Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zebu
addikt
válasz Freestyle79 #2480 üzenetére
Az szopó!
Nem tudja valaki mi a francért tűnt el a médias lejátszóból a fejezet (chapter) váélasztás lehetősége?
ENTER után csak pause van és kész.... hogy van ez?
-
macikos
addikt
válasz Freestyle79 #2496 üzenetére
1009, nincs ennél újabb.
Egyébként megjegyzi a műsort és jelez is, de ha antenna módot váltok (antenna, kábel, műhold), akkor elfelejti Írtam a Samsungnak, kíváncsi vagyok mi lesz...
-
don.racz
csendes tag
válasz Freestyle79 #2520 üzenetére
És hogy tudok médiaszervert létrehozni?
-
cvn69
tag
válasz Freestyle79 #2531 üzenetére
Köszi, pedzegetem.
Már csak azt lenne jó tudni, hogy akkor 1920x1080-ban miért rosszabb a kép, mint a 22"-os monitoron. Esetleg, a felbontás csökkentése nélkül összébb kéne húzni a kép nagysását? Vajon, ez megoldható?"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
siemensfun
tag
válasz Freestyle79 #2519 üzenetére
A 2010 szériákon a scrart 2-ön (AV) jön ki a hang.
-
cvn69
tag
válasz Freestyle79 #2538 üzenetére
HDMI-HDMI kábellal van összekötve.
Próbáltam csinálni fotót, de a telefonnal nem tudtam kellő érzékletességgel.
Olyasmi, mintha a monitoron minden betű egy határozott vonallal van megrajzolva, míg a TV-n egy-egy betű, vagy annak egy része dupla vonallal vagy egy kis elhúzással lenne.
Paint-tel csináltam valami hasonlót:[ Szerkesztve ]
"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
losika
csendes tag
válasz Freestyle79 #2520 üzenetére
Hello!
Csak DLNA-ra van kitalálva?!
Nem lehet ezzel majd Internet@Tv-zni?
Nem lesznek valami ilyen hackelt firmware-ek? -
FRIZ 22
senior tag
válasz Freestyle79 #2594 üzenetére
Na azért majd meséljetek, mit hozott az új firmware!
-
cvn69
tag
válasz Freestyle79 #2593 üzenetére
Köszi, már sikerült megcsinálni, csak törlődtek a csatornabeállítások. A Samu meg nem a csatornabeállítás egyszerűségéről híres.
-
Zebu
addikt
válasz Freestyle79 #2594 üzenetére
Mit javítottak benne?
Ugyanaz a FW a C630 és C6000 készülékekre?
-
tempra1
csendes tag
válasz Freestyle79 #2709 üzenetére
le32c350 a modell száma
-
tempra1
csendes tag
válasz Freestyle79 #2709 üzenetére
azt irja ki hogy nem található fájl. de akkot probálkozok.
-
cvn69
tag
válasz Freestyle79 #2720 üzenetére
Neked is köszönöm a fáradozásod!
Még megpróbálom bnorci71 tippjét, aztán feladom. Sajnos, D-Subról nagyon sötét a kép, csak CCC-vel lehet beállítani, az viszont plusz rendszererőforrást igényel. Mondjuk, még nem vészesen sokat.
Ha nem sikerül, megkérezem a szervízt, hogy foglalkoznak-e a problémával.Mindkettőtöknek köszi!
-
BBéci
legenda
válasz Freestyle79 #2764 üzenetére
HDMI-n megy ki és bekapcsolójel.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vegyszer
addikt
válasz Freestyle79 #2764 üzenetére
Számomra jelkezelésileg nem teljesen tiszta a kép.
Viszont, ha a monitort lekapcsolja a PC, azt (szerintem) valamilyen vezérlőjellel, vagy annak hiányával teszi.
Ez igaz kell, hogy legyen mind D-SUB, mind DVI monitorok esetében, és a monitor kikapcsol. Típusa, gyártója vérmérséklete szerint előbb vagy utóbb.Tény és való, hogy a D-SUB jelbekötés esetén a TV kikapcsolja magát, villog a piros LED, hogy félholt állapotban van, de én azt nem értem, a HDMI jelbekötés esetén [HDMI1/DVI] [DVI PC] esetén ugyanerre már miért nem képes???
Hiszen a HDMI az a lelke mélyén egy DVI csatlakozó, és első közelítésben "csak" a kódolt jel továbbítása az amiben többet tud.
Pontosítva a különbségeket:
Q. What is the difference between DVI and HDMI?
HDMI is DVI with the addition of:Audio (up to 8-channels uncompressed)
Smaller Connector
Support for YUV Color Space
CEC (Consumer Electronics Control)
CEA-861B InfoFramesVagyis a monitorlekapcsolási ???probléma???körének NEM a HDMI kábel, vagy csatlakozó használata, hanem a TV jelkezelése a forrása.
Hisz a kábele eleve kétirányú az információáramlás.
(az infókat kiolvassa, és értelmezi a PC, hogy mi is vagyon rákötve, de azért persze ez nem full duplex )Más: a PC Anynet+ (HDMI-CEC)-sel történő vezérlésére van ötlet, megjegyzés, vagy bármi infó?
Mert [szerintem] nem túl bonyolúlt dolog egy olyan applet kreálása, ami a PC-t DVD lejátszónak álcázza, és a play/stpo/pause gombokat, meg egy-két extrát [előzetes beállítások után], de lekezel. Mennyivel elegánsabb lenne, mint 10000-ért venni mégegy távirányítót.[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
FRIZ 22
senior tag
válasz Freestyle79 #2789 üzenetére
Hú ez tök jó!
Nincs ilyedned véletlenül a T-CHU7DEUC -hoz? -
BenceShearer
aktív tag
válasz Freestyle79 #2808 üzenetére
Esetleg T-TDT5DEUC-hez is van?
thx!
-
BenceShearer
aktív tag
válasz Freestyle79 #2835 üzenetére
Köszi!
Egyébként hol találod ezeket? Mert én sehol se leltem!
-
BenceShearer
aktív tag
válasz Freestyle79 #2838 üzenetére
Értem én....
-
vegyszer
addikt
válasz Freestyle79 #2789 üzenetére
Jaj, el is felejtettem megköszönni!
Ezúton is elnézést miatta!egyébként ezeknek a forrása zárt? vagy publikálják valahol őket?
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
thumb
aktív tag
válasz Freestyle79 #2899 üzenetére
Ez jól hangzik de a tv-n nem találtam jack bemenetet!
A lepke egy olyan rovar, amely a helikopterek családjából származik.
-
thumb
aktív tag
válasz Freestyle79 #2901 üzenetére
Persze! Ha hazaértem dobok fel, holnapra ott lessz
A lepke egy olyan rovar, amely a helikopterek családjából származik.
-
BenceShearer
aktív tag
válasz Freestyle79 #2915 üzenetére
Köszi, feltétlen megnézem!
Bár valamiért nem jön le, de majd később is ránézek, thx!
-
BenceShearer
aktív tag
válasz Freestyle79 #2915 üzenetére
Látom, miért nem jön, a link rossz, most már ok!
Köszi!
-
ORCA58
addikt
válasz Freestyle79 #2921 üzenetére
Freestyle79
Nem valószínű, mivel az analógot semmi nem zavarja, sőt meglepően szép képet képes produkálni. A
DVB-T is tökéletes, már ahol van jel. A jó DVB-T adásoknál 0 a bithiba, amelyik csatorna nem jön be ott maximuma a bithiba és gyakran 0 a jelerősség, de attól még érzékeli a csatorna létét.
Egy próbát azért megér.BBéci Fogalmam sincs. Nem tudom honnan lehet ezt megállapítani, ha egyáltalán lehet.
jlaci63
Ha nem jön be az INFO gombra, akkor a menüben : Öndiagnosztika - jelinformáció[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz Freestyle79 #2978 üzenetére
Nyilván nem procit cseréltek, hanem másik alaplappal gyártották a későbbi modelleket. Mindenesetre az biztos, hogy ugyanezt a smoothingot csinálják a későbbi B750-ek is, ami arra utal, hogy a C szériához hasonló az elektronikájuk.
-
psr220
csendes tag
válasz Freestyle79 #3004 üzenetére
Nah, felhívtam a Samsung ügyfélszolgálatot. Egy srác vette fel, nagyon készséges volt. Elmondtam mi a problémám. Próbáltuk ki-bekapcsolgatni a tévét, menüpontokat nézegetni, de semmi. Annyira csíkoz a kép, hogy már nem is látom a menüpontokat :-( Mondta, hogy ez komolyabb dolog lesz, úgyhogy leadja a szervízeseknek és ők visszahívnak időpontegyeztetésre, hogy mikor jöhetnek ki. Úgyhogy a szállítási probléma megoldva.
Ja igen, óvatosan megkérdeztem, hogy volt-e már hasonló bejelentés? És egy rövid tömör IGEN volt a válasz :-/ Egyébként a csatolók erőteljes melegedését normálisnak ítélte meg. Szerintem meg nem, olyan mint amikor valami zárlatos és melegszik.
Main lap cserés? Ajjjaj. Tudnál erről bővebben is írni? Könnyen cserélhető? És ezt meg tudják csinálni a helyszínen vajon? Gondolom az összes beállításom elvész. Egyébként ez komoly probléma? Sérülhet mondjuk a panel, vagy pixel emiatt? Lekopogom, eddig pixelhiba-mentes.
Nagyon remélem gyorsan és fájdalommentesen sikerül megjavítaniuk a készüléket. Egyébként én nagyon szeretem és meg vagyok vele elégedve.
Hát igen, egy picit drága volt, de nem is ő volt a kiszemelt áldozat hanem az egyel kisebb elődje 37b530, de zúgott, visszavittem, le kellett vásárolni, úgyhogy beleugrottam egy nagyobba, amit nem bántam meg, tényleg nem nagy még ez a 40" sem.
Ha érdekel benneteket, amint van valami fejlemény megírom ide.
psr220
-
psr220
csendes tag
válasz Freestyle79 #3007 üzenetére
Hát most aztán megnyugtattál. Szóval ez a szín/fehéregyensúly kalibrálós dolog csak a gyárban müxik, a gép állítja be és azt a főpanelon "rögzíti". De akkor előfordulhat, hogy mivel más a főpanel beállítása, kicsit másabbak lesznek a színei? Vagy ez tényleg csak azért van hogy egyforma színűk legyen az egymás mellé rakott tévéknek? Tényleg nem fogok észrevenni semmit a régebbi kép/színvilág-hoz képest? Mekkora gáz, hogy egy ilyen értékű tévém van és már buherált, szerelt
Még egy aprócska kérdés. Ha helyszínen nem javítják mondjuk és elviszik, szállítás közben a keret karcolódhat, mivel már levettem a védőfóliát róla. Amikor visszahozzák és esetleg karcosnak találom, reklamálhatok? Elég háklis vagyok az ilyesmire :/ Amúgy is nagyon látszik rajta minden apró kosz/sérülés.
Köszi a válaszokat előre is!
psr220
-
grabla
csendes tag
válasz Freestyle79 #3010 üzenetére
Ha jól értem azt mondod, hogy ha belépek a szerviz menübe a távirányítóval, akkor abban még nincs benne az összes beállítási lehetőség, hanem van még egy külön szerviz menüs távirányító?
[ Szerkesztve ]
-
psr220
csendes tag
válasz Freestyle79 #3010 üzenetére
Na most már aztán teljesen kész a cucc. Ha bedugom a HDMI1-be a gépet, már jelet sem talál. Áhhh, egyre elkeseredettebb vagyok. És olyat nem lehetne kérni, hogy azok a lábak amik elengedtek visszaforrasszák, megerősítsék? Így megmaradna az eredeti panelja, a kalibrált értékekkel. Mondjuk a HDMI1 kicsit lötyög, lehet azon is kellene egy kis stabilititás forrasztást csinálni...
Komplett tv cseréről én nem is merek álmodni. Egy ilyen hiba szerintem nem cserés kategória, mivel meg tudják csinálni. Most vissza leragasztottam a keretet, ha szállítják ne csikaródjon meg. Igazából ha hoznának egy új panelt akkor azt beraknák és mehetne is tovább nem? Vagy biztos kell még állítgatni hozzá valamit...
Vissza még nem hívtak, gondolom szombat lévén csak hibafelvétel van, majd hétfőn. Azért borzasztóan dühít hogy pár napos tévén ilyen súlyos hiba jön elő, ami igazából bagatel, forrasztás chöööö. De gondolom itt a szobába nem állnak neki forrasztani meg csavarozni.
Ja tényleg, ha már szervízes távirányító: nem lehetne megkérni őket hogy nézzék meg mik a mostani panel kalibrációs értékei és azt állítsák be az újra, ha mégis cserélnék? Csak egy ötlet, lehet hülyeség.
Megyek megpróbálok lenyugodni és türelemmel kivárni a hétfőt. Remélem valami rendes szervízest fogok ki.
Jó hétvégét mindenkinek. Amint fejlemény van, írok.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Zoo
őstag
válasz Freestyle79 #3012 üzenetére
nekem ez az info+menü gombkomko sem műxik.. le40c650.
vagy itt mást kell nyomni?"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
bnorci71
addikt
válasz Freestyle79 #3014 üzenetére
nekem úgy tűnik nagyon otthon vagy a Samu tv témába
C630-ba nem lehet belevarázsolni a Internet tv-t??
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz Freestyle79 #3019 üzenetére
áh, ennyit nem ér az egész
igaz a tétel vettél volna olyat
végül is meg leszek nélküle, tv-n 99%-ba úgy is tv-t néztünk volna így ez 100% leszELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
senior tag
válasz Freestyle79 #3019 üzenetére
Szia Freestyle79!
Lehet, hogy tudnál nekem segíteni:
Adott egy LE40C650, de ugye ezeken már nincs RCA analóg hangkimenet (ami ugye amúgy sem volt szabályzott a régebbiekben sem)
Ha jól sejtem a füles kimenet hátul viszont szabályzott, de ha jól gondolom, akkor ha oda be van vmi dugva, akkor leválasztódik a belső hangszóró (tehát az nem fog szólni)
Ismersz valami trükköt arra, hogy a belső hangszórók és a szabályzott füles kimenet is működjön egyszerre.
Azért lenne erre szükségen, mert van egy aktív szubom aminek jó lenne egy szabályzott jelkimenet...
Segítségedet előre is köszönöm!
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
senior tag
válasz Freestyle79 #3026 üzenetére
Köszi a válaszod!
Egy dolgot még megerősíthetnél:
Nem ismerem a Samsung belvilágát, de sok más cuccban úgy van megoldva, hogy a jel mindig ott van a 3.5mm-es jack-en, csak ha az ember beledugja a dugót, akkor a csati "bedugásérzékelő" lába zár vagy nyit és ezzel némítja a belső hangszórókat.
Szerintem ezt a fenti módon a leglogikusabb megoldani a TV tervezői szempontjából, hiszen azt, hogy egy erősítőn van-e terhelés vagy nincs azt nehezebb detektálni.
Tudom, hogy te máshogyan írtad, de nem lehetséges, hogy mégis így van ahogyan én írom/gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Freestyle79 #3029 üzenetére
Nagyon hálás lennék!!!
-
senior tag
válasz Freestyle79 #3029 üzenetére
Még valami ha már tényleg egy igazi SAMU TV szaki lehetsz
Meg tudod nekem mondani, hogy a C650-esbe milyen chipset végzi a médialejátszást?
(tán csak nem egy Realtek 1283DD?)
-
senior tag
-
senior tag
válasz Freestyle79 #3053 üzenetére
Hát ez szomorú - azért köszönöm szépen a segítséget!
-
BBéci
legenda
válasz Freestyle79 #3077 üzenetére
Arra kellene valami logikus magyarázat, hogy az ORF adásait miért veszi alacsonyabb jelerősségnél is jó minőségben???
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ORCA58
addikt
válasz Freestyle79 #3077 üzenetére
Köszi. Magyarul ha alkatrész csere lesz, akkor az LCD panel és main-lap összehangolást elfelejthetem. A kép olyan lesz amilyen.
A bithiba szerintem a VIDANET szolgáltató specialitása. Mindenhol mérhető náluk (az antennások szerint) A Tv egyébként 30-nál kezdett pirosat jelölni tegnap, de ez esetbe sem volt sokkal rosszabb, mint 10-nél.
Már korábban írtam (más is tapasztalta), hogy ami a C szériában 65 az a B sorozatnál 100 %. Ezt is próbáltam. -
Scoobyka
addikt
válasz Freestyle79 #3131 üzenetére
írtam neked pmet...
-
senior tag
válasz Freestyle79 #3129 üzenetére
ahh - már értem!
Köszi!
Amúgy írtam neked privit...megkaptad?
-
senior tag
válasz Freestyle79 #3131 üzenetére
"Amúgy próbáltam, simán megy a C650 firmware-el."
...de ettől még nem lesz 100Hz-es gondolom, hiszen a scaler IC nem tudná...
-
GoZoL
senior tag
válasz Freestyle79 #3148 üzenetére
Délután ha hazamentem megnézem, de én úgy tudom normálra van állítva. Itt lehet még az éjszakai hangot választani?
-
Jag
senior tag
válasz Freestyle79 #3153 üzenetére
Van Egy HD 3850, ami elvileg tudja az 5.1-et.És mi lehet a fülhallgatóra a megoldás? A digitális kimenet az állandó jel? Mert ha azt bekötném egy házimoziba, akkor működhet.
Köszi,
-
Jag
senior tag
válasz Freestyle79 #3157 üzenetére
Köszi az infót.
-
GoZoL
senior tag
válasz Freestyle79 #3151 üzenetére
Köszi, megvan a probléma! Normálon volt, kikapcsolva tökéletes a hang!
-
Carlo009
tag
válasz Freestyle79 #3320 üzenetére
Lehet,hogy így van,de a földi HD adást már csak az új DVB-T antennákkal lehet fogni.
A régi 10-20 évessekkel biztos nem. -
Dr.Zoo
őstag
válasz Freestyle79 #3397 üzenetére
szia!
ha elbatyol vmit, újra lehet húzni a szoftvert, igaz?"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AliExpress tapasztalatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple notebookok