Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
Például
TesztPénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
ÁdiBá
veterán
válasz Stonerice #25950 üzenetére
Szerintem rossz üzletet csináltál, bár nem biztos hogy ha 4 magos intel beleraksz azért jobban fog hasítani a deszka.
Én ezt a tesztet találtam neked.ÁdiBá
-
Stonerice
őstag
Ezt láttam már nem 1 szer és itt is csak 1 darab rammal ment. Ha megnézed a hozzászólásokat ebbe elég sokan bele is kötöttek. Nálam is csak 1 darab ram megy. És lehetséges hogy a dual channel sokat dob rajta. Hamár a memória írást is megdobja 5 ezerrel. akkor gondolom... a vga-t is jobban kihajtja.
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Stonerice #25947 üzenetére
Egy Linx átlag Gflops értéket nézzél már légy szíves, teljes memóriával, négy szállal. Akkor meglátjuk, hogy van-e valami gubanc, vagy tényleg ennyit tud a processzor.
Meg CPU-Z-vel a memóriáról egy képet, csak hogy milyen beállításokkal megy.
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Stonerice
őstag
Sikerült 5 fps növelés elérésa pusztán annyival hogy 64 bites rendszert tettem fel. Ezzel egyetemben 15 ezres photoworxx is 17 ezerre emelkedett az AIDA64 ben. Ezeket nem tudtam elérni memória késleltetés állítgatásával sem.
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
icons
addikt
válasz csucsbicep #25945 üzenetére
óóóó ettől féltem... reméltem hogy valami progi létezik hozzá, ami képes mégis megoldani a dolgot.. hát kár.
-
Stonerice
őstag
válasz Kean_Sorbo #25954 üzenetére
Itt a Linx teszt amit kértél. Windows 7 64 biten javult amúgy a helyzet. Egyszer mértem 9 fps-el is többet közvetlen bekapcs után. De a plusz 5 fps-t azt bármikor teljesíti.
-
Kean_Sorbo
őstag
-
Stonerice
őstag
válasz Kean_Sorbo #25958 üzenetére
A phenom II se tud sokkal többet 4GHZ-n
Ezt találtam róla. [link]Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Stonerice #25959 üzenetére
Mégpedig hogy többet tud. A 2100-as AVX-el hozza ezt az eredményt, ami a P II-ben nincs, és a játékok sem használják ki. AVX-es Linx nélkül kb. 20 Gflops lenne az eredményed. Ráadásul fele annyi memóriával tesztelt, és 32 biten. A te memória mennyiségeddel, 64 biten kb. 50 körül lenne a P II, így a két processzor között kb. 100% a különbség, ha nem több.
Sajnos ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
válasz Kean_Sorbo #25960 üzenetére
Igazad van. Majd ha hozzájutok még egy ramhoz megnézem van-e változás.
-
jilian
addikt
Helló!
Egy Intel Core i3-2120T @ 2.60GHz -nek az IGP-je megbirkózik a BD50-es filmek lejátszásával?
-
ÁdiBá
veterán
-
kovimre
tag
Sziasztok! Vettem használtan egy i7 2600 procit. Mekkora a megengedett hőmérséklete terhelésen és csak simán netezés közben? Azt vettem észre, hogy nagyon pörög a venti rajt, pedig automatán van BIOS-ban. Viszont hűtőt megfogva szinte hideg. Lehet a pasztázással van a gond, tudtok ajánlani valami jó pasztát? Esetleg Revoltec Thermal Grease?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz csucsbicep #25967 üzenetére
Az mx2 vagy az mx4 a jobb ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
ERtem, kosszonom mindenkinek.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
FaTHI
őstag
Srácok az I5-2400-es procikat lehet valamelyest húzni?
-
FaTHI
őstag
válasz csucsbicep #25974 üzenetére
Ok. köszi,AsrockZ77-be hajtanám, sztem ott a 3.6Ghz biztos lehet.
-
Ottó58
senior tag
válasz csucsbicep #25974 üzenetére
Nekem Asrock Z77 pro4-ben az i3-2100-as procit nem tudtam szorzóval emelni, mindíg visszarakta 31-re.
De a BCLK-t engedte eddig:
Tovább nem mertem, azaz nem láttam szükségét az emelésnek.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Tempileul
tag
EZt az intel speed step- funkciót megéri bekapcsolva hagyni ? asztali pc-n
The easy day was yesterday!
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz csucsbicep #25980 üzenetére
Pontosítsuk: A terheléstől függően, 100 Mhz-es lépésközökkel állítja a magok frekvenciáját, egymástól függetlenül.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Kean_Sorbo #25981 üzenetére
Igen, a pontos megfogalmazás, hogy terheléstől függően dinamikusan állítja a szorzót.
-
Szlavik
tag
Mindenkinek!!
Az a kérdésem lenne:
A configom: Asrock z77 extreme4 + i7 2600k + CM hyper 212+ hűtés.
a procinak 1,200 v van adva. Kb ennyi lehet a reális is.3,4 ről rántva 4gig ig. Szerintek ezek az értékek normálisak? Vagy a hőfokok nem a legjobban. Mivel platform váltásom volt így nem nagyon vágom mi asz amit adhatok neki (mármint fesz-ben) És mi az, amit nem.
annyi fix, hogy 1,185 vcore-al LinX alatt csuklott 15 perc után. Itt így nézett ki
"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Szlavik
tag
válasz becsitibi #25984 üzenetére
Nekem mx2-es paszta meg 2 CM jó minőségű venti. Akkor ez ekte reális. LinX szépen lefutott. 4,2 ig már nem akarom kinlasztani, mert az már sok lenne neki. Meg nem akarom, hogy tartósan 70 fok fölé menjen. De ettől lejjebb nem tudom feszelni, mert csuklik. Meg nem nagyon hinném, hogy jót tenne neki. Csak mivel még friss és ropogós a CPU nem szeretném leharcolni.
Csak semmi tuning útmutatót nem találtam hozzá."Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Szlavik
tag
válasz F_Zolee #25985 üzenetére
Sztem a Energia takarékos mód miatt van gebasz. mert azt kapcsolva hagytam a biosban. hiába vannak fixre állítva a feszek így is belepiszkál a lap egy kicsit. Mondjuk sztem még ez nem annyira nagyon kiugró érték.
mennyi az a hőfok, amit tartósan károsodás nélkül elvisel a CPU?
Condolom, mint a bloom vagy Gulfnál: lényeg ne menjen tartósan 80 foknak még a közelébe sem.
Több feszkót meg nem akarok neki adni, mert eléggé fölöslegesnek látom. Valami ötlet?
"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
-
Szlavik
tag
válasz F_Zolee #25988 üzenetére
Fixed modban van.
Offszetet nem állítottam neki, mert ott csak -mv ír. azt meg nem nagyon vágom bevallomn őszintén.a C1E meg a C3 C6 becsületesen bevallom fogalmam sincs mit jelent
-
Winne
nagyúr
válasz Szlavik #25983 üzenetére
Első körben szerintem tegyél fel egy újabb linxszet, mert ez nem terhel annyira, kevés GFlopot kapsz, aztán ahhoz viszonyíts, ahogy a fórumtárs is írta. C1 C3 ÉS C6, minden ilyesmi off, állíts offsetet és menj lefele fesszel egészen addig, amíg hibázik, majd ha hibázik, akkor adj neki vissza egy kicsit és teszteld tovább. Szerintem így érdemes.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
MeroM
senior tag
Üdv olvastam valahol hogy egy 1155 ös sandy bridge procit 4% al meg lehet húzni a záras procikat a kérdés melyik ez a Chipsetes alaplap?
-
MeroM
senior tag
Közbe megtaláltam: Az Intel a Turbo Boost 2.0 révén még a K utótag nélküli processzorokon is engedélyez némi tuningot (kivételt képez az i3-as), ugyanis a Turbo Boost szorzókat az eredeti beállításnál néggyel magasabbra emelhetjük. De a kérdés hogy ez bármelyik alaplapra igaz?Független a chiptől?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Asus H77-M alaplap és 8gb ram mellé szeretnék procit választani.
Netezés,filmnézés kevés játék.
Van 2 jelöltem:i3 2120 vagy i5 2320
Megéri plusz 15k-t az i5 vagy csak pénzkidobás lenne?
Kb 5 éves időtartamra terveze
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mini PC
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Külpolitika
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- Intel I7 6700k delid LGA1151
- Intel I7 13700 - 16mag/24szál - Eladó! 92.000.-
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest