- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Samsung LED és OLED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Értem
vagyis ha még mindig a 8bits + frc az elterjedtebb és 10 bit már szinte csak felső kategóriában érhető el, akkor úgy gondolom, hogy még sok-sok évig nem fog megmutatkozni a DV-ben rejlő valódi képesség. Igaz az évek alatt gondolom a HDR is tovább fog fejlődni."viszont a hdr10nel mindenképpen jobb a dinamikus metaadat miatt."
Én valóban nem tapasztalok semmi érdemi különbséget (persze már nem is tudom egymás mellett összehasonlítani) + egymás melletti összehasonlítás esetén Netflixen csak HDR-el összehasonlítva (Netflixen nekem még nem tűnt fel talán HDR10 sem, nemhogy HDR10+, ellenben a disney-vel vagy prime-al szemben) itt sem tapasztaltak különbséget [kép] . Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nyers adat / műszeres mérés alapján biztos jobb, mint a HDR10, de kérdés, hogy ebből valójában mit lát az emberi szem.A lényeg, hogy szerintem túl van hype-olva és ezek szerint nem is alaptalanul gondoltam. Ezzel csak egy baj van/lehet. Ha a leendő vásárló ezen a hype-on van terelgetve, akkor indokolatlanul és akár megtévesztően ki eshet xy termék a listájából.
-
Celtis
veterán
-
Tibor Kis
csendes tag
Jön a futár a samsung QE65Q60B-ért így kellene helyete más . Lehet eggyel kisebb lesz helyette . Ezt a kettőt néztem ki .
Samsung QE55Q80B
LG OLED55A23LA
Szinte csak este nézem netflix ,disney+. Játszani nem játszok így a 120hz nem lényeg . Meg van egy sony HTS400 hangprojektorom így a hang se lényeg . Vagy esetleg valami más ebbe a 300-400 ezres kategóriában? -
Maxell014
senior tag
válasz
t-joco
üzenetére
Szia
Nem igen tudom mit jelentenek amit kérdezel, de egyenlőre nincs panaszom, csak arra hogy elég foglalkozós beállítani a képet hogy patent legyen. Illetve az előző szériákhoz képest jobban elvannak dugva bizonyos beállítások.Esetleg abban tudtok segíteni hogy kell beállítani azt hogy ha bekapcsolom a ps-t az indítsa a tv-t vagy váltsa át a képet ha be van kapcsolva a tv ?
-
Steven88
tag
Sziasztok
Van egy Samsung UE65AU7102KXXH tv-m amire egy xbox megy egy t-home box van rákötve. A kérdésem az lenne, hogy mitől felejti el mi van rákötve? A jelenség az ha be van mind kettő kapcsolva akkor ha átváltok a másik hdmi-re akkor mindig ismeretlen eszköznek látja a másikat, ugyen ez forditva. Ha csak napokig a t-home megy akkor semmi gond vagy forditva. Csak akkor jelentkezik ha váltok hdmi-t. -
Maxell014
senior tag
Köszönöm így már világos a szitu a HDR és a DV között.
Abban még tudtok segíteni hogyan érdemes beállítani a qe55q80batxxh -t ? A HDR filmeknél érzem kicsit sötétnek. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Gino20
üzenetére
Amíg nincs natív 12 bites panel a tv-ben addig semmivel nem ad többet mint egy hdr10+, viszont a hdr10nel mindenképpen jobb a dinamikus metaadat miatt.
Általában dolba visonnel sokkal pontatlanabb a szinhelyeseeg minden tv esetben nem véletlen nem mutogatnak róla meresi eredmenyeket.
Egyébként meg a dolby vision teljesen ugyanaz mint a hdr10+, amiben többet tud az a 12 bit.
A gyakorlatban amíg tone mappingre van szükség a tvknel addig nincs igazi hdr.
-
Gino20
őstag
válasz
üzenetére
Persze, először is nem árt egy jó panel a minél látványosabb HDR-hez. Esetemben ez a TCL C835 és a mostani QN90B esetén is adott és így írom, hogy semmi érdemi különbséget nem tapasztalok a DV javára.
Sőt a QN90B megfelelő tartalom esetén még látványosabbnak tűnik (talán még nagyobb fényerőre képes, nem tudom) -
törölt tag
-
Gino20
őstag
válasz
rainman72
üzenetére
Nagyon-nagyon túl van hype-olva a DV megléte.
Volt 1-2 hétig miniLED társaságában C835 DV képes TV-m.
HDR10-hez képest semmi extrát nem adott, sőt néha sötétnek éreztem a képet, pedig DV fényes mód volt beállítva, de Samsung S95B-re keresgélve találtam egy hosszú, korrekt részletező leírást és egymás mellé helyezve egy kis összehasonlítást LG OLED-el, így azt gondolom, hogy ez igen releváns összehasonlítás a DV-t üldözőknek
.Én is kergettem ezt a dolgot (DV-t), de végül köszönöm szépen, Én tökéletesen megvagyok DV nélkül
. -
rainman72
nagyúr
válasz
Maxell014
üzenetére
Egy Samu model se támogatja.
HDR10+ van helyette.
Nem igazán rosszabb én felváltva nézegetem nem mondanám hátránynak,főleg egy Q80B-nél már.
Persze ezzel biztos tudnak vitázni,de ha eddig nem nagyon néztél DV tartalmakat nem fog feltünni vagy hiányozni.
Később meg csak beszáll talán a Samsung is,oledet se akart sokáig
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy a qe55q80batxxh az még a dolby visiont nem támogatja? -
nababika
aktív tag
A QN95A tv- n a legutóbbi frissítés után megjelent az Xbox menü, regisztráltam, tervezek előfizetni a Game passra. Az volna a kérdésem, milyen controllerek kompatibilisek a tv vel? Konkret típus érdekelne, hogy itt Norvégiában is megtaláljam.
-
mexel
veterán
UE55AU7022KXXH és UE55TU8002KXXH között mi lehet a különbség? Képben lehet változás, vagy csak szolgáltatásban?
-
brucka
tag
Sziasztok!
Apósoméknak van egy UE46D6500VS készüléke.
A kérdés, hogy lehet rá vhogy netflixet varázsolni vagy esélytelen? -
mexel
veterán
Újabb megközelítések, köszönöm. Mindegy, nem bízok annyira még ezekben a márkákban, egyet meg kellene néznem élőben
-
phoenix64
őstag
válasz
mexel
üzenetére
Szerintem semmivel sem jobb a samu. Illetve pl spanom TCL 55C735 QLED-jének sokkal jobb a képe mint a Q60-nak és ezek egy árban is vannak. Azért vettem Q60-at mert nagyon jó árban tudtam telekomnál megvenni lejárt hűség miatt, ott meg a QLED TCL-ből csak 43"-os volt...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mexel
üzenetére
Ami nekem van TCL, azt nem volt egyszerű úgy beállítani, hogy a fekete fekete legyen, de közben fényerő és színek is meglegyenek. Ebben az állapotban olyan 70-80%-át hozza képminőségben egy hasonló árkategóriás Samsungnak (150..180k körül). Az újabbakkal vagy drágábbakkal nincs tapasztalatom.
phoenix64: úgy nézem, nem vagy egyedül ezzel a felhősödés problémával azon a TV-n: https://www.reddit.com/r/4kTV/comments/yb5oiz/clouding_samsung_q60b_new_tv/
Röviden összefoglalva, ez sajnos ilyen.

-
mexel
veterán
Ezek a TCL-ek milyenek képminőségben a Samukhoz képest? Semmi más nem érdekel, mert a rendszere nem lényeg számomra, a mozgásmegjelenítés az ami igazán számít és a kép minősége.
-
Maxell014
senior tag
válasz
mexel
üzenetére
Én most cseréltem le a Samsung UE55TU8002KXXH egy Q80b-re és garival jó áron adom az előzőt ha gondolod.
-
mexel
veterán
A legolcsóbb, UE55AU7022KXXH samu az milyen paneles lehet és mit tudni róla? ( a rendszer nem érdekel rajta, egy tv box lesz rákötve.)
Nézhető darab lehet ennyiért? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
phoenix64
üzenetére
Igen, mert VA paneles TV-t váltottál le QLED-re, ahol sajnos vele jár a felhősödés. Az elmúlt években emiatt cseréltem le még a monitorjaimat is VA panelesre, mert bár nem annyira gyorsak és a színeik sem annyira élénkek ezeknek a paneleknek, de jó beállítás esetén közel tökéletes feketét hoznak, ami bőven kárpótolt.
TCL-ből a mienk az 55DP600, ehhez az utolsó firmware frissítést is kézzel kellett rátolnom, mert magától nem találta meg. Samsungból egy RU8002-m van még, azt már 2018 óta nyúzom, de sosem volt vele szoftveres gondom. Most az új Samsungunk is teljesen jól működik.
mihaly13: majd megpróbálok szerezni régi távirányítót, hátha azzal... Amúgy az új smarttal is léteznek rejtett kombók, van aki azzal be tudta hozni a hotel menüt, pusztán csak mászkálva a beállításokban. -
phoenix64
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nalam pont forditva van. En egy TCL 55P715 ot valtottam egy Q60B-re. Hatalmas negativ csalodas egyelore. A panelja felhosebb mint a budget TCL-nek, a fos tizen mar elso par napban lefagyott vagy 3x, illetve most a taviranyito teljesen megadta magat 2 het utan mar parositani se engegi a TV-vel...
-
mikasa77
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy a tv beüzemelésekor lehetett a felírat menüben mindent is állítgatni. (szín,vastagság,nagyítás..stb) Valószínűleg frissítés után meg deaktiválódott.Más is találkozott már ilyen jelenséggel?Miként lehet orvosolni? (Qn95b:szoftver:1420)
-
falabu88
aktív tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Letöltöttem a távirányító progit telefonra... GU55AU7179U tévénél a google találatok közül egyedül a "menu -> 1 -> 1 -> 9 -> enter" kombináció működik nálam, de ez meg azonnal a hotel mód beállításokat hozza, nem magát a teljes szerviz menüt. Van ötletetek erre, hogy mit próbáljak még?
Azt hiszem a hotel mód beállítások a szerviz menü része vagy annak egy pontja, de úgymond visszalépni nem sikerült szóval gyanítom van valami külön elérése a szerviz menünek ebben a tévében.mihaly13: amiért mi leváltottuk az 55-ös TCL-t, hogy szoftveresen trágya. Pl. a digi fizetős csatorna kártyáját nagyon lassan olvassa be induláskor, 10-30 másodpercig tartott neki és addig csatornát sem tudsz váltani... Valamint 4K filmeket ha pendriveról akartam lejátszani, akkor gyakran belehalt a TV, konkrétan szétfagyott és rebootolt. Ezt úgy tudtam csak megoldani, hogy kézzel x265-tel újrakonvertáltam a filmet 1-2 óra proci munkával. Közben ugyanazok a fájlok meg az én másik Samsung tévémen röhögve mentek... Szóval olcsó a TCL, de sajnos ez meg is látszik rajtuk.
-
mexel
veterán
Ha volt mostanában elnézést hogy nem olvastam vissza ( pedig mindig megteszem de most talán kapok gyors választ mert hirtelen kellene döntenem)
A Samu tv-kben, legalábbis a nagyobb 50" körüliekben mostmindeben VA panel van? Valahol ezt olvastam
Lehet hogy a Sony-t most Samsung váltja ,ajd. Nem kell sok extra, csak VA panel és jó kép. Melyik az ami már nem belépő szint és ár -értékben jó? ( szülőnek lesz)
Semmi extra nem kell hozzá. -
mihaly13
tag
Segítséget szeretnék kérni , vettem egy 55Q80B tévét és a hangja az borzasztó a mély basszus hangja van és akármit állítok nagyon kicsi a változás , ha valaki tudna egy jómegoldást azt előre is megköszönném ! Az igazság az hogy két év alatt ez már a negyedik Samsung tévém és a hangja ugyan az , az első egy 49Q60R volt két hét után visszavittem mert az gondoltam hogy hang hibája van és kicseréltem egy 49Q70R-e hát nagy meglepetésemre ugyan az a hang fogadott azt már másnap visszavittem a harmadik pedig egy 50TU8502-s dualled volt a hangja pontosan ugyan olyan volt mint a másik kettőnek azt ajándékba adtam a lányomnak és vettem egy Sony 49XH9505-t azt hibás kezelés után betörtem a képernyőjét és pedig vettem ezt a 55Q80B-t a hangja ugyan olyan mint a másik háromnak . Már a kábel szolgáltammal is veszekedtem de a végén rájöttem hogy a Samsung tévémmel van a baj mert a műholdról ugyan olyan hangja van .
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Byga007
üzenetére
Egyszerűen rádugod a tvre a pct arra a hdmi portra amire rá van írva a 4k 120 hz. Kell hozzá ultra high speed hdmi kábel, köznyelvben 2.1-es hdmi kábel. És persze a videó kártyádon is kell lennie 2.1-es hdmi kimenetnek.
Ha nincs akkor lehet próbálkozni átalakítóval.Csak annyi hogy 120 hzes jelet kell kapnia a tvnek és a hdmi fejlett szabványnak be kell lenni kapcsolva a tvd adott hdmi portján.
Ebben a videóban benne van: -
Byga007
aktív tag
Sziasztok.Boldog karácsonyt kívánok minden fórumozónak. Lenne egy kérdésem hogy vettem egy Samsung QE50Q80BATXXH tv-t. Kérdésem lenne az hogy hogyan tudom működésre bírni a 4k 120 Hz -et rajta Egy elég erős konfigom van Rx 6800xt- vel a fedélzeten. Válaszotokat előre is köszönöm
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
falabu88
üzenetére
Csináltam visszaállítást és magyarra tettem a régiót, de ez nem elég. Pl. a csatornák alapértelmezett nyelvét így is németen hagyta, át kellett állítanom kézzel.
Most a digivel szívok mert ott az egyik droszton lévő csatornákat ugyan megtalálta a TV (teljes keresést csinálva), de azokon nincs adás, csak az összes többin. Már az előző TCL TV-n is volt ezzel gond, az meg sem találta ezt a drosztot, kézzel kellett beírni a frekit és a rate-et.
-
falabu88
aktív tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Szerintem nem kell szerviz menü, csak nyomj egy visszaállítást és régiónak Magyarországot add meg (a nyelv az mindegy). De egyébként lényegtelen dolog (szerintem) , egyedivel így is lehet csatornákat keresni. Nekem pl észt régió volt megadva az előző tv-nél, mert így tudtam csatornaszámot változtatni az adásokhoz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Batib
üzenetére
Ez jó lenne. Viszont nem jövök rá, hogyan lehet ennél a tévénél bejutni abba a menübe. Mikrofon nélküli smart távirányítója van, a TV-n meg egyetlen gomb van. Annak a hosszan nyomására nem kapcsol ki.
Le kellene töltenem androidos telóra samsung távirányító progit és ott próbálgatni a kombinációkat?
-
phoenix64
őstag
válasz
csonkadavid
üzenetére
Igen, tudom. A kepmod mellett megjelenik h HDR, viszont nalam ez csak netflixen megy, emiatt meg a tobbi streamingnel eleg rosszak a sotet kontrasztos reszek..
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sziasztok,
Van egy GU55AU7179U TV, ami Németországból származik. Lokációnál meg a szolgáltatóknál német szolgáltatók vannak, utóbbinál akkor is, ha magyar nyelvet állítok be... Ha a samsung oldaláról letöltött firmware-t ráküldöm a TV-re akkor ez változhat, vagy marad német?
Nem nagy gond, így is megy csak úgy jobb lenne.
-
phoenix64
őstag
Q60B-nel h tudnam mukodesre birni a HDR-t amazonon es HBO maxon? Csak netflixen nyomja magatol.
-
t-joco
tag
Üdv!
Samsung QE55Q80B tv, most vettem újonnan, bekapcsoláskor 1, kikapcsoláskor 2, vagy több "kattanó" hangot hallani, mintha 1 relé kapcsolna benne. Ez normális? Találkozott más is ilyennel? -
lacalama
csendes tag
válasz
amdboy
üzenetére
Szia!
Asztali gépről Chrome böngészővel biztosan megy.
Átküldés, ott ki tudod választani, hogy a lapot, vagy akár asztalt is átküldheted.
Illetve van androidos alkalmazás Tv cast (samsung TV). Ezt a telóra telepíted, ehhez a tv-re is telepíteni kell ezt az alakalmazást a saját áruházából. Beállítod és máris használható. -
lacalama
csendes tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Szia!
Ide tudod betenni a CI kártya foglalatát, abba a kárrtyát, ha kábeltv-ét akarsz settopbox nékül nézni. Lassan már nem nagyon lehet, mert leginkább boxot ad mindenki. Én annak idején azért lettem UPC-is mert még lehetett csak CI+ kártyát kérni. Így antenna kábel megy a tvbe és mindent ott állítasz. Csatorna hangolás, sorrend, felvétel.
-
Marci112233
addikt
válasz
phoenix64
üzenetére
Amíg usb c kábellel tölti és fel nem tölt addig pirosan világit. Ha kialszik akkor fel van töltve. De a TV beállításai közt az álatános információk majd a teljesítmény és energiagazdálkodás alatt ki kell írja meddig van töltve a távirányító amennyiben hozzá van kapcsolódva.
-
Maxell014
senior tag
Köszi a segítségeteket!
Jövő héten érkezik a QE55Q80BATXXH, esetleg abban tudtok még segíteni hogy egy hibátlan UE55TU8002KXXH dobozában elvileg még garanciás mert tavaly márciusi vásárlás mennyit érhet? 100 körül ? -
phoenix64
őstag
Letezik h 2 het alatt bekrepalt a Q60B taviranyitoja? Vagy nem erzekeli h nyomom vagy 1 nyomasra ugrik 10et... Vajon erre is van gari?
-
Kuruc2
senior tag
Üdv! Egy samsung ue 50 tu7022 -re miért nem ad jelet vajon ez a kártya (zotac 260) ezzel az átalakítóval?:
(hasonló átalakítóval (dvi->vga) hibátlan a regebbi fhd lg tv-re)
(próbáltam több hdmi kábellel is)
-
4264adam
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
3-4 hetes TV tanulmányozásom során én is azt tapasztalom a 300k-s kategóriában a Samsung Q80B elég jó. Ha pedig valaki tudja követni az általam választott utat akkor minimális a ráfordítandó keretösszeg:
- Samsung Tu7xxx 55" eladás 90k
-Samsung Q80T 55" 2026 biztosítással HA-n vétel: 210kRáfordított összeg: 120k.
Érdemes HA-n ránézni ezekre is, már 200-220k között mennek.
Felette a TCL835-öt talátam de ha valaki Samsung párti akkor drágábban QN90-95.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Ez a tv mennyire ajánlott?
Samsung QE55Q80BATXXHGondolkodom egy ilyenen, amire használnám az Netflix, Disney+, Prime video, Ps5 és filmek külső hdd-ről
-
Celtis
veterán
válasz
HollyBoni
üzenetére
És hogy néz ki az audio kimenet beállításod? Akárhogy is, ennek nem így kéne működnie. Én a soundbar supportját nyaggatnám.
Amikor bekapcsol a tv-vel együtt és nincs hang, akkor a tv hangszórója szól vagy a tv azt gondolja, hogy a HDMI-ARC eszköz az aktív? Ha utóbbi van, akkor ez a soundbar hülyesége lesz.
Egyébként lehet, hogy egyszerűbb, ha a tv-n váltod a hangkimenetet oda-vissza és akkor szerintem meg fog szólalni a soundbar. ez sem kényelmes, de gyorsabb és nem kell hozzá a soundbar távirányítóval vacakolni.A kikapcsolás elmaradása kisebb gond, mert szerintem 10-15 percen belül magától is kikapcsol a soudbar, ha nem kap jelet.
-
amdboy
senior tag
Sziasztok! Nemrèg vásároltam egy samsung Samsung UE55BU8002KXXH kèszülèket. Videa.hu-ról szerettem volna filmet átküldeni de nem lehetsèges. Ugyebár elinditom a videát egy kis jel van a kis kijelzőn rányomom ès a másik szobában lèvő tv-t látja csak. Egy wifi hálozaton van a telom ès a tv. Sőt tv menüben a külső eszköz kezelő látja is a telefonom de mègsem látom a lejátszáskor az átküldès lehetősèget. Valaki tud esetleg segíteni? Köszi a válaszokat

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- Apple MacBook
- Gyúrósok ide!
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Linux kezdőknek
- Arc Raiders
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 243 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Eladó Samsung Galaxy A16 5G 4/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
vagyis ha még mindig a 8bits + frc az elterjedtebb és 10 bit már szinte csak felső kategóriában érhető el, akkor úgy gondolom, hogy még sok-sok évig nem fog megmutatkozni a DV-ben rejlő valódi képesség. Igaz az évek alatt gondolom a HDR is tovább fog fejlődni.
.
.

Csepy