Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dreamie
őstag
válasz Speed® #24046 üzenetére
Lekopogom, úgy fest megoldódni látszik a probléma. Valószínű a alaplapi 8-as csati nem volt jól bedugva, mert most izomból betoltam alaplaba és tápba is és most úgy fest megjavult. Köszi a helpet!
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
Dreamie
őstag
-
FaTHI
őstag
Használja valaki ezt a VIRTU technológiát?
Vélemények? -
Gyurma23
aktív tag
NA én ennyin vagyok most volt fél óra linx meg két óra bf3 játék viszont a linx-ről szerettem volna képet feltenni csak véletlenül kinyomtam Viszont 4500-on a gfloppom 95 körül volt itt 4600on meg csak ilyen 56 körül volt ez számit valamit? érdemesebb lenne inkább 4500-on hajtani?
-
N_A_S
veterán
Több féle VIRTU van, energia gazdálkodás szempontjából nem sok értelme van szerintem, de a most megjelent 7-es szérájú lapok már támogatják a VIRTU-MVP -t, ami dobhat pár százalék FPS-t még a dedikált VGA-ra.
Itt egy összehasonlító táblázat, amin látszik hogy melyik mit tud:
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
haddent
addikt
válasz Gyurma23 #24060 üzenetére
Iszonyatosan sok... 1.4V felett öngyilkosság 24/7 -ben járatni, de inkább 1.35V környéke az ami szerintem még biztosan nem káros hosszú távon sem. A GFlop-od pedig kevés 4500 on és 4600 on is! Nekem 4000-en csinál ~93-at. De a 4600 56 az meg ... Ott vagy nagyon sok vagy nagyon kevés a feszültség, vagy csak nem bírja már a chip, de valami nagyon nincs rendben.
-
ffodi
veterán
válasz haddent #24065 üzenetére
Sok vagy nem sok, ha az ő procijának ennyi kell, és ez alatt nem stabil, akkor hiába mondjátok neki hogy 1,3-1,35V-on próbálkozzon, ha nem megy......mondjuk egy fél perces P95 tesztből nem sok minden szűrhető ki.....
miklosss2012:
"4.7 ghz-en atom stabil (tobb oras prime95,lynzlinx) 1.315 V-al. Az 5 ghz-et egy vantage erejejig eleretem 1.375 V-al. "#24061
--> "Szerintem azert a fesz egy kicsit sok. Nekem daily-be megyen 4700-on 1.375 V -on."Most akkor mennyi fesz is kell?? Mert ha 4,7GHz-hez 1,375V kell 24/7-be, akkor ugyan ennyi fesszel, nemhogy a vantage le nem fut 5GHz-en, hanem a win be sem bootol........ Illetve a stability +0,05V 24/7 esetén?
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
HSM
félisten
Szerintem hasznos lehet a virtu, pl. az új zerocore AMD VGA-kkal lehet nyerni vele jópár wattot, hogy le tud kapcsolni a motyó.
Amúgy ha nem virtu-t használsz, hanem csak benne van az integrált, meg egy dedikált is, lehet windózból kapcsolgatni, mikor melyik menjen? Ha igen, hogyan? Arra gondoltam, ha működik így a dolog, akkor bekötöm majd a monitorom DP-vel a dedikált GPU-ra, DVI-vel az IGPU-ra, és akkor nem kell virtuval trükközni, játék előtt átkapcsolnék, és akkor kis fogyasztás, meg dedikált VGA is lehetne egycsapásra, és akkor tuti én dönthetném el, mikor melyik dolgozzon. (Mindenre az IGPU-t használnám, kivéve játszani.)
Persze, ha így nem lehet, marad a virtu, de akkor szomorú lennék.[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz MiklosSaS #24061 üzenetére
A többieknek is szánom kérdésem :
Ti milyen progi által kijelzett feszültségről írtok? CPU-Z, Core Temp esetleg BIOS-ban nézve? Tudom, beszéltünk korábban róla, hogy melyik program mit és hogyan jelez ki, milyen érzékelőre támaszkodva, stb. Csupán a viszonyítási alap miatt kérdezem, hogy mivel számoljak én is.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Gyurma23
aktív tag
Én CPU-Z-vel nézem vin alatt tesztek folyamán..... vagy aida cpu-z-je....
-
MiklosSaS
nagyúr
Nem, terheles allat nalam ha az offset be van kapcsolva akkor tobb feszt ad (pld. 1.3 van a biosban, es terheles allat eleri az 1.335 - 1.4 V is) , ha pedig az offset ki akkor max 0.05 V van + / - de tartja maxon azt amit en adok meg neki biosban.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
-
HSM
félisten
Ezért írtam, hogy zerocore-os cuccnál működik igazán jól. Pont mert egy sima VGA-t nem tud teljesen lekapcsolni, hiszen akkor hogyan lehetne visszakapcsolni? Ehhez olyan VGA kell, ami gyárilag fel van készítve ilyen mélyalvásra, ezek pedig egyelőre csak az AMD zerocore-os cuccai. Más karikon is lehet nyerni vele, pl. az 5850-em +40W-ot eszik youtube videózás alatt (vagy ha nyitva felejtek egy oldalt), ennél csak kedvezőbb lehet, ha IGP gyorsítja helyette.
Amúgy a kapcsolgatást úgy gondoltam, hogyha semmilyen Virtu szoftvert nem telepítek, hanem a windózra bízom a kapcsolgatást. Ekkor nyilván arról az eszközről fog jönni a kép, amelyiket használom, de mivel 3 bemenete van a monitoromnak, ez elfogadható kényelmetlenség. Vagy ilyenkor csak annyi az egész, hogy az "asztal megjelenítése" opciót a megfelelő karira állítom, és jó is vagyok? -
tomic
addikt
Nos nekem a 7 szériás lapom van.MVP Virtuval.
A kérdésem a következő lenne.
Tehát ha a monitoromban bedugom a két kábelt, egyik ugye a vga-ra van kötve (ezen játszom), másik az alap lapi kivezetésbe és ezt szinten a monitorba egy másik bemenetbe (ezen neteznék esetleg filmet néznek)akkor, hogy tudom én ezt szabályozni , hogy melyik küldje a jelet?
A monitoron egyszerűen át tudom állítani , kb 2 gomb nyomással melyikről jelenítse meg a képet ez nem gond.
De kell még valamit állítanom ,hogy ha csak neteznék akkor a vga ne fogyasszon?[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz haddent #24076 üzenetére
Ok, így értem. Mondjuk szerintem jó hűtővel 1,4-1,45V simán mehet 24/7-re.
miklosss2012:
Értelek. És ha az offsetnél lejjebb veszed a feszt, akkor gondolom nem megy el olyan magasságig a VCore, viszont nem is stabil? Mert én pont ezért nem használom a DVID-et, mert 5GHz-en elvan 1,4V alatt szépen fix fesszel, viszont DVID(offset)-tel, néha felugrál bő 1,4V fölé, és az nem tetszik. (pedig azt hittem ez csak a giga lapok hülyesége)
-
N_A_S
veterán
Nem tudom, nekem csak Z68-am volt aminél még nem volt MVP, és ott sem használtam huzamosabb ideig a Virtut, főleg nem ilyen kacifántos megoldásokkal, most meg P67-en vagyok. Valószínűleg nem működik de meg kell próbálni, és kiderül.
(#24080) tomic
neked is csak ezt tudom mondani. Hogy a kapcsolgatás működjön ahhoz engedélyezned kell a BIOS-ban az iGPU-t, és fel kell tenned a Virtu szoftvert.2 féle mód van:
I-Mode -> amikor az alaplapra kötöd (energiatakarékos)
D-Mode -> amikor a VGA-ra (gyorsítás, konvertálás)[ Szerkesztve ]
-
ProciVettel
tag
lol bocsánat rossz topik BF3-ba akartam..
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Persze, be kell állítanod, melyik VGA-t használja, és azon lesz képed. Sajnos még sosem volt több VGA-s rendszerem, de van egy olyan gyanúm, hogy a képernyőfelbontásos menüben amelyik monitorra teszed a képet, az lesz használva. A monitort meg kapcsolgatni se kell, beállítod automatára, ahonnan kapja a jelet, azt mutatja. De ez csak sejtés, még nem jött meg a Z77 lapom, hogy kipróbáljam. Addig meg informálódom, hátha van valakinek tapasztalata.
(#24083) N_A_S:
Amúgy szerintem nem feltétlen kell a virtu, anélkül is működik mindkét VGA, azt tudom, a windóz arra rakja a képet, amelyiken a monitor van, ha mindkettőn, akkor arra, amelyik az elsődleges megjelenítő. Csak éppen azt nem tudom, a windózból, ha már elindult, lehet-e kapcsolgatni, és hogyan, ha nem akarok virtu-t. De van egy sejtésem, ahogy feljebb írtam.
Ez azért lenne jó, mert akkor meg lehetne úszni a virtu képmásolgatásból eredő lassulását, és egyszerűbben (vagy legalábbis biztosabban) lenne szabályozható, mikor melyik VGA menjen.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Hopp, találtam valamit... [link]
Amúgy kikapcsolni nem tudod a VGA-t, csak a leg energiatakarékosabb módba kapcsolni, ugyanis a PCIE kapcsolatot mindenképp aktívan kell tartani. Ezért jó IGP mellett egy zerocore-os VGA. Én jobb híján azt tervezem, hogy az 5850-nek (mert csak ezért nem cserélem egy túlárazott 7850-re) csinálok ATT-ben egy brutál alacsony órajeles 2D profilt, és egy normális 3D-set. Így játék előtt 2 kattintás, és már harcra kész, üresben meg épp csak ne dögöljön meg, az IGP-ről menne a kép úgyis, így mondjuk videólejátszáskor se váltana át 400/900mhz-re a gyári 2D-hez képest +40W fogyival, hanem pihizhetne csöndben tovább.[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Na kicsit próbálgattam ,de bele vagyok kavarodva.
Biosban engedélyeztem az IGPU használatát. (2500K)
Felraktam a virtu szoftverét.
Alap lapba bedugtam egy kábelt onnan a monitorba. Vga az adott ugye, szinten a monitorba.
Be állítottam elsődleges monitornak az alap lapra kötött képet. Ez ugye az Igpu.
Ha rányomok a monitor keresőjére akkor az is szépen ezt a csatit latja. Tehát elvileg most a prociban levő gpu-n keresztül jön a kép.
Ha mondjuk elindítok egy játékot akkor megnézem a monitoron mit mutat akkor szinten az Igpu-t mutatja. De szaggatás nélkül megy a játék (MW3 multi).
Lehetséges ez?
Vagy átvált magától?
Esetleg hol tudom megnézni terheli e ilyenkor a vga-t? -
HSM
félisten
Mivel felraktad a Virtu-t, így az Igpu mód az azt jelenti, hogy a az IGPU vezérli a monitort, meg az megy, ha nem kell a vga, és a vga megy játék alatt, és a virtu szoftvere másolja a képet az IGP kiementére a GPU-ból. (Ez a másolgatásos móka tud némi sebességcsökkenést okozni.)
Ha nem lenne fenn a virtu, akkor kéne mókolni a két monitorkábellel. Akkor te váltanál a két GPU között, nem a virtu oldaná meg, nekem ez utóbbi lenne a célom.
(#24091) F_Zolee: Elég vicces a cikk.. Végigröhögtem, ahogy a szerző értetlenkedik az "elmaradt" fogyasztáscsökkenésen.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Korrekt, de ahogy látom elég melegedős a cucc.
Én pedig a nagy melegben tesztelem mi lehet a legjobb 24/7-re. Szerintem marad ez :
A dolog annyiban megtévesztő, hogy úgy állítottam be a turbót, hogy 1 és 2 mag esetén 49x legyen a szorzó 3 és 4 estén 48x. Ez azt eredményezi, hogy laza 2d-ben 5,1GHz, komolyabb 2d-ben 5GHz. A meglepő az, hogy ennyi ramhoz (4x4GB), és ekkora bclk/ram órajelhez mindössze 1,1V VTT kell, procifesz terhelve pedig 1,38V.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
28 fok van kb a szobában. A héten jön a klíma
Az eredmény szép. Grat a procihoz! Valami LINX-et tehetnél be. Én a 2133-at nem tudtam belőni 24/7. Mondjuk sokat nem szórakoztam vele.. Neked mennyi fesz kell ramoknak ehhez az órajelhez? XMP-t használsz?
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
CL9-ben 2133MHz megy, csak valamivel 1,6V felett kell a ramoknak. Ez a 2222MHz CL10 pedig megy 1,575V-tal.
Csináltam ma többféle LinX eredményt, de a melegre való tekintettel csak 2-3GB mérettel és 10 kört, mert a max mem az 13GB.
Szobahő 26-29 °C, külső hőmérséklet az udvaron 32 °C megjött a nyár.......
4800MHz HT on AVX
5000MHz HT on
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 1 / 2
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Gray Zone Warfare
- Autós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs