Új hozzászólás Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz Gambit #188 üzenetére

Nehogy azt hidd!!! :) Nekem volt edzőm gyerekkoromban (általános iskola felső tagozat), és hát olyan nagyon sok _hasznos_ tudást nem szedtem össze tőle. Az edzés abból állt, hogy játszottunk a srácokkal. Végjáték-elméletet és gyakorlatot mindössze annyit oktatott, hogy megmutatta, az egy szál bástyával mattolást (szinte mindenki rájött magától), felhívta a figyelmet az egy db vezérrel (meg persze a királlyal) történő mattolás folyamán fennálló pattveszélyre, illetve orrba-szájba gyakoroltatta a futópárrl, illetve futó-huszárral történő mattolást (a mai napig nem nagyon megy nekem). Ez utóbbinak sok értelme nem volt: párezer partit játszottam már, de nem igazán emlékszem olyanra, hogy a gyakorlatban is szükségem lett volna erre a tudásra (szinte mindig marad legalább 1 db gyalog...:D).
    Ami fontos lett volna (pl. bástya-gyalog vs. bástya stb.), azt persze nem tanította...:( Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy vidéki kisváros általános iskolájának jelentéktelen ''sakk-klubjáról'' beszélek...:)

Új hozzászólás Aktív témák