Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Samsung Galaxy S2 Archívum II. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#8301) Bilux válasza HUTCHDB (#8259) üzenetére


Bilux
veterán

Galneté hol van?

Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

(#8302) bakos1


bakos1
tag

Miért irja azt a záróképernyőn, hogy az időjárás adatok nem megjeleníthetők? Ötlet? LPQ gyári.Valakinek megjeleníti rendesen.Elmondhatná mit kell tennem, hogy nálam is jó legyen. Üdv. :F

Samsung Galaxy S 2 _JB LSJ, Galaxy S 4

(#8303) vagyula válasza Bilux (#8301) üzenetére


vagyula
senior tag

(#8304) Wisdome válasza Bilux (#8301) üzenetére


Wisdome
tag

(#8305) somnia válasza Psytech (#8299) üzenetére


somnia
őstag

Igen.
Ha elindítom a TB-t, azt mondja nincs rútolva.

(#8306) Psytech válasza somnia (#8305) üzenetére


Psytech
senior tag

És odin hibátlanul lefutott? Volt az újraindítás után (amikor bebootol és megnézed, hogy ott-e a superuser) még egy reboot? Nem árthat ezt megtenni. Így hirtelen ennyi. Mert működnie kell, én is ezt használom most éppen.

(#8307) szasza87 válasza kagzer (#8300) üzenetére


szasza87
tag

A Samsung Magyarország-tól kérdezték ezt facebook-on ott azt írták hogy Március végéig a szolgáltatósoknak is meg kell érkezni!

(#8308) kagzer válasza szasza87 (#8307) üzenetére


kagzer
aktív tag

Köszi szépen.
Tényleg csak puhatolózok.

(#8309) ForRedGlory válasza pestibenji (#8296) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Ok, akkor átlépted a technika határait.. Azonos körülmények között a 3G SOKKAL többet eszik,,, és itt nem az idle állapotot értem, hanem használatot.

Egy kis olvasnivaló, hogy miről beszélek (illetve C.Brigante :D)

"Stay Healthy" GUIDE - 2G, EDGE, 3G, whateverG

A számok nyilván nem tökéletesen pontosak, de az arány kb igen...
Ezért is "nevettem ki" Rotate kollégát, mert olyan nincs amit ír, meg amit Te.

"the power formula is P=I*V
in the 2G case, P=0.091*3.9=0.355W
in the 3G case, P=0.239*3.9=0.93W

the relative power is 0.93/0.355 = 2.62

this means that at my house, where there is almost maximum signal strength, 3G requires about 2.6 times the power 2G requires."

[ Szerkesztve ]

(#8310) ForRedGlory


ForRedGlory
félisten

A régi betelt folytatás itt.

A régi első hsz.

A topicban TILOS az OFFolás. Ha a témához szorosan nem kapcsolódó mondanivalód van, akkor azt a Samsung Galaxy S (I/II) Felhasználók OFF Topicja keretein belül fejtsd ki!

SAMSUNG GALAXY S 2

Az erő legyen veled

írta: ForRedGlory
készült: 2011.07.20
utoljára frissítve: 2011.09.04

Figyelem: alaposan olvasd el, mielőtt nekiállsz frissíteni. A leírtakból származó bárminemű hibáért felelősséget nem vállalok!

Rövid bevezető:
Megérkezett a Samsung androidos legújabb zászlóshajója, nagyon erős hardverrel és komoly multimédiás képességekkel felvértezve. Tavaly júliusban megjelent a nagy dérrel-dúrral beharangozott Samsung Galaxy S, amely bár magabiztosan hozta a kötelezőt, az úgynevezett „wow-effect” elmaradt, az állunkat azért nem keresgéltük a padlón. Ettől függetlenül egy igen korrekt gépről volt szó, amely a mai napig megállja a helyét a kínálatban, az eladások is ezt igazolják. Idén Barcelonában pedig bemutatták a következő modellt, az I9100 Galaxy S 2-t, amely minden téren túl akarja szárnyalni a híres elődöt.
Tovább a teszthez.

Az I9100 az elődjéhez képest nem csak hardverben erősödött, hanem szoftverben is. A Samsung Galaxy S 2.1-es android operációs rendszerrel robbant be a piacra (azóta már 2.3.4 van rajta), az utód már a 2.3.3-el jelent meg, de természetesen a 2.3.4 is elérhető. A telefon az alap gyári szoftverrel is tökéletesen használható, ugyanakkor időről-időre jönnek ki hivatalos és kiszivárgott romok, melyek szerencsés esetben tovább javítják az amúgy sem gyenge telefont, és a felhasználói élményt. A frissítés két módon történhet, hivatalosan a Kies segítségével, ami a Samsung gyári programja, nem hivatalosan pedig az Odinnal. Az összefoglaló nem titkoltan azoknak készült, akik nem szeretnék kivárni a hivatalos frissítéseket, amik között akár 1-2 hónapi is eltelhet, hanem szeretnék kipróbálni a kiszivárgott romokat, melyek általában mindig hoznak valami újat, ami miatt érdemes frissíteni. A frissítés előtt azonban mindenféleképpen meg kell jegyezni, hogy az Odinnal történő frissítés a Samsung hivatalos álláspontja szerint garanciavesztéssel jár, ugyanakkor a szerviz nem vonta még vissza senkinek a garanciáját, ha nem a frissítéssel összefüggésben történt a probléma. Ettől függetlenül, ahogy mondani szokás: csak saját felelősségre. A frissítés előtt érdemes elolvasni a Samsung Galaxy S első hozzászólását, mivel sok az átfedés. Ezen kívül célszerű forgatni a telefon hivatalos magyar nyelvű kézikönyvét is.

Rom frissítés, Root

Hozz ki többet a telefonból

Előkészületek:
- biztonsági mentés a programokról, mivel minden SMS, beállítások, névjegyek stb. el fog veszni különben. Pl.: Titanium Backup
- "/efs" mappáról készítsünk biztonsági mentést (root kell, és pl root explorer) *
- Töltsük fel a telefont teljesen, de minimum 50-60%-on legyen. Ne sajnáljuk az időt feltölteni, ha közben lemerül az nagy gond, viszont a battery statnak sem árt, ha nem félig töltött telefont töltünk. **
- SIM kártyát és a memóriakártyát vegyük ki (opcionális, nem feltétlen szükséges)
- Ellenőrizzük (kikapcsolt telefon mellett), hogy működik-e a 3 gombos recovery és download mód
- Végezzük el a factory reset, amivel visszaáll a gyári állapot. Recovery menüből kell kiválasztani a „wipe data/factory reset”, illetve „wipe cache partiton” menüt.

*: "/efs" mappa lementése: a telefont először rootolni kell, mivel a rendszerfájlok csak így válnak láthatóvá. A root később bővebben... Miután a telefont rootoltuk, akkor a root explorerrel a gyökérkönyvtárban látni fogjuk az efs mappát. Miután megvan a mappa, másoljuk át a "/sdcard" könyvtárba, majd onnan a számítógépre.

** „battery stat”: Ez a telefonban tárolt akkumulátor statisztikákat logoló fájl, amit időről időre főleg rom frissítést követően célszerű törölni, mivel az tartalmazhat olyan adatot is, ami az előző rom óta már nem aktuális. A telefon akku ideje (mint ahogy egyik jelenlegi csúcskategóriás telefoné sem) meglehetősen limitált, állandó nyomogatás mellett egy napot sem bír ki. Meglehetősen kellemetlen jelenség a „battery drain”, vagyis az akkumulátor töltöttség egyik pillanatról a másikra történő akár több tíz százalékos zuhanása. Ez sokszor a nem kalibrált akkura vall. Csak egy példa. Amennyiben van pót akksink, mely névleges kapacitása eltér a gyáritól, akkor a következő történik, miután lemerült az 1650mAH gyári akkumulátor és betesszük a mondjuk 1800mAH akkumulátort, de nem kalibrálunk. A telefon elmentette azt, hogy az akksi kapacitása 1650mAH, és tegyük fel 100%-ra van töltve az 1800-as akksi, majd elkezdjük használni. A hibás „battery stat” miatt a telefon még azelőtt kikapcsol, hogy lemerült volna az akksi, vagyis akár 10-15%-nál, hiszen a telefon érzékeli, hogy 1650mAH elfogyott az akksiból és „nem tudja” hogy most egy nagyobb kapacitású akkumulátor van benne.
A kalibráló program letölthető ingyenesen a marketről: Battery Calibration. A használata egyszerű: töltsük fel TELJESEN az akkumulátort, kattintsunk a battery calibration feliratra. Ha ez megvolt, húzzuk le a töltőről. Rootolt telefon kell hozzá!

A ROM frissítésről általánosságban:
Kétféle frissítést különböztetünk meg: 1 fájlos, illetve 3(+1) fájlos. Az 1 fájlos frissítés jellemzően a főzött romok ismérve (erről lentebb részletesen is lesz leírás), míg a 3+1 (PDA, MODEM, CSC és PIT) fájlos frissítéssel leginkább gyári romnál fogunk találkozni. Itt és most a +1 fájl, vagyis a PIT fájl ki lesz hagyva, vagyis csak 3 fájlal fogunk frissíteni a következő miatt: teljesen felesleges normál esetben a PIT fájlt is betallózni, hiszen a PIT fájl csak akkor kell, ha változik a partíciós tábla mérete (ez leginkább a Samsung Galaxy S-nél volt jellemző). Mivel minden jelenlegi rom ugyanazt PIT-et használja, nyugodtan kihagyható a PIT. Ugyanakkor a PIT fájl betallózásának van egy előnye: újrahúzza a partíciós táblát, és elméletileg ezzel töröl minden rajta lévő adatot, így nem marad nyoma az előző romnak. Kevesebb annak lehetősége, hogy a régi rom összeakad az újjal, ami egyáltalán nem jellemző.

A frissítés menete lépésről-lépésre:
- Telepítsük fel a fentebb linkelt Kies programot. Miután feltelepítettük, dugjuk össze a telefont a számítógéppel és várjuk meg, amíg feltelepít minden drivert. Érdemes ezután download módban is összekötni a számítógéppel a telefont, mert ebben az esetben is települni fog pár driver. Lehetőleg alaplapi USB aljzatra kössük a telefont és még véletlenül se legyen közte USB hosszabbító. Amennyiben nem ismeri fel a telefont, akkor kössük másik USB-re, lehetőleg minimum 2.0-ra.
- Töltsük le a fentebb linkelt Odin programot és telepítsük ki egy tetszőleges könyvtárba, majd indítsuk el. Miután a telefont download módban összekötöttük a géppel ez a kép fogad: [link]
- Töltsük le a legfrissebb romot, vagy amelyikre szükségünk van. Erre a legjobb oldal a samfirmware.com, ahova ingyenes regisztráció szükséges. Miután letöltöttük a romot, tömörítsük ki. Az alábbi kép fogad: [link]. A megjelölt fájlok kellenek a frissítés során. A rom letölthető közvetlenül az alábbi linkről is: [link] (jelszó a kitömörítéshez: samfirmware.com)
- Az Odinba az alábbi módon tallózzuk be a fájlokat: [link] (Amennyiben a PIT fájlt is betallózzuk, akkor így nézzen ki az Odin).
Miután ezzel megvagyunk, kattintsunk a Start gombra. 1-2 perc alatt kész a frissítés és újraindul a telefon a KH3-as rommal.

A telefon rootolása (XXI9100KH3)

Az „isten-skill”

Ahhoz hogy a telefonból mindent ki tudjuk hozni, rootolni kell a készüléket, ami röviden annyit tesz, hogy rendszerszinten tudunk módosításokat végrehajtani. A rootolást alapvetően mindig ugyanúgy kell elvégezni. Az XXI9100KH3-as rom rootolása következik.

- Töltsük le a romhoz megfelelő kernelt, amit az XDA oldalán kereshetjük meg, vagy letölthetjük innen: [link]. Letöltés után NE csomagoljuk ki, mert a „.tar” kiterjesztésű fájl kell a rootoláshoz.
- A telefont indítsuk el download módban, majd az Odinban a következőképpen tallózzuk be a fájlt: [link]. Ha ez megvan, kattintsunk a Start gombra.

A telefon felteszi a rootolt kernelt, újraindul és újraindulás után lesz egy „Superuser” ikonunk. Ez a frissítés másodpercek alatt lefut. A telefonunk rootolt. Amennyiben zavar a bekapcsolásnál lévő sárga háromszög, a letöltött KG2-es romban lévő Kernelt tegyük vissza ugyanúgy, ahogy a rootolt kernelt.

Tekintettel arra, hogy frissítés előtt célszerű lementeni, a fentebb említett „efs” mappát, a telefonon lévő rom függvényében először azt kell rootolni, majd az efs mappa lementését követően lehet frissíteni KH3-ra. Az alábbi linken letölthető a régebbi romhoz szükséges rootolt kernelek, melyek feltétele megegyezik a fentebb leírt módszerrel: [link] (első négy hozzászólás).

Főzött ROM frissítése

Mi az a „főzött rom”? A főzött rom nem más, mint a gyári romok lelkes amatőrök és profik által módosított verziója. Az alábbiak miatt érdemes használni: sokkal több témát lehet rátenni, optimalizáltabb romok, és jellemzően gyorsabbak is, mint a gyáriak, rengeteg plusz funkciót tartalmaznak, könnyebb az utólagos módosítás, illetve alapból rootolt. Egy hátrányuk van: ha nem szakszerűen tesszük fel, hibát (FC, más néven „Force Close”) okozhat. Persze ezek nem végleges hibák, könnyedén orvosolhatóak. Fontos: a hibák nem hardveres hibák, hanem szoftveres, tehát a telefont NEM lehet elrontani ilyen módon.

A legjobb romok, a teljesség igénye nélkül:
LeoMar75, VillainROM , Batista70 , Cognition, SensatioN , CriskeloRomV13, Lite'ning Rom, Exynos Extreme, MIUI, DlevROM2.
(XDA-Developers linkek, a letöltéshez ingyenes regisztráció kell)

Ebből is látszik, hogy sokféle rom van, mindegyik másban erős. Egyik gyorsabb, másik jobban bánik az akkumulátorral, nincs egyértelmű „legjobb”.

A frissítésről általánosságban:
Az úgynevezett főzött romok kétféle kivitelben készülnek általában: „wipe” és „no wipe”. A kettő közötti lényeges különbség az, hogy a „wipe” a frissítés során MINDENT töröl az előző romból, nem marad rajta adat, tehát, aki ilyen romot tesz fel, az előtte mentsen. A „no wipe” verzió pont a „wipe” ellentettje, itt megmaradnak az adatok, nem szükséges mentést készíteni.

Fontos: gyári romra nem tudunk feltenni főzött romot, csak ha előtte rootoltuk a telefont. Vagyis, gyári kernellel nem engedi a telefon a frissítést. Ezért ha frissítünk, rootolni kell a telefont előtte.

Két dolgot érdemes megfogadni:
- főzött romok között „wipe” nélkül ugrálni nem célszerű: magyarán Batista70 romra ne tegyünk fel Lite'ning Romot, csak ha előtte töröltünk mindent recovery menüből.
- Időről-időre még ha „no wipe” romot is teszünk fel, csináljunk „wipe”-ot.

A törlés menete: indítsuk el a telefont recovery módban, majd ott válasszuk ki a következő menüpontokat:
- „wipe data /factory reset”
- „wipe cache partition”
- „wipe Dalvik cache” (advanced menüben van!)

A frissítés menete:
Főzött rom felrakásának két módja van: recovery menüből, vagy Odin segítségével. Jellemzően a romok többsége recovery menüből feltehető, de pl a Lite’ning Rom Odinnal tehető fel. A felrakása megegyezik a telefon rootolásával, csak itt nem a rootolt kernelt tallózzuk be a „PDA” menübe, hanem a letöltött Lite’ning romot.

A másik módszer, vagyis a recoveryből történő telepítés sokkal elterjedtebb. Most ennek a részletezése következik:
- töltsük le a fentebb linkelt romok közül azt, amelyiket szeretnénk.
- másoljuk rá a telefon belső memóriakártyájára egy tetszőleges könyvtárba, vagy akár a főkönyvtárba a letöltött „.zip” állományú romot. A zipet ne tömörítsük ki, így kell felmásolni betömörítve. *
- indítsuk el a telefont recovery menüben, majd válasszuk ki az „install zip from sdcard” menüpontot, majd utána „choose zip from sdcard” menüt. Ha ezzel megvolnánk, keressük ki a romot, amit felmásoltunk a telefonra (hangerő le, fel gombokkal tudunk navigálni és a home gombbal tudunk kiválasztani). A frissítést követően a telefon újraindul. Készen is vagyunk.

nandroid mentés:
A nandroid mentés nem más, mint egy teljes rendszerszintű mentés. Ugyanazt érjük el, mintha például a windowst ghostolnánk. A mentés során MINDEN lementésre kerül, aminek nagy előnye, hogy 1-2 perc alatt le lehet menteni egy teljes rendszert, beállításokkal, programokkal együtt. Nagy előnye, hogy így bátran lehet próbálkozni különböző romokkal, hiszen ha nem jön be az új rom, akkor a régit pár perc alatt vissza lehet tenni, és nem kell újra mindent beállítani, programot letölteni, hanem minden egyből visszaáll a mentés előtti állapotra.

A mentés menete (rootolt kernel kell hozzá):
- indítsuk el a telefont recovery módban
- válasszuk ki a „backup and restore” menüt
- nyomjunk a „backup” pontra
Elindul a mentés. Ez hosszabb időt vesz igénybe, ami nagyban függ a telefonon lévő programok számától és méretétől. Eltarthat akár 4-5 percig is.

Tipp: az igazán hardcore felhasználóknak többféle romról is van ilyen biztonsági mentésük, amit a telefon egy bizonyos clockworkmod mappában tárol. A mappában idő alapján vannak elnevezve a mentések, de gond nélkül átnevezhető bárminek, a könnyebb beazonosíthatóság kedvéért. Akár át is másolhatóak ezek a mentések a számítógépre, mert több száz MB-t is foglalnak.

A mentett rom visszarakása:
- indítsuk el a telefont recovery módban
- válasszuk ki a „backup and restore” menüt
- nyomjunk az „advanced restore” pontra és válasszuk ki, melyik mentést szeretnénk visszaállítani.

=============================

Chainfire 3.3 leírás (root szükséges)

chainfire 3.3 pro + nvidia, powervr, qualcomm plugin

1. telepítés
2. a három plugint (.zip) felkell másolni az sd kártya tetszőleges könyvtárába. (pl. sdcard/chainfire_plugins)
3. chainfire indítása majd CF3D Driver és ott katt az install-ra automatikusan újra indul a telefon ez NORMÁLiS!
(3b. ha újra indítás után eltűnt a chainfire ikon akkor újra kell telepíteni programot [a drivert már nem kell]
4. ha ez megvan akkor menjünk az Install plugins / shaders menübe itt a program megkeresi az előbb elhelyezett három zip fájlt (libGLEMU_NVIDIA libGLEMU_POWERVR libGLEMU_QUALCOMM .zip) mind háromra katt rá!
(4b. Fix Market settings ezáltal több programot fogunk látni a marketbe)
(4c. Manage plugins / shaders-be leellenőrizhetjük hogy milyen pluginokat telepítettünk)
5. menjünk a Pre-app OpenGL settings menüpontba és itt keressük ki a kívánt alkalmazást. (pl. shadowgun)
6. ha megtaláltuk katt rá Use default settings mellől a pipát vegyük ki, görgessünk le a Use plugin-hoz és válasszuk ki a nekünk kellő plugint. (esetünkbe az NVIDIA-t)
(6c. Hide CF3D ID pipa be)
7. Görgessünk fel és kattintsunk a Launch menüpontra és teszteljük le hogy sikerült-e ;)

(ezentúl nem kell ide bejönni ha elakarjuk indítani az adott alkalmazást ezt csak egyszer kell megcsinálni mindegyiknél)

Gyári visszaállítás

UTOLSÓ FRISSÍTÉS 2012.02.29.

Sokan panaszkodnak, hogy ugyan található a neten némi infó romokról, illetve 1-2 zagyva iromány a gyári állapotba való hozásról, viszont nem igazán működnek a módszerek. Ezért gondoltam megosztom képekkel, linkekkel a megoldást a problémára. A lépések helyes végrehajtása után a telefonunk teljesen gyári állapotú lesz!

Általános

- Hova írjam a fent említett kódokat? (pl: *#1234#) - A telefon tárcsázójába kell beírni.

- Mit jelent az alábbi kódban: *#272*imei# az "imei"? - A saját telefonunk imei számát jelenti, tehát azt kel oda beírnunk.

- Mit csinál pontosan a *2767*3855# hard reset kód? - Teljesen gyári állapotba állítja vissza a készülékünket: minden programot, felhasználói adatot, fájlokat töröl, csak a szűz operációs rendszer lesz a telefonon.

- Product kód váltásnál mi történik? (*#272*imei#) - Az nvdata.bin fájlban átírja a product kódot. Amikor a kódot beütve kiválasztjuk a "JÓ" kódot, majd az "install" fülre nyomunk --> újraindul a telefon, és közben csinál egy gyári visszaállítást!

- Nem elég csak a product kódot megváltoztatni a KIES frissítéshez? - Nem, mert nem csak a product kód befolyásolja a KIES frissítést, hanem a telefonunkon lévő rom is. Csak olyan romot fogad el a KIES, amit már a szolgáltatónk előzőleg kiadott! pl.: [link] --> hiába jó a product kód, ha a rom verziót a KIES nem ismeri.

T-Mobile

0, természetesen mindenféle dolgot, ami fontos/szükségünk van rá lementegetjük a telefonról
1, sim kivesz, majd restart és a tárcsázóba: *2767*3855# (hard reset)
2, letöltjük a megfelelő romot: [link]
3, ODIN-t indítjuk, a telefonunkat, pedig download módban csatlakoztatjuk: [link]
4, telepítjük a romot: [link]
5,/a, első indításnál csinálunk ismét egy hard resetet:*2767*3855#
/b, lehet nem indul el, csak bootloop --> recovery-ben indítsuk újra és: wipe data/factory reset, wipe cache partition: [link] majd jöhet az "a" pont.
6, ellenőrizzük le a product kódot: *#272*imei# [link]
A többi infó: *#1234# [link]; telefon névjegye
7, esetleg ha ODIN-ból pakolgattunk custom romokat és a számlálónk nem áll "0"-án, akkor egy JIG segítségével nullázzuk.
Használata: A telefont kikapcsoljuk, majd az akksit kivesszük, ezután csatlakoztatjuk a JIG-et, majd visszarakjuk az akkut. Ekkor a telefonunkról törli ezeket a "felesleges információkat" és elindul download módban.
8, csatlakozzunk a KIES-hez és frissítsük a telefonunk szoftverét: [link]
9, készen is vagyunk, annyira szűz a telefonunk, hogy ennél már nem is lehetne gyáribb!

Telenor

0, természetesen mindenféle dolgot, ami fontos/szükségünk van rá lementegetjük a telefonról
1, sim kivesz, majd restart és a tárcsázóba: *2767*3855# (hard reset)
2, letöltjük a megfelelő romot: [link]
3, ODIN-t indítjuk, a telefonunkat, pedig download módban csatlakoztatjuk: [link]
4, telepítjük a romot: [link]
5,/a, első indításnál csinálunk ismét egy hard resetet:*2767*3855#
/b, lehet nem indul el, csak bootloop --> recovery-ben indítsuk újra és: wipe data/factory reset, wipe cache partition: [link] majd jöhet az "a" pont.
6, Első indításnál német nyelven fog bejelentkezni a telefon, nem baj ellenőrizzük le a product kódot: *#272*imei# DBT lesz a kód, de válasszuk ki a PAN kódot, majd install
7, restart után ismét ellenőrizzük le a product kódot: *#272*imei# [link]
A többi infó: *#1234# [link]; telefon névjegye
8, esetleg ha ODIN-ból pakolgattunk custom romokat és a számlálónk nem áll "0"-án, akkor egy JIG segítségével nullázzuk.
Használata: A telefont kikapcsoljuk, majd az akksit kivesszük, ezután csatlakoztatjuk a JIG-et, majd visszarakjuk az akkut. Ekkor a telefonunkról törli ezeket a "felesleges információkat" és elindul download módban.
9, csatlakozzunk a KIES-hez és frissítsük a telefonunk szoftverét: [link]
10, készen is vagyunk, annyira szűz a telefonunk, hogy ennél már nem is lehetne gyáribb!

Független

0, természetesen mindenféle dolgot, ami fontos/szükségünk van rá lementegetjük a telefonról
1, esetleg ha ODIN-ból pakolgattunk custom romokat és a számlálónk nem áll "0"-án, akkor egy JIG segítségével nullázzuk.
Használata: A telefont kikapcsoljuk, majd az akksit kivesszük, ezután csatlakoztatjuk a JIG-et, majd visszarakjuk az akkut. Ekkor a telefonunkról törli ezeket a "felesleges információkat" és elindul download módban.
!!!Ez a lépés, ennél a romnál azért jön előre, mert ez már az új bootloaderrel rendelkezik és esetében a JIG nem működne, csak old bootloader pakolgatással!!!
2, sim kivesz, majd restart és a tárcsázóba: *2767*3855# (hard reset)
3, letöltjük a megfelelő romot: [link] pw.: samfirmware.com
4, ODIN-t indítjuk, a telefonunkat, pedig download módban csatlakoztatjuk: [link]
5, telepítjük a romot: [link]
6,/a, első indításnál csinálunk ismét egy hard resetet:*2767*3855#
/b, lehet nem indul el, csak bootloop --> recovery-ben indítsuk újra és: wipe data/factory reset, wipe cache partition: [link] majd jöhet az "a" pont.
7, Első indításnál angol nyelven fog bejelentkezni a telefon, nem baj ellenőrizzük le a product kódot: *#272*imei# link, XEU lesz a kód, de válasszuk ki az XEH kódot, majd install
8, restart után ismét ellenőrizzük le a product kódot: *#272*imei# [link]
A többi infó: *#1234# [link]; telefon névjegye
9, csatlakozzunk a KIES-hez és frissítsük a telefonunk szoftverét: [link]
Nem fogja a szoftvert frissíteni, mert ez a jelenlegi legfrissebb független magyar rom /2012.02.15/, viszont felismeri a kies, tehát sikerült a művelet.
10, készen is vagyunk, annyira szűz a telefonunk, hogy ennél már nem is lehetne gyáribb!

Vodafone

0, természetesen mindenféle dolgot, ami fontos/szükségünk van rá lementegetjük a telefonról
1, esetleg ha ODIN-ból pakolgattunk custom romokat és a számlálónk nem áll "0"-án, akkor egy JIG segítségével nullázzuk.
Használata: A telefont kikapcsoljuk, majd az akksit kivesszük, ezután csatlakoztatjuk a JIG-et, majd visszarakjuk az akkut. Ekkor a telefonunkról törli ezeket a "felesleges információkat" és elindul download módban.
!!!Ez a lépés, ennél a romnál azért jön előre, mert ez már az új bootloaderrel rendelkezik és esetében a JIG nem működne, csak old bootloader pakolgatással!!!
2, sim kivesz, majd restart és a tárcsázóba: *2767*3855# (hard reset)
3, letöltjük a megfelelő romot: [link] pw.: samfirmware.com
4, ODIN-t indítjuk, a telefonunkat, pedig download módban csatlakoztatjuk: [link]
5, telepítjük a romot: [link]
6,/a, első indításnál csinálunk ismét egy hard resetet:*2767*3855#
/b, lehet nem indul el, csak bootloop --> recovery-ben indítsuk újra és: wipe data/factory reset, wipe cache partition: [link] majd jöhet az "a" pont.
7, Első indításnál angol nyelven fog bejelentkezni a telefon, nem baj ellenőrizzük le a product kódot: *#272*imei# link, XEU lesz a kód, de válasszuk ki az VDH kódot, majd install
8, restart után ismét ellenőrizzük le a product kódot: *#272*imei# [link]
A többi infó: *#1234# [link]; telefon névjegye
9, csatlakozzunk a KIES-hez és frissítsük a telefonunk szoftverét: [link]
Nem fogja a szoftvert frissíteni, mert ez a jelenlegi legfrissebb független magyar rom /2012.02.15/, viszont felismeri a kies, tehát sikerült a művelet.
10, készen is vagyunk, annyira szűz a telefonunk, hogy ennél már nem is lehetne gyáribb!

Mind a négy verzió kipróbálva, tesztelve és 100%-osan működik, erre adnak bizonyságot a linkelt képek is.

Kis apróság: A Független és a Vodafone leírásban használt I9100XWKI4_I9100OXXKI2_I9100XXKI1 rom jelenleg /2010.02.15./ a legfrissebb elérhető magyar rom. Így szinte biztosan mondhatom, hogy elvégezhető ezzel a rommal a frissítés a Teleor vagy a T-mobile készülékeivel is, csak a megfelelő product kódot kell beállítani, hiszen mint a fenti KIES képekből is látszik, náluk is pontosan ez a rom a legfrissebb!!!
Viszont a T-Mobile esetében érdemes inkább a fentebbi romot használni, hiszen ők nem a közös magyar CSC-ből használják a Product Kódjukat, hanem saját TMHKI1 kódot használnak.

MOD.: Ha készülékünkön esetleg ICS rom volt, akkor előfordulhat, hogy eme rom felrakása után csak bootloop fogad minket. (a leírásban említett recovery/wipe sem segít) Ekkor nem kell kétségbeesni, fel kell raknunk egy 3+1 fájlos repartition-os romot, (pl.: XXKI3) majd utána nekikezdeni a fent leírtaknak!

[ Módosította: KrAt ]

(#8311) ForRedGlory válasza ForRedGlory (#8310) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Akkor ez megy be az 1-es hsz helyére, most nincs kedvem tovább módosítani, így is pár dologgal bővült. :)

(#8312) Soos95


Soos95
tag

Sziasztok!
Nagy problémám van, egy olyan emberre lenne szükségem, aki tudna segíteni ZTE Blade-el kapcsolatban. Tudom, hogy ez az SGS2 fórum, de Blade fórumon nem ismerek senkit.

(#8313) csabám válasza ForRedGlory (#8311) üzenetére


csabám
addikt

Így is bőven jó szvsz.

Soos95: És itt ismersz valakit?

[ Szerkesztve ]

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#8314) Piwi válasza Soos95 (#8312) üzenetére


Piwi
addikt

ez most komoly? :DD itt ismersz mindenkit? :DDD

Aki az ördöggel cimborál, az a pokolban ébred ;]

(#8315) Soos95 válasza Piwi (#8314) üzenetére


Soos95
tag

Nem, de ti vagytok az egyetlen mentsváram, hála annak, hogy Blade fórumon senki sem válaszol. :(((

(#8316) csabám válasza Soos95 (#8315) üzenetére


csabám
addikt

Légy türelemmel (szerintem mindenki sziesztázik). Biztos segíteni fognak.

Szerk.:Szerintem kaptál is választ időközben.

[ Szerkesztve ]

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#8317) vagyula


vagyula
senior tag

Nos GALNET MIUI V4 nem is értem mért kellett eddig húzni, mindennapi használatra alkalmatlan szerintem, gallery fc, brightness fc,camera el sem indul,úristen mekkora csalódás.
Megy vissza a RGUI 2.3.7

[ Szerkesztve ]

miui.hu

(#8318) znagy69 válasza vagyula (#8317) üzenetére


znagy69
őstag

Ez érdekes, mert nálam camera megy, gallery megy, brightness nálam is fc, de nem érdekel.

(#8319) ToMmY_hun válasza vagyula (#8317) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Ezeket a hibákat hamar ki fogják javítani és akkor bizony ez lesz a legjobb MIUI rom SGSII-re. Érdekes amúgy, hogy egy béta ICS az alapja. Talán majd a következő kiadásnak már az LPQ lesz.

C programmers never die, they are just cast into void.

(#8320) WaterWave válasza rauley (#8281) üzenetére


WaterWave
veterán

megy, köszi:)

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#8321) vagyula válasza znagy69 (#8318) üzenetére


vagyula
senior tag

Camera media scanning running és kilép.Galéria elindult.

miui.hu

(#8322) ToMmY_hun válasza vagyula (#8321) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Várd meg míg végez. 2-3 perc az első indítás után. :) Utána a kamera menni fog, bár a többi nem. A galéria érdekes, hogy egyeseknél kifagy, másoknál meg simán megy. Nálam például fagy.

C programmers never die, they are just cast into void.

(#8323) plejik válasza ToMmY_hun (#8319) üzenetére


plejik
addikt

Ezt is ajánlanám miui-sok figyelmébe.Nálam hosszú idő óta a legstabilabb miui rom.Bár én az 2.1.20as verziót használom.

[ROM][MOD] WIUI 2.3.16 Stable (GB) v4 (ICS) b4 - MULTiLanguage

[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Digital Edition][XBOX Series X][LG CX3 OLED]

(#8324) znagy69 válasza vagyula (#8321) üzenetére


znagy69
őstag

Egy kis türelmed legyen míg feláll. Ha a galériát nyitod meg közvetlenül az megy nálam és ott is lehet állítani hátteret. De beállításokból nekem is fagy a galéria.
Kamera az elején 1-2 perc nálam sem indult el, de 5 perc után minden gond nélkül elindult.
A fényerőt én sem értem.

(#8325) vagyula válasza plejik (#8323) üzenetére


vagyula
senior tag

znagy69
Igazad van a kamera elindult.

Igen, de mi a ma megjelent hivatalos MIUI V4ről beszélünk, Wajk pedig még nem csinált ebből az alapból.De várjuk :D

Amúgy mintha élesebbek lennének a színek,nem?

[ Szerkesztve ]

miui.hu

(#8326) F-ECT$ válasza WaterWave (#8081) üzenetére


F-ECT$
titán

Ez a criskeloban is így van.

Dive ever, work never.

(#8327) HUTCHDB válasza ToMmY_hun (#8322) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

szóval...... én mint "MIUIFUN" azt kell, hogy mondjam, hogy eléggé nagy összevisszaság van most az új v4-es MIUI-val.
a kamera eleinte nálam ment, majd (mivel minden rom telepítés után meg szoktam csinálni) újraindítottam, és akkor már nem ment és a galéria sem.
aztán egyszer csak elindult és azóta tökéletes mind a kamera, mind a galéria.
a google chrome is hol jó, hol nem, mondjuk ez a gyári lpq-nál is ilyen volt.
ami nagyon nem tetszik, az az, hogy a gyári samsung hívás alkalmazást tették bele.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#8328) F-ECT$ válasza zseko (#8181) üzenetére


F-ECT$
titán

Én SlideIT-et használok, nekem most az a favorit.

Dive ever, work never.

(#8329) zseko


zseko
veterán

Nem értem miért, de nem tudom vissza kiolvasztani a lefagyasztott sns programokat :((( Azt írja hogy megcsinálta, de lófüttyöt se. :(((

(#8328) F-ECT$ én is megvettem, de nem jött be. Lassabban írtam vele mint ha egyenként gépelném a betűket. Rengeteg szót nem is ismert, állandóan tanítani kellett, az űőúó karaktereket nem lehetett csak úgy kiírni.. A gyári swype 100x jobb és gyorsabb nálam, alig téveszt. De 23 FT-ért nem volt pénz :D

[ Szerkesztve ]

HR24.hu

(#8330) SzlobiG válasza Soos95 (#8315) üzenetére


SzlobiG
félisten

De hogy segítsünk mi mikor nem ZTE Bladeünk van? Nem értem hogyan képzelted ezt. Várjál szépen a topikjába és majd segítenek ott.

(#8331) F-ECT$ válasza C.Brigante (#8193) üzenetére


F-ECT$
titán

Nekem sem volt még gondom a wifivel. Azt hiszem már nem fogok visszatérni gb-re, de kell még pár alap rom és azokra épülő főzelék, hogy minden többé-kevésbé hibátlan legyen.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#8332) cundeyy válasza SzlobiG (#8330) üzenetére


cundeyy
tag

Lehet arra kíváncsi, lehet-e pittel rootolni azt is :D

A nőknek állitólag 70 házimunkához kell érteni. A főzés, és a 69! :D

(#8333) kaisers


kaisers
aktív tag

Gyári romhoz (LPQ) van vmi. "zip-es" mod a statusbar megváltoztatásához, hogy ne csak az az 5 legyen?
Próbálgattam a főzeteket is (teljes gyalulással, még a belső sd-t is), de a gyári ment egyedül rendesen. Most csak root-olva van.

[ Szerkesztve ]

(#8334) ToMmY_hun válasza HUTCHDB (#8327) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Alapvetően nincsenek nagy problémák ezzel a MIUI-val. Ezeket szerintem nagyon hamar ki fogják javítani és akkor nagyon jó rom lesz ebből. Szép is, gyors is és gyakorlatilag minden eddigi MIUI gyengeséget kijavítottak benne.

Arról esetleg nincs infód, hogy mióta tartott a fejlesztése?

plejik:
WIUI-val kapcsolatban: Tényleg nem rossz rom sőt! Én speciel a sima MIUI-t szeretem, de tényleg klassz a WIUI is. Érdemes kipróbálni annak, aki most ismerkedik a MIUI-val :)

[ Szerkesztve ]

C programmers never die, they are just cast into void.

(#8335) csabám válasza zseko (#8329) üzenetére


csabám
addikt

Legfrissebb TB van fent? Ha nem akkor frissítsd és menni fog.

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#8336) Bilux


Bilux
veterán

[BREAKING NEWS]Some info on GT-I9300 and picture ‘leaked’
Just moments ago i have found a picture that is alleged to be taken with GT-I9300. As the naming of the file suggests (20120308_175456_HDR (1).jpg) it is a HDR picture taken with GT-I9300 on what looks like desk of Samsung employee (tabs, pen, chargers …). Size of the picture is 3264 × 2448 what suggests 8.1 Mpix camera and information of EXIF data attached provides information about no flash in this phone. Here is the picture (click to enlarge):

On top of that what we already know i have found a bit more info about picture taken same day on same device, we can see that firmware used taking this picture is I9300XXALB3 with a bunch other information about the picture. Here it is:

Forrás

[ Szerkesztve ]

Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

(#8337) F-ECT$ válasza C.Brigante (#8258) üzenetére


F-ECT$
titán

Nekem első töltésre ment 5 órát a kijelző 2A-s akksival, ez sima akksival kb 4 óra lett volna.

Dive ever, work never.

(#8338) zseko válasza ForRedGlory (#8309) üzenetére


zseko
veterán

Nála lehet nem a 3G fogyaszt keveset, hanem a 2G sokat :DDD

HR24.hu

(#8339) F-ECT$ válasza Rotate (#8290) üzenetére


F-ECT$
titán

Rövid idő alatt nem jön ki látványosan a különbség. 15 óra alatt 2g-n eszik kb 6-8%-ot, 3g-n meg 12-14%-ot, ezért nem tűnik fel. (Az adatok csak kb értékek.)

Dive ever, work never.

(#8340) Bilux


Bilux
veterán

I9100XXLPQ (4.0.3) [3 File Firmware] :C

Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

(#8341) rjg válasza bakos1 (#8302) üzenetére


rjg
őstag

Próbáld meg manuális frissítésre beállítani, vagy ha az sem segít, különböző intervallumokra. Esetleg nincs tiltva az adatforgalom - akár DroidWall-al?

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#8342) Laraxior


Laraxior
titán

Google Maps-os GPS létezik? Márhogy olyan ami rendesen dumál, mint az IGo, vagy a Sygic. :B

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#8343) F-ECT$ válasza zseko (#8329) üzenetére


F-ECT$
titán

Persze, kellett tanítani, de tbp-vel viszem tovább a mentést folyamatosan.

Dive ever, work never.

(#8344) Zaji válasza Laraxior (#8342) üzenetére


Zaji
őstag

Igen! Navigáció a neve és egész jól működik.

(#8345) zso73 válasza Laraxior (#8342) üzenetére


zso73
veterán

Persze, hogy van. Nekem fel van téve a SVOX hun, és tutin műxik. Bár lehet, hogy anélkül is menne.

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#8346) csabám válasza Laraxior (#8342) üzenetére


csabám
addikt

.

[ Szerkesztve ]

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#8347) Bela52


Bela52
tag

Űdv mindenkinek. R2D2 új ICS -romja . kész van e már? Kérhetnék egy linket?

(#8348) Varszegig válasza Laraxior (#8342) üzenetére


Varszegig
veterán

igen, rajta van a telefonodon:) Navigáció a neve:)

(#8349) Laraxior válasza Zaji (#8344) üzenetére


Laraxior
titán

igazából az lenne a lényeg, hogy google maps-en tudok keresni iskolákra, kávézóra, stb.
Bár nem próbáltam ugyanezt IGO-n, de ez a maps-os szimpi.

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#8350) zseko válasza csabám (#8335) üzenetére


zseko
veterán

Legfrissebb. Feltettem az ICS-t mikor kijött, feltettem a programjaimat, fel a TBP, kifagyasztottam ami nem kell. Tegnap kipróbáltam Bezke romját, előtte csináltam cwm-ből mentést, nem tetszett így a mentésből visszatettem.

HR24.hu

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Samsung Galaxy S2 Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.