Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Dreamie #23298 üzenetére
Noctua nh-D14 nálam alapon 23-28 fokon tartja, terhelve pedig 55-60 fok
Épp most írtad le a lényeget, egy több, mint fele annyiba kerülő hűtő, ugyanazt az eredményt, vagy még pár fokkal jobbat hoz, na ez a nem mindegy. Igaz kell rá még két jó venti, legyen mondjuk az én esetemben ez plusz 4000, (2 db coolink) akkor is 12000-13000 ft-ba van a hűtés, és az egyik legjobb léghűtés így.
-
rayoliviero
veterán
Nekem is leírták az erősségüket.
Én Matterhorn-t veszek vagy AC Freezer 13 Prot, Noctua 22 ezret nekem nem ér, annyival szerintem nem tud többet, ráadásul nagyon nagy is. A Corsair vizeket küldik vissza gariba mindig, traktor hangjuk van. Azt nem tudom, hogy mindegyik típussal baj van-e.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz AndrewTdi #23258 üzenetére
Amikor teljesítmény kell, ott pont nem dolgozik a vinyó, főleg, hogy LETILTOM a swap fájlt, tehát eleve minden a memóriából megy. Aminek meg kell a HDD, azt valahogy kivárom. Nem érzem lassúnak a gépemet, semmilyen téren, ellentétben AMD-s korszakommal, pedig abból csúcskonfigom volt anno.
Nem hiszem, hogy a sok töredezettség-mentesítés javítana az SSD élettartamán.Pietrosz: Nyilván az, mert mindenkinél lassítja a gépet. Irodában persze nem feltűnő, ott jól jöhet a takarékosság. RAM-teszt, DMarkok is kimutatják. Egy játék alá pl. gyors reagálás kell, nem megvárni, amíg a proci beüzemeli az L3 cache-t.
^Boss: A Ninja 3 a gagyi házamban is elég szépen hűti a procit 4.6GHz-ig, egy jobb hűtésű házban sztem pár 100MHz + lehet.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
AndrewTdi
addikt
válasz katt777 #23304 üzenetére
Töredezettség mentesítésről nem írtam, de igazad van, az valóban nem jó neki.
Ellenben hiába van bitang erős géped, startupnál és programindításnál láthatóan gyorsabb az ssd.
Elhiszem, hogy nem érzed lassúnak, nem is azt mondtam, hogy lassú egy ssd nélküli gép.
De érezhetően gyorsul a használhatósága egy ssd-vel. -
-
katt777
félisten
válasz bluyoo #23309 üzenetére
Jó, csak nekem nem kell.
i5K kell, mert gyorsan kódol videót 4.6GHz-en, SSD azon sem segítene. Aki swap-fájlt használ, annak biztosan sokat jelent az SSD, de én már csak elvagyok így. SSD áron vehetnék 1 2TB-os vinyót, az adattárolás fontosabb.
A biciklibelsőt konkrétan meg tudom indokolni (honlapomon képekkel): lényegében ingyenes, és totálisan halk HDD-rögzítő. Csutkára zajtalan a gépem a "csóró-mod" óta. Naná, majd veszek 15k-ért HDD Rack-et, amikor már a HAF932-ben sem volt 100-as a zajcsillapításnak ez a drága, és nem túl hatékony módszere.[ Szerkesztve ]
-
Dadan01
senior tag
válasz katt777 #23310 üzenetére
Swap file ide vagy oda, az ssd mint rendszerlemez kb olyan, mint a halnak a víz, létfontosságú.
Kis szemléltető példával szolgálnék: platformvátás miatt eladtam a hűséges amd x2 3800+ procim 2 giga rammal, és vinyóra telepítettem az új tulajnak a win7-et, meg egyéb apróságokat, friss win ide vagy oda, azért nagyonnagyon éreztem, hogy bizony nem a 64gigás ssdm van a rendszer alatt. Itt nem kódolásra, tömörítésre és egyebekre kell gondolni, hanem az "élményre". Olyan ez, mint a Mátrix, a saját szemeddel kell látnod, el nem magyarázhatja senki
Hogy sandy témában se legyen offtopic, egy szerény G530as az új társ az ssd mellett, ugyanaz a win maradt, pár drivert kellett csak felrakni, a win boot alatt a kis fénypacák olyan hamar eltűnnek, hogy ha rosszkor pislantok, nem is látom őket, mindezt egy kifejezett olcsó és réginek mondható kingston v100-al.ps. a bringabelsős tuning nagyon ötletes, grat.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz katt777 #23310 üzenetére
Erről kaphatnék oldalképet? Hogy rögzítetted? Az egyik oldal világos, ott átvezeted, de a másik oldalon valahogy össze kellett fognod. Na, engem ez érdekelne, most a napokban tervezem én is megcsinálni, mert a két vinyó nagyon egymás ellen dolgozik, és nagyon rezonáltatják a házam. Köszönöm.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
katt777
félisten
válasz Dadan01 #23311 üzenetére
Na jó, de az egyrészt AMD, másrészt meg mint mondtam, nem érdekel, mennyi idő alatt tölt be a rendszer, amíg az az idő nem 3 mp. Az én halam eléldegél szárazon, és még nyomatom is rá a levegőt. De mint mondtam, tény, hogy hasznos az SSD, szerintem viszont nem feltétlenül szükséges, illetve sok mást találok, amire előbb kellene az a pénz, ha lenne rá.
Viktor77: Inkább nézd meg a honlapomon a Hardver/Tacens Signum alatt, mert mobilnetem van, amiből most visz 3 napi adatforgalmat az nV driver. Ott részletesen leírom azt is, mire kell figyelni (optimális feszítés, stb, venti elhelyezés), képekkel.
jookomak: Én aztán nem ragasztottam semmit, a drót pedig nem nyel el rezgést, vagy kiesik belőle a vinyó. Hidd el, elég stabil ez.
miklosss2012: Hát, elképzeléseim nekem is vannak egy ideális gépről.
-
jookomak
őstag
válasz katt777 #23316 üzenetére
Ő arra gondolt, hogy a gumicsík két végét hogyan kösse össze. Erre gondolva írtam, hogy dróttal össze lehet tekerni a gumi végeit. Persze a legegyszerűbb megoldás nem jutott eszembe: a csomó.
Amúgy az én házamban van rendes vinyótartó, meg hdd-m is sok van ilyen szöszöléshez, gányoláshoz.
-
katt777
félisten
válasz jookomak #23317 üzenetére
Mással nem nagyon lehet, mert folyamatosan kell feszíteni, hogy üzembiztos legyen, azaz max. feszesség, hogy éppen bele lehessen préselni a vinyókat. Utána aztán akár szállítani is lehet a házat gond nélkül. Voltak házaim rezgéscsillapítással, messze nem volt tökéletes egyik sem, főleg, hogy az egyik vinyóm már újkorában rázós volt, és az is maradt, de erre nem garozzák. Az biztos, hogy most egy 7500Ft-os házban van nagyon halk, hűvös, és egyáltalán nem rezonáló gépem. Sztem 4.7GHz-et is gond nélkül behűtené még, csak nem volt időm tesztelni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha valakit érdekel, akkor csináltam itt az egész hóbelevancról egy videót, bios, terhelés, hőmérséklet, fogyasztás...
A végén csak azért nyal be a 60-nak, mert intelligensről standard-ra állítottam, egyébként végig 55 volt átlagban maximum linx teszt alatt.
Nem tudom, hogy ez másnak is beválik-e, de talán valami infót kilehet belőle szedni.
Ezekkel a beállításokkal teszteltem 50 körös linx és 30 körös IBT-tel hiba nélkül.
2600K@4.4ghz@1.220
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Nem tudom, többi feszt hova állítottad, de ha CPU-t nem is, mást lehet, hogy lejjebb lehet vinni. Nálam pl. a default 1.8V soha nem kellett a PLL-nek, kivéve az ultra 4.6GHz-es beállítást. Egyébként jó a procid, nekem a 4.3 már 1.248V-tal megy.
-
Year
tag
Találtam egy ilyen procit. Ez most vissza fejlődés?
Intel Core i5-2467M (3M Cache, 1.60 - 2.3 GHz, 17W, HyperThreading, Turbo Boost)
Múltévben 2,50 - 3.10 GHZ volt az átlag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
@katt777
Hát ha lehet még rajta finomítani, akkor természetesen próbálkozok, még várok egy infóra.
@miklosss2012
Köszi, a tied is jó eredmény, bár nekem ez bőven elég, ezek szerint jó procit küldött Gianni
@ jános
ÖÖÖ, ez AVX-es, mert a simával 50-60 gflops volt, ha jól emlékszem.
-
katt777
félisten
válasz Pietrosz #23324 üzenetére
Nem csak tesztprogrammal mutatható ki a teljesítmény-csökkenés, és ha azzal igen, akkor más alkalmazásban is meg van. Nem tudom, hogy hiheted, hogy ha 3DMarkokban több 100 pontos eredménycsökkenés jelentkezik, akkor ez a játékokban majd elkerül. Ráadásul ez a megtakarítás aztán végképp mérhetetlen és haszontalan, annyira elenyésző, főleg a többi energiatakarékos feature mellett.
Milyen gyorsulás? Szerinted, ha egy autó folyamatosan megy pl. 100-zal, akkor gyorsabb lehet (hamarabb megtehet egy adott távot, ha lefékez 80-ra, majd ismét felgyorsul 100-ra? Vagy ezt most az SSD-re értetted? Mert a fogalmazásból nem ez derül ki.Dadan01: Nem beszélni magyar? Párszor leírtam: nem érdekel az SSD, annak ellenére, hogy tudom mi változna a rendszerben, mert előbb vennék sok mást. SSD-n változatlanul nem tudom tárolni a TV-tunerrel felvett műsorokat pl, ergo számomra nyilván értékesebb a HDD. De ezt is mondtam már. AMD-s célzást nem értem, azt arra írtam, hogy annyira lassú, hogy nyilván minden apróságtól jelentősen gyorsul. Szerencsére nem akadtam el, visszatértem Intelre, amely eleve sokkal gyorsabb volt már akkor is.
mflex: Egészen addig lehet finomítani, amíg a stabil LinX, IBT és társaik mellett idle el nem száll a rendszered (offset). Mondjuk, sok meló finoman belőni, hogy stressz tesztek rendben menjenek a lehető legalacsonyabb feszekkel, de idle se szálljon el a rendszer véletlenszerűen, mert offset beállításnál fennáll az utóbbi veszély.
-
dime27
őstag
válasz Erdei88 #23332 üzenetére
Már megint hülyeségeket ír hagyjuk rá.....Pont h a z68as lapom tesztjében olvastam nem is egyben írták h nyugodtan kapcsoljuk be az összes energiatakarékos funkciót,a tuning akkor is működni fog ellentétben a régebbi chipsetekhez.Én is offsetes tuninggal használom a rendszert hónapok óta de semmi instabilitást nem tapasztaltam,ráadásul ha így tuningolom a procimat picit kevesebb cpu fesszel is beéri ha linxet nyomok rá.....
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
szabo.csabi
tag
Szervusztok!
Notebook vásárláson gondolkodom; a gép leginkább böngészésre, (HD) filmezésre-zenehallgatásra, szövegszerkesztésre szóval alap műveletekre kellene. Viszont szeretném a legmegbízhatóbbat és legtartósabban venni! A két opció között (utóbbi 'terhére') 25 000 Ft árkülönbség van!
Tehát AMD Athlon™ II Dual-Core M340 CPU (2x2,2GHz) + ATI Radeon HD4250M VGA
VAGY Intel Core i3-370M CPU (2x2,4GHz, 3MB cache) + Intel HD Graphics VGAMielőbbi véleményeiteket várom és köszönöm!
-
kockaharcos
senior tag
válasz szabo.csabi #23334 üzenetére
Milyen Notebookot vegyek? Itt kérdezz
-
szabo.csabi
tag
válasz kockaharcos #23335 üzenetére
Bocs az OFF-ért! :-S
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz szabo.csabi #23334 üzenetére
intel Core i3-370M
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
^Boss
őstag
na a brocken - ac freezer 13 pro csere előbb megvolt mint gondoltam. 2 swif2-t raktam rá én is, így nyertem 5-6 fokot, de még mindig nagyon meleg a prockó, úgy látom itt csak egy procicsere fog segíteni.. kifogtam egy kazánt
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Azt esetleg próbáld ki, mielőtt kukázod az egészet, hogy nem Swif ventit használsz..ugyanis légnyomásra nem a legjobbak, házhűtő ventiként vagyunk csak oda értük, mert nincs hangjuk..
Mindattól függetlenül, hogy az alacsony VIDes 2600Kk melegek (enyém is felküldte 80+ba a TRUE Blacket 4.5@1.3mon), azért a Brockennek 1.3Vig szerintem meg kellene fognia 75 körül-alatt.
Ha más nem, picit vegyél vissza..1-200MHz nem a világvége szerintem. -
-
^Boss
őstag
válasz rayoliviero #23345 üzenetére
a hűtőn alapból mx4 volt, így ez is kiesik
-
Logicman86
tag
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 + i5-2500K@4.5Ghz@1.28V
Scythe Mugen 2-vel hűtve. 1.35V-on kezdtem, ott 80°C-ig ment el. 4500 fölé már nem nagyon akarok menni, mert egyrészt feleslegesnek tartom, másrészt ott már szerintem a hűtő lenne a szűk keresztmetszet. Egyébként mennyire számít ez jónak?
Lehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...
-
rayoliviero
veterán
válasz Logicman86 #23348 üzenetére
Nálam 4,5 GHz-en 1,305 V-t kel neki. És vagy 78 fokig megy fel Linx alatt max.
Nálad van különség rendesen egyes magok között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Külpolitika
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Trollok komolyan
- Windows 11
- eBay
- Objektívek topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest