számban elég nehézkesen, a harmadik nap után már elszívtam kb. a napi adagom felét (és szép fokozatosan visszaálltam a napi szintre), szintén valami hasonló indíttatásból, mint az előző alkalommal.
Mind a kettő esetnél közel álltam ahhoz, hogy teljesen leszokjak. Mindig az "akadályozott" meg bent, hogy a Párom cigizett mellettem az autóban, a kollégák cigiztek....Érdekesség: azt tudjátok, hogy miért dohányzik, vagy szokik rá a dohányzásra nagyon sok szallagmunkás? A szünet miatt. Nagyon sok helyen van úgy, hogy a dohányosoknak van lehetőségük kimenni x időnként 5 perc szünetre, míg a nemdohányos nem mehet ki (igaz jártam olyan "gyárban", ahol kollektíve elrendelték a 2 óránkénti 5 perc szünetet, de ott is az adott sor 90%-a vonult dohányozni...
-
Sipi16
őstag
Igazad van. Sajnos a társaság sokat számít. Én nyáron éjszaka dolgoztam és ez pörgetett. Aztán egy hétig nem mentem és teljesen jól megvoltam nélküle. Ahogy bementem előről kezdtem. A suliba ugyan ez. Cigiszünetre mindig kimegyek ha nincs cigim a többiek kínálnak. Így nagyon nehéz. Pedig én is le szeretnék szokni.
-
Boxiné
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vírusirtó topic
- Formula-1
- Villanyszerelés
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest