- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
jovás
senior tag
válasz
dwelablack #160180 üzenetére
A szervízmenüben kéne megnézni, lehet ott újra lehet aktiválni.
Csak egy tipp volt, nem biztos a dolog. -
gab1ka
senior tag
válasz
dwelablack #160174 üzenetére
Ez valószínűleg nem lesz számodra segítség, de azért leírom. Nálam ugyanez volt a probléma anno egy Xbox360-al majd később egy erősítővel is. Automatikusan kapcsolt mindent minden fel le a Samsung tv-vel, roppant bosszantó volt.
Mivel már egyik fenti eszköz sincs meg, mmint se konzol se avr, de tisztán emlékszem hogy többször is sikerült elérni azt amit te is akarsz, azaz hogy minden a saját távja kapcsoljon ki-be egymástól függetlenül, viszont pontosan így már nem tudom megmondogatni hogy mit hol kellett állítani.
Az egyik emlékképem hogy ha nyomsz a tv-n egy menügombot, akkor alul talán balról a második menü a "Forrás" lista. Ezen belül látni fogod a HDMI-n csatlakoztatott eszközöket. Ha itt ráállsz az AVR-re, vagy az adott bemenetre aminek a vezérlését szeretnéd variálni, akkor talán egy felfelé nyilat kell majd nyomnod és ott további beállítások jönnek elő. A tv azt hiszem valamilyen szinten magától felismeri hogy az adott bemenetre, pl a HDMI1-re játékkonzol/beltéri egység/médialejátszó/stb van kötve. Azt hiszem ezt egyszerűen csak vissza kell állítani a listából szimplán HDMI1-re (ha pl a hdm1-en van a Harman erősítő) és utána ez az automatikus vezérlés meg is szűnik, természetesen a bemenet nevét ettől teljesen függetlenül te magad nevezheted el.
-
blakey
titán
válasz
dwelablack #160179 üzenetére
Ha az nem jó, akkor marad az, ami van. A CEC, eARC egy nagy "f@xság", hogy így működnek. Kéne lennie olyan opciónak, hogy mit vezéreljen és mikor, pl. amikor oda kapcsolsz. Vannak eszközök, amiken nagyon jól paraméterezhető, de a TV-ken, erősítőkön elég butított verziók vannak.
-
Celtis
veterán
válasz
dwelablack #160180 üzenetére
Sajnos a gyártók folyamatosan butítják le a CEC-et. A régebbi Sony tv-men sok CEC paraméter volt beállítható, illetve az még a számgombokat is elküldte CEC-en. A mostani LG már nem tud ilyet.
Másfelől érdemes megnézni a Coreelec(kodi) CEC beállítási lehetőségeket. Szóval lehetne ezt másként is csinálni.Eljátszottam a gondolattal, hogy kéne építeni egy kis CEC gateway kütyüt, amit a tv és az erősítő közé kell bekötni és konfigurálható, hogy mit csináljon, milyen parancsot milyen iránbya szűrjön meg esetleg egyéb okosságokat végezzen. Sok embernek van hasonló panasza.
-
Celtis
veterán
válasz
Régebben (más gyártóknál) a HDMI-CEC (samsungnál Anynet+) lehetőség volt az engedélyezés/tiltáson kívül a CEC-en történő bekapcsolást külön is beállítani. Ahogy nézem most a Samsung beállításokban ilyen nincs. Esetéleg az erősítő CEC menüjében találsz ilyet, és azt csinálja amit szeretnél elérni.
Persze a CEC-et lehetne teljesen tiltani, de akkor meg nem lesz eARC, értelmét veszti az egész.
Update: Megnéztem az AVR-ed manualját, és az is csak CEC enable/disable-t tud.
-
blakey
titán
válasz
HDMI CEC-t a TV-n és akár az erősítőn is kapcsold ki, TV-n Anynet, erősítőben CEC-ként lesz jelen.
-
Flashget
félisten
válasz
dwelablack #110880 üzenetére
Par eve 200K-ert, felso kozepkategorias 100Hz-es tevet lehetett venni....minden rossz a HU6900-al kezdodott el.....
-
dethroner
veterán
válasz
dwelablack #110841 üzenetére
Az hogy a panel bírná a 100Hz-et, nem jelenti azt hogy ki is kell használniuk. Épp ilyen panel volt raktáron, belerakták. Mint látjuk, a samu minden szart el tud adni, lassan már nincs olyan ramaty szar alkatrész beszállító, akitől ne venne meg bármit, csak tévét tudjon összerakni belőle.
Az hogy valaki látott már j6240-ben elmosódás csökkentés menüpontot, kétségbe vonom. Ha jól emlékszem a kolléga a neten talált valami képet amit belinkelt, de nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, hogy a kép milyen tévét ábrázol. Erre a "hibára" elég sokan rákérdeztek már különböző külföldi oldalakon, ebből nekem az jön le hogy ezt a típust mindenhol ilyen paraméterekkel forgalmazták. Kívánom hogy legyen szerencséje azoknak, akik ilyen tévét birtokolnak és sikerüljön valahogy 100 hertzesíteni a tévét, de a magam részéről úgy vélem ilyen szarvashibát ilyen hosszú idő alatt már bőven javítottak volna.
Amúgy mikor jelent meg erre a tévére az utolsó fw? -
dethroner
veterán
válasz
dwelablack #110804 üzenetére
Pont ezért nem igazán értem, mi alapján fenyegetnék a samut innen néhányan. És mivel? Mi az amit a tévé dobozán, weboldalon ígér és nem tartja be? Volt arról hivatalos tájékoztatás hogy hány Hz-es a tévé? Nem, annyit írnak hogy PQI 700. Hogy ez mit jelent, tőlük kellene megkérdezni. Volt arról hivatalos tájékoztatás hogy a menüben szerepel elmosódás csökkentés? Kötve hiszem
Szóval nincs mi alapján számon kérni őket. Az meg elég vérszegény duma lenne bármilyen hivatalos panaszban, hogy a korábbi J6xxx széria valós 100Hz és volt elmosódás csökkentés menü. Ez egy alap 5-ös sorozatú tévé, ami elneveztek J6240-nek, amit semmi nem tilt nekik.
-
dethroner
veterán
válasz
dwelablack #110786 üzenetére
Egy linket mutass légyszives, amiben a samsung azt hirdeti, hogy az említett tévé valós 100Hz-es! Ha találsz ilyet, akkor folytathatjuk a témát, minden más esetben csak sötétben tapogat az ember és nem hivatalos infók után szaladgál. Soha, egyetlen gyártó sem fogja leírni a tévéjéről hogy a valóságban hány Hz-es.
-
dethroner
veterán
válasz
dwelablack #110779 üzenetére
Még azt is el tudom képzelni, hogy nincs itt semmiféle fw hiba, egyszerűen volt egy rakat maradék alkatrész a régi sorozatokból, és összedobták belőle ezt a valamit. Ha J5xxx néven dobják piacra akkor sokkal kisebb érdeklődésre számíthatott volna, így hát adtak neki egy jól hangzó J6xxx nevet és a trükk bevált. Az hogy ezekbe most épp 120Hz-es panelek kerültek, pusztán a véletlen műve, mint látjuk a KU6xxx esetében, teljesen random mit tesznek bele. Ami épp megmaradt, ami kéznél van. Valószínű hogy az elektronika nem is tudná a 100Hz-et interpolálni. AMD csinálta egy időben azt hogy a felsőbb kategóriás cpu és vga hardveres vagy épp szoftveres butítással csinált középkategóriás terméket, mert a gyártósor nem győzte a termelést. Akkoriban kis szerencsével lehetett 2 magos cpu-ból 4 magosat csinálni. De ugyanezt a samuról nem feltételezném. Inkább az ellenkezőjét.
-
Gaben360
senior tag
válasz
dwelablack #110779 üzenetére
Igen,azt kéne egy szaftos levél a samsungnak,de ez a köcsög cég tuti kimagyarázná magát a helyzetből.
Én nagyon gondolkodok,hogy írok egy levelet és megfenyegetem őket a fogyasztóvédelemmel,és a békéltető testülettel is.
Egyébként ma széttúrtam a szervízmenüt,és csak régióváltás van,viszont az meg mind hong-konkg bankok,columbia,stb...csak paneuropa van ami használható lokációváltás menü nincs,ami érdekes mert a j5100-ba meg ott van az is. -
bghistvan
senior tag
válasz
dwelablack #110758 üzenetére
110025 hsz:
bghistvan
(senior tag)
"Szerintük"nincs ilyen opció.......
Azt mondták hogy ha megmondom milyen régióban találkoztam az ominózus beállítással,akkor átállítják...de nem garantálják, hogy a beállítás menü nem változik meg,és lehet hogy nem lesz magyar nyelv az átállítás után!
Megköszöntem a hívást,és bontottam a vonalat....Ami meredek, hogy az ügyfelszolgálatos azt mondta,ha egy Samsung szervízben egyáltalán elvállalják a szerviz menüben való átállítást másik régióra,most figyelj: Elvész a garancia!!!
Ezekután hogyan is engedtem volna bármilyen mókolást,vicc.
Persze az első ami elhangzott , hogy 2 frissítés elmaradt a készülék üzembehelyezése óta
Hát ennyi.Ezekután ki-ki döntse el azt, hogy megéri-e beleturkálni......(ha valakinek sikerül,arról szívesen hallanék.)
A lehetőség viszont adott,ugyanúgy ahogyan én is,betelefonálhat és kérhet egy rácsatlakozást a tv-re,ha olyan információt kaptam volna,hogy a készülékből 100%-an sikerül elő"varázsolniuk" ezen opciót,azzal éltem volna.Ha időd engedi,küldd el privátban kérlek az összes képbeállításaidra vonatkozó értékeket,hogy össze tudjam hasonlítani az enyémmel.....(mert Gaben360 már1 hónapja felejti el
)
Köszi! -
törölt tag
válasz
dwelablack #110653 üzenetére
Igen, már ha ez hiba.
Elmegyek és megnézem, hogy én mit látok saját tartalommal... -
dave_gahan
aktív tag
válasz
dwelablack #110655 üzenetére
A video egyik kommentjében itt is azt írják, hogy a teszt tanulsága szerint az Auto Moiton Plust ki kell kapcsolni. Hm...
Számos egyéb helyen is ezt olvasni, tehát gyakorlatilag sokak szerint 50Hz-en jobb a kép, mint 100Hz-en?
Hiszen az Auto Motion Plus-on belül az Elmosódás csökkentés az 50/100 Hz "kapcsolója", vagyis az Auto Motion Plus kikapcsolásával ezek szerint a 100Hz-es működés is megszűnik.
@dethroner(#110656): hát igen, elképesztő ez az egész, óriási a szarkavarás...
És ahogy itt olvasni, pl. a J6289-essel is hasonlóü a helyzet, szóval lehetésges, hogy a J6240 mellett a többi, még talán elérhető (6200,6202,6282,6289) típussal is hasonló a helyzet...
Állítólag ezek mind 2016-os kiadások. Kezdemazt gondolni, hogy az "eredeti" 2015-ös J62xx széria volt 100Hz-es, a 2016-osok már lebutították valamiért... (úgy értem maradt a 100/120Hz-es panel, de kivették az elmosódás csökkentést)
Egyszerűen felfoghatatlan...De szívesen végignézném a még elérhető J6200,6202,6282,6289 készülékek menüjét...
-
dethroner
veterán
válasz
És ezt miért nekem?
-
PuMbA
titán
válasz
Ilyen a rosszul beállított Motion Plus
A videó alatt is írt Normál módban már ekkora képhibákat produkál.
-
kkarika222
csendes tag
válasz
dwelablack #110626 üzenetére
hello,
Nem tudom még hogy mi lesz. 55KU6400-on gondolkodtam még ha újra akciós lesz. Azonban ezek után mindenképp megnézem élőben mit produkál, mert ahogy lent írták a 2016-os évjáratból (KU) a 6-os széria mind ilyen :/
Amúg ymost mindehol nagy akciók voltak, hogy negyedév végére hozzák az eladási számokat. Várok szeptember végéig és akkor belenézek egy kicsit drágább készülékbe..... talán
-
Gaben360
senior tag
válasz
dwelablack #110626 üzenetére
Hát ezaz,mindenhol írják a 100hz-et,azt mégse az.
Marad a szervízmenü,amihez továbbra is segítséget várnék,hogy mit hogy merre,mert nem akarok asztallapot csinálni a tv-ből. -
PuMbA
titán
válasz
dwelablack #110606 üzenetére
Nincs a Motion Plus-ban Elmosódáscsökkentés beállítás
(#110610) Fishor: Vadi új TV, még 5 évig lesz YouTube app rajta biztosan
(#110605) bekes.andras: Egyáltalán nem ámítás. A szüleimnél levő 100Hz-et tudó F6100-on jobb sportokat nézni, mint az én KU6000-remen
Aki több hónapig néz egy TV-t, amin be van kapcsolva a Motion Plus Elmosódáscsökkentés opció (ez adja a 100Hz-et), az egyből észreveszi az 50Hz-en visszaeső mozgásfelbontást és nagyobb elmosódást.
(#110614) bekes.andras: 25p, 50i egyáltalán nem mindegy, mert az 50i 50p-re lesz átalakítva, mert az LCD progresszív megjelenítő és ezzel simább képet kapsz jobb mozgásmegjelenítéssel.
-
PuMbA
titán
válasz
dwelablack #110586 üzenetére
Az MU6102 még abban jobb, hogy több videót formátumot tud lejátszani, míg a J6200 csak a régebbieket. Neked kell dönteni, hogy ez mennyire fontos, hogy 4 év múlva is menjenek rajta a külső videók.
(#110594) dave_gahan: A jelenlegi kínálatban helyzet az, hogy a 4000-res, 5000-res, és a 6000-res széria 50Hz-es. A 7000-res és felette lévők pedig 100Hz-esek
Az UE60J6240-hez meg ne rakaszkodj, mert ahogy itt kiderült mégis 50Hz-es, szóval semmivel sem vagy előrébb vele.
-
lmno
őstag
válasz
dwelablack #110586 üzenetére
"A támogatás alatt nyilván szoftveres támogatást értesz."
Pl. egyszer csak kiveszik a Youtube-ot belőle (mint ahogy most is tették), vagy más appot. Ha régebbi modellt veszel, akkor ez hamarabb fog bekövetkezni.
-
PuMbA
titán
válasz
dwelablack #110582 üzenetére
Mivel a KU sorozat már kifutó termék, ezért az UE55MU6102 a lehetőség és pont 250k-ba kerül pár megbízható boltban
J6240 jó vétel lehet, de hamarabb vége lesz a támogatásának.
-
sandró60
addikt
válasz
dwelablack #110524 üzenetére
Szia!
Itt néz körül a garancia ok!
Olvasd el a feltételeiket is persze ha találsz megfelelő tévét-kivánom
[link] -
dwelablack
tag
válasz
dwelablack #110489 üzenetére
Sziasztok,
nos, most viszont tényleg segítségre van szükségem.
úgy tűnik az aqua megszívatott
Tudtok esetleg olyan helyet bárhol, ahol van még raktáron 55ku6400? Esetleg más alternatívát a fentebb felsorolt kritériumok mentén?Hála és Köszönet!
Üdv,
Gy. -
PuMbA
titán
válasz
dwelablack #110489 üzenetére
Igen
-
Flashget
félisten
válasz
dwelablack #53694 üzenetére
Én D6500-on újra kerestetem a pent fat32-re formázva a tv-hez csatlakoztatom, lementem rá, majd ezzel a progival megszerkesztem PC-n utána visszatöltöm.
Az elmentett fájlt meg bármikor visszarakom ha szükséges.
Egyesével is tudsz hozzáadni a meglévőkhöz használd az e-manualt abban le van írva. -
BBéci
legenda
válasz
dwelablack #36892 üzenetére
Veszel egy DA konvertert, ami az optikait sztereóra alakítja, vagy házimozi erősítőt.
(#36894) Flashget
Érdekes, a D8000 lejátszotta.
Át kell nevezni .ts-re, azt már a B sorozatú tévék is kajálták. -
Flashget
félisten
válasz
dwelablack #20318 üzenetére
Az olyan tévék renew kategória és egy MM-ben bizton számíthatsz hogy feltüntetik és az árán is meglátszik milyen készülék.
de én nem tudok róla, hogy MM vagy saturn árulna ilyen készüléket..ezt inkább a kisebb kisker boltoknál fordul elő. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
dwelablack #18948 üzenetére
DigiTV-hez kell a FullHD, sokkal szebb a képe, mint a HD Readynek. Most cseréltem utóbbit, az előbbire és hát ég és föld a képminőség.
-
sandró60
addikt
válasz
Én a saját tapasztalatomat irom.Amikor megvettem a D5500-as tv-és elkezdtem nézni a DGI-hd sport adását Hát ámultam-az analóg adás után eszméletlen részleteséggel láttam még talán a fűszálakat is. A focista lábán ha nemvolt leborotválva még a szőrt is megtudtam volna számolni.Ahogy mondod járod az áruházakat csodálkozom,hogy a HD-adásoknál ha egyáltalán ment ilyen a kiállitott tévéken nem vettél észre semmit?Ha teheted akkor vegyél ilyen tv-t
-
zs2994
tag
válasz
kell egy C -s box hozzá ! nekem is igy van az egyik szobában régi ready lcd
és "gyönyörű" képe lesz a hd adásoknak... -
Tutu7030
veterán
válasz
dwelablack #18219 üzenetére
Én a B650 szériát ajánlanám(ha újabb kell, akkor c650).
-
r4dek
csendes tag
válasz
dwelablack #18121 üzenetére
Médiások jókat tudnak mondani ;-P
A 6100-ban PVR van, ennyi a különbség (csak DVBT adást tud felvenni de azt elvileg csúsztatva is: time shift). Ha több kérdésed van, hívd az ingyenes ügyfélszolgálatot: 06-80-SAMSUNG és segítenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max