Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freestyle79
tag
válasz Erzsébeti #2514 üzenetére
Azt nem írtad, hogy ez a Scart1 vagy a Scart2 van-e így.
Az tuti, hogy a 2009-es szériáig a Scart2 hangkimenetén állandóan a TV szólt. De a Scart1 kimeneten a választott forrás hangja jelent meg. Ezzel van lepárhuzamosítva a RCAkimenet is. Majd éjjel kipróbálom a 2010-es szériákon is, legalább elteik az idő a melóban -
Freestyle79
tag
Etr úgy képzeld el, mint számítógépen nézel egy kis felbontású Divx filmet. Eredeti méretig jó a minősége, de ha kiteszed full képre, egyből nem olyan szép.
Nos, a tv is ugyan ezt csinálja a kis felbontású adással, mikor teljes képen nézed. Felskálázza a kijelző felbontására. Mikor PIP-ben nézed, akkor viszont közel 1:1 arányú a kép...... -
Freestyle79
tag
-
Freestyle79
tag
válasz BenceShearer #2551 üzenetére
Olyan kerül bele, amilyet épp be tudnak szerezni.
-
Freestyle79
tag
Az exe fájl-t kitömöríted a pendrive-ra. Lesz egy T-VALDEUC könyvtár. Ez legyen a gyökérben.
Mellé meg hozzál létre egy SWU_AUTO_UPGRADE_FLAG nevű, 0 /nulla/ kiterjesztésű üres tartalmú fájl.t.
Ez annyit csinál, hogy mikor bedugon a PEN-t a TV-be, 1-2mp múlva automatán belép szoftverfrissítés módba, és végigmegy magától. Semmire nem kell rányomni. -
Freestyle79
tag
Ez pedig a C630 / LED-es C6000-es modellekhez a legújabb Firmware
[ Szerkesztve ]
-
Freestyle79
tag
Hogy mit javítottak, azt passzolom, de mindíg van mit javítani, foltozni a szoftvereken.
Igen, megegyezik. Sőt, szerencsére csak néhány szoftver van a 2010-es modelleknél.
Pl az összes C350, C450 C530, C550 -es szériás LCD, és plazma! modellnek ugyan az a szoftvere van, és még ezzel megegyezik a C4000-es LED-es is.Ami még meglepőbbnek tűnhet, hogy a C650, és ettől felfelé, C6500 és felfelé, (a 3D-t is beleértve) szintén megegyezik ugyan azon szériás plazma modellekkel.
Ez azért van, mert ezen lapok ugyan azon Chipset-el készülnek.
-
Freestyle79
tag
Kíváncsiságból előkerestem egy DVI-HDMI kábelt, és rákötöttem a TV-re egy gépet, amiben egy Radeon 9550-es kártya van.
Pár felbontást kipróbáltam, és lefényképeztem. (nem egyszerű jó képet készíteni, az tuti )A gépen XP van. Sajnos a laptopomon van Win7, de azon csak VGA kimenet van, és nem is tud FullHD felbontást sem.
-
Freestyle79
tag
válasz vegyszer #2761 üzenetére
Megsúgom neked, hogy VGA bemeneten a TV ha azt érzékeli, hogy megszűnt akár az egyik szinkron jel is, akkor lemegy készenlétbe, villog a piros LED. Mikor újra megvan mindkét szinkronjel, visszakapcsol. HDMI full másképp működik.
Monitorok szoftvere másképp van megírva, ott ha nincs egyiken sem jel, akkor készenlétbe megy.
De semmiféle, az általad emlegetett "kikapcsolási jel" nincs... -
Freestyle79
tag
válasz BenceShearer #2825 üzenetére
1015.1-es verzióig van csak benne sajnos...
Jelenleg 1017.1-es a legújabb -
Freestyle79
tag
válasz BenceShearer #2837 üzenetére
Jászfényszarun, a szerveren
-
Freestyle79
tag
-
Freestyle79
tag
válasz BenceShearer #2825 üzenetére
Forró új History a T-TDT5DEUC-hoz
[T-TDT5DEUC 1018.0-ig history]És a 1018.0 software
T-TDT5DEUC 1018.0[ Szerkesztve ]
-
Freestyle79
tag
válasz BenceShearer #2917 üzenetére
Tényleg elszúrtam a linket, és már szerkeszteni nem tudom...
-
Freestyle79
tag
Csak egy tipp, próbáljátok meg úgy, hogy ne legyen a TV közelében bekapcsolt mobiltelefon!
Sajnos egy "újítás" következtében a tuneren kívülre, a panelra kikerült a demodulátor rész, ami így nem árnyékolt, és a mobiltelefon 4-5 méterről is képes leültetni a DTV részt. A sima analógot is zavarja, csíkol tőle rendesen... -
Freestyle79
tag
Ilyen alaplap cserét sem hajtottak végre. Merőben eltér a B650-750-850 LVDS vezérlése a C630-650 és ettől felfelé lévő modellekétől.
Ugyanis 2008-ban az első 100Hz-es modellek úgy voltak megoldva, hogy egy külön FRC (Frame Rate Converter) panel állította elő az 50Hz-es képből a 100Hz-est.
A tavalyi modelleknél maga a videoprocesszor (scaler)Az idei modelleknél újra van külön FRC rész, csak épp már magán a main lapon van.
Az FRC után az LVDS adatpárok száma megemelkedik.
Pl a C650-es szérián 24 adatvonalpár megy a kijelző felé az LVDS-nél.
B650-nél viszont csak 12. -
-
Freestyle79
tag
Végül is nem egy nagy dolog a main lap csere. Pár csavar tartja csak. Meg néhány vezetéket kell csak kihúzni. LCD panel nem sérülhet miatta. De szerintem ezt a szervíz nem fogja helyben javítani.
A beállításaid azok ugranak, mivel a főpanelt cserélik. Ami hátulütője az ilyen cserének, hogy az új panel nem lesz a kijelzőhöz kalibrálva. Ugyanis a gyártósoron egy automata gép, 2 kamerával, tesztábrával a lap White-balance értékeit beállítja. Így ugyan azon beállítások mellett nincs különbség az egymás mellé tett TV-k színei között. (elméletileg)
Szervizben ilyenről ne is álmodjál... De ebből te úgysem veszel észre semmit se.A melegedése a panelnak tényleg "normális".
Én a saját készülékemet hátlap nélkül használom[ Szerkesztve ]
-
Freestyle79
tag
Majdnem tanácsoltam, hogy szerviz menü-be belépve jegyezd fel a kalibrációs értékeket, de a sima mezei távirányítóval belépve ez a menüpont nem hozzáférhető, csak szervizmenüs távról lehet belépni.
A soron való white-balance beállítás az LCD panelek szórását hivatott kiegyenlíteni.
De végülis a TV menüjében, a képbeállításnál is van rá mód, hogy állíts a white-balance-on.
De ilyen szempontból jobban járnál komplett TV cserével.Amúgy le sem merem írni, hogy a legyártott main lapok mekkora százaléka esik át kisebb-nagyobb javításon, mielőtt egy TV-be bekerül.
-
Freestyle79
tag
Végül is új panel bele, és mehet is. Csak a vonalkódon szereplő BN kódnak kell, hogy egyezzen.
Ha nem említettem volna, az IC az BGA tokozású, és nem hiszem, hogy van a kocsijukban egy komplett több millás BGA forrasztó állomás. A hozzá való szaktudást ne is feszegessük.
A HDMI csatlakozó SMD, annak a visszaforrasztása se gyerekjáték.
Nem volt szerencsés lépés a Bizmutos ón bevezetése a Samsung-nak, mivel a mechanikai szilárdsága a normál ólommenteshez képest jó ha van a harmada. Ezért a csatik könnyen kimozgósodhatnak.... -
Freestyle79
tag
válasz eric.cartman #3023 üzenetére
Igen, a füles szabályzott.
Trükk nincs rá, hogy egyszerre szóljon a TV hangszóró, és a fülhallgató kimenet is.
Ugyanis, amíg nincs rádugva füles, addig az erősítője nem kap audio jelet.
Viszont mikor rá van dugva, akkor meg a hangszóró végfok részt tiltja le.
Ezen rész pedig teljesen digitális, a vezérlés I2C buszon történik.
Szervizmenüben sem lehet tenni ellene semmit....Egyetlen módja lenne, TV hátlap le, és az egyik hangszóró egyik ágát kivezetni. Azért csak az egyiket, mert a végfok ellenütemű hídban hajtja a hangszórókat.
Amúgy meg a TV hangszórói helyett normális hangfal használattal nagyon is jó hangminőséget produkálna. A kimeneti teljesítménye 4ohm-on 10W RMS a jelenlegi 12V-os tápfeszültségnél.[ Szerkesztve ]
-
Freestyle79
tag
válasz eric.cartman #3027 üzenetére
Holnapi nap folyamán szkóppal megnézem, hogy van-e jel. De a kapcsirajz alapján nem nem lesz.
-
Freestyle79
tag
válasz eric.cartman #3033 üzenetére
A C650-en Trident által fejlesztett chip van. Sokkal több infóm nincs róla.
[ Szerkesztve ]
-
Freestyle79
tag
válasz eric.cartman #3042 üzenetére
Megnéztem szkóppal. Csak akkor jön ki hangjel a fülhallgató felé, mikor aktív a fülhallgató. Ekkor viszont lekapcsolódik a hangvégfok.
-
Freestyle79
tag
Szervízben a hibás fődarabot cserélik. Tehát nálad main-lap csere lesz majd.
Ezt a hibát okozhatja maga a tuner, a tuneren kívül került demodulátor rész, (ez miatt eléggé zavarérzékeny mobiltelefonnal szemben ), vagy maga a Scaler IC, ami a demodulált jelet feldolgozza....A szervíznél én hivatkoznék rá, hogy már első nap jelezted a problémát a készülékkel kapcsolatban, de csak most volt lehetőséged egy összehasonlításra.
65% jelerősségnél még nem lenne szabad bithibáknak lenniük.
Bár az is igaz, hogy a gyártás folyamán kétszer tesztelt lapok (először maga a main-lap van tesztelve, majd a komplett TV) a teszt folyamán 100% térerőn mennek. Könnyen lehet, hogy ez miatt nem esett ki hibásként. Másik, hogy a teszt annyi, hogy bevált minden bemenetet, kép megvan, összeveti egy referencia képpel, ha nem tér el tőle a tűréshatáron belül, lép is tovább a teszt. -
Freestyle79
tag
válasz Eddie141 #3100 üzenetére
Ezen a képen látható hibát maga az LCD panel okozza.
A kijelző szélén végigfutó szalagkábel elválása a kijelzőről, vagy a panelről. De az is lehet, hogy ezen a panelen adta be valami a kulcsot. Ezen hibák sajnos nem javíthatók, LCD panel csere szükséges.De lehet még, bár kisebb eséllyel a kijelzőn található T-con board hibája.
Milyen típusú TV-ről van szó? -
Freestyle79
tag
válasz eric.cartman #3128 üzenetére
A sima DVB-T tunerrel nem lehet fogni a DVB-T2 adásokat, de fordítva igen.
-
Freestyle79
tag
válasz nightshadow #3130 üzenetére
Ez a C580-as széria érdekes a modellszám miatt, ugyanis a C6-7-8-9 széria scaler IC-jét kapta, csak épp egy lebutított, 50Hz-es változat, egy eléggé lebutított szoftverrel.
A C53-C55 pedig egy másik típusú scaler IC-t használ.Amúgy próbáltam, simán megy a C650 firmware-el.
-
Freestyle79
tag
válasz eric.cartman #3135 üzenetére
100Hz-et egy másik IC végzi.
Ezt leszámítva tud mindent, mint egy C6900-as LED-es.
Nagyon jó kis modding lap a B530-ba -
Freestyle79
tag
Természetesen kell a DVI mellé külön hang.
Az ATI átalakítóhoz a hozzátartozó videokártya is kell, amire van integrálva hangeszköz is.Valóban nem tesz jót magának a fülhallgató aljzatnak, ha állandóan ki-be húzgálod, mivel igazán gagyi minőségű a jack aljzat ami be van építve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest