Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rien
senior tag
Jó a példa. Tetszik
Ezt írtam korábban #556-ban
Akaraterőről annyit, hogy ha elhatározom, hogy nem eszek x napig mert 3 kilót fogyni akarok, nem eszek. Próbáld ki, hogy kell-e hozzá akaraterő, körülötted esznek, érzel illatokat nem ettél 3 napja egy falatot sem, de nem eszel, én meg tudom csinálni, de leszokni nem megy.
Most akkor minden alapvetően sovány ember (átvitt értelemben nem dohányzó), meg én és akik ezt simán véghez tudják vinni (átvitt értelemben akik simán leteszik a cigit) akkor minden lefogyni akarót akinek ez nem jön össze olyan egyszerűen tartsak gyengének? Mert az is ugyan ilyen roppant egyszerű megállapítás, hogy ha nem eszel fogysz. Szerintem nem ilyen szimplán egyszerű az ember. És nekem ez a bajom, hogy egy sovány ne modja, hogy roppant egyszrű lefogyni, mert még nem közdött súlyfelesleggel
És a kövérség is horodozza magában legalább annyi betegség kialakulásának a veszélyét mint a dohányzás.[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
hanee
senior tag
Szia!
Fogyózásnál is van olyan, hogy ha valaki nem enne annyit (tehát egyszerűen csak nem eszi meg, nem veszi meg, kevesebbet tesz maga elé), akkor sokat lefogyna. És pont azoknál az embereknél, akik kaja-függőség miatt híznak meg olyan brutálisan. Azok az emberek, akiknek kisebb súlyfölöslegtől kell megszabadulniuk, azoknál igaz ez, hogy tenni kell érte komoly erőfeszítéseket.. szerintem!
hanee
-
Kazimír
őstag
Előrebocsájtom - csak, hogy félreértés ne essék -, sosem dohányoztam, remélhetőleg nem is fogok, de dohányzó munkahelyen tartózkodok, és számos embert láttam már a környezetemben, aki a leszokással küzdött.
A mondanivalód nagy részével egyetértek, de egy részt kiragadok belőle mégis:
"és a dohányzás? nem kerül idöbe, nem kerül pénzbe, nem kerül energiába.
"
Ezt azért nem gondolnám. Mármint, hogy nem kerül energiába. Ha ez alatt a fizikai igénybevételt érted, akkor valóban nem, de a leszokók többségének - úgy láttam - igencsak nagy szevedést okoz a füstölnivaló utáni vágyakozás, ami egyben nagy - szellemi - megterhelést és nagy energiafelhasználást is jelent. A nem éppen rózsás kedélyállapotukról nem is szólva.
Úgy vettem észre, hogy valamilyen cél vagy motíváló dolog általában segít a leszokásban. Ezen nem azt a napi 500-1000 Ft-ot értem, hanem mondjuk az illető szerelembe esik, de a kedvese nem állhatja a cigifüstöt, akkor érte azért mégicsak megteszi. Illetve le.További füstmentes napot!
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
rien
senior tag
Olvastalak, jövök majd, de most ünneplünk és csak cigi közben kuksizom be, mert nem fújom másra a füstöt és nem akarom félvárról adni a választ.
Isten éltessen minden Andrást!De addig áruld már el nekem légyszi, hogy ne fussunk hosszú köröket miért zavar az téged, hogy nekem szükségem van valamire a leszokáshoz? Téged érdekel mit vitt véghez az a nő akinek a képén gyönyörködsz a Legszebb nők topikban pl. Érdekel, hogy koplalt, updatelt, elválaszotott, beachelt és hosszú a repertoár amikkel megcsinálhatta - a photoshopot leszámítva - hogy így nézzen ki?
Nem a végeredmény a fontos? Miért olyan nagy baj az, hogy én pl. a biorozonanciára eszküszöm, mert a fizikai függőséget megszünteti, de onnantól ugyanúgy kell majd az akaratom, hogy már pedig nem akarok dohányozni----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
Na itt vagyok
Először is #715-re akkor lehet, hogy mi egymás mellé beszélünk, mert én letudok szokni, csak önerőből nem megy, többször kudarcot vallottam és nekem kell a rásegítés. De bővebben kifejtem lentebb.701-re: szerintem nagyon nem jól vezeted le, illetve jó az csak a legfontosabb dologot kihagyod.
Szóval dohányzásnál ugye van egy bizonyos nikotinadag amihez hozzá van szokva a szervzet és kéri........ez a függőség, tudod nikotinfüggőség. Ha leszokok egyik napról a másikra ezt a dózist 100%-ban megvonom a szervezetemtől, míg egy diétánál kapsz enni csak kevesebbet avagy másképp.
Mondjuk te mint átlag férfiember beengedsz magadnak napi 3500 kalóriát, ehhez van szokva a szevezeted és ezt kéri is, de holnaptól nem kapsz enni , avagy levesszük az adagod 500 kalóriára (ami kb. reggel egy tejeskávé, egy 10 szeletes puffasztott rizs és víz) hidd el nem fogsz belehalni, de kiváncsi lennék mit reagál rá a szervezeted, milyen elvonási tüneteid lennének nem mondok sokat csak 1 hét múlva. Biztos, hogy csülökkel meg zsíroskenyérrel álmodnál és nap közben is csak a kaján járna az eszed. Ha kaját látnál / éreznél meglennél bolondulva, úgy éreznéd most azonnal megpusztulsz ha nem ehetsz.
Na kb. ezt érzi egy leszokó is (bár szerintem ez is függőségi szintől függ).Tehát én ezen nem jutottam túl soha, mindig nagyobb volt a vágy mint bárminemű észérv.
Áprilisban mikor a kezelésen voltam ezt a függőséget szüntették meg nálam, nem kínzott a vágy, onnantól már tényleg csak az a hozzáállás kellett, hogy nem dohányzom amit korábban lapa nagyon jól megfogalmazott. De én elb....tam, egy-két szálat elszívtam és ennyi elég is volt, nem bírtam vissza leállni. Tehát levontam a megfelelő következtetéseket, megyek újabb kezelésre és nincs 1-2 szál cigi se.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
szerintem én semmi ilyesmit nem sugalltam
a levezetésedhez tettem hozzá, mint dohányzó és többször sikertelenül leszokni vágyó, hogy szerintem a legfontosabb dolgot figyelmen kívül hagytad és egyben megkaptad a választ a miértre amire azt írtad nem szokták megválaszolni----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs