Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lala42
őstag
válasz kovecses #23900 üzenetére
A dual azt jelenti, hogy 1-3, vagy 2-4 slotba kell lenni a ramoknak. Nekem is hasonló a lapm, de nálam mindegyik fekete színü Nálad azonos szinüek jelentik a dual slotot., Vagy próbálj meg 1,55 körül adni a ramoknak. Vagy esetleg 2T-t állíts be. lehet,hogy nem bírja az 1T-t. ( Esetleg nézz egy memória kombatibilitási, de szép magyar szó ) listát. Talán egy BIOS frissítés?
[ Szerkesztve ]
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
Rogan99
tag
Beállítottam manuálisan a 40-es szorzót. Viszont aida szerint nem nagyon reagál az offsetre a cucc. 1.36-ot ad neki +0 offsettel is meg -0,05-el is. Az uefiben jól írja ha állítom.
Próbáltam -0,1 offsettel is de akkor nem bootol be a windows.Fix vcore-t nem tudok álítani ezzel a lappal (Asrock z68 pro3 gen3).
Máshoz nem nyúltam, csak a szorzóhoz meg az offsethez. Spreades cuccot kikapcsoltam ahogy fentebb írta valaki.
-
Rogan99
tag
sorry vissza, asszem rossz értéket néztem. A cpu vidre írta az 1,36-ot.
Core-ra 1,25v-ot ír. -
kovecses
aktív tag
válasz lala42 #23901 üzenetére
Mem kompatibilitási listában nem szerepel a ram, de ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy nem kéne működnie.
A bios frissítésen túl vagyok, az F10 a legfrissebb bios a laphoz.
1,5 fölé nem szeretném emelni a ram feszt, mert azt mondják sokan, hogy a Sandy Bridge procik esetében az 1,5 volt feletti fesz degradációhoz vezet.
Én ehhez a részhez nem értek de mivel integrált a memóriavezérlő és a proci meg nem bírja az ilyen "magas" feszt nem szeretnék vele próbálkozni ha nem muszáj.
-
kovecses
aktív tag
válasz haddent #23906 üzenetére
Szerintem sem ez lehet a baj, a Corsair határozottan azt írja mind a dobozon mind a weboldalán, hogy Sandy Bridge Compatible, tested on 1,5 V...
Ha Dram voltage-t megemelem 1,6-ra akkor a VTT-t emnnyire kell hozzá igazítani?
Most a Dram 1,5 V
A VTT pedig 1,050 V0,450 a diffi köztük.
Ezt kéne tartani?Tehát mondjuk 1,6 V Dram esetén 1,150 V VTT-t kéne beállítani?
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
Tudom bugyuta kérdés, de nem maradt meg véletlenül valakinek egy i7 matricája?
Ilyen:
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
válasz zserbox #23912 üzenetére
Igen.
Maximum 0.5V ahogy említettem is.
Gyári értékeken az intel 1.575V ír határnak. De, az alap VTT feszültség mellett alkalmazható.
VTT maximum 1.2V lehet. (Hosszú távon, károsodás nélkül) így elérhető kritikus esetekben az 1.7V memória feszültség is.De mivel hogy túlhúzásról beszélünk, mindenki saját felelősségére alkalmazza ezeket a beállításokat.
ÁdiBá
-
Rogan99
tag
válasz haddent #23904 üzenetére
Sajnos úgy néz ki kicsit befürödtem ezzel a lappal Pedig többen ajánlották. (pro3 gen3)
Minuszos offsetet csak -0,05 és -0,1 értékre tudom állítani. Fix fesz nincsen.
-0,1-el már nem bootol a gép. Szóval nem tudok 1,25 alá menni
Hacsak ki nem hagytam valamit.Szetm az lesz h cserélem a hűtőt és megnézem mi a max fesz amit bír ezzel a Vcore-al.
-
ffodi
veterán
válasz zserbox #23920 üzenetére
Az újabb infók szerint (pár 1000 hsz.-szel korábban írtam) sandy-nél nem kell figyelni erre a 0,5V differenciára. Szóval ha neked 0,92V <-> 1,48V az sem baj. Korábbi rendszereknél (s1156, s1366) kellett erre kifejezetten figyelni. Ott sem az volt a baj, hogy nem ment a rendszer, hanem hogy nagyon terhelve volt a feszültségkülönbség miatt az uncore. Persze, ha ezt a dolgot betartod, abból baj nem lehet.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
zserbox
őstag
hát ha egy gagyi alaplappal(z68ma-d2h-b3) nyomom akkor annak ez + terhelést jelenthet akkor lehet jobb ha betartom
-
Gyurma23
aktív tag
Sziasztok!
Én eddig jutottam most vettem tegnap egy 1155-ös konfigot 2600k-val ha igy sem stabil akkor létezik hogy ennyi fesz sem elég neki? -
Winne
nagyúr
Uraim jelen helyzetben melyik alaplap ajánlott egy 2500k mellé, ami tuningolva csak minimálisan lesz, tehát nem ez az elsődleges, inkább a minőség ill az ár/érték arány?
Innen kellene választani.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Winne
nagyúr
Nincs baj, megy tökéeletesen, haveromnak tákolok egyet össze és egyszerűbb a lapokból azokat megkérdezni, akik a témában vannak, mint napokat tölteni tesztolvasással.
@(#23937) csucsbicep: ez árban is teljesen jó szerintem és nincs is baj az Asusszal, Asrockot én sem vennék már, pedig nincs vele igazán bajom, anno 40e volt a lapom, ha jól emlékszem... :S
-
Gyurma23
aktív tag
szerintetek hogy jobb a tuning? ha a beállitom mondjuk jelen esetben az enyémet 4500-ra és win alatt változik a proci sebessége vagy ha folyamatosan fixen van végig a proci.....
-
csucsbicep
nagyúr
Hát én készülök valószínűleg sb-re váltani, de legfőképpen Asusban gondolkozok. Giga kicsukva, Asrock volt, de nálam csinált random fagyásokat, meg régi videokártyákat nem ette meg stb. Ha ilyen hülyeségei nem lettek volna rendben lett volna a lap. Ezért is félnék kicsit ilyet venni, bár mostani topikokban is olvastam, hogy még mindig szeszélyesek kicsit. Marad az Asus.. bár ott kicsit mélyebben zsebbe kell nyúlni.
-
Winne
nagyúr
válasz csucsbicep #23942 üzenetére
Szeszélyes egy teljesen jó szó rá, az usb3-as vezérlő elég fura, Etron chip hatása, sata3 Marvell vezérlője az ssd-nél visszahúzó erő, szal van pár "gond", de összességében én is megvagyok vele. Előtte Giga volt a lapom az előző platformon, ami megdöglött, gariztattam, jött az SB és Giga lap, ami szintén hibás volt, jött az első E4 Asrock, ami szintén hibás volt. A végén jött a B3-as E4, azóta azzal vagyok, nem volt baja sosem, az uefin nehezen vergődik át, néha bekapcsolás után áll fél percet is, de átugorja és onnantól hibátlan.
Asus kicsit feláros, de amit olvasni, abból megéri a befektetés.
-
N_A_S
veterán
Extreme3-on már ASMedia USB3 van (az E7-n is), SATA3-ból pedig az intel 6 széria chipsetes lapok esetén általában van 2 natív (kivétel az alsó kategória - asszem), hogy ezen felül mit tesznek rá az gyártóspecifikus, de ami nem natív az általában f@s. A Marvell egyébként általában csak a SandForce vezérlős SSD-ket nem szereti.
https://tinyurl.com/phnas
-
xAttilax
őstag
válasz csucsbicep #23942 üzenetére
nem akarok senkit meggyőzni semmiről, de nekem a giga lap nagyon bejött (z68X-UD4) minden szart tudok állítani, sok csati, 16 fázis, normálisan meghűtve az egész..stb szóval ha találsz jó áron szerintem nem csukd ki egyből.
"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"
-
xAttilax
őstag
miért mi baj volt vele? nekem kb megjelenés óta van ez lap de nem láttam érdemleges változást bios terén ha jött frissítés. vagy ha az UEFI-re gondolsz?
csucsbicep: azokat én is nagyon csipem, főleg mert az egyetlen gyártó aki magyar nyelvű oldalt tart fent rendesen. na meg persze nagyon jó lapokat gyárt, csak hát az fránya ár, az nem tetszik.
"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs