Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TexT-BoY
addikt
válasz Bencus88 #797 üzenetére
Addig amig nem szivtad, és nem érezted a szervezetedre való hatását addig nem tudhatod. Igazándibol ezért is szeretem amikor olyan emberek okítanak akik életükbe nem cigiztek és közlik mi a jó és miért. Én személy szerint a MAGAM egészségét "roncsolom" nem nagyzolásbol, hanem mert jólesik. Igazándibol hogy miért esik jól azt nehéz elmondani. Lehet pont ez az az érzés ami másokbol hányingert vált ki
[ Szerkesztve ]
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
Bencus88
nagyúr
Németországa lakik egy gyerek 9 éves és cigizik.2 éve láttam utoljára elég érdekes családban lakik.A családban van 2 fekete 2 fehér, de ott rá se szól senki mintha természetes dolog lenne.Én ezt elszomorítónak borzasztónak tartom.Nemtom mi lehet jó egy rudban ami tele van káros anyagokkal
-
Sipi16
őstag
válasz TexT-BoY #795 üzenetére
Ennél már csak az jobb, ha egy hónaljcirkáló kér tőled cigit. Volt olyan, hogy megkérdeztem tőle: "Hány éves vagy öcsi?" Erre benyögi: 14. Mondtam maximum rágót tudok adni...
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
TexT-BoY
addikt
válasz bajuszati #792 üzenetére
Mostmár teljesen általános és elfogadott hogy egy 15éves cigizik, sőt, 12-13 körül már tök normál. Én most igy 17évesen szokogattam rá. Bár most sem szivok egetverő mennyiséget.
Benson Silver 2doboz/week. Tegnap ugy 11 magasságába mentem haza amikor egy 12nek látszó leányzó jött hozzám tüzért....HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
fero02
nagyúr
1 hónap!
-
hanee
senior tag
Remélem nem lesz legközelebb, mert mondtam neki, hogy ha legközelebb hamut talál az erkélyén ne jöjjön fel.. próbáltam hangsúlyosan mondani neki a keretekhez mérten, mondjuk egy 190 magas 120 kilós állat, szóval nem merek nagyon pattogni.. de mondjuk legközelebb ha megfenyeget úgy mint ma, lehet hogy rendőrt is hívok hozzá
Ajánlgattam neki egyébként a fölöttünk lakót, a válasza az volt, hogy "ők már nem dohányoznak".. dehát tudod milyen ez, messziről jött ember azt mond, amit akar..
Látjátok ez az, amikor az ember nem is csinál semmit és mégis bunkó dohányosnak titulálják
-
bajuszati
tag
Hello!
Leszokás nem a rendeszerességen alapul....
elmész szórakozni ugyis rágyújtasz.....
nem kell hagyni magadnak annyi szabadidőt sem hogy rágyújts...ajánlom figyelmedbe a shit minőségű ukrán cigiket....nem fogod kívánni elhiheted
én dohányoztam 15től 19ig...utánna egy party után amikor hullára ittam magam 2 napig nem szívtam...utánna már csak a sörhöz hiányzott.
persze nem voltam függőőőőő...csak unalomból szórakozásból cigiztünk...bújkálva,mert 9 éve még nem volt annyira természetes hogy minden 15 éves cigizik. -
rien
senior tag
akkor ha jön legközelebb, mutasd meg, hogy ti vízbe hamuztok, lehetetlen a feltételezése és ajánld be neki a többi a lakót is.......hátha emberére talál valamelyikükben
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
hanee
senior tag
Fölöttünk is laknak, akik dohányoznak és tőlünk balra is vannak, ők ráadásul kin is szoktak ülni pl. nyáron baráti társasággal és iszogatnak az erkélyen..
könnyen lehet, hogy tőlük megy le, de a faszi teljesen ránkszállt..
Most én is ezt a vizes-dunsztosüvegse megoldást javasoltam anyunak, a mosogatógép elmossa.. engem nem zavar..
Csak félek tőle, hogy ezután is fel fog járnihanee
-
rien
senior tag
Ok bocs de nem tudtam kihagyni, olyan óvatosan fogalmaztál Kellemetlen szitu.
Fölöttetek van még dohányzó? vagy jobbról balról?
Esetleg ha vízbe hamuzna a párod és édesanyád? Nem túl guszta, de wc-be öntve, csap alatt átöblítve annyira nem vészes kitakarítani. És így csökken az esélye a hamusból kikapja a szél és viszi a lenti lakóhoz eset talán, és megnyugodhat a lenti lakó, hogy nem ti vagytok.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
hanee
senior tag
Nem, a szitu nem ilyen..
Történetesen az alattunk lakó jár fel hozzánk, hogy ráhamuzunk az erkélyére.. de ez természetesen nem igaz. Párom napi 1 szál cigit szív el időnként, természetesen szigorúan hamutartóval megy ki. Édesanyám szokott kint dohányozni hétvégéken, de szintén szigorúan hamutartóval a kezében. Tehát lehetetlennek tartjuk a dolgot, az illető mégsem hiszi el.. én azt gondolnám hogy a fizika törvényei miatt még ha véletlenül le is esik a cigiről a hamu, lehetetlen, hogy zuhanjon 3 métert egyenesen az alattunk lakó korlátjára és ott maradjone egy éjszakát, miközben kint szélvihar van éjjel, de persze bizonyítani nem tudom hogy nem mi vagyunk, viszont megfenyegetett az illető.. -
rien
senior tag
Ne félj nem a párod szokott vissza ez szigorúan a felső szomszéd műve tanusíthatom tőlem is lemegy a földszintre, bár ott lépcső van és korlát (azon is megáll) és de ha erkély lenne tuti oda is bemenne.
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
hanee
senior tag
Nem is tudom melyik topicba illene, de itt talán "szakértők" vannak..
Szerintetek lehetséges az, hogy véletlenül leszáll a hamu az erkélyről és az EGYBEN megáll valakinek az erkélyének a korlátján, eltölt ott békésen egy éjszakát majd leesik az erkélyére egy kis szellő hatására?hanee
-
Emosz
tag
12. nap.... Jó az ásványvíz is Csak legyen benne egy kis whiskey
-
peterszky
őstag
A nagypapám most, 80 évesen, tette le a cigit. 16 éves kora óta szívta, Kossuth, Symphonia, Ronson sorrendben. 2 hete kapott egy gyomorfertőzést, amiből már kigyógyult, azóta nem gyújt rá és állítása szerint nem is fog. Nem gondoltam volna, hogy ez a nap is eljön egyszer.
What else you gonna do on a Saturday?
-
Bencus88
nagyúr
válasz darnellsmith #773 üzenetére
egézségesebb mint a cigi meg egyes pipák tisztitják a tüdőt.Gyümölcsöt szoktam enne egy héten legalább 5-ször.
-
Bencus88
nagyúr
válasz darnellsmith #771 üzenetére
tudom tudom
-
Bencus88
nagyúr
ok ok rendben
Amúgy én is cigiztem, de megkérdeztem magamtól, hogy minek?Büdös lesz a ruhán büdös lesz a szám büdös lesz a kezem drága rengeteg betegséget okoz.És mondtam holnap nem gyújtok rá.Így is lett igaz eleinte buliban elszívtam 1-2 szálat már 2 éve nem gyújtottam rá.Igaz vizipipából szívtam de az egézséges -
Balinov
titán
válasz #27070592 #765 üzenetére
természetesen az,hisz elrettentő példának szánta a készítője.Viszont ha egy szál ciginek csak egynegyede marad benn az emberbe,már az sok,mert azért 20doboz cigit elég hamar el lehet rántani..Régen,mikor cigiztem ~2 hét alatt lement ennyi.
Zeusz,nehülyéskedj,nem cseszegetésből szóltam..
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Bencus88
nagyúr
Ez elég undorító látvány:link
Gondolkodjatok el mik lehetnek bennetek -
törölt tag
Azért ez enyhe csúsztatás, ez a "dohányzógép" kb öt másodperc alatt szív el egy cigit és minden füstöt "letüdőz". Amíg dohányoztam, egy cigaretta füstjének csak a felét szívtam be, mert nem állandóan szívtam hanem "csak úgy" fogtam a szálat és az égett. Aki meg egyáltalán nem szívja le a füstöt...
Persze nem vitatom hogy a füst tele van kátránnyal meg másik párszáz féle mérgező vegyi anyaggal. Ha a tüdőnek nem lenne hatékony öntisztító mechanizmusa, szerintem két-három heti dohányzás után megfulladnánk.
De múlt hétfő óta nem dohányzom. Ma reggel már nem is jutott eszembe hogy újsághoz kávéhoz gyújtsak is.
-
Emosz
tag
9 napja nem dohányzom!
Nagyon zsír..... fero, neked hogy megy, hogy vagy? -
Balinov
titán
itt egy nyomós érv a leszokáshoz. 400db,azaz 2karton cigi csak a mennyiség!!!
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Sipi16
őstag
Ahhoz eéőbb találni kell egyet aki azt mondja, hogy tegyem le. Most nem keresgélek vagy jön vagy nem.
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
Sipi16
őstag
Sajnos amíg nem akarom nagyon addig nem fog menni. Maximum a barátnőm miatt tenném le. Most úgy néz ki, hogy nem fenyeget ez a veszély...
-
fero02
nagyúr
Nah, túl vagyok a 22. nemdohányzós napomon is. Semmi extra nem történt. Bár minden nap ilyen egyszerű lenne.
-
rien
senior tag
Hááát nem is vagyok túl büszke magamra
De azért úgy látom nem vagyok egyedülDe neked ha nem a nikotin hiányzik próbálj valami mást kitalálni kutyasétáltatásra minttudomén szotyi, tökmag, szemámmagos szelet, azok mellett is lehet elmélkedni
Vagy pl semmiképp se vegyél kesztyűt, jönnek az egyre durvább hidegek.....hátha kellő ösztönzés lesz, hogy ne vedd elő a kezed----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
S-one
csendes tag
Ma este 6 -ig nem tudtam rágyujtani, olyan ideges voltam, má majdnem elkezdtem zúzni... Na mostmár biztos, hogy jól rávagyok szokva.
A pénznek nincs szaga, csak annak, akinek nincs pénze.
-
Sipi16
őstag
Visszaszoktál... Nem szép dolog...
Én is próbálkoztam a leszokással ha jól emlékszem Rientől kértem el ezt a mágneses valaminek a webcímét is. Sikerült letenni de a munkahelyen olyan nagy volt a megszokás, hogy rágyújtottam. Azóta váltottam. Nem dobozos cigit veszek hanem magamnak csinálom itthon. (Nem füves.) Nem is a nikotin hiányzik hanem reggelenként és esténként az az 5 perc csend amikor kiviszem a kutyát. Nem szól hozzám senki és közbe cigivel a számban elgondolkodok az aznapi tetteimen. Jó lenne leszokni mert a szülők is állandóan csesztetnek, hogy szokjak le de nem megy.Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
Woodslave
félisten
na most szombaton volt 6 hét. Illetve 5, mert az első héz szombatján berugtam és rágyújtottam.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
rien
senior tag
Szerdán én is beállok a sorba, akkorra kaptam időpontot
Addig----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
hanee
senior tag
Hajrá srácok! Én innen küldöm a pozitív energiákat!!
-
fero02
nagyúr
3 hét
-
törölt tag
Az emberek jó része krónikus oxigénfüggőségtől szenved...
De hogy témánál maradjak, amióta apámat ismerem, dohányzik, napi egy doboz. Amikor tizennégy lettem, kijelentette hogy dohányozhatok ha akarok, nem tiltja meg (persze nem is támogatja), az én döntésem.
Kicsit lassú volt a felfogásom, mert csak tíz évvel később kóstoltam meg az első szál cigarettámat egy Camelt. Pestországban laktam éppen albérletben, szakadt hippitársasággal akik valamennyien füstöltek. Nem hibáztatom őket, én asszimilálódtam, az is az én döntésem volt hogy leballagtam az első non-stop boltba egy piros Marbiért. Átmenet nélkül napi fél-egy doboz lett az adag, hozzájött egy kis brand-imádat (átálltam piros Lucky-ra) és máris függő lettem. Gyakorlatilag metrón és templomokon kívül mindenhol dohányoztam. No job-no school fázisban voltam, este leültem egy könyvvel és egy csomag Lucky-val olvasni. Általában mindkettő kitartott hajnalig...Ez ment hat évig.
Háromszor próbálkoztam lerakni a cigarettát, ebből egy volt komoly, másfél évig tartott. Másfél év után melóhelyet váltottam, és visszaszoktam. Most újra próbálkozom, nem azért mert zavar a dohányzás. Kifejezetten szeretek dohányozni, a rabja vagyok, még pénzem is van rá. De próbálkozom, mert huszonnégy évig nem szívtam és újra érezni akarom milyen az ha föl sem merül a rágyújtás gondolata. Hat napja nem gyújtottam... -
Emosz
tag
Közben eszembe jutott mégvalami: a legnagyobb probléma az, hogy fogyasztói társadalomban élünk és a negatív csoportnyomás... Arra gondolok, mennyire más lenne ha a legnagyobb kereskedelmi adókon nyakra-főre jelennének meg a cigiellenző kampányok, minden nevesebb szórakozóhelyről kitiltanák a cigit... A legfontosabb talán mégis az lenne, hogy el kéne azt érni a fiatalok körében, hogy "ciki" legyen rágyújtani...
-
Emosz
tag
Mégsem tűnök el egész hétvégére....
Nightmare: Nehéz megmagyarázni ezt a rászokós dolgot... Nekem is mint sok más emberkének a suliban indult a cigis pályafutásom... Először csak egy két szálat szívsz.... Aztán már egyre többet, egyre több szünetben... Mindezek után az egyik nap arra ébredsz, hogy már hiányzik a cigi.... Szóval ez a gáz benne.... De sohasem késő abbahagyni (kivételek persze vannak )
[ Szerkesztve ]
-
rien
senior tag
szerintem én semmi ilyesmit nem sugalltam
a levezetésedhez tettem hozzá, mint dohányzó és többször sikertelenül leszokni vágyó, hogy szerintem a legfontosabb dolgot figyelmen kívül hagytad és egyben megkaptad a választ a miértre amire azt írtad nem szokták megválaszolni----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Ősember
őstag
kár hogy alapvetö élethez szükséges dolgokat vetsz össze cigizéssel na de ha ezen a szálon elindulunk, akkor az adag csökkentésével le lehetne szokni mindenkinek, nem? szintén akarat kérdése, hogy betartjuk-e hogy mondjuk ezen a héten csak 186 szálat szivok, következö héten meg 184-et...
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
fero02
nagyúr
Na megvolt a 19. anti bagós napom
-
rien
senior tag
Az elejéhez a #715-re válaszhoz hozzátenném még mert elég káoszosra sikeredett hogy én úgy értettem a hsz-eid alapján, hogy te is azt szajkózod, hogy leteszed és kész, ez ilyen egyszerű és erre föl írtam a választ. Ha nem így gondoltam akkor bocsánat én néztem be.
-
rien
senior tag
válasz Nightmare #717 üzenetére
Miért én ezzel: Szóval a példák itt feleslegesek szerintem, mert ilyen is és olyan is van és szerintem a hajlam sokkal mérvadóbb. talán nem ezt mondtam
Nem tudom melyik csoportba tartozom, de nem is állítottam semmi ilyesmit, simán lehet, hogy én leszek az első aki rákban hal meg a vérszerinti családomban.
És tőlem szerintem nem igazán hallottál olyat, hogy nem lenne káros a dohányzás.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
Na itt vagyok
Először is #715-re akkor lehet, hogy mi egymás mellé beszélünk, mert én letudok szokni, csak önerőből nem megy, többször kudarcot vallottam és nekem kell a rásegítés. De bővebben kifejtem lentebb.701-re: szerintem nagyon nem jól vezeted le, illetve jó az csak a legfontosabb dologot kihagyod.
Szóval dohányzásnál ugye van egy bizonyos nikotinadag amihez hozzá van szokva a szervzet és kéri........ez a függőség, tudod nikotinfüggőség. Ha leszokok egyik napról a másikra ezt a dózist 100%-ban megvonom a szervezetemtől, míg egy diétánál kapsz enni csak kevesebbet avagy másképp.
Mondjuk te mint átlag férfiember beengedsz magadnak napi 3500 kalóriát, ehhez van szokva a szevezeted és ezt kéri is, de holnaptól nem kapsz enni , avagy levesszük az adagod 500 kalóriára (ami kb. reggel egy tejeskávé, egy 10 szeletes puffasztott rizs és víz) hidd el nem fogsz belehalni, de kiváncsi lennék mit reagál rá a szervezeted, milyen elvonási tüneteid lennének nem mondok sokat csak 1 hét múlva. Biztos, hogy csülökkel meg zsíroskenyérrel álmodnál és nap közben is csak a kaján járna az eszed. Ha kaját látnál / éreznél meglennél bolondulva, úgy éreznéd most azonnal megpusztulsz ha nem ehetsz.
Na kb. ezt érzi egy leszokó is (bár szerintem ez is függőségi szintől függ).Tehát én ezen nem jutottam túl soha, mindig nagyobb volt a vágy mint bárminemű észérv.
Áprilisban mikor a kezelésen voltam ezt a függőséget szüntették meg nálam, nem kínzott a vágy, onnantól már tényleg csak az a hozzáállás kellett, hogy nem dohányzom amit korábban lapa nagyon jól megfogalmazott. De én elb....tam, egy-két szálat elszívtam és ennyi elég is volt, nem bírtam vissza leállni. Tehát levontam a megfelelő következtetéseket, megyek újabb kezelésre és nincs 1-2 szál cigi se.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Nightmare
senior tag
Már vártam azt is...jönnek az ellenpéldák. Azért, mert valakinek erős a szervezete, nem jelenti azt, hogy bagózhat szakadásig. Bizony, sok olyan van, aki rákosként hal meg, akár kisgyerekek is. Van akinek vastüdeje van, de olyan is akad(saját családomban is), akik bizony hajlamosabbak a betegségre. Ezt Te honnan tudod eldönteni? Honnan tudhatnád azt, hogy melyik csoportba tartozol? És azért, mert az xy-nak a valakije 100 évesen még bagózott, az nem jelenti azt, hogy Te is addig fogsz élni cigivel a szádban. Ennyi erővel mondhatnám, hogy van aki kútba ugrik, mégsem hal meg. Akkor go, és ugorj egy tarajost. Meri, vagy nem meri? Megmagyarázni mindent meglehet, mellébeszélni, de a biológiai törvényeken senki sem fog változtatni.
Én nem győzködök senkit sem, csupán arra próbálok rávilágítani, hogy sok ember a dohányzást "mint nem káros szenvedélyt" állítja be, és ez bizony nem így van. Az, hogy ki eszi a cigarettát, és ki nem, az nem tartozik rám. Csupán az dühít, hogy egyesek még megmagyarázni akarják a dolgokat. Ezen nincs mit!
Emosz: cigiztem egyszer! Elég volt. És mint írtam, járhat minden bagós szája, hogy Te nem szívsz. De Ő sem szívott, tehát ugyanott volt, mint most én. Nem kell rászokni, aztán annyi. Igazából nem is értem hogyan lehet...
[ Szerkesztve ]
-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar
-
Ősember
őstag
excuse me? ki mondta hogy baj az ha valami segédeszközt használsz a leszokáshoz? irtam én ilyet? az a nagy helyzet, hogy egyáltalán nem értem mire irtad azt amit irtál
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
rien
senior tag
Olvastalak, jövök majd, de most ünneplünk és csak cigi közben kuksizom be, mert nem fújom másra a füstöt és nem akarom félvárról adni a választ.
Isten éltessen minden Andrást!De addig áruld már el nekem légyszi, hogy ne fussunk hosszú köröket miért zavar az téged, hogy nekem szükségem van valamire a leszokáshoz? Téged érdekel mit vitt véghez az a nő akinek a képén gyönyörködsz a Legszebb nők topikban pl. Érdekel, hogy koplalt, updatelt, elválaszotott, beachelt és hosszú a repertoár amikkel megcsinálhatta - a photoshopot leszámítva - hogy így nézzen ki?
Nem a végeredmény a fontos? Miért olyan nagy baj az, hogy én pl. a biorozonanciára eszküszöm, mert a fizikai függőséget megszünteti, de onnantól ugyanúgy kell majd az akaratom, hogy már pedig nem akarok dohányozni----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Ősember
őstag
igy van, amugy én is ezt irtam a végén nem fizikai hozzájárulás kell, hanem szellemi, tehát akaraterö és lélekjelenlét kérdése. egyre gondolunk
-
Emosz
tag
Igazad van, tényleg kicsit küzdelmes a dolog, elég sokszor kell elterelnem a gondolataim a cigiről... De szerintem megéri.... Nem érzem most azt sem, hogy idegesebb lennék az átlagosnál... Másrészt szerintem elég nagy motiváció havi 15K a mai világban, ahol mindenki csak panaszkodik Persze a plusz motiváció mindig jól jön de szerintem magunkért is le lehet szokni!
-
Kazimír
őstag
Előrebocsájtom - csak, hogy félreértés ne essék -, sosem dohányoztam, remélhetőleg nem is fogok, de dohányzó munkahelyen tartózkodok, és számos embert láttam már a környezetemben, aki a leszokással küzdött.
A mondanivalód nagy részével egyetértek, de egy részt kiragadok belőle mégis:
"és a dohányzás? nem kerül idöbe, nem kerül pénzbe, nem kerül energiába.
"
Ezt azért nem gondolnám. Mármint, hogy nem kerül energiába. Ha ez alatt a fizikai igénybevételt érted, akkor valóban nem, de a leszokók többségének - úgy láttam - igencsak nagy szevedést okoz a füstölnivaló utáni vágyakozás, ami egyben nagy - szellemi - megterhelést és nagy energiafelhasználást is jelent. A nem éppen rózsás kedélyállapotukról nem is szólva.
Úgy vettem észre, hogy valamilyen cél vagy motíváló dolog általában segít a leszokásban. Ezen nem azt a napi 500-1000 Ft-ot értem, hanem mondjuk az illető szerelembe esik, de a kedvese nem állhatja a cigifüstöt, akkor érte azért mégicsak megteszi. Illetve le.További füstmentes napot!
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Emosz
tag
Ami viszont a témához tartozik: jön a hétvége és kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz.... egész hétvégén sajna offline leszek, nincs otthon most netem....
Viszont ki fogok tartani és hétfő reggel újra jelentkezem! -
Vandit.
addikt
-
Emosz
tag
Ősember elég ügyesen levezette a dolgot, azthiszem ellenvetésnek nem sok helye van
Viszont ez a fogyós dolog már más tészta.... Tényleg nincsenek csodák, ki kell menni a szabadba és mozogni.... Elhatároztam, hogy ma én is kimegyek egy kicsit futni mert alapból sem vagyok egy könnyű eset és nem volt egyszerü hetem, le kéne vezetni a feszültséget Csak ne lenne hideg+hó...
mod.: fogyitéma off
[ Szerkesztve ]
-
hanee
senior tag
Ebben akkor egyetértünk teljesen, nem is írtam, hogy nem áll majd meg a fogyás, de ez sokkal bonyolultabb téma, hogyan lehet teljesen lefogyni: itt nikább csak az elhatározá / akarat miatt up-oltam a témát, mert ennyiben hasonlít a dohányázsra, annak aki függő, nagyon nehéz változtatni a szokásain.
hanee
-
Vandit.
addikt
Igazad van ebben egyetértünk,de a 10x-re csökkentés hatására történő fogyás sem fog örökké tartani.Idő után hozzászoksz és ugyanott tartasz.Napi 6 étkezés meg nem sok,mert 2-3 óránként kéne táplálkozni csak ebben a ronaó világban elég nehéz ezt tartani.
"Csodák viszont nincsenek, kalóriadeficittel fogysz, többlettel hízol."
Na azért ne egyszerűsítsük le ennyire.Nem is erre a topikra tartozik,de szívesen megvitatnám veled a témát,ha akarod.A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
hanee
senior tag
Ez azért így nem teljesen igaz. Annak, aki napi 10 ezer kcal-t megeszik egy nap, nem elég csak 6 felé osztani. Ha figyelmesen olvasod amit írtam, akkor észreveszed, hogy azt írtam, egyes embereknek, akik a sok kajálástól kövérek elegendő, hogy CSÖKKENTIK az adagot. Nem írtam azt, hogy koplalnak, vagy hogy nem esznek semmit. Csak hogy csökkentik. És csökkenteni ésszerűen is lehet. Csodák viszont nincsenek, kalóriadeficittel fogysz, többlettel hízol. Más kérdés, hogy az egészséges életmód alapelvei azt diktálják, hogy napi 4-5x egyél (6x már sok), és hogy ne egyél cukrot és fehérlisztet. Ettől függetlenül az, aki eddig 20x-t ette a napi szükségletének, ha csak a 10x-re csökkenti, már fogyni fog. Ennyi.
hanee
-
Vandit.
addikt
Ezt már leírtam,hogy attól,mert nem eszed meg nem fogsz fogyni(vagyis fogsz,de nem zsírból).
Egyszerűen el kell osztani a kaját 6 egyenlő részre és nem cukrot kell zsírral enni,valamint nem ártana mozogni sem(lustaság fél egészség ) és mindjárt mennének le a kilók.Amúgy szerintem nem diétázni kell,hanem egészséges életmódot követni egész életében az embernek.1 kiló zsír 8000 kalória. Off végeA cigi letételéhet:Ha nem veszel nem lesz mit szívni.Ha kínálnak nem kell elfogdani(na itt jön be az akarat).Belegondolsz mennyit költöttél rá(na itt én is kicsit ideg lettem) és mérlegeled van-e haszna számodra.Mivel én nem tudok róla,hogy lenne innentől kezdve nincs is értelme.Legalábbis az én felfogásom szerint.
Ha mindezeket betartja az ember,akkor hamarosan észreveszi,hogy nem dohányzik.Ősember:
[ Szerkesztve ]
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
hanee
senior tag
Szia!
Fogyózásnál is van olyan, hogy ha valaki nem enne annyit (tehát egyszerűen csak nem eszi meg, nem veszi meg, kevesebbet tesz maga elé), akkor sokat lefogyna. És pont azoknál az embereknél, akik kaja-függőség miatt híznak meg olyan brutálisan. Azok az emberek, akiknek kisebb súlyfölöslegtől kell megszabadulniuk, azoknál igaz ez, hogy tenni kell érte komoly erőfeszítéseket.. szerintem!
hanee
-
Ősember
őstag
megkérdezhetem miért nem megy? mert ezt hallani a legtöbb dohányostol, hogy nem megy, de megindokolni "nem szokás"
miért nem ilyen egyszerü az ember? ha nem rakod az orra elé, nem szivja el. belehalni meg nem fogsz, ha nem kárositod tovább a tüdöd és egyebeket.
hagyjuk ezt a fogyás témát, rossz példa volt, teljesen rossz iránybol közelited meg.... elmondom én hogy látom ezt, aztán tessék nyugodtan megcáfolni, ezért vagyunk itt .D szoval tegyük tel tulsulyos vagy. egészségtelen? nagyon relativ, mint ahogy Emosz is mondta... 10kg lehet hogy meglátszik rajtad, de nem hinném, hogy tul káros lenne. 30-40kg és ilyenek már persze hogy különbözö betegségek kialakulásához vezet. tehát a sulyfeleslegnek van egy "egészséges" határa, ellentétben a cigivel. de vissza a témához.
mit kell tenni tulsulynál? lefogyni. és hogyan? diétával, edzéssel vagy rendszeres mozgással, esetleg életmodváltással. következtetést majd késöbb vonok le, de most jöjjön a cigi.
mit kell tenni, ha le akarsz szokni a dohányzásrol? nem venni, nem elfogadni másoktol, nem szivni.
most összevetném a kettöt. a fogyásnál cselekedni kell, tenni kell valamit érte, idöbe és energiába kerül, nem mellesleg pénzbe. és a dohányzás? nem kerül idöbe, nem kerül pénzbe, nem kerül energiába.
ezek után ne mondd már, hogy nehezebb leszokni... pont hogy semmit nem kell tenni érte, passzivan kell elenállni és ennyi. ebböl következik, hogy ha fizikailag nem kell hozzájárulni a leszokáshoz, akkor szellemileg igen, mert ráforditások nélkül semmi sme jön össze, tehát marad, hogy teljesen szellemi tevékenység a leszokás. és akinek ez nem megy az ebböl következetesen szellemlieg gyenge lesz (érts ugy, hogy akaratgyenge).
megprobáltam logikus következtetéseket levonni. várom a te álláspontod______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest