Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Stonerice
őstag
válasz Stonerice #25946 üzenetére
Ahogy látom cpu limitem van. de mi miatt? Kisseb felbontáson szokták nézni a cpu erejét nem? Nos 1 programmal szoktam nézni EZZEL. Ebben az i3-2100 jobban teljesít mint a négy magos phenom II-őm olyan 20 fps-el.
Ugyanazzal a kártyával ugyanannyi rammal.... Egyedül játékban nem bírja kihajtani.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
synthattik
aktív tag
válasz Stonerice #25947 üzenetére
valszeg azért ,mert a ph ll fizikailag is 4 magos volt,ez meg lényegi részében 2 mag 4 szál,és van jópár játék ami eléggé jól profitál a 4 magból,és alacsonyabb felbontáson azért még a cpu is eléggé meghatározó,föntebb már kevésbé.
Melyik az a játék ahol nagyon érzed ezt a limitet? -
ÁdiBá
veterán
válasz Stonerice #25950 üzenetére
Szerintem rossz üzletet csináltál, bár nem biztos hogy ha 4 magos intel beleraksz azért jobban fog hasítani a deszka.
Én ezt a tesztet találtam neked.ÁdiBá
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Stonerice #25947 üzenetére
Egy Linx átlag Gflops értéket nézzél már légy szíves, teljes memóriával, négy szállal. Akkor meglátjuk, hogy van-e valami gubanc, vagy tényleg ennyit tud a processzor.
Meg CPU-Z-vel a memóriáról egy képet, csak hogy milyen beállításokkal megy.
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Kean_Sorbo
őstag
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Stonerice #25959 üzenetére
Mégpedig hogy többet tud. A 2100-as AVX-el hozza ezt az eredményt, ami a P II-ben nincs, és a játékok sem használják ki. AVX-es Linx nélkül kb. 20 Gflops lenne az eredményed. Ráadásul fele annyi memóriával tesztelt, és 32 biten. A te memória mennyiségeddel, 64 biten kb. 50 körül lenne a P II, így a két processzor között kb. 100% a különbség, ha nem több.
Sajnos ez van.
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Stonerice
őstag
válasz Stonerice #31813 üzenetére
Sikerült közbe lemenni 1,41v-re
LLC: Ultra high
és Internal Pll Overvoltage: Disabled
Illetve CPU manual voltage:1,410vDe most meg nem veszi vissza a feszt :S
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Szlavik
tag
válasz Stonerice #31820 üzenetére
AVX-es. az állandó vcore-t, hogy érted?
Nálam offset mode-ban van. De max terhelésen olyan 1.128v és 1,136v között mozog.
Én csak így tudtam felpiszkálni egy kicsit.
Ha csak simán szorzót emeltem és fix mode-ba raktam kidobált állandóan és meguntam. Egy ph addict srác segített a tuningban. Leírt mindent. de fenn én is írtam, hogyan néznek ki nálam BIOS-ban a dolgok.
Én a safe tuningra esküszöm, miután majdnem legyilkoltam a 920 bloom-ot"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Schatt
csendes tag
válasz Stonerice #31828 üzenetére
Szia! mi is ez merre is van hogy is van lehet nekem is ez a baj?
Bár nekem magától áll le, és csak a kikapcs bekap a megoldás a win meg jelzi a kritikus hibát kernel 41 hibakóddal. de persze nem tudni magától vagy az én lekapcsolásomtól generálódik...Üdvözlettel: Attila
-
F e Z o
veterán
válasz Stonerice #31851 üzenetére
Ez egy jó kérdés? Véleményem szerint nem, de ha meg is valósítható lenne, teljesen felesleges, sokat nem nyerne vele az ember, 24/7-re is patent lég és vízhűtők vannak, ráadásul ugye a sandy nem szenved ivy, haswell betegségben, így simán tarthatók a hőfokok kupakal nagyobb tuning esetében is. Mindenesetre érdekes elgondolás.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Szlavik
tag
válasz Stonerice #31848 üzenetére
Amikor beállítom a cpu PPL v- azonnal leveszi a feszt 1.800-ról 1,708 ra. Szerintem az alá bemenni ... Hát nem tudom. lehet, hogy kipróbálom. De sztem inkább fog fagyni, ha kevesebb ppl v-t adok neki.
"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Stonerice
őstag
válasz Stonerice #32112 üzenetére
Hogy írjak valamit a cpu tuningról is, 4,7 ghz-n 1,38v-t kért a nem épp tuningos lapommal (p8z77-m)
Ezt úgy tudja, ha mondjuk használom egy hétig alacsony órajel és fesz mellett, és utána egyből fellököm 4,7GHZ-re, akkor kibírja a linx AVX-et is elég sokáig. Viszont, ha újraindítom a gépet, és megpróbálom lejebb feszelni, akkor már nem. Ha pedig visszaállítom a feszt, akkor megint nem bírja már az AVX-est. Viszont a natúr linxet igen. Én úgy vettem észre, hogy a 4 fázisú tápellátás hamar kimerül, és 130watt felett már nemképes huzamosabb ideig kiszolgálni a cpu-t tuning mellett.Egyébként 4,5ghz-hez 1,32v-t(többet van 1,312-n) kér. Ezt pedig úgy értem el, hogy kikapcsoltam a Spred spectruomot. Ha nemkapcsolom ki, akkor +0,02-vel többet kér.
LLC ultrahigh-on van minden esetben, és az összes energia takarékossági módot bekapcsoltam (kivéve az EPU-t)Ezeket, csak úgy megosztottam, hátha valakinek hasznára válik. A IGP-vel kapcsolatban pedig én is várok valami okosságot tőletek
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Stonerice #32113 üzenetére
Terhelve nem megy maxon? Lehet nincs nagy teljesitmenyre allitva a win (nekem ez volt a gond). Idle-ben visszaveszi magat, az termeszetes.
A fesz megtekinteseröl fogalmam sincs - HWInfo sztem a normal gpu-nal is eleg bugos.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Stonerice #32115 üzenetére
Meg egyszer: win energiagazdalkodas maxos teljesitmenyen van?
Biosban ugyanez kitolva (heavy duty vagy mi Asusnal...)?
Ha mindez maxon es nem birja, akkor visszafojt a lap, mert nem stabil a tap ellatas. Utobbit nem igen hinnem egy szaros igp-töl...
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Stonerice #32117 üzenetére
Kombustor csak füt es eszi a villanyszamlad. Nem stabilitas teszt. a sokkisbetüscucc nem tudom micsoda
En Heaven 4.0-at szoktam hozzavetöleges tesztre hasznalni (ha az jo, meg siman pofara eshet rendes jatekban). Illetve barmilyen jatekot elinditasz es nezed a gpu-z-t. Ott is latszik kihalycsaeBiosban a cpu energiavezerlö beallitasra gondoltam, de most nem ugrik be hogy hivja az Asus. Ami szabalyozza mennyi wattot kajalhat be. Persze nem vagyok biztos benne, hogy ez hatassal van az igp tuningra, de en maxra tettem azt is.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Stonerice #32121 üzenetére
Rendes játékra alkalmatlan, ha a WoW-ot nem számítjuk annak
Nincs köze a dvga bent-vagy-kint létéhez; de lehúzhatod a tápkábelt róla és akkor kussol - kivéve, ha Virtut teszel fel (mint én tegnap), mert akkor az sikoltozik és bedönti a Biost"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Stonerice
őstag
válasz Stonerice #32125 üzenetére
Na, kikapcsoltam az összes energiagazdálkodást, és így már jobban megy, de ha megy a fraps, vagy az MSI AB.. akkor már egyből visszaveszi az órajeleket a legtöbb alkalmazásban. HWinfoval figyeltem ablakmódba.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Stonerice #32133 üzenetére
Akkor szerencsés vagy, és örülök neki
Érdekes, hogy a Corsai Vengeance XMP-s 2133 MHz-er RAM-ok egy másik lapban gond nélkül mentek XMP profillal, de a jelenlegi lapomban azt vettem észre, hogy sajnos ez a beállítás nem nyerő. Lehet, hogy lehetne vele szórakozni, hogy működjön stabilan, de nincs kedvem ezt kitesztelni, megelégszem az 1866 MHz-el, meg a CPU-nál a 4,3 GHz-el 1,240 - 1,256V-on.[ Szerkesztve ]
-
Taposo
aktív tag
válasz Stonerice #32133 üzenetére
Nem ugyan az, két lapom volt először Asus Sabertooth P67 volt, azon bedobta a törülközőt a sata chip, az emlitett órajel beállitásokkal az ment másfél évig és most fél éve vettem használtan ami az adatlapomon van. Amúgy nem mondasz hülyeséget, csak azért gyanakszom a proci degradálásra, mivel nem hinném hogy pont egy ilyen tuning lap kérne több feszt a stabilitáshoz.
odorgg : Én is igy vagyok vele mondjuk nem nagyon érdekel ha valami baja lesz, veszek helyette másikat ezeket már olcsó pénzért dobálják hozzád, sztem használd igy nyugodtan ezt még mindig röhögve birja egy Sandy
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz Stonerice #32232 üzenetére
Csak a feszültség emelésével lehet tuningolni?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
válasz Stonerice #32234 üzenetére
Egy i5-2500-ről van szó, már megvan, két és fél éve nyúzom, de csak nem régóta használom az IGP-t.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Stonerice #32237 üzenetére
Az i7 közelebb all a 2500k-hoz, mint az i3. Mostani feszt kerek
Jo, hogy mondod a hwinfo-t, magamtol nem gondoltam volna, hogy mutatja az igp feszt (plane nem helyesen, mert a dedikaltra is total rossz erteket ir )fosrock Z77 van, nem mutatja a tilos zonat, ezert tapogatozom
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Stonerice #32241 üzenetére
Nem tudom a k alapfeszet, mert -0,170-es offseten megy 4 gigat (llc 2).
Megneztem közben, 1500-on terhelve 1,360V jelenleg az igp (az ugye jo soknak tünik), de mint feljebb irtam igy sem tölt be neha a win. Na most mennem kell gyereket fektetni/meselni/asszonnyal tarsadalmi eletet elni, tehat kesöbb jövök"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Stonerice
őstag
válasz Stonerice #32241 üzenetére
Mellesleg, ha számít, akkro közlöm, hogy még az i3 melett nekem is asrock itx lapom volt, és azon beszart az igp vezérlés. Az alaplapon. Bár furcsamódon, pont akkor mikor a diszkrétvga-n biost frissítettem. Diszkrét vga-m pedig olyan volt, hogy nem adott képet, ha akármit is módosítottam a bioson.
Procival nem volt semmi baj
(#32242) RetepNyaraB
Hát igen. Elég ssoknak tűnik. De szerintem 1450mhz-re kellene lemenned, és az llc beállítással (mert van az igp-nek is ilyen) lejjeb tudod szorítani a feszt. Én mondjuk alig tudtam feszt adni neki nekem nemnagyon sikerült 1,32volt fölé vinni. De lehet nemjól mér a HWinfo
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest