- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekkk
senior tag
Most én is vettem egy F3-as 1 TB samut, erre mentettem át az egész rendszert. Amúgy az F3 hangosabb, mint a 7200.12-es széria, de halkabb mint a 7200.11-es. Nálam fontos lenne a csendes üzemmód. Majd meglátom ez mit produkál. Érzésre, szerintem multitask környezetben lassabb mint a 7200.11 volt. De ez subjektív. Lehet az adatmentésből is adódik. Nem bitről-bitre mentettem.
Egyébként meg mindenki olyan HDD-t vegyen amilyet szeretne. Bármelyik HDD lehet rossz. Ha ennyire rossz lenne a Seagate HDD akkor a cég már bezárt volna. Lásd IBM HDD részlege. Egy típusszámon belül is vannak jobban és rosszabul sikerült szériák. A beépített alkatrészek sem mindíg ugyanolyanok (Gyártástechnológia). Szállítási sérültek.És ez minden gyártónál probléma.
Nekem van 3 7200.11-es HDD-m. És ez lett először rossz, pedig a másik kettő igazán sokat fut RAID 0-ban. És azokon nincs hiba.Nem lehet, hogy a méret növekedésével a hibaarány is jelentősen növekszik?
Amíg garis a dolog nem érdekel, mert adatmentés után, csere a HDD, ennyi. Ezért gari nélkül nem vennék új HDD-t. Semmilyet! Még 1 hét próbagarival sem. Pont ezért, mert nem biztos, hogy 1 hét alatt előjön a hiba.
Minden HDD amit veszek 3 vagy 5 év garisak.Nem bízom a véltlenre. Ezt mindenkinek tanácsolom.Én nem védem egyik gyártót sem. Mert mindegyiknek volt már és lesz is rossz szériája.
Arra én is kíváncsi lennék, hogy mekkora a meghibásodási arány mondjuk az 1 TB-os HDD-knél gyártóra lebontvaTe miért nem cserélteted ki a 7200.12-det ha hibás?
[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
Én le akartam cserélni a Seagate-t egy F3-sra de rázza az asztalt (!) egy cm690-es házzal egyetemben. Így most ott tartok, hogy ez a rendkívül csendes, és gyors hdd 1 bad sectorral, 80 nap nettó üzemidővel még mindig a gépben lakozik. Félek kövi F3 is selejtes lesz úgyhogy nem tudom mit vegyek...
Maradt Hita meg Wd. Bárcsak ne lennének ezek bad sectorosak Nagyon bejönnek -
Kari1
aktív tag
"De a 12-est nagyon tudom ajánlani."
Mi van????
Nem tudom hogy körbenéztél e de a 7200.12 széria nem valami nagy cucc kíváncsi lennék hogy idáig hány olyan winyó van ami pl.: 1 év után nem bad sectoros (nekem 2 hónap után jött elő az első most olyan kb 5 hónap után van rajta 5 (56napnyi működési idővel) ) A maxtor winyómon amiben már van vagy 1000 nap azon van 11 bad sector (kicsit mások az arányok :S)Ha másik winyó kellene ehelyett akkor inkább samsung f3
-
Brekkk
senior tag
Na mostmár tuti garis a 7200.11-esem. Mentegettem róla az adatokat, hogy legariztassam, közben keletkezett még 9 Bad Block. Így már 13 db van Amíg az áthelyezéseket megcsinálta nagyon csúnyán kattogott a HDD. Így jártam.
Remélem vissz 7200.12-őt kapok. Az tényleg remek széria. Sokkal csendesebb, hűvösebb, sebességben nem ézem a különbséget a 11 és a 12-es széria között. De a 12-est nagyon tudom ajánlani. És van már aqustic management is Ha nem kell a sebesség, akkor le lehet halkítani. -
nmemlekszem
csendes tag
Hi
Na én most vittem be, mivel tegnap termelt vagy 600 "gyengét" még.
Így nézett ki:
Mire töröltem róla mindent visszament 627-re, de az öntesztek és a HDtune se futott végig rajta.
Az előzőt egyből korrekten cseréltek, erre 5 napot mondtak/írtak, kíváncsi leszek.Elvileg cserélik már 1-től is ha jól tudom, de ha csak 1 van és nem szaporodik akkor nem szükséges szerintem. Nekem a Hitachim 3 éve megy szinte 24-ben 1db bad-el és semmi baja.
Bár ezen a szérián is ahogy nézem ha lesz 1, jön a többi is.[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Hogy van most a HDD-k gariztatása. Régebben a Bad Sector-ból csak 1 db is megjelent akkor automatikus csere volt az eljárás gariidőn belül. Ma már nem ez az eljárás?
Nekem egy 7200.11 1 Tb-os hdd-m lett Bad sectoros KB 70 nap öszzüzemidő után. Jobban mondva áthelyezte a hibás részen található adatot egy másik helyre a HDD. Ez most így garis vagy nem? Szerinetm igen. Vélemény?
A Seagate saját tesztje sem fut végig. Hibásnak véli a HDD-t. De ebben nem nagyom bízom, mert egy másik seagate 1 TB-st (7200.12) is hibásnak talál, amin a SMART info szerint semmi hiba nincs.
Úgy néz ki szaporodnak a Bad sectorok a HDD-n. Tegnap nőtt a számláló 1 db-al. Most már 4-nél járok. A HDD még garis egy nagykerbe, de csak májusig. Gyártó felé pedig 2012 -ig szériaszám szerinti azonosítás alapján.
Amúgy nekem nincs a seagettel semmi bajom. Más gyártó Hdd-je is lett már rossz
nálam IBM, és a mennyekbe emelt WD is . Szerencse kérdése. (Láttátok már, hogy szállítják a HDD-ket...) Én örülnék, ha ugyanilyen HDD-t kapnék vissza.
Gyors, különösen RAID 0-ban. Csak egy kicsit hangos a seek, de meg lehet szokni.U.I Nem a Seagate-et akarom magasztalni, csak a személyes tapasztalataimat írom le.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
malwy
senior tag
Seagate ST3500418AS sorozatszám: 9VM0T98B. 73.nap 14 óra : első bad sector.
Rendszer winchesterként használom/használtam.Király egy széria lett ez is...
-
nmemlekszem
csendes tag
Köszi, megvolt a teszt a seatools-al, egyedül a smart és a short generic volt jó, a short és long drive self test, illetve a long generic mind hibás volt.
vizesbe garos, ott az előzőt is csak sentinelel nézték, bár az elég meggyőzően tele volt.
Már csak attól tartok, hogy legyalulom és nem lesz hiba vagy nem cserélik, sajnos ennek csak egy részét tudom menteni jelenleg, mert a többi vinyom is tele van. -
Thrawn
félisten
válasz nmemlekszem #489 üzenetére
A gyári tesztprogramot futtasd le, ha az is hibát jelez, azt elfogadják a szervízben.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Martin2004
tag
válasz nmemlekszem #489 üzenetére
Illene...
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
nmemlekszem
csendes tag
Nekem ez a 2. az első 4 nap után termelt 100 bad felett, ez kb 3 hónap után kezdte, az a szép, hogy még elvileg nem bad, de amit egyszer "gyenge" szektorra ír azt nem tudja olvasni és vagy 2percig meg se mozdul a gép. A letöltés, másolás kész élmény vele... ha kitörlöm és újra kezdem amit gyengére írt megint oda teszi, újra 2 perc...
Ezzel tényleg nem cserélik még?
-
audi100td
nagyúr
Jó választás az F3 , a Samu az F1 széria óta elég jó vinyókat gyárt, nálam egyikkel sem volt gond (1db 320GB F1, 1db 640GB F1, 1db 750GB F1, 1db 1,5TB F2, 1db 500GB F3), sőt a régebbi szériákkal sem volt semmi problémám, pedig sokan szidták akkoriban, viszont a Seagate sajnos már tényleg nem a régi.
Szvsz Hitachi, WD, Samsung-ban érdemes ma gondolkodni, ne vegye senki flémnek, de az hogy szinte minden 7200.12-es vinyón rövid időn belül megjelennek hibás szektorok (legyen az csak 2-3db) szerintem nem normális...
-
-
Oliverda
félisten
válasz Thulcandra #480 üzenetére
A legtöbben keverik...
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
penene
őstag
-
nyikszi
őstag
A kremlin szoftver wipe része erre nagyon jó. A letörlésnél annyiszor felülírja a letörölt fájl helyét ahányra Te beállítod. A 3 elégséges, hogy senki ne férhessen hozzá az adatokhoz. Elég hosszadalmas, de talán megéri.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
ImI87
őstag
Én is elvittem gariztatni, kezdődtek rajta a bad sector-ok.
Sajnos a Seagate-tel mostanában túl sok a negatív tapasztalat, az előző 7200.11-em is behalt, és most ez is. Pedig volt két 7200.10-em is, meg egy 7200.9, 2 haverom gépében a mai napig mennek. Nem akarok flame-elni, de a Samsung F1-eseim már 1 éve dolgoznak nálam, és teljesen hibátlanok. Ehelyett is inkább Samsung-ot kérek, megnézem milyen lett az új F3 széria. Remélem olyan, mint eddig, és nem kell csalódnom. -
Sanyix
őstag
jó szar lett ez a széria is, 2 hónapig bírta, már kezd döglődni, seek error hegyek, reallocated sectorok stb. Eddigi leszszarabb vinyóm is 2 évig bírta, sőt még most is megy, csak az eleje használhatatlan.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
ImI87
őstag
Megy gariba az 1TB-os vinyóm, de előtte le kéne pucolni róla mindent, nehogy v.mi illetéktelen a cuccaim között turkáljon. Mi a legjobb megoldás az adatok teljes törlésére? (Tehát úgy, hogy ne lehessen visszaállítani.)
Ha jól emlékszem a SeaTolls-ban volt olyan, hogy "low-level formatting". Ez megfelelő? Vagy írjam tele a vinyót v.mi lényegtelen adatokkal? -
God MonXter
tag
Vettem egy 500gb-os .12-es barracudát
9-es sorozatszámú legújabb firmwire-el
Kapott már 3db formázást,mivel xp szerencsés módon elb@szta a partíciókat
Rendszer winyóként üzemel szinte egész nap
Eddig nincs rajta bad sector -
ImI87
őstag
-
tommyes
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég tönkrement a 7200.11-es vinyóm.
Amikor be van dugva a vincsi akkor teljesen lefagy a BIOS, nem lehet csinálni semmit vele.
Visszavittem garanciába és azt mondták, hogy tönkrement rajta az elektronika, és ha találok vkit akinek van hozzá pontosan passzoló elektronikája akkor meg tudom menteni az adatokat.
Megkérdeztem másokat és azt mondták, hogy nem lehet így elektronikát cserélni, mert mindegyiknek egyedi a chipje és nem fog működni. Ez igaz? :S
Van valami mód ahogy mégis elő tudnám hozni az adataimat?
Nagyon fontos lenne.Köszi
-
TomCat85
tag
No, egyelőre úgy vagyok vele, hogy tojok a rémhírekre és megvettem a vinyót...majd meglátjuk!
-
Oliverda
félisten
válasz TomCat85 #465 üzenetére
Általában ide azok írnak akik ilyet akarnak venni vagy valami bajuk van vele. Ergo ez a topik nem közvéleménykutatás. Minden márkából van hibás meg olyan ami bad sectoros lesz. Van amelyiknél több van amelyiknél kevesebb.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
TomCat85
tag
Nem beszélve arról, hogy Ti a 12-es szériát szapuljátok, mások meg a 11-est, akkor ezek szerint úgy szar a Seagate, ahogy van ? :S
Kinek higgyen az ember ? Help, pls, help!
-
TomCat85
tag
Üdv.! Holnap kéne a vinyóért mennem, 1Tb-os Seagate Bar. 12. S/N száma 6-sal kezdődik, de ezek után nem tudom, hogy el merjem-e hozni, ráadásul nekem tárolóvinyónak megy (USB-s megoldásban), mint említettem volt, így nem tudom semmi prg-vel ellenőrizni, hogy bad sectoros-e!
Valaki vmi jótanács ? Hálás lennék pár tippért!
Vagy vegyek más típusú vinyót, ami megbízhatóbb, létezik egyáltalán olyan ?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz Oliverda #459 üzenetére
ST31000528AS (5VP0T8CM) -- 1TB
ST3500418AS (5VM388CK) -- 500GBEz a 2 vinyóm van jelenleg. Ahogy nézem ez mind a kettő 5össel kezdődő széria. Amik behaltak azok ugyanilyen sorozatúak voltak gondolom.
Az 1TBos már a boltból hazahozva rossz volt. Az 500gb-os majd 1 hónapig húzta akkor jelent rajt 1, majd még 1 hónap múlva 2 nap alatt 2.
A nagyobb a HDsentinel szerint már 1 hónapot működött, egyelőre nincs baja, a másik tegnap lett beüzemelve (szerencsére kicserélték gariba pedig több helyen írták hogy csak HDsentinel 0% kondíció számít garanciális küszöbnek pár bad sector nem) azóta egyelőre jónak tűnik.
Amúgy sebességével és hangjával maximálisan meg vagyok elégedve csak hát ez, hogy 3ból 2 rossz lett...
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Elvileg a long(v. full?) teszt (ha jól emlékszek ez a neve) nézi át az egész felületet.
Esetleg sorozatszámokat írhatnál csak hogy tudjunk statisztikát készíteni. Az Everest is kiírja pl.
-
BaLee
addikt
válasz Oliverda #436 üzenetére
A SeaToolsnál melyik opció jelzi ki a BadSectorokat?
Valami hosszabb teljes teszt? Mikor 3 bad sectorom volt lefutottak a gyorstesztek hiba nélkül. Csak a HDsentinel írta ki hogy van rajt 3 hibás sector.Szerencsére kicserélték gariban a 3 bad sectoros 500gb-os Seagatemet remélem az újal nem lesz ilyen probléma.
Eddig 3 nálam járt 7200.12-es vinyóból 2 rossz lett. Egyik már vásárlás után, másik pár nappal utána kezdte gyűjteni a rossz szektorokat.
-
csendes tag
válasz TomCat85 #455 üzenetére
Én sajnos nem ismerek itt senkit.
Probléma részlegesen megoldódott, 3 darabra vágtam a vincsit partícionálóval figyelve, hogy formázáskor éppen melyik részbe hal bele.
Lett egy partícionálatlan 140 gigám (vincsi eleje), egy 53, illetve egy 270 gigás partícióm.
Tesztmásolás sikeres volt az 50-esre, remélem bírni fogja a későbbiekben is.
Bár lassan elkezdek egy újabb után nézni...Pötty!
-
TomCat85
tag
Ha mást nem, tudnátok vkit ajánlani, akit érdemes lenne megkérdeznem ez ügyben ?
-
csendes tag
-
csendes tag
Köszönöm mindkettőtöknek!
A gond csupán az, hogy másik gépben is ezt csinálja.
Valamint elnéztem egy kicsit... nem 7200.12, hanem 7200.11, mivel tavaly nyáron vettem, akkor pedig még nem jött ki a .12-es széria, ahogy olvasom az 1. hsz-t.
Ennek ellenére tudtok még javasolni valami ötletet?
Adatmentés után ha újrapartícionálom majd újraformázom, ugyanúgy megmaradnak a hibás részek, ugyanúgy írhat rá az oprendszer, vagy meg lesznek jelölve?
Gari már nincs rá, de ha pl 1 giga bad sectoros lesz, vagy akár 10 giga, 100 giga is (ez utóbbi 2-t mondjuk kétlem, túl nagy méretek), de oda nem ír majd a rendszer, ergó kifogástalanul működne, azzal is meg lennék elégedve, mivel 500 gigánál azok nem számítanak.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Pötty!
-
TomCat85
tag
Mostmár teljesen elvesztettem a fonalat, ennyire gáz lenne a Seagate ? Mindenki a Samsung F1-el jön, amúgy ilyenkor ezt a típust emlegetitek Samsung 1TB 7200rpm 32MB SATA-II F1 ?
Komolyan kíváncsi vagyok, hogy az én 1Tb-os Seagate-em, ami most kb. fél éves bad sectoros-é, de külső vinyó és nincs mobil rack-em amibe bele tudnám tenni, mivel tudnám leellenőrizni ?
Ezek szerint jobban járok, ha ezt már meg sem veszem: Seagate 1000GB SATA2 32MB HDD 3 év ST31000528AS ?
Valaki, aki még ért is hozzá, kérem segítsen, mert már lefoglalttam a vinyót, de akkor még hétfőn lemondom!
Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Na sajnos eddig tartotta magát az 1TB-os vinyóm. Eleinte örültem, hogy nálam nincs semmi gond vele, de már ezen is van 2 bad sector.
HD Sentinel ezt írja:
"A lemez felületén található 2 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve. Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat."Ez már elegendő ok a gariztatásra?
Kérek helyette jó kis F1-es Samsung-ot, Van itthon 2db olyan, és nincs velük semmi gond. -
TomCat85
tag
Esetleg vmi okosság az én kérdéseimre ? Pls help, thx!
-
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy elég nagy problémával fordulok most hozzátok, és azért ebbe a topicba írom, mert ez foglalkozik olyan vincsikkel, mint amilyen nekem is van.
Tehát a kérdéses alany ez a bizonyos Seagate 7200.12 SATA, abból is az 500 gigás példány.
Történt ugyanis, hogy használom, használom, majd kb 2 hónap használat után elkezdett szemetelni a WinXP olyasmi hibaüzeneteket, hogy:
"A késleltetett írás nem lehetséges...blablabla...adatok elvesztek..."
Vinyó meg seekel mint az állat, és amíg ezt csinálja (kb 5 sec), addig az egérkurzort sem tudom mozgatni, kvázi mintha lefagyott volna a gép, pedig nem, mivel az 5 sec után kb 2 secig visszakapom az irányítást, majd jön újra az 5 seces seekelés, mindez egy végtelen ciklusba ágyazva, amelyből csupán a power gomb hosszú megnyomása jelenti a kiutat.Ez a jelenség az ominózus 7200.12 500GB vinyóról a rendszervinyómra történő másoláskor fordul elő igen hamar. Rendszervinyóm 80GB Seagate PATA.
Jah igen, ez tavaly nyáron történt, gondoltam biztos valami érintkezési hiba, mivel hagyományos tápcsati -> SATA tápcsati átalakítót használok hozzá, ugyanis régi táp miatt nincs SATA tápcsatim.
Ez az átalakító ahol csatlakozik a régi fajta tápcsatihoz "lötyög".. mit csinál ez ellen a user? Elő az informatikus legjobb barátját, a fekete szigetelőszalagot, hogy ne lötyögjön.
Ezt megcsináltam, és egészen a múlt hétig nem is volt gondom vele, azonban most újra elkezdte...Tehát lemezműveleteknél befagy, seekel, szenved, kínlódik, mint aki a halálán van, és csak a kikapcs segít rajta, mindegy, hogy másolásról, vagy valami fájl megnyitásáról van szó.
További jelenség, hogy bizonyos mappák esetén rögtön megjelenik ez a hiba, mintha hibás szektorban lenne.Még egy kis segítség, hátha valakinek erről jut eszébe valami. Win induláskor (tegnap raktam újra, szóval frissnél is) erre a vinyóra a hajdani scandisk/chkdsk utódja, az a kék képernyőn fehér szöveget megjelenítő lemezellenőrző-program is kukorékol:
"A következő meghajtón ellenőrizni kell a konzisztenciát."
Hagytam futni kicsit, majd irkálta, hogy valami (egy szám) helyreállítása sikertelen.
Végig nem futtattam, mert nagyon sok hibát talált.Nem adatmentés miatt kérdem, de szerintetek mit tehetek vele, hogy megjavuljon?
Van olyan program, amely megjelöli a bad sectorokat, hogy oda ne írhasson később az oprendszer, ha ez a hibája?Szivesen formázok egy teljeset is, ha ez a gyógyír, bár szerintem nem.
Másik gépben szintén ezt a hibát produkálja, ott nem átalakítgatóztam, mert újabb a táp.
Tehát szerintem régi rendszer, hibás SATA vezérlő, rossz táp kizárva, gyanítom a vincsiben lesz a hiba.
Ha másik topicba kellett volna íron ezt, kérem jelezzétek, és átmásolom!Pötty!
-
TomCat85
tag
Gyakorlatilag jelenleg három dolog foglalkoztat:
1. Hogy tudok külső (USB-s) vinyót valami megbízhatóbb programmal ellenőriztetni ?
2. Milyen prg-t javasoltok, amivel totálisan véglegesen le lehet zúzni az adatot róla, ha mondjuk vissza kellene vinni garira a vinyót, mert ugyebár sima format-tal ott vagy ahol a part szakad ?!
3. Mi az a bad sector szám, amennyinél már cserélik (hallottam olyat is, hogy már 1BS-nél is), illetve amit már érzékelni fogok, pl. adatvesztés formájában, mivel én ezeket a vinyókat nagyrészt csak tárolásra használom, nem látom sehol, ha gond lenne, kivéve ha már elég nagy, pls help ?!Thx!
-
TomCat85
tag
No, a kíváncsiság kedvéért feltettem a HD Sentinelt, az Xp-ben lévő chkdsk nem írt ki semmit a HD sentinel szerint az egyik vinyón 623 bad sector van, akkor most ki hazudik ?
A másik, hogy ezzel külső vinyót nem is lehet ellenőrizni ? -
TomCat85
tag
Hd Sentinel számomra annyira nem szimpatikus cucc, mert elég sokszor "téved".
-
TomCat85
tag
Még egy gyors kérdésem lenne a chkdsk nyekegett volna vmit, ha gond lett volna a vinyóval, mert minden meghajtóján eljátszottam a dolgot, de az ellenőrzés végén csak közölte, hogy befejezve...de semmi más üzenetet nem dobott, akkor ezek szerint nincs bad sector ?!
-
TomCat85
tag
válasz Oliverda #436 üzenetére
Köszönöm a segítséget, a bolt két hasonlóan kezdődő S/N számú vinyót tudott felajánlani 6VP... a folytatás gondolom nem annyira fontos ?! Akkor ez jó tűnik ugye ?
Amúgy a chkdsk mennyire megbízható ? Úgy ellenőrzöm a meghajtókat, hogy közben a "Szektorhibák keresése és kísérlet a javításukra" opció ki van pipálva ez elegendő ?
A választ előre is köszönöm!
-
TomCat85
tag
Amúgy zsír új, tehát csak annyit nézzek meg, hogy az S/N száma nem 5-el kezdődik ? Amennyiben nem, akkor nyugodtabb szívvel megvehetem ? Mellesleg melyik prg-vel érdemes bad sectort ellenőriztetni ?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
Oliverda
félisten
válasz TomCat85 #433 üzenetére
"A másik most készülök venni még egy Seagate 1Tb-osat, pontosabban Seagate 1000GB SATA2 32MB ST31000528AS, meg merjem venni ? Sajnos az S/N számát nem tudom!"
Akkor csekkold le mielőtt megveszed.
-
TomCat85
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, egyfelől van egy már meglévő Seagate Barracuda 7200.11 1Tb-os vinyóm, ami S/N száma 6TE...tehát nem 5-sel kezdődik, a sorozatszáma pedig ST31000333AS, mennyire várható, hogy esetleg szar széria és hamarosan bad sectoros lesz ?
A másik most készülök venni még egy Seagate 1Tb-osat, pontosabban Seagate 1000GB SATA2 32MB ST31000528AS, meg merjem venni ? Sajnos az S/N számát nem tudom!
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
Oliverda
félisten
válasz 8nemesis8 #430 üzenetére
Egy bizonyos szériánál előjöhet pár bad sector. Olyat kell venni aminek a Serial Number-je (S/N) nem ötössel kezdődik. Ezt meg lehet nézni kibontás nélkül is mivel a meghajtó tetjén is megtalálható.
-
Anak
csendes tag
Üdv,
Szerintetek melyiket vegyem:
Seagate ST3500418AS 7200.12 -500GB
vagy
Seagate ST3500410SV SV35.5 -500GBÉr annyival többet az SV35.5, mint amennyivel többe kerül? Rendszer vinyónak kellene és szeretném ha megbízható lenne.
Előre is kösz a választ!
-
8nemesis8
veterán
Most láttam másik topicban, hogy mégis gondok vannak 7200.12es sorozattal?
Bocs, de nem nagyon van most időm ezt olvasni, ezért megkérdezem, hogy milyen problémák vannak.
Ahogyan beleolvastam hibás szektorokat olvasgattam főként. -
szki
őstag
Nálatok is hallani, hogy rezonál, rezonáltat ez a HDD?
Gumibakos befogatású nálam a HAF932 házban, de mégis képes megrezegtetni a házat. Nem seek közben, hanem nyugis állapotban. Még szerencse, hogy nem a Seagate-n van az operációs rendszer, így 10 perc inaktivitás után lekapcsolja az energiagazdálkodás a hdd-t és a zaj is megszűnik...
Egyre inkább úgy vélem, hogy nem volt jó választás ez a vinyó.
Bár a 2 db áthelyezett bad sectorom száma nem változott 2 hónapja. -
dKes
tag
Sziasztok!
Erre (kicsit feljebb) esetleg egy válasz?
"A kérdésem csak annyi lenne, hogy "SATA1" módot lehet-e jumper-esen állítani vagy szoftveresen kell?"
-
BaLee
addikt
Újra írnom kell ide, "örömmel" jelentem, hogy az eddigi 1 bad sector mellé jó egy hónapra rá előjött még egy, 2 napra rá egy újabb. Azaz most már 3 van, mindez a rendszer vinyómon természetesen, hogy teljes legyen a kép Budapestről rendeltem futárral mivel itt vidéken nem lehetett kapni.
Még jó, hogy mindenki ezt ajánlotta. 7200.12 50GBSoha többé szar Seagatet....
-
Digitalis
senior tag
Elején a maxtor azért király volt. Volt nekem egy 270MB-os Maxtor-om és egy 170MB-os Conner-em. Mindegyik 24/7-ben a definity telközpont indexelő, gyűjtő és a compargo számlázórendszer vinyója volt .Folyamatosan és hűtés nélkül ment legalább 10 évet. Nyugdíjazáskor kutya bajuk nem volt, 0 bad sector semmi csapágyzaj.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
dKes
tag
Sziasztok,
A 7200.11-es széria és ennek a gyengélkedése láttán engem sem tölt el a bizalom. Más 500 GB-os tányérral szerelt HDD-k azonban nincsenek (a WD 2 TB és a Samu "green"-eken kívűl) - így lehet mégis ez lesz a kiszemeltem (1 TB).
A kérdésem csak annyi lenne, hogy "SATA1" módot lehet-e jumper-esen állítani vagy szoftveresen kell. A 2 gépből amibe menne egy-egy az egyikben csak SATA1 van sajnos (adatlap) ...
Eddigiek folyamán semmi bajom nem volt a Seagate-el - az összes eddigi él és virul (van amelyik 13 éves - tavalyelőtt "nyugdíjaztuk" hibátlan állapotban - 97 szeptemberétől ...) Az újabbak: 7200.4, 7200.7 és 7200.8-as szériákból mind 100/100-asok (HDSentinel), pedig egyik sem az egy-két éves kategória. Az összes többi (Maxtor-ok, Samsung ...) megdöglött az idők folyamán. Véleményem szerint a Seagate ott baszta el, hogy megvette a Maxtor-t (mégha a gyárak nem is ugyanazok, de a mentalitás/tervezés/üzletpolitika nagyon ismerős ebben az alsó szegmensben). A Maxtor-t hagyni kellett volna elhalni utána a helyét felszántani és besózni ... Nekük több hibás szériájuk volt, mint jó - jó kilátások a Seagate-re nézve. Persze azt is tudom, hogy ha nem tetszik, akkor lehet venni "ES"-t vagy bármi mást ...
-
csiga8
senior tag
válasz elfelejtette #415 üzenetére
Az igazság az, hogy eddig nem nagyon volt vinyó gondom, szerencsés kézzel választottam.
A Hita halála szinte egyedi, csak nálam fordult elő....
A 7200.12 pedig eddig tökéletes.Régi Maxtorjaimmal sosem volt baj, régi Seagate-jeim is mind rendben vannak, de mostanra már csak sok garanciával merek venni vinyót.
-
D@ni88
addikt
Na most felhúztam magam...
2napja írtam egy mailt az egyik közismert számtekboltnak, hogy megkérdezzem hogy ST31000528AS ez a típus van e náluk 19kért.
Visszaírják hogy igen, természetesen van ilyenük.
Rendeltem egyet, és másnapra ígérték. Most voltam az Ip*n-ba, erre közlik velem hogy ilyenből nincs 7200as, csak 5400es van. meg hogy nem is lesz. De oké, bénák, nem tudnak szerezni, de akkor minek van fent még mindig az oldalon, és persze lejjebb vitték 350ft-al... szval frissítettek az árán.
nem értem én ezt a dolgot.
Aztán egy Samsung F1es lesz helyette.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
"NCQ: segítségével (amennyiben a merevlemez, a vezérlő és a meghajtóprogram is támogatja) a merevlemez oly módon képes újrarendezni a vezérlő által feléje küldött parancsokat (írás, olvasás), hogy a sebesség megnő, köszönhetően a különböző fejpozicionálási késleltetések csökkenésének és a művelethatékonyság megnövekedésének. A natív NCQ-támogatással rendelkező merevlemezek egy olyan parancssorral rendelkeznek, amelyben a parancsok dinamikusan rendeződnek el attól függően, hogy mennyi adatvárakozásra és végrehajtásra van szükség."
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
D@ni88
addikt
mi az az nqc?
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
-
Digitalis
senior tag
[link]Sorozatszám: 9VM15LCA
Nagy hype miatt invesztáltam én is ebbe a vinyóba most hiába 100/100-as, de elnézve a hozzászólásokat ott a para, még egyszer ilyet nem valószínű hogy vennék...
Ezer+1 éves vinyóim 20GB/80GB/160GB, volt köztük amelyik 73C-üzemelt a rossz hűtés miatt és mindig 100/100 kondiban vannak.Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
zoleecool
tag
Lefuttattam a HDD-n az everestes Read Test Suit-ot. Ezek lettek az eredmények:
Linear Read (Begin) 123,7 MB/sec
Linear Read (Middle) 92,8 MB/sec
Linear Read (End) 60,3 MB/sec
Random Read 56,9 MB/sec
Buffered Read 209.0 MB/sec
Avarage Read Access 15.14 msJónak mondható ez egy 500GB/16MB/7200.12 Seagate vinyó esetén?
-
D@ni88
addikt
ST31000528AS
akkor ez a rosszabb? -
D@ni88
addikt
tányleg mind1ik bad sactoros lesz? nagyon úgy tűnik a hsz-eket visszaolvasva...
hangja milyen? hőmérséklet? -
Oliverda
félisten
válasz zoleecool #403 üzenetére
Nekem a 4. napon jött elő egy, most tartok 22 napnál és azóta marad az egy. Ettől nem kell különösebben megrémülni szerintem. Ha nem lesz több akkor ezzel elmehet több évig is akár.
"Milyen progival lehetne tesztelni az olvasási sebességet és elérési időt?"
Everest, HDTune, HDTach
-
zoleecool
tag
Hali!
Nekem is egy 500Gb-os Seagate 7200.12-es hdd-m van. Most a totyikot olvasgatva kipróbáltam a hdd sentinelt és 18 napi használat után 1 bad sectort talált, 99%-os a hdd állapota. Megéri emiatt gariztatni, vagy figyeljem és ha nem lesz több, akkor maradhat?
Milyen progival lehetne tesztelni az olvasási sebességet és elérési időt?A külső hitachi vinyóra a sentinel ezt írja:
A lemez felületén található 202 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
Ez gondolom kuka. -
bulgesz
tag
hát sajna nekem 1 nap elég volt az első bad sector jelentkezéséig a 7200.12-es 1000Gb-os típusnál! Nagyon nagy csalódás ez részemről a seagate-ben! Már írom az e-mailt az üzletnek,hogy csere vissza... ez így nem állapot!wd,vagy samsung jön helyette ha minden jól megy!
Új hozzászólás Aktív témák
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Villanyszerelés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- PlayStation 5
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- eGPU tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest