- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thulcandra
senior tag
Próbáld ki a mate -t. dél-amerikai cucc.
Én bármit iszok amiben koffein van bealszok. Ma felkeltem reggel 4 után, több mint 8 óra alvással a fejembe, megittam egy csésze zöld teát (abban több a koffein mint a feketében) aztán vissza is feküdtem aludni még két órát.
De a lényeg az, hogy 6.5 hónapja nem cigizek \o/
-
rien
senior tag
Ja azt lehagytam a kávét is akarom majd csökkenteni, a teljesen elhagynit nem merem betervezni, szeretném azt is, de napi kettőnek is nagyon örülnék.....de ezt max. ősztől. Szedek gingsenget ami elvileg agyi frissességet eredményez, hát én nem érzem a hatását
mondjuk elég rossz gyógyszerszedő vagyok alapból...ki-kimarad, de akkor is. Hat kávé helyett nagyon kevés. De azért a kávéügyet se adom fel
És a megnemmaradt pénzre szerintem ez egyéne válogatja. Én pl. számoltam mennyi maradt meg eddig...abból vettem pár nap után egy turmixot, mert elromlott ami volt már egy jó ideje
és arra költöttem a pénzt. Ez amolyan stratégia szerű is nálam, látod rien mennyi mindent tudsz venni a cigi árából
Nem jutalmazom magam kajával, max. répával
. Perpill valóban elköltöm a pénzt, de annak látszatja is van. Ez nem mindegy
És remélem ez így marad -
rien
senior tag
Nem kell szembeköpnöm magam
nem gyújtottam rá azóta, de nem is értem mi történt
Ahogy felkeltem nem gyújtottam rá és nincs semmi elvonási tünetem, nem rágok semmit, nem szedek semmit, halál nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok. Nem hiányzik, de ez nem az én érdememagyban sem vagyok valami összeszedett, az önerős leszokásban lévő hitem meg legfőképp gyenge. Csak itt olvastam jól elsült történeteket, a saját környezetem pont az ellenpélda. Újra és újra visszaszoknak.
A tapaszt terveztem megvenni ha nagyon szenvednék, de nem kellett. Szerintem az Öreg odafent megszánt- nem mintha nagy hívő lennék- de más magyarázat nincs rá
Nem tudom ez így lesz-e végig, de az első nap eddig nekem maga volt a pokol, főleg a második nap reggeli kávé. -
Akaraterő kell, nem tapasz meg rágó. Amíg az nincs meg, addig nem fogsz leszokni. 9 évig szívtam, 3 éve szoktam le úgy, hogy egyszerűen nem szívtam tovább. Ha érzed a hiányát, akkor menj ki futni, kutyázni/macskázni
, mosogatni, tök mindegy, csak foglald el magad és 5-10 perc múlva el is múlik az érzés. Ha újra előjön, akkor megint találj ki valamit és menni fog.
Nekem talán 2 hét után volt a legrosszabb, akkor újra rámtört az érzés, de nagyon. Aztán elmúlt, ez több mint 3 éve volt és nem szívom.
Mondom, a lényeg az akaraterő, ne költsd ilyen felesleges dolgokra a pénzed, mert azokkal nem fog menni.
-
Eagl3
veterán
Mondtam én, hogy nem tartalmaz nikotint?
De mint írtam, nem a nikotin éhséggel hanem magával a szokással\ folyamattal van a gond.
A másik meg, hogy valószínű az sem mindegy, hogy a nikotint hogyan juttatod a szervezetbe."Most még vagyok, most mondjátok, per pill még szívom az utoljára választott Davidoff Goldomat"
Ez nem épp a leg jobb módja annak, hogyan kezd el a leszokást.
Ám sok sikert és kitartást! -
Psytróger
tag
Max. 2-3 hét, és érezni fogod, hogy jó úton haladsz!
Egyébként amikor úgy éreztem egyszer (leszokófélben, ittas állapotban), hogy nagyon rá kell gyújtanom, nem hagytam magam... Nekiálltam erőből futni, addig, amíg majdnem kiköptem a tüdőm... Utána már nem is kívántam annyira -
Eagl3
veterán
Összesen 6 év után, az utóbbi 3 évben napi 2 doboz. Elsőre.
Kicsit elbeszélsz mellettem... arról volt szó, hogy milyen tapasz\gyógyszer bizbasz kell a leszokáshoz. Erre írtam azt amit.
De felőlem szórjátok a pénzt ilyen marhaságokra, biztos egészségesek ezek a gyógyszerek, el kell járni kezelésekre 3x 4x megsimogatják a homlokunkat és már nem is kell a cigi...Ezek maximum lelkileg támogatják az embert valamelyest, nem a nikotin éhséget (az meg mi?
) csillapítják. Az egyedüli rossz a leszokásban a hiány érzet. Kiesnek 5 percek, megváltozik a napirend stb. És igen, ehhez akarat erő kell semmi más. Vagy szerinted mi? Belemagyarázhatunk akármit, hogy minden ember más és más, a lényeg ugyan az. Ha valaki igazán le akar szokni az letud. Aki nem az meg szívja tovább nyugodtan. Egyébként van egy nagyon jó írás, sajnos meg nem mondom most a címét de érdemes utána járni és elolvasni.
Ne érts félre, nekem az ég világon semmi bajom a dohányosokkal. Lehet, hogy egyszer még szivarozni vagy akár dohányozni is fogok. Nem tudom. De azt tudom, ha most rágyújtanék össze is hánynám magam. Egyedül az idegesít amikor ezt a sok marhaságot beveszi valaki, hogy a tapasz meg a rágó...
-
törölt tag
Én ennek ellenére lebeszélnélek a gyógyszer (vegyszer) használatról. Magánvéleményem, nem azért írom mert igazam van hanem mert bizalmatlan vagyok az elmére ható, tutibiztosnak kikiáltott vegyi anyagokkal. Főleg ha az egy bizonyos mechanizmus "kiölésére" használandó. Fogalmam sincs milyen elven működik, mit blokkol vagy mit csökkent, és főleg hogy milyen pszichés mellékhatásai lehetnek. Makszimálisan szkeptikus vagyok, bocs.
Az emberi agy sokkal összetettebb annál hogy egyoldalúan beavatkozva csak egyfajta hatást érjen el egy bizonyos gyógyszer. Ez kicsit olyan mint flexxel autót takarítani. Végül is tiszta lesz csak vége a fényezésnek.
Vagy c.
-
maxlanders
tag
Igen amit leírtál az rám pontosan igaz is volt. Leszoktam (abbahagytam), majd a buli kedvéért 1 slukk, aztán 5, majd egy szál, másnap már 3
... DE
De azóta már tudom így a második leszokás után hogy milyen könnyű is újra rágyujtani.
Csakhogy én nem azért szoktam le mert drágálottam a cigit, hisz akár mennyi is volt azt mindig vettem, hanem előttem a káros hatásai kínoztak igazán lelkileg (néha szó szerint). Milesz ha... minek szívom ha... érted? És emellett több mint egy éven át készítettem magam és mindig eszembe jut az a maroknyi ember, aki szívta, nagy bagósok voltak, majd azt kérdezte tőlem: te minek szívod még?
A mai napig könnyű lenne visszaszokni, hisz meggyujtod és kész(fulladozol és köhögsz). De szrintem a leszokás nem az abbahagyásról szól, hanem pl ha megkínálnak, tudj nemet mondani.
A leszokáshoz pedig sok erőt! Menni fog!
-
PazsitZ
addikt
Valahol neked is igazad lehet.
Az tényleg más kategória aki napi 2-3 dobozt tol, mint pl. én aki heti 3-4-et tolt.
Nem mondom, hogy tabletta/tapasz vagy ilyesmi nem segíthet a tényleg erős dohányosoknál.
De most a gyógyszert meddig kell szedni? Mert ha pl. 3 hónapig szeded és hat is, király, de utána ugyanúgy eszébe jut ha abbahagyja a gyógyszerszedést nem?
Tehát az akaraterő, hogy tényleg ő akarja magától a leszokást az elengedhetetlen!
Nekem még most is eszembe jut párszor, hogy milyen jó is volt. (Tényleg szerettem cigizni, maga a "ritus" is hiányzik)
De persze, drága, meg egészségtelen is, tudom, hogy jobban járok így.
Minden esetre az akaraterő szerintem a legfontosabb.Csak még annyit, amin magam is meglepődtem, hogy a leszokásom óta nem nagyon, csak az utóbbi pár hétben, egy hónapban elégé "stresszes" az életem. Ami pedig számomra is meglepő, hogy egyáltalán nem jutott eszembe rágyújtani emiatt avagy ennek "orvoslására"...
Sok sikert kívánok!
Nekem is leginkább az anyagiak voltak a szemem előtt, csak másodsorban talán az egészségem.
Ami nehéz és sokáig megmarad, a tipikus helyzetek, (nálam pl. reggeli kávé mellé, vonatra váráskor, kajálások) után való reflexszerű rágyújtási inger. Plusz nálam az első cigi nélküli buli volt még húzós. -
Eagl3
veterán
Ha le akarsz szokni, akkor miért gyújtasz rá? Nem kell szívni és kész. Ha beleslukkolsz egyet-kettőt attól csak még roszabb lesz, még jobban fogod kívánni és soha nem szoksz le.
Ma van egy hete, hogy nem gyújtottam rá, azelőtt napi 1-2 dobozt szívtam. Előfordul, hogy nyúlnék a cigiért aztán eszembejut, hogy én már nemis dohányzom és tök megörülök neki
Néha tényleg nem könnyű, hogy ne gyújcson rá az ember, de ez hamar elmúlik és utánna jóleső érzéssel tölt el, h. dejó, h. mostsem gyújtottam rá, befuccsolt volna az egész "leszokás".
-
feel good
aktív tag
Szia. Elnézést, én értem, hogy rosszul esik ez a hangnem, de a dohányzás egy olyan dolog, amit semmi külső körülményre nem érdemes fogni.
Senki nem nyomja a kezedbe a cigisdobozt. Érted..
Nem adom most elő, csak megláttam a topikot, és látom a sok ígérgető emberkét, és nem érzem az elhatározás mögött a tényleges akaratot. Az, aki egy nappal későbbi kezdést engedett meg magának, külön jópofa.
De abbahagyom az ide írást, kíváncsi vagyok, mire mentek. Én mindenképp szurkolok mindenkinek, mert az pénztárcán kívül az egészség és a józan ész is a befejezést sugallja. -
hanee
senior tag
Remélem nem lesz legközelebb, mert mondtam neki, hogy ha legközelebb hamut talál az erkélyén ne jöjjön fel.. próbáltam hangsúlyosan mondani neki a keretekhez mérten, mondjuk egy 190 magas 120 kilós állat, szóval nem merek nagyon pattogni.. de mondjuk legközelebb ha megfenyeget úgy mint ma, lehet hogy rendőrt is hívok hozzá
Ajánlgattam neki egyébként a fölöttünk lakót, a válasza az volt, hogy "ők már nem dohányoznak".. dehát tudod milyen ez, messziről jött ember azt mond, amit akar..
Látjátok ez az, amikor az ember nem is csinál semmit és mégis bunkó dohányosnak titulálják
-
hanee
senior tag
Fölöttünk is laknak, akik dohányoznak és tőlünk balra is vannak, ők ráadásul kin is szoktak ülni pl. nyáron baráti társasággal és iszogatnak az erkélyen..
könnyen lehet, hogy tőlük megy le, de a faszi teljesen ránkszállt..
Most én is ezt a vizes-dunsztosüvegse megoldást javasoltam anyunak, a mosogatógép elmossa.. engem nem zavar..
Csak félek tőle, hogy ezután is fel fog járnihanee
-
hanee
senior tag
Nem, a szitu nem ilyen..
Történetesen az alattunk lakó jár fel hozzánk, hogy ráhamuzunk az erkélyére.. de ez természetesen nem igaz. Párom napi 1 szál cigit szív el időnként, természetesen szigorúan hamutartóval megy ki. Édesanyám szokott kint dohányozni hétvégéken, de szintén szigorúan hamutartóval a kezében. Tehát lehetetlennek tartjuk a dolgot, az illető mégsem hiszi el.. én azt gondolnám hogy a fizika törvényei miatt még ha véletlenül le is esik a cigiről a hamu, lehetetlen, hogy zuhanjon 3 métert egyenesen az alattunk lakó korlátjára és ott maradjone egy éjszakát, miközben kint szélvihar van éjjel, de persze bizonyítani nem tudom hogy nem mi vagyunk, viszont megfenyegetett az illető.. -
Sipi16
őstag
Visszaszoktál... Nem szép dolog...
Én is próbálkoztam a leszokással ha jól emlékszem Rientől kértem el ezt a mágneses valaminek a webcímét is. Sikerült letenni de a munkahelyen olyan nagy volt a megszokás, hogy rágyújtottam. Azóta váltottam. Nem dobozos cigit veszek hanem magamnak csinálom itthon. (Nem füves.) Nem is a nikotin hiányzik hanem reggelenként és esténként az az 5 perc csend amikor kiviszem a kutyát. Nem szól hozzám senki és közbe cigivel a számban elgondolkodok az aznapi tetteimen. Jó lenne leszokni mert a szülők is állandóan csesztetnek, hogy szokjak le de nem megy. -
Ősember
őstag
kár hogy alapvetö élethez szükséges dolgokat vetsz össze cigizéssel
na de ha ezen a szálon elindulunk, akkor az adag csökkentésével le lehetne szokni mindenkinek, nem?
szintén akarat kérdése, hogy betartjuk-e hogy mondjuk ezen a héten csak 186 szálat szivok, következö héten meg 184-et...
-
rien
senior tag
-
Nightmare
senior tag
Már vártam azt is...jönnek az ellenpéldák. Azért, mert valakinek erős a szervezete, nem jelenti azt, hogy bagózhat szakadásig. Bizony, sok olyan van, aki rákosként hal meg, akár kisgyerekek is.
Van akinek vastüdeje van, de olyan is akad(saját családomban is), akik bizony hajlamosabbak a betegségre. Ezt Te honnan tudod eldönteni? Honnan tudhatnád azt, hogy melyik csoportba tartozol? És azért, mert az xy-nak a valakije 100 évesen még bagózott, az nem jelenti azt, hogy Te is addig fogsz élni cigivel a szádban. Ennyi erővel mondhatnám, hogy van aki kútba ugrik, mégsem hal meg. Akkor go, és ugorj egy tarajost. Meri, vagy nem meri? Megmagyarázni mindent meglehet, mellébeszélni, de a biológiai törvényeken senki sem fog változtatni.
Én nem győzködök senkit sem, csupán arra próbálok rávilágítani, hogy sok ember a dohányzást "mint nem káros szenvedélyt" állítja be, és ez bizony nem így van. Az, hogy ki eszi a cigarettát, és ki nem, az nem tartozik rám. Csupán az dühít, hogy egyesek még megmagyarázni akarják a dolgokat. Ezen nincs mit!
Emosz: cigiztem egyszer!
Elég volt. És mint írtam, járhat minden bagós szája, hogy Te nem szívsz. De Ő sem szívott, tehát ugyanott volt, mint most én. Nem kell rászokni, aztán annyi. Igazából nem is értem hogyan lehet...
-
Ősember
őstag
megkérdezhetem miért nem megy?
mert ezt hallani a legtöbb dohányostol, hogy nem megy, de megindokolni "nem szokás"
miért nem ilyen egyszerü az ember? ha nem rakod az orra elé, nem szivja el. belehalni meg nem fogsz, ha nem kárositod tovább a tüdöd és egyebeket.
hagyjuk ezt a fogyás témát, rossz példa volt, teljesen rossz iránybol közelited meg.... elmondom én hogy látom ezt, aztán tessék nyugodtan megcáfolni, ezért vagyunk itt .D szoval tegyük tel tulsulyos vagy. egészségtelen? nagyon relativ, mint ahogy Emosz is mondta... 10kg lehet hogy meglátszik rajtad, de nem hinném, hogy tul káros lenne. 30-40kg és ilyenek már persze hogy különbözö betegségek kialakulásához vezet. tehát a sulyfeleslegnek van egy "egészséges" határa, ellentétben a cigivel. de vissza a témához.
mit kell tenni tulsulynál? lefogyni. és hogyan? diétával, edzéssel vagy rendszeres mozgással, esetleg életmodváltással. következtetést majd késöbb vonok le, de most jöjjön a cigi.
mit kell tenni, ha le akarsz szokni a dohányzásrol? nem venni, nem elfogadni másoktol, nem szivni.
most összevetném a kettöt. a fogyásnál cselekedni kell, tenni kell valamit érte, idöbe és energiába kerül, nem mellesleg pénzbe. és a dohányzás? nem kerül idöbe, nem kerül pénzbe, nem kerül energiába.
ezek után ne mondd már, hogy nehezebb leszokni... pont hogy semmit nem kell tenni érte, passzivan kell elenállni és ennyi. ebböl következik, hogy ha fizikailag nem kell hozzájárulni a leszokáshoz, akkor szellemileg igen, mert ráforditások nélkül semmi sme jön össze, tehát marad, hogy teljesen szellemi tevékenység a leszokás. és akinek ez nem megy az ebböl következetesen szellemlieg gyenge lesz (érts ugy, hogy akaratgyenge).
megprobáltam logikus következtetéseket levonni. várom a te álláspontod -
Vandit.
addikt
"Mert az is ugyan ilyen roppant egyszerű megállapítás, hogy ha nem eszel fogysz."
Ez tévhit sajna.Pont,hogy jobban hízol,mert lelassul az anyagcseréd,ami arra készteti a szervezeted,hogy jobban raktározzon.
A fogyás alapja a megfelelő táplálékok,megfelelő időben és mennyiségben való bevitele.De ez már nagyon off. -
Vandit.
addikt
-
Nightmare
senior tag
Nem a dohányos embereket nem csipázom, hanem magát a cigit. A vele járó viselkedésforma egy dolog.
Amit írsz az érdekes, és elgondolkodtató, mindenképpen. De valahol mégis fura, hogy nem lusta dolgozni éjjel nappal a gyerekeiért, ugyanakkor ha belehal a cigibe, akkor mi lesz a kölkökkel? Példa az előző illető. 53 éves volt, felesége 45, lánya 20. Érdemes volt neki dolgoznia? A feleség özvegy, a lánynak pedig meghalt az apja fiatalon. Akkor miért dolgozott? Megérte a nyugdijjat? Nemigen. Várta? Igen! Megérte cigizni? NEM! Látta az unokákat, esküvőt? Élt? Nem nagyon, csak dolgozott. Élvezhette volna a szép nyzgdijjas éveket.A család apa, és férj nélkül maradt és, kiesett egy kereset. Sajnos az emberek nem gondolnak bele, hogy mi lesz később. Valahogy majd lesz...
Amit írtam, az nem baszogatás, csak néha a kedves szavak kevesek...hogy szokjál le, jobb lesz. Ott van a példa, hogy miért érdemes leszokni.
Amiket leírtam, azok csak száraz tények, egy kicsit erősebb megfogalmazásban, de attól még igaz. Erre szokták azt mondani, hogy szólj igazat, betörik a fejed.
-
Nightmare
senior tag
Elmesélek Neked vmit. Egy illetőről szól, és az apósáról. Az após leszokott vagy 20 évvel ezelőtt, de szívta rendesen, ígyhát nem maradt el az utóhatás sem, rettenetesen köhög, még most is. Tavaly az após légmellett kapott, amit a cigivel hoztak összefüggésbe(hiába volt rég). Kórházba került, így sokat szenvedett, felvágták a hátát...stb. Az illető ezek hatására letette egyik napról a másikra a cigit, 40 évi dohányzás után, de hiába, sajnos infarktust kapott, amit szintén a cigivel hoztak összefüggésbe. Hmmm...megijedt, hogy vele is lesz egyszer, ezért hagyta abba, de késő volt, de legalább nem szenvedett...
A legtöbb ember akkor kap a fejéhez, amikor baj van. Példa a kollégám, akinek bypass-t csináltak. Ha tudta volna...nem bagózik. Nem tudta, de sejthette. Inkább elintézik egy egyszerű vállrántással, valamiben meg kell halni. De nem mindegy mikor, és hogyan...
-
Nightmare
senior tag
Majdnem...1 szálat elszívtam 13 évvel ezelőtt. Megutáltam. A környezetemben eléggé sokan bagóznak, és nyugodtan kimondhatom, hogy a bagósok 80%-a tahó. Eszek, rágyujtanak, dehát ez természetes. A pofámba fújják a füstöt, ha szóvá teszem, még én vagyok lebaszva, hogy menjek arrébb. Épp eléggé van arra okom, hogy ne szeressem eme remeket
-
hanee
senior tag
Mindig fogsz tudni valamilyen kivételes példát felhozni, hogy megcáfolj, de ahogy írtam is, nincs értelme ezen vitázni. Biztos van ilyen is, hogy valaki meghal a gyerek három éves korában, és utána más neveli, de azért ez ritkább, ahogy az is, hogy valaki dohányzik a gyerek négyéves koráig és utána leszokik. Nyilvánvaló, hogy ezekben az esetekben a gyerek jó példát lát később, de átalagos esetben anyuci nem szokik le, és a gyerek úgy nő fel, hogy számára az a normális, hogy körülötte a szülők dohányoznak: ezt fogja főszabálynak tartani és a kivétel az lesz, aki nem dohányzik. Kár szépíteni.
Ugyanígy ha egy gyerek nem tanul meg 3 éves koráig kezet mosni, meg lehet tanítani később is rá, csak jó eséllyel ha egy szülő ezt három éves korig nem tanítja meg, akkor nem fogja később sem, mert ő maga sem mos kezet, vagy szarik rá (tudnék ilyen szülőt mutatni, nem gondolnád róla, pedig..).
A gyerek a szociális viselkedést a szüleitől sajátítja el. Átlagos esetben egy felnőtt ember nem változik olyan nagyot, de legyen így, szokjon le, akkor nincs miről beszélni, azonban a további esetekben anyuka dohányzik, nem mos kezet, vagy esetleg nem eszik soha rendesen, a gyerek igenis azt veszi alapul és ezt veszi etalonnak. És a dohányzás is lehet sajnos egyfajta szociális viselkedés.. nekem 18 éves koromig meg sem fordult a fejemben, hogy a dohányzás esetleg rossz, és amit anyu csinál (hoyg t.i. napi két dobozzal szív) az nem normális.. mert alapvetőnek vettem a tényt, hogy dohányzik. Nyilván nem fog 5 évesen rágyújtani egy gyerek, legalább is kevés eséllyel, de később nagyobb eséllyel próbálja ki: tudatalatt ha anyuci dohányzik, én miért ne? Ha neki lehet, nekem miért nem?De tényleg ne vitázzunk ezen szerintem, mert nincs semmi értelme. És teljesen mindegy, hogy neked vagy nekem van igazam, attól még szar dolog a dohányzás és drukkolok, hogy leszokj
hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
De tudom, hogy nem fogok rá visszaszokni, mert én leszoktam és nem kell, nem is akarom és kerülöm a dohányzókat is.. én nem fél éve, hanem 3 és fél éve nem gyújtottam rá.
Az nem marad meg, hogy a szüleim egyszer dohányoztam a vidéki megállóban, viszont nem tudom van-e gyereked, de a gyerekek mindenben a szülőt utánozzák le. Beleivódik az agyukba, és anyura akarnak hasonlítani, tudatalatt pedig felnőttként is anyura hasonlítunk, még ha nem akarunk, akkor is. Amit 0-5 éves korig megtud egy gyerek az anyjáról, az meghatározza az egész életét legyen az kézmosás, vagy dohányzás. Ez tény. Persze nem 100%, hogy dohányozni fog, de mondjuk 10% helyett 70%, ami elég nagy különbség (persze nem tudom a pontos számokat, csak érzékeltetés végett írom).
De kár ezen vitázni szerintem! Én drukkolok mindenkinek, hogy le tudjon szokni, Neked is!hanee
-
hanee
senior tag
Éppen azért, mert régen dohányoztam én is, tudom, hogy az egész semmi más, csak merő kifogás. Addig, amíg nem volt rá jó okom, és nem volt tényleges elhatározás, csak halogattam a dolgot.
A dohányzás pedig az alkoholizmushoz nem hasonlítható ilyen téren. Bizonyított, hogy a dohányzó családokban többször fordul elő, hogy a gyerek is rászokik tizenévesen, mint a nemdohányzó családokban. Az alkohollal kapcsolatban azonban ez éppen ellenkezőleg szokott működni: ha alkoholista az apuka, akkor a gyerek általában menekül a családból.
Hiszed te, hogy ez nem a bölcsődéseket érinti! Mert fogalmad sincs róla, hogy mennyit számít az, amit 2-5 évesen tanulsz és látsz. Ezek majdnem a legmeghatározóbb élmények a fejlődésed szempontjából ha elhiszed, ha nem.
Ráadásul minél kisebb egy gyerek, annál kiszolgáltatottabb! Egy 12 éves gyerek el tudja mondani, hogy utálja a cigifüstöt, de egy 1 éves nem! Egy 12 éves el tud menni otthonról a barátaihoz ha nem akarja a cigifüstöt szagolni egész hétvégén, de az egyéves az ott van, ahova teszed, ha ráfújod a füstöt nem tud védekezni sehogy.hanee
-
Lenry
félisten
ezt nem tudom így fél 2 táján kevésbé bunkóbban megfogalmazni, úgyhogy
oké, ha így akar meghalni, hát tegye, de abba nem gondol bele, h ezzel másoknak okoz fájdalmat?
apám 20 éve dohányzik és hiába mondja h ő baja, meg h valamibe meg kell halni, mert ez nem igaz. ha meghal (jóval idő előtt) azzal igenis nekünk okoz fájdalmat és ebbe sok dohányos nem gondol bele -
Lenry
félisten
"Lehettel kezdődött a mondatom" ne haragudj, nem vettem észre
viszont igaz, nehéz lehet úgy leszokni valamiről, h látod h körülötted csinálják...
az evés viszont nem a legjobb példa, az létszükséglet, a dohányzás nem, (bár látom itt fogyás miatti nem-evésről van szó)Zewa: megpróbálnék, ha lenne... de nem igazán jut eszembe semmi szokásom..:
-
Zewa
senior tag
Azért vannak olyan emberek akik csak "úgy" letették. Nagyapám 2x év dohányzás után ugy szokott le hogy elsziott egy szálat a többi oda adta másnak és többet nem fdohányzot.
De több olyan embert ismerek akiknek muszály volt leszokniuk mert belehalnak.Lenry: Probálj meg te leszokni vmien szokásodról. Ami mondjuk egyszerűbbé teszi életedet, de nem túl esztétikus/higénikus stb.. Rájössz egy idő után hogy már szinte automatikusan csinálnád.
-
FireKeeper
nagyúr
tudom hogy elcsépelt duma, de szerintem a leszokás csak akaraterő kérdése. nem egyszerű, és pont ezért ilyen jövedelmező ez az általad említett leszokást segítő iparág, mert az emberek gyengeségére támaszkodik. és az emberek általában szeretik a könnyebb utat választani, pedig nem mindig jó.
köszönöm, végeztem... -
Gergolabs
csendes tag
Ebből is látszik, hogy nem feltétlenül kell, hogy rákot okozzon, bár növeli a kockázatot ill. hogy úgy is kialakulhat rák(tüdő), hogy nem dohányzol.Mondjuk 1 nagyvárosi élet felér a cigizéssel.Dízel korom: tuti halál!Ennél nincs sok rákkeltőbb anyag.Még szerencse, hogy mindenki dízelt akar, mert keveset fogyaszt.
''Az élethez szerencse kell''
[Szerkesztve] -
Spirit
őstag
Tudom,hogy nem nekem szántad,de azért tetszett,hogy mindent nekem írsz.
Én egyébként ma vagyok 3 hetes. Már zavar a füst erősen,de minden harmadik reggel úgy ébredek,hogy refelex szerűen nyúlnék a cigi után..azért lassan kezdem megszokni a gondolatát,hogy nem dohányzom....
2007/05/06 05:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 0 hónap, 21 nap, 3 óra, 31 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 630 db.
Az így megspórolt költség: 9450 Ft
Egyéb adatok:
Ezen idő alatt nem füstölt el 0.63 kg. dohányt,
nem szívódott fel a szervezetében 1.26 gramm nikotin,
és nem mérgezte magát 3.78 gramm kátránnyal és 3.15 gramm szénmonoxiddal. -
Spirit
őstag
Nagyon örülök,hogy vannak sorstársaim itt is. A statisztikát a dohanyzas.hu-n nézem, tök jó
Megtalálod a leszokás/kalkulátor menüpont alatt.
10. napom egyébként.Szaglásom lassan javul, ízlelésem szintúgy.(picit párásabb a levegő, már úgy érzem eső lesz,mert megszoktam). Érdekes, de a szemem is javult picit(a hülye monitor miatt távolra már most kellene szemüveg, 1,5-es tuti, ha nem erősebb), szerintem 0,25-el-0,5-el jobb lett a jobb keringés miatt.
Jobb az általános közérzetem, ha fennt vagyok, energikusabbnak is érzem magam...na igen, ha fennt vagyok... Napi 10-12 óra alvás befigyel, sokszor délután is le kell dőlnöm 3-4 órácskáraRemélem ez hamarosan megszűnik. Jah, és pont egy komolyabb fogyókúrát fontolgattam, mielőtt nekiálltam volna a leszokásnak.Most felszedtem 4kg-ot,így már 20-at kellene leadnom, pedig nem is eszek. Amint ''kitisztulok'' teljesen, nekiállok a dolognak, most még úgy érzem a 2 frontos harc nem menne, még most is sokszor elbizonytalanodok, és elgondolkozok,hogy rá kellene gyújtani, de az tuti,hogy most már nem fogok.
Egyébként nem tudtam ám megállni,hogy csak álljon itt a pénz..Vettem magamnak egy gitárt...
Sok sikert, és kitartást!
[Szerkesztve] -
Spirit
őstag
Én itt tartok:
2007/05/06 05:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 0 hónap, 7 nap, 12 óra, 45 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 210 db.
Az így megspórolt költség: 3150 Ft
Egyéb adatok:
Ezen idő alatt nem füstölt el 0.21 kg. dohányt,
nem szívódott fel a szervezetében 0.42 gramm nikotin,
és nem mérgezte magát 1.26 gramm kátránnyal és 1.05 gramm szénmonoxiddal.
szjoci: Jah, és 4-en szívtuk ez a mennyiséget. Én kb 1,5 doboz, Kedvesem 1 doboz, apám 2-3, anyós 1.
[Szerkesztve] -
frame>24
addikt
(a fordítástól függetlenül tök véletlenül megtaláltam ezt a topikot)
A cigiről annyit, h én próbáltam már leszokni - barátnő miatt - de több hónapig tudtam csak mellőzni. Viszont ekkor tapasztalatam, h érzem a világ illatait, sokkal kipihentebben ébredek, több energiám marad a nap végére, stb...
És valóban: a nagybagósók (de még a kocabagósok is, mint én) egyértelműen fáradékonyabbak.
De pl. volt, h bulin eltolatm lega 1 doboz cigit, (alkoholt viszont alig) és másnap félhülye voltam a sok nikotintól, ami mellesleg idegméreg és töményen légzésbénítóként hat...
és amúgy kb. 4000 féle karcinogén vegyületet tartalmaz...ezek szerint szegény szervezet sokat kibír...
[Szerkesztve] -
jeges
senior tag
nekem az a tapasztalatom, hogy bizonyos helyek, helyszínek sokkal nagyobb kisértést jelentenek, mint pl. a kávé, vagy az evés utáni megszokásból rágyújtás. az utolsó szál cigi előtt cca 1 éve nem dohányoztam már a lakásban, és itthon eszembe sem jut. a munkahelyemen, ahol minden nap 10-15-ször megyek el a dohányzó mellett, sokkal rosszabb volt a helyzet, de egyáltalán nem elviselhetetlen. a megoldás: olyan helyen igyál kávét, ahol nem gyújtasz rá (mert pl. tilos vagy zavarna másokat).
-
degu
senior tag
A magneses biorezonancia nem fog leszokni helyetted!
Mint irtam volt lejjebb,amig nincs meg Benned a meggyozodes,hogy NEM KELL! addig nagyon bizonytalan a kimenetel...
Ha az elhatarozas megszuletett,akkor ezek a dolgok/biorezonancia,niko-tapasz,akupunk-
turo,stb csak segit az elvonasi tunetek csokkenteseben,de a dontest Neked kell meghozni!
A kv+cigi egy megszokas.Nagyon nehez szetvalasztani,de ha a vernyomasod miatt muszaly a kv,akkor nem lehetetlen!
Raadasul a dupla megvonas ketszer,haromszor olyan nehezze teszi a dolgot!
A dohanyosnak a leszokasrol a reflexmozdulatsor hianya is szenvedes./Oralis inger,cigi kihuzasa a dobozbol,megpuhitasa,szajba illesztese,meggyujtas,es az elso slukk...
Ezek az eros dohanyosnal t.k. egy kenyszercselekves-sor.Ez is baromira tud hianyozni.
Ezek helyett kell kitalani valami megfelelo potcselekvest
/nyaloka,rago,fogpiszkalo,nass/...es keretik nem rohogni...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W