Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gergely2005

tag

Üdv.

Szeretném a segítségeteket kérni. 16 éves diák vagyok és bedöltem egy feltűnően olcsó ajánlatra és így elloptak tőlem 30000Ft-ot, ami nekem mint diák nagyon sok ideig tartott míg összegyűjtöttem és szeretném visszaszerezni ezt a pénzt, de nem tudom hogyan. Szóval leírom mi is történt.

Egy nap nézegettem apróneten Sony psp hírdetéseket, újjonnal 45e-ért árultak újjonnal, de volt egy hírdetés, ami aznap került fel, hogy 30000Ft - Salina Alba Kft néven volt hírdetve. Felhívtam őket és egy nő vette fel mondván, hogy "Salina Alba Kft, miben segíthetek?" mondtam, hogy érdekelne ez a Sony Psp Slim 30000Ft-ért, hogy meg van-e még, hogyan lehet rendelni. És aztán mintha tényleg megnézte volna, hogy van valami ilyesmi raktáron és úgy 5mp után mondta, hogy öö igen Sony Psp Slim black, 29900Ft. Magyarázta nekem, hogy ez azért olyan olcsó, mert egyenesen a gyártótól szerzik kikerülve a kis és nagykereskedelmet. És akkor rögtön bedöltem ennek és kérdeztem, hogy akkor hova lehetne elmenni érte és mondja, hogy Online működik ez a rendelés, küldenek egy e-mailt, ahol "bele kell egyezni a feltételekbe" és ha komolyan érdekel a dolog, akkor adjam meg az adataimat (irányítószám, utca és házszám, teljes név és e-mail cím és telefonszám.)

Nekem teljesen hitelesnek tűnt, aztán a telefonhívás után úgy 5 órával jött egy levél, amiben ez állt:
    Tisztelt Megrendelő!

"Mellékelten küldjük az Ön által választott termék rendelését.
    Kérjük olvassa el a kondíciókat, és ellenőrizze az adatok helyességét.
    Amennyiben minden adat helyes, csak akkor kezdje meg a tranzakciót!

Köszönettel: Salina Alba Kft"

Itt tudjátok megnézni a mellékletet(az adataimat kitöröltem a mellékletből):
    http://ngstudio.info/yahoo!_finance_in...id_16705526.htm

Szóval nekem ez teljesen hitelesnek tűnt, bár elvakított az olcsó ár.. nincs semmi webáruházuk, meg honlapjuk, de ez nekem nem tűnt fel...
    Ez egy Pénteken történt, hétvégén nem tudtam utalni, ezért egy Hétfőn tettem meg, Illetve az apukám tette meg. Mindent beírtunk úgy, ahogy írták. (illetve nem az én nevemen küldtük, hanem az apukámén, mivel nekem nincs számlaszámom, de a megjegyzésbe odaírtuk a nevemet.)

Vártam egy napot, semmi, próbáltam felhívni őket, kb. 5-öt kicsöngött, aztán üzenetrögzitő, hagytam üzenetet is, de nem válaszoltak. Felmegyek aprónetre, mit találok, illetve nem találok? Már nem hírdetnek semmit az egész apróneten. Google-n rákerestem a cég nevére, de csak elmúlt aprónetes hírdetések voltak(bizony, nem csak psp-t hírdettek..), sajnos ezekkel nem értem semmit, mert csak a google jegyezte meg úgy, mint ha még mindig ott lenne a hírdetések közt, igazából már ki voltak törölve.

1 hétig tétlen voltam, próbáltam hívogatni őket, de mindig 5-öt kicsengett, majd üzenetrögzitó. Aztán egy internetes barátomat megkérdeztem, hogy szerinte mit lehetne csinálni és örültem, hogy megkérdeztem, mert a cégjegyzék és az adószám alapján kitudta deríteni a cég teljes nevét és székhelyét. Megmondta, hogy ezt hol tudta kideríteni: http://www.cegtalalo.hu

Az jutott eszembe, hogy mi van ha csak feléltek ezzel a címmel, ezért kiakartam deríteni, hogy tényleg ez a cég-e az, akitől rendeltem vagy csak feléltek az adataival. Tanácsolták nekem, hogy tudakozót hívjam fel, elösször internetes tudkozón próbáltam, de természetesen "nem létező vagy titkosított szám" és írta az online tudakozó, hogy hívjam fel a 198-at és ott talán megtudják mondani a számot, illetve ha titkosított, akkor is tudok nekik üzenetet hagyni. Ezt inkább hagytam másnapra, vagyis mára.

Mielőtt felakartam volna hívni a tudakozót felhívtam újból a "cég" megadott telszámát és mit hallok? Rögtön sípolást és "hagyjon üzenetet" (persze nem úgy, hogy "Salina Alba Kft, kérem hagyjon üzenetet", hanem a beépített telefonos női monoton hang mondja.) Ennek az új fejleménynek nagyon megörültem.. de ez még nem minden.

Azon vagyok, hogy felhívjam a tudakozót és ezért megint megakartam nézni a székhelyet, hogy majd a tudakozóban annak a számát kérjem el, erre mit látok?? Teljesen más cím van megadva, mint előző nap volt!!

Ez volt előző nap megadva:
    1144 Budapest, Szentmihályi út 12-14. 8. em. 193.
    Most ez van megadva:
    1074 Budapest, Csengery u 7. 1. em. 3.

Azt elfelejtettem mondani, hogy a fizetés után 14 napot mondtak míg megjön a termék, az a 14 nap még nem telt el, de nem hinném, hogy ezek után csak úgy befognak toppanni a csomagommal.. szerintem ez a 14 nap nekik pont elég lenne arra, hogy teljesen eltűnjenek a pénzemmel... Meg persze kellett volna értesíteniük arról, hogy megjött nekik a pénz, de nem jött...

Nem tudom most ilyenkor mi a teendő, hogyan tudnám visszaszerezni a pénzemet? Minden tanács és segítség jól jön most!

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák