Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- New Game Blitz - 2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
olivera88
veterán
-
Saltwater
aktív tag
-
Ganz-[HUN]
addikt
sziasztok. mi a véleményetek ezzel a hddvel?
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
[SFC]xCx
csendes tag
Nekem az az érzésem, hogy nem lenne jó, mert a Tied 1 TB-os, a másik pedig egy 2 TB-osé, és azt hiszem, hogy a nyák-ot (vagy is a vezérlőt, amin vannak a csatik is), csk azonos típusú talán azonos firmware-ral rendelkező hdd-ről lehet használni, nem vagyok ebben biztos, szerintem kérdezz rá azért nála is (vele nagyon régen beszéltem, de akkor nagyon segítőkész volt, és ő sokkal többet / jobban ért a hdd-khez ): http://prohardver.hu/tag/dzseko.html
-
rferenc
csendes tag
Sziasztok! Sikerült kinyírni egy seagate barracuda st31000528as elektronikát. Nincs valakinek hozzá panelja?
Másik kérdésem egy hozzáértő szakihoz szólna: találtam hozzá egy panelt 7 dolcsiért (http://hu.imendit.com/item/seagate-st3200542as-st31000528as-plate-number-100-574-451-hard-circuit-board-8838644809.html) és ott azt írja hogy ez jó a ST3200542AS vinyóhoz is. Ezek szerint nem muszáj pont st31000528as elektronikát keresnem magyar oldalakon mert megfelelő hozzá az ST3200542AS is? Vágja ezt valaki?
üdv Feri
-
DaveJB
csendes tag
ST1000DM003 modell, 1 TB, vadonatúj, és néha koppanó hangot ad ki, elég gyakran. Pont úgy, mint amikor hibára fut. A teljes lemezteszt sem jelez hibát. Több napos kétségbeesés után a megoldás: hibás APM (Advanced Power Management), egy "fejlett" energiatakarékossági funkció. Amelyet nagyon elcsesztek, mert néha leállítja a lemezt, úgy gondolván, hogy nincs rá szükség, majd újra elindítja, mivel mégiscsak szükség van rá. A koppanás nemcsak idegesítő, hanem az indításszámláló léptetésével a jótállási idő végét is közelebb hozza.
Firmware-frissítéssel nem szabad próbálkozni, mert látszólag ugyan stimmel a modellszám, de a part number már nem egyezett. A Seagate a saját fórumán sem a könyörgésekre, sem az átkozódásokra nem reagál, innen gratulálunk nekik.
Az APM funkciót nem lehet végleg kikapcsolni, csak a következő újraindításig normál fogyasztásra állítani, a Crystal Disk Info képes erre, és a rendszerrel indítható.
(Ha valamid végre működik, akkor minek frissíted?)
-
K.Tamas89
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #565 üzenetére
Sziasztok!
Érdemes ezt a HDD-t használni rendszernek? 320GB-s, a pontos típusa: ST3320418AS
Mik a vélemények? Most készülök egyet vásárolni. Légyszi valaki, aki használja rendszer HDD-nek, megéri-e?
-
félisten
válasz maxika2004 #564 üzenetére
"Lehet ez ellen tenni valamit , valahol mintha olvastam volna valami féle gumis csillapitásról.... ???"
Igen, pont ezt lehet tenni max, ez igazából a ház sara, hogy "rezeg"...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
maxika2004
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #563 üzenetére
Akkor megnyugodtam...
amugy nem ezt akartam venni, csak akkor pont nem volt samsung 1 TB -os amit akartam és erre beszéltek rá!... nem is bánom.....Van mellette egy Samsung 502HJ amivel eddig meg voltam elégedve, mert mindig azt hittem hogy az 1 terrás seagate zúg ezerrel..... de megnéztem és nagy meglepődésemre a samsung az !
ha pl leveszem a ház oldalát, tök jó egyenletes hangja van, de feltéve, begerjed és nagyon zavaró, mert nem egyforma, hanem olyan lüktető zugásba kezd !
Lehet ez ellen tenni valamit , valahol mintha olvastam volna valami féle gumis csillapitásról.... ???
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz maxika2004 #562 üzenetére
Adatalapomon ott figyel. Mióta megvettem, semmi gond nincs vele, és igen SATA3-as.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
egy ilyen vinyót vettem a uj gépembe :
Seagate Barracuda 7200.12 ST31000524AS 1T-S... és majdnem frászt kaptam ahogy elolvastam az eső hsz-t...
Aszthittem hogy sata 2-es... de ugye jól tudom hogy sata 3-as...?
Igazából a véleményetekre lennék kiváncsi ,erről a vinyóról ? -
félisten
-
imike79
tag
Sziasztok!
Segítsetek pls!!!! Már nem tudom mit csináljak.Egy Seagate ST3500418AS 1500 GB merevlemezről lenne szó.Bármit csinálok,nem működik.Firmware-t frissítettem,elvileg sikerült.
A BIOS-ban látom,de csak 500 Gb-nak.Az op.rendszer látja az eszközleválasztásnál,meg az eszközkezelőben is.( Win7 64bit)De se a sajátgéppel,se commanderrel nem tudom használni,azoknál nem is látszik.Mi lehet a hiba?
Köszi szépen előre is![ Szerkesztve ]
-
Krytec
tag
Kb másfél hete vettem egy ilyet és tényleg nagyon gyors és halk, eddig wd blackem volt ami bad sectoros lett de érezhetően gyorsabb ez a seagate, aki ilyenben gondolkozik az ne tétovázzon
-
[SFC]xCx
csendes tag
válasz #31441920 #552 üzenetére
Én nem a S/N vagy Prod code alapján kerestem meg a Firmware-t hozzá , én csak felléptem a hivatalos oldalra, de az alábbi linken közvetlenül a Firmware-okat érheted el, csak előtte válaszd ki, hogy melyik Típusú winchestered van (JELENLEG csak Ezekhez a verziókhoz vannak Firmware-ok- Momentus XT, Barracuda 7200.12, DiamondMax 23, Barracuda LP, Barracuda Green, Barracuda 7200.11, Barracuda ES.2 (SATA) és a DiamondMax 22 meghajtó család- ):
Ha a Tied egyik a fentiek közül, pl: Barracuda 7200.12, mint az enyémek, akkor kattints rá a kékkel írt Barracuda 7200.12-re, majd előhoz egy másik oldalt, de mielőtt használnád, előtte nézd meg, hogy a Te winchestered egyike e a következők közül:
ST3160318AS
ST3250318AS
ST3320418AS
ST3500410AS
ST3500418AS
ST3750528AS
ST31000528AS Ha nem akkor NE töltsd le, és NE próbáld meg frissíteni ezzel a Firmware-al a saját Winchesteredet. (De, ahogy látom a Tied az ST3500418AS, és benne is van a listában , az én Winchestereim egyike is ez, és azon is a 49-es van fenn), ha szeretnéd, akkor mutatok képet is róla ), de azt nem tudom, hogy javított e bármit is a Winchesteremen .Ha le akarod tölteni azt a verziót, amelyikkel Windowsból lehet indítani a frissítést (nem kell külön CD, vagy usb és fájlokat másolgatni -én is ezt használtam-), akkor töltsd le ezt:
The firmware update utility runs within Windows (A Firmware frissítés eszköz a Windows alól fut. Download and run CC49 firmware update utility here. (Ha le szeretné tölteni és futtatni a CC49 firmware frissítő eszközt kattintson ide), ekkor rákatt. a kék szövegre, és letölt egy fájlt, amit futtatsz, majd rákérdez, hogy minden adatot elmentettél e, ha ez megvan, akkor újraindítja a géped, majd elindul a firmware frissíti program, frissíti a winchester-t ellenőrzi, hogy van e valami gond, és, ha nincs akkor végzett is, lehet újraindítani a gépet , vagy majd ő indítja újra, erre most pontosan nem emlékszem .
-
törölt tag
Köszi!
Akkor bemegyek a boltba leveszek egyet a polcról kinyitom és a "sapkáján" van. Köszi mégegyszer. És akkor ha nem 5-el kezdődik akkor szerintetek megvegyem mert ××××× gyors? -
[SFC]xCx
csendes tag
válasz #31441920 #550 üzenetére
Szia!
A Winchesteren itt láthatod azt az S/N számot:
http://support.seagate.com/kbimg/flash/serial_number_locator/SerialNumberLocator.html
(A bal felső sarokban írja, hogy melyik Winchester "típusnál" tudod a kép alapján ellenőrizni a S/N-t
Jelenleg a legújabb Firmware a 7200.12-es Barracuda-ra, a CC49-es, én mind a 3 winchesteremen frissítettem a firmware-t, elvégre sosem lehet tudni
Elméletileg ez lett javítva benne:
- Resolves an issue where cold temperatures may cause the drive to be very slow
to become ready or to exhibit slow performance. (Javít egy olyan problémát, hogyha túl meleg a winchester, akkor lassan indul el, mármint áll be alap állapotra, vagy a teljesítménye csökken), bár ahogy néztem ez egy v40-hez volt írva, bár nem lehet tudni.A CC49-es firmware csak ezekhez a Seagate Winchesterekhez jók:
ST3160318AS; ST3250318AS; ST3320418AS; ST3500410AS; ST3500418AS; ST3750528AS; ST31000528AS.
Egy teszt a következő S/N jelzésű winchesteremről: 5V*****H (ez jelenleg nem Rendszer lemez, így teljesen üres, csak két partíciója van, és nem erről vagyok Bejelentkezve, így ezért is ilyen nagy az olvasási sebessége):
-
törölt tag
Sziasztok
Nem régen olvastam róla egy tesztet ahol gyalázta a WD caviar black-eket meg mindenkit.
De olvasgattam róla 2010-es hozzászólásokat és sok mindenkinek volt vele baja. És kicsit elbizonytalanodtam a megvételében. Persze gondolom az is közre játszik hogy ide inkább csak azok írtak akiknek bajuk volt vele, és hibás darab pedig minden gyártónál van. (gondolom) Szóval ha sok baj is volt velük mára már kijavították seagate-ék? Már nyugodtan vehetek ilyet. Olvastam itt olyat is 5-el kezdődő S/N számút nem szabad venni. Mi ez a szám? Hol találom meg hogy ez olyan-e? Lehet még kapni egyáltalán ilyen hibás 5-ös S/N számú 7200.12-öt??? -
Núbi
csendes tag
Sziasztok,
én pár hónapja vettem egy 500 GB 7200.12-t, és nagyon elégedett vagyok vele. Persze nekem is az volt az első, hogy leteszteltem, de sem akkor, se azóta nincs egy bad sector.Én a személyes tapasztalatom alapján ajánlom ezt a vinyót, szerintem jó vétel, és elég gyors.
Persze, ha vesz valaki egy ilyet, az első dolga egy bad sector teszt legyen, és vigye vissza, ha rossz -
Brekkk
senior tag
Nekem még az első szériás Seagate 7200.12 1 TB-os HDD-m van.
Nagyon elégedett vagyok vele. Már 197 nap üzemidő van benne és hibátlan.
A rendszerem erről ment több mint 1 évig. Semmilyen hibám nem volt vele. Gyors, halk, és nem melegszik.
Volt mellette még egy Samsung F3-as 1 TB-os is. Jobban melegedett, hangosabb volt, és érzésre is lassabb. Most, hogy döntenem kellett melyik menjen itthonról a Samsung lett az.
Szerintem nem rossz HDD ez. -
Oliverda
félisten
válasz baraksumoron #545 üzenetére
Az enyémben eddig 20 nap van. 100%-os, a hangja sem vészes, a teljesítménye jó. Mondjuk nem rendszer van rajta, csak letöltések, képek, filmek, zenék, meg telepítők, illetve némi összegyűjtött anyag.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
baraksumoron
csendes tag
Most rendeltünk egy Seagate 7200.12 1 tb sata 3-as (ST31000524AS típusú) vincsit vélemény akinek esetleg van írja le. Köszönöm.
-
sün
tag
Bent a gépben, kb 2 órája folyamatosan másolok rá, és HD Sentinel szerint 29 fokos, igaz pont venti mellett van. Számomra megfelelően halk /a táp simán túlordibálja/
Ez made in china, de már a 9-s sorszámú szériából, remélem semmi bajunk nem lesz egymással. Már csak egy SSD kéne a rendszer alá, meg hogy egy-két játék mellé felférjen, és akkor háttértár témában minden kipipálva. Olcsó gyors 60-asra valakinek javaslat?
Jólvan, megyek azt bújok SSD teszteket isJah, bekapcs, meg kikapcskor nálam is kattan egyet, de ezt elkönyvelem a motor tulajdonságának.
[ Szerkesztve ]
A kő is él, csak lassan csinálja.
-
sün
tag
Egy hónapnyi pihenés után, hogy felébredjen a totyik, befirkálom: pár perce adtam le a rendelést egy 1 TB-os kicsikére. Nyugdíjba küldi a gépben lévő déd nagypapáit /7200.10 és az ő nagybácsija a Barracuda ATA IV/, plusz a Silicon Armor A10-nak se keljen néha napján besegítenie.
Amint bepattan a gépbe, majd jegyzem milyen a jelenlegi széria[ Szerkesztve ]
A kő is él, csak lassan csinálja.
-
Franklin
addikt
válasz easy...rider #541 üzenetére
Nálam ugyanezt csinálta Win7 alatt a vinyó! De csak AHCI módban, IDE módban nem.
Alaplapom Asrock 880GMH.
Egyébként a vinyó 2 hónap után meghalt, egy csomó bad sector lett rajta egyik napról másikra és 1kb/s-ra csökkent a sebessége. Most várom a cserepéldányt :-)
-
-
[SFC]xCx
csendes tag
válasz easy...rider #538 üzenetére
Miért használsz Te külön drivereket a Winchesteredhez? (Én, csak telepítem a Rendszert, aztán annyi, nem telepítek mellé semmilyen s-ata programot...), mikor leáll, és felpörög, hát, olyan, mintha az elektronikával lenne gond, nekem is volt ilyen a jelenlegi Seagate winchesteremmel, de ott az áram csatolómmal volt a gond, úgy tudom :-/
-
Oliverda
félisten
válasz easy...rider #538 üzenetére
Nem láttam még ilyen. Ez valami alaplap vagy BIOS probléma lesz szerintem.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
easy...rider
őstag
Telepítettem Hard Disk Sentinel-t és hibátlannak jelzi a winchestert
csak hogy valaki egy kis dícséret is érje már a 7200.12 szériát
-
easy...rider
őstag
válasz [SFC]xCx #534 üzenetére
ha tudsz szerezni csatlakozót, ami egyben van, akkor egy video - tv szervizben ha ügyes a szaki átforrasztja a régi csatit egy újra. de mielőtt keresel csatlakozót, vidd el a vinyót egy ilyen szervizbe hogy meg tudja e forrasztani.
mert akkor 1-2 ezer ofrintból kijössz szerintem, a panelcsere meg nem feltétlen járható út.
egy hirdetést feladhatsz hardveraprón, és hátha jelez valaki hogy neki van panelje, de attól tartok nem nagyon lesz. relatív friss a típus, de próbálkozni lehet -
[SFC]xCx
csendes tag
válasz easy...rider #533 üzenetére
Szia! Nos az a műanyag törött le, ami a tűkre nyomja a s-ata csatlakozó fejét, a tűknek nincs baja, bár picit hullámosak :-/, és vajon ezt ki tudná megcsinálni nekem, mert szerintem, ahol én élek, itt a szervizben nem tudnák megcsinálni, mivel csak számítógép alkatrészeket, és számítógépeket adnak el, és nem nagyon foglalkoznak szervizeléssel
-
[SFC]xCx
csendes tag
Sziasztok! Tudom, hogy ezt nem itt kellene feltennem, de máshol nem kaptam olyan topikot, ami még működik, és Seagate-ről van szó benne :-/. Nekem egy olyan problémám lenne, hogy letörtem az S-ata 2-es Seagte-m csatolójának a műanyag részét, és ezért ki kell cseréljem az elektronikáját, valakinek nincs egy hibás Seagate ST3100528AS nevű winchestere, vagy nem ismer valakit, akinek véletlenül lenne egy, aminek még az elektronikája is jó , nagyon fontos lenne nekem!!! Köszönöm mindenki válaszát
[ Szerkesztve ]
-
mijos
senior tag
Nekem minden rendben van a vinyóval, remélem így is marad.
A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.
Nincs szükség beavatkozásra.
100%-os a vinyó." Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
mijos
senior tag
Sok rosszat olvastam erről a vinyóról, itt a topikban. Most fogom sentinellel leellenőrizni és remélem, hogy nem lesz nagy gond.
" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Volt egy kis huzavonám egy Seagate 7200.12 1TB (ST31000528AS) vinyóval.
Lehet nem a vinyó volt a hibás hanem egy partícionáló progi, mert a progi MB pontosan akkora partíciót hozott létre mint amit beírtam neki, és ezt furcsálltam is mert ilyennel még nem találkoztam (igaz eddig egy régi jól bevált progikat használtam, de megfőtt a boot CD amin volt, aztán újjal próbálkoztam. lehet vesztemre)A lényeg annyi volt hogy a Win telepítés nem ment fel rá, kékhalállal elszállt. Meg be-beakadt 5 percre 3szot a telepítés folyamán mindig ugyanott.
ha érdekel valakit a sztori, akkor itt a [link]
pár keresőszó ha valaki így járna mint én
windows win 7 telepítés akad megakad kifagy kék halál fileok kibontásaEzt leszámítva stabil és gyors a viynó, bad sectort nem tudom még megmondani, majd megnézem. De lehet ez az egész nem is a vinyó hibája
[ Szerkesztve ]
-
MezzAnine
csendes tag
Egy hete sincs, hogy vettem egy ilyen csodát (7200.12 ST3500418AS 500GB)
S/N: 6VMEAPLZ
Tegnap feladta a küzdelmet sajnos nem találtam erre a fórum témára előbb így nem tudok pontosabb adatokat adni, de amit tapasztaltam: 5 perces fagyások az oprendszerben addig kb semmi nem történt az egérkurzor mozgott semmi más. Újraindítás után már a Win7 menthetetlenül elhalálozott. Elővettem a nyugdíjazott Samcungomat és felapplikáltam rá a rendszert. Amint visszatettem a többi vinyót már ordibált, hogy nem stimmel a Seagattel valami és hogy a checkdiskel azért végigszántaná. Nos annyi hibát talált, hogy nem tudtam kivárni újraindítottam vinyót megformáztam partíció törlés majd egy friss szűz partíciót dobtam rá. Ezután a windows lemezellenőrzőjével szaladtam neki kb. 1 órán keresztül az előbb említett módon fagyogatott a rendszer aztán túljutott a lemez elején és végigfutott kb 4 óra alatt. Ma ittvan velem a vinyó de nem tudom az általatok emlegetett kis segédprogikkal jobban boncolgatni, délután meg viszem gariztatni ezt a szerencsétlen 5 napost. A második 500 -as seagate hal ki alólam kicsit kezdem unni bár az előző más tészta .10 -es volt és valószínű ő csak simán megfőtt a nyáron azóta kaptak kis hűtést a többiek 2x8 cm ventillátor képében.
Még adat a halottról:
Product of: China
Firmware: CC38
Date Code: 10415 -
artiny
őstag
Ma vettem egy 1TB-s valtozatot (st3500418as) Nálatok is van ilyen furcsa akadozó,nyekergő (Trü-Trü) hangok?
A WD.mnek még sosem hallottam a hangját így ez eléggé zavaró Nincsen sajna hdd gumi bevonatú kis tokom....egy csavarral van becsavarva...még holnap megprobalom tobbel....vagy esetleg bikli belso gumi darabot rakok az oldalahoz nem fog szétolvadni?
-
Simid
senior tag
Végül is egész estés fórumozással és szenvedéssel sikerült megoldani.
Hdat2 programmal kellett helyre tenni, bár azt még mindig nem értem, hogy egy újonnan vásárolt vinyót miért csak a netről letöltött progival lehet működésre bírni...Amúgy ha nincs particionálva akkor miért nem látja a windows? Ha csak tároló vinyónak kellene a rendszervinyó mellé akkor, hogy tudom particionálni ha nem is látja?
-
Simid
senior tag
Sziasztok!
Mai nap vettünk barátnőmnek egy 1TBos Seagate-et (ST31000528AS). Ezen lenne a rendszer is így egyből el is kezdtem telepíteni, de nem jutottam sokáig...
A BIOSban még rendesen felismerte, de az XP telepítésénél amikor a partíciókat kellene beállítani akkor már csak 34MB-osnak látja, ha próbálom formatálni akkor ebből kemény 24MB-ot enged formázásra. Újraindítás után már a BIOS is ennyinek látta. Megpróbáltam azt is, hogy bootoltam a régi vinyóról hátha a windowsba tudom formatálni, de ott felismeri a típusát kiírja hogy telepítve van és ennyi, a sajátgépben nem is látom az új vinyót. Valaki ezzel kapcsolatban tud valamit mondani? Nem vagyok egy nagy szakértő úgyhogy lehet én nem jól csinálok valamit, de azért párszor üzemeltem be új vinyót és eddig ilyennel nem találkoztam. -
Teasüti
nagyúr
Vki tudna nekem csinálni egy crystal disk mark tesztet egy 500 gigás példányról?
Megéri venni egy ilyet (vagy kettőt)? Ph teszt alapján elsőrangú, de ahogy olvasgatom a topicot elég sok baj van vele...Köszönöm!
-
pooly
csendes tag
4 csavar fogja a vinyót, nem rezonancia azt azért felismerném ha az csinálná a zajt.
Torrentezni nem szoktam, úgyhogy az sem. -
pooly
csendes tag
Feltettem a HD sentinelt és tökéletesnek írja a vinyót.
Ugyanaz a kattogás, mintha ilyen apró fájlokat pöcögtetne, nem tudom jobban leírni ezt a hangot. -
szki
őstag
Kattogó vinyó nem sok jót jelent. Sürgősen mentsed a fontos adatokat róla biztonságos adathordozóra! HD Sentinel mit mutat?
1 hete én is vettem egy 1TB-os SG-t. Első format után üresen 2 órásan így nézett ki:
Aztán 10 órásan már így nézett ki:
Szerencsére gariban cserélték, és a csere hdd már okés Garanciafutár ingyen hozta-vitte.[ Szerkesztve ]
-
pooly
csendes tag
Sziasztok.
Én is most vettem egy 1 TB Seagate vinyót .
Működés közben folyamatosan kattogó hangot ad, mintha olvasna.
Állandóan csinálja ha nem nyúlok a géphez akkor is.
Mi lehet ez ? -
Kroni1
veterán
hát ha a sebesség miatt vetted akkor azért én reklamálnék..
Én ma végülis megvettem a kinézett ph tesztgyőztes hdd-t, egy Seagate 7200.12-es 500GB személyében, és egyenlőre tökéletes állapotban van, remélem ez sokáig igy is marad. Gyorsaságára nincs panasz, a Samsung F3-hoz képest oprendszer alatt tényleg gyorsabb egy picit, talán némileg hangosabb de nem zavaró egyáltalán csak közelről érezhető valójában. Ha nem lesznek a jövőben sem Bad Sectorok, akkor ajánlani is fogom tudni majd megvételre másnak is! -
Bandee2
tag
Seagate Barracuda LP 500 GB-os (ST3500412AS) vinyóról tudtok valamit megbízhatóság szempontjából (bad sector)? Rendeltem egy 7200.12-est, de véletlen ezt a típust hozták ki, és az itt olvasottak után nem biztos h reklamálnék kicserélésért...
-
Kroni1
veterán
Most hogy gyorsan átfutom a topicot látom hogy nagyon sokan szívnak bad sectorral a .12 esetében.. Ez folyamatosan fenáll vagy csak egy bizonyos mondjuk korai darabokra jellemző? Vajon nem ez a nagy hibásodási arány állhat amögött is, hogy az AQ..ban akciósan adják az 500ast 9.5k-ért az 1TB-ost pedig 15k-ért??
-
Kroni1
veterán
Egy olyan játékos konfigba, (ahol SSD-re nincs keret sajna) szerintetek érdemes a Windowsnak és a játékoknak 1TB-osat venni? Az 500GB eredményei lenyűgözőek, de az 1TB-osról nem sokat tudok, az lehet hogy méggyorsabb a 32MB cache és a 2 tányér miatt?
-
xmad
őstag
tegnap vettem ilyen winyót. nekem kicsit fura hogy bekapcsolom a gépet és mielött kezdenek felpörögni a winyó egy olyan nem fémes nyikorgó hangot hallok, mintha az olvasó fej végig szántaná a lemezt
ez normális?
-
Brekkk
senior tag
Igen az F3-as is 1 TB-os volt.
Seek-nél hangos az F3 (De nagyon), amúgy Kb ugyanaz a hangerő szerintem. Nekem zavaró az F3 Seek hangereje. Szerncsére csak WIN XP van rajta, amit ritkán használok. Ha WIN XP-t töltök mindig meglepődök milyen hangos is az F3. A 7200.12-n WIN 7 van és szinte nem is hallani amikor tölt. Érzésre meg szerintem lassabb az F3 mint a 7200.12.
Amiben viszont a Samu verhetetlen az a folyamatos írás olvasás. Adattárolásra inkább Samu. Op rendszernek pedig 7200.12. -
Brekkk
senior tag
Nekem már több mint 1 éve megvan a 7200.12 1 TB-os HDD.
Már több mint 116 nap működés van benne HD sentinel szerint, és semmi gondom vele.
Halkabb mint a Samu F3 seeknél mindenképp, nem zörög olyan mély hangon mint a Samu. Hűvösebb is mint a Samu F3 2-3 fokkal. És ami a lényeg nagyon gyors. Nekem ezen van a rendszerem is, tehát állandóan ténylegesen is üzemel, nem csak adattárolásra van. Remélem nem lesz semmi baja sem a továbbiakban sem.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
nem nagyon pörög ennek az aktuális teszt győztes winyónak a topikja
[link]ezek szerint jól működnek hibamentesen
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
zsero
aktív tag
Kicserélték, és most már nem "Made in China" hanem "Made in Thailand" -ot kaptam! Úgy látszik Seagate is észhez tért!
-
zsero
aktív tag
Most vittem vissza egy 21 bad sectoros 1 TB-sat Aqua-ba és teljesen korrektek voltak, jövő héten mehetek egy újért. Szerintem egyébként már csak kijavították ezeket a hibákat a gyártás során, én nagyon a legelső darabokat vettem meg.
Egyébként megkérdeztem a szervízest és azt mondta, hogy már 1 bad sector után is azonnal cserélik! Ez a hozzáállás szerintem azért nagyon korrekt a szervízek között!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- ZIDOO médialejátszók
- Windows 11
- Witcher topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest