Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
aag
őstag
Sziasztok!
Egy LE40C530E-jelű tévém van. Kérdésem: Hogyan tudnám azt elérni, hogy a beledugott pendrájvra felvegyen?
-
aag
őstag
válasz attamero81 #11702 üzenetére
Firmware-csere?
-
aag
őstag
válasz attamero81 #11706 üzenetére
Nem a gyárira gondoltam, hanem egy "átalakítottra". Miért, mert bizonyos típusok tudják, az enyémben meg ez a funkció le van tiltva. Csináltam már ilyen "feloldást" anno DV-kameránál. Egyetlen bitet kellett átírni, máris tudott felvenni is. Gondolom ezt itt is meg lehet csinálni. Ez után érdeklődtem kedvesen és udvariasan.
-
aag
őstag
válasz attamero81 #11708 üzenetére
Gondolom programozással akarod becsapni a tv-t?
Becsapniii? Nem. Egyszrűen arról van szó, hogy a központi csipp (és néhol a teljes hardver-környezet is) azonos, de a firmwer változik. Manapság (kb 15-20 éve) skálázzák a termékeket, hogy a nagytestvérek is eladhatók legyenek jó drágán. Így megy ez a PC-s processzoroknál, a videókameráknál, a TV-knél és még ki tudja miknél.
-
aag
őstag
válasz attamero81 #11712 üzenetére
C650-et? Hogyan és miért jó az nekem? Esetleg pont azt fogja tudni pluszban amit szeretnék? Felvenni USB-s pendrájvra?
-
aag
őstag
válasz attamero81 #11714 üzenetére
Hümmm... jól hangzik, de engem most a record izgat nagyon.
-
aag
őstag
válasz ORCA58 #11739 üzenetére
Ha annyira fontos a felvétel akkor marad a Box. de nem olcsó.
Egy péda: Ez 2 tuneres DVB-C és DVB-T [link]
9060-as változat ugyan ez csak a 1 tuner van benne. Nekem ez vanKérdeznék azért: A digi-adásokat milyen formátumban rögzíti? PC-n vágható marad a kártyás kódolt adásból felvett anyag?
-
aag
őstag
válasz magic_screen #11759 üzenetére
Szerintem is nyomdahiba.
-
aag
őstag
válasz nightshadow #11776 üzenetére
-
aag
őstag
válasz nightshadow #11780 üzenetére
Afenébedecsúnya! Akkor jobban jártam a fénycsöves megoldással?
(#11779) sandró60: kicsit levettem a gyári beállítás-fényerőből, mert majdkisütötte a szememet, de a kép egyébként nagyon rendben van. Szerintem.
Amin még problémázom az a firmware-frissítés. Most akkor kell, vagy nemkell? És mi a módja?
[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
...és honnan a fenéből tudta, hogy van új? Az én TV-m tipusa a kövekező: LE40C530F1WXXH. Jó lenne tudni, hogy egyáltalán hol vannak a frissítések és hogyan kell felrakni. Az is érdekelne, hogy a mostanit hogyan lehet elmenteni? Hátha vissza akarnám csinálni a dolgot? Egyébként az enyém nem akart még magától frissíteni. Lehethogy az én tipusom nem is tud ilyet? Egyáltalán, mi a frissítés felrakásának a módja?
-
aag
őstag
DVB-T szobaantennával kapcsolatban tudtok topikot?
-
aag
őstag
válasz Anonymus23 #11921 üzenetére
Én ultrahangos víztelenítésről beszéltem...
Húha, az milyen?
-
aag
őstag
Olyan gondom van a tévémmel (LE40C530F1WXXH), hogy ha egy digit-adást beállítok 4:3-ra, egy csomó más is azzá válik. Aztán vissza 16:9-re és visszaáll a többi is. Most mi ez? Hiba, vagy én vagyok tudatlan?
-
aag
őstag
Mindig azt a képarányt választod, ami neked legjobban tetszik, illetve ami az adáshoz illik.
Azthiszem nemérted. Mondjuk az RTLKLUB mindig 4:3-as. De ha átállítok valami mást (mittudomén MTV2-őt) 16:9-re, akkor az RTLKLUB is arra vált, pedig annak 4:3-on kellene maradnia. Nemértem mi-mivel van összedrótozva és miért.
[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
válasz Imifej #12031 üzenetére
Dehát ez pontosan a default állás. És ehhez képest kell nyomkodnom a távirányító méretarány gombját. És akkor van az, hogy átállítom, és ez a változás nem csak arra az egyetlen csatornára lesz hatással, hanem még egy jópár másikra is. De nem mindre. Ez-az amiben a logikát nem lelem. Mi-az ami alapján csoportosítva vannak ezek a csatornák?
-
aag
őstag
válasz Imifej #12034 üzenetére
Az MTV1 és 2 is ad 16:9-ben és 4:3-ban is. Dőt a DunaHD is ad 4:3-ban is. Most akkor te úgy nézed ahogy adják és kész? Mert itt jön a bibi. Mondjuk az MTV2-nél automatába teszem, (mert éppen 16:9-es az adás), és rögtön az MTV1 és a retekklub is is 16:9-be kerül. Miért? Ez így marhaság! Már nagyon bosszant a dolog. Állandóan állítgatom a távirányító "P.size" gombjával.
Mi, -mivel van "összedrótozva" és miért? Valaki legyen olyan jó és homályosítson fel már engem erről az összevisszaságról!
Előre is: Please!
-
aag
őstag
válasz ORCA58 #12049 üzenetére
Az adás vagy tartalmazza vagy nem a képméret infót. Ha nem , akkor a TV nem tudja beazonosítani azt.
Nem! Én a MINDIGTV DVB-T csatornáit fogom. Semmi mást! És nem úgy működik ahogy írjátok!
Most nemértem, már negyedszer írom, hogy egy csatornát beállítok és más csatornákra is rögtön az érvényes. Megint másokra pedig nem. Mi ennek a logikája?
[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
Szeretnék valahonnan egy profi-kamerás 1080 50p-s filmrészletet letölteni. Tudtok valahol?
-
aag
őstag
-
aag
őstag
válasz Imifej #12136 üzenetére
Szerintem ugyanaz volt a gondom mint neked. Én kizárólag DVB-T adásokat fogok. Tehát mindegyik digitális adás. Mióta beállítottam a globális 4:3-at és mellé az automata szélességet, minden helyesen jelenik meg a tévém képernyőjén. Nekem ennyi volt a megoldás és ez engem tökéletesen kielégít. Ha te valami mást szeretnél, ahhoz nem tudok hozzászólni. Akkor bocs.
-
aag
őstag
műszakilag nem is képesek másra. Stúdióban, broadcast minőségű berendezéseken konvertálják a filmeket 1080-ra.
Ez így nemigaz. Például arra is képesek, hogy a félkép sorrendet hibásan adják meg. Ilyenkor aztán rángatózó, lényegében élvezhetetlen film-szakaszt látunk a híradókban. Főleg a kereskedelmi tévéknél dolgoznak ilyen gagyigó szakemberek. Vagyis nem arról van szó, hogy azokon a gépeken ne lehetne perfekt munkát végezni, hanem arról, hogy az utcáról felvett, szaktudás nélküli olcsójánosokra bizzák a szakértelmet követelő munkát. Ennek szerves következménye az-az anomália-csoport amiről itt szó van.
-
aag
őstag
Bevallom őszintén nagyon kellemes meglepetés ért a divixes filmeimmel kapcsolatban. A monitoron a 320X240-es gyufaskatulyányi kis nézhetetlen vacak, a TV-nem "felskálázva" egészen nézhetővé vált. Az 1280-as szélességű meg kifejezetten szép lett. Ezt nem gondoltam volna. Meg vagyok vele elégedve.
-
aag
őstag
válasz Xmodule #6070 üzenetére
Info-Menu-Mute-Power (on) ekkor belepunk a service menube
Valóban, ekkor belépünk. Állítgathatunk. De ha balfékek vagyunk és elcsesztük, hogyan lehet rendbehozni? Nem látok olyan opciót, hogy "Load default". Vagy valami hasonló, de kellene. Vagy egy szervízkönyv, amiből kiderülnek a gyári default beállítások. Tudtok ilyesmit?
(#12337) canniball: Szólni fogok. Egyenlőre még nem kezdtem hozzá. Keresem a visszavonulási utat.
Sőt, az is érdekelne, hogy a szervízmenüben való matatást rögzíti-e a rendszer. Nemám ez miatt elvesztem a gart. (Bár nem látok a gar-papírban olyan szövegrészt ami erre utalna.)
[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
A szerviz menüben mit jelent az EDID opció és mi a default értéke? (C530)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cambridge audio Evo150 All-In One erősítő,streamer,dac!
- Eladó Apple AirPods 2 (MV7N2ZM/A) dobozában, tartozékaival
- LG 77" G2 OLED EVO 4K HDR SMART 120HZ GAMING TV / GALERIA DESIGN!
- Razer BlackShark V2 HyperSpeed - 1 ÉV GARANCIA
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest