Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• attika80

aktív tag

válasz Pala #671 üzenetére

Hat ugye maga Aljechin is viccnek gondolta a megnyitast:D Tudod a 2.Hc3 folytatast sokan valasszak es bevallom neked, jobban is szeretem:) Termeszetesen d5-ot huzok ra mint minden Aljechines. Pont ebben a megnyitasban nyertem egyszer egy nagyon fontos nb/1b-s partit. Szoval Hc3 szamomra nem meglepo. Eleg sokat tanulmanyoztam ezeket a megnyitasokat szoval semmi felnivalom nincs tole. A kiralycselrol meg annyi a velemenyem ha sotet korrektul jatsza meg egyszerubb a kiegyenlites mint kozepcselben. Foglalkoztam azzal is eleget, emlekeim szerint van egy olyan valtozat amit nem igazan celszeru kikerulni vilagossal. Valami ilyesmi remlik rola szoval azert is vetettem el. A holland vedelemrol csak annyit, hogy Petrosjan annyit mondott rola, hogy ha az ellenfeled, hollandot akar jatszani akkor nem szabad megakadalyozni benne:D:D:D Nem az en vilagom:) A Budapest vedelmet nem igazan ismerem. A dan csel/Eszaki csel/ Annyi bajom van, hogy ott is van egy valtozat ami tok remire visz. Raadasul olyan kis valtozat, hogy nagyon gyorsan megtanulhato sajnos. Ezert maradt a kozepcsel.

Új hozzászólás Aktív témák