- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
Új hozzászólás Aktív témák
-
shield
őstag
Ez már biztos stabilabb, egy másik oldalon felsorolták a rengeteg kijavított hibát.
Sajnos ez orosz [Lost Alpha DC Extended Repack от SEREGA-LUS] -
Dhampir
félisten
Ha már így szóba került az OL2.2, az OL 3.1-et próbáltad már, vagy valaki más innen a fórumról?
2015-ben adták ki a modot.
-
hubai38
aktív tag
Szia bátya #8791emre nagyon szuper kösziszépen.
-
emre
veterán
válasz
hubai38 #8790 üzenetére
A 2010 az OL2.2-es verzión alapul, próbáld ki az ahhoz tartozó magyarítással.
Feltöltöttem, ha nem találnád: OL22_magyar_beta
-
hubai38
aktív tag
Sziasztok a Stalker Shadow of Chernobyl-hoz most szedtem le a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl - Oblivion Lost 2010 az oldaladról de a magyarítás nem elérhető. Tudnátok eben segíteni.
Köszi előre is a választ. -
kekeeci
senior tag
Na, le kellett töltsek egy konfigurátort, hogy meg tudjam nézni, milyen addonokat telepítettem. (a játékot az XR_3DA.EXE-vel indítom)
Tehát:
- A fi-csoport alternatív egérmutatója
- Closed optical sights
- DC1.4005 Darker Night
- Extended Weather
- Free A-life
- Russian Voices Acting
- SLADC MagyarításA generátor pályán járok (szerintem nemsokára vége a játéknak), eddig talán kétszer-háromszor állt le, vagy CTD-zett.
-
Pet84
tag
Viszont a "ladc prm weapon pack" benne van gyárilag az általad is írt telepítőben, ami hacsak nem vetted ki mellőle a pipát, automatikusan feltelepült. Valószínűleg ezzel van baja a magyarításnak.
De elég instabil ez a weapon pack önmagában is, fórumokon több helyen írják hogy belenyúl sokmindenbe a játékban, nem csak új fegyvereket tesz bele. -
PeL
addikt
válasz
kekeeci #8780 üzenetére
Ez nem valami weapon addon-pack probléma? A 23x75_buck -ból következtetek rá, mert ilyen fajta lőszer emlékeim szerint nincs a sima játékban, bár lehet rosszul rémlik. Nálad ezt hiányolja pont a jelek szerint. Ha ő használ fegyver addont ami nálad nincs, simán dobhatja ezt a log. Így lehet nem is ugyanaz miatt crashel
-
kekeeci
senior tag
Mindkettő már betöltés közben CTD-t produkál és lefagy, viszont van log:
radar_2c mentésnél
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : Xr_ini.cpp
[error]Line : 516
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can't open section 'ammo_23x75_buck'quark_quicksave_3 mentésnél
[error]Expression : false
[error]Function : CModelPool::Prefetch
[error]File : ..\xrRender\ModelPool.cpp
[error]Line : 407
[error]Description : One or more models from prefetch list does not exist. Check log and prefetch_visuals.ltx. Model Prefetching is abortingA CTD után simán tudtam a feladatkezelőből kilőni a lefagyott programot.
-
Zsoxx
senior tag
válasz
kekeeci #8776 üzenetére
Hali, linkelek 2 mentést, a quicksave a kicsit újabb.
http://mammutmail.com/hu/download/712a66985ef5553db93f99494361010d
Úgy vettem észre, hogy ha nem spawnolnak be random monolitosok, akkor nincs gond. A mentés betöltése után mindig máshova rakja őket.
Log fájlt én kerestem, de abból az időpontból nincs. Mivel az egész rendszer lefagy, gondolom nem zárja le a fájt, ezért az nem látható.
-
Pet84
tag
Nekem is volt egy pálya ahol folyton megakadt, azt már nem tudom melyik de idegesítő volt. Aztán mikor onnét léptem a következőre már semmi baj nem volt. Viszont ctrl+alt+del-re nekem reagált, ott ki-be jelentkeztem és nem kellett resetelni a gépet. A radar azért szívás mert elég sokszor át kell haladnod rajta a főküldetésekhez. Próbáld meg azt hogy átmész egy másik pályára, majd onnét vissza.
-
shield
őstag
[Lost Alpha DC Extended] , [Lost Alpha DC Extended Repack от SEREGA-LUS]
valószínűleg ezek már stabilabbak. Van egy 3. verzió is, de most épp nem találtam meg, abban rengeteg hibát javítottak, egész hosszú lista volt belőle. Lehet hogy a moddb.com-on olvastam. Magyarítás valószínűleg nem jó hozzá, esetleg részlegesen.Sajnos én is feladtam a DC-t az állandó kidobás miatt.
-
PeL
addikt
Ha az volt a probléma hogy nem jött elő a feladatkezelő a bezáráshoz, megoldás lehet ha valamit mindig futtatsz a játék mellett, pl. megnyitott Total Commander-t. Ha lefagy a játék, át tudsz rá tabolni. A feladatkezelőben meg be kell pipálni hogy mindig látható legyen, így elméletileg CTRL-ALT-DEL után mindig előtérbe kerül így be tudod majd mindig zárni ha megfagy.
-
Zsoxx
senior tag
Asszem én befejeztem ezt a bughalmazt. Az elmúlt 2 alkalommal úgy lefagyott, hogy resetelnem kellett a gépet. Mind a kétszer Radaron.
-
Veszett Róka
csendes tag
Igen, az alap bugos configuratort. Én is kerestem régebben (még amikor kijött a DC) javítottat, de amit sikerült letöltenem az el sem indult. Úgyhogy hagytam a fenébe az egészet, a modokat úgyis az elején feltelepíti és utána már nem érdekelt hogy crashel ha rákattintok. Majd a tieddel is teszek egy próbát, ha már újra feltelepítettem
És lehet, hogy sokadszorra is végigtolom a játékot...
A water reflectionst tudod állítani a grafika-advanced menüben is, tulajdonképpen mindent amit a konfigurátorban. Mondjuk el tudom képzelni, hogy a konfigurátor kiszedi az állítási lehetőséget a játékból is, olvastam olyasmit, hogy a developer módot a konfigurátor letiltja és konzolból se lehet indítani. -
Weor
csendes tag
válasz
Veszett Róka #8766 üzenetére
Rájöttem, hogy mi a gond.
Abban a Configurator-ban, amit használok (és amit linkeltem) nincs benne néhány beállítási lehetőség, ami viszont a tiedben benne van (köszi a képeket, innen derült ki
).
Ilyen pl. a Water reflections intesity, gondolom ez lenne a kulcs.
Az appdata/user.ltx-ben az r3_water_refl_env_power értékét beállítottam 0.4-re és így már nem fehér a víz
De amúgy az alap Configuratort használod, ami először benne van a játék könyvtárában?
-
Weor
csendes tag
válasz
Veszett Róka #8763 üzenetére
-
nem_tom
őstag
válasz
Veszett Róka #8763 üzenetére
Úgy is fehér marad a víz, ebben a modban sehol semmikor nem áttetsző. Próbáltam elérni én is, de nem sikerült.
-
Pet84
tag
https://hu.ign.com/stalker-2/67960/news/kiszivargott-a-stalker-2-elkaszalt-valtozatanak-minden-fontos-reszlete
A művészeti képekért megéri megnézni, a kedvencem a Flesh (disznó), de a bandita is marhára el van találva benne.
-
Zsoxx
senior tag
Nektek egyébként működik/működött az ingame fényerőbeállítás? Én akárhova tologatom a gammát meg a többit, semmi nem változik.
-
Weor
csendes tag
-
Weor
csendes tag
Sziasztok,
ahogy itt az elmúlt napokban cseverésztetek, kedvet kaptam végigvinni.
Eddig 1x vittem végig, még az 1.4005-ös verziót Extended Pack-kel.Szóval gondoltam végigtolom most a véglegest.
A Configurator.exe nálam is ugyanazokat a hibaüzeneteket + crasht produkálta, amiket írtatok. Letöltöttem egy frissített Configurator.exe-t; nincs már hibaüzenet a megnyitásakor és nincs crash sem, ha a Mods fülre kattintok.
Most azt hagyjuk, hogy ez mekkora gáz, hogy a véglegesbe egy hibás, hulladék launcher került, fókuszáljunk az FPS-reKorábbi hozzászólásban láttam segítséget, hogy milyen beállításokkal lehet jobb teljesítményre sarkallni a játékot (ezúton is kösz). Viszont nálam túl sokat nem segítettek ezek a beállítások.
Kérdésem: Windows 8.1-gyel, 8 GB RAM-mal és 2 GB-os GTX OC 750-essel ne is álmodozzak arról, hogy dynamic lightninggal (akár DX9, DX10, vagy DX11-gyel) meglesz az átlag 40-45 fps?
Most olyan 30-35 között mozog, de van, hogy elfordulok mondjuk 120 fokkal és felugrik az fps 60-ra, meg 70-re, pedig arra is vannak fák, meg növényzet, meg villanypózna, meg
apám faszatereptárgyak.Csak mert nem rémlik, hogy az 1.4005-ösnél ekkora ingadozások lettek volna...
-
Dhampir
félisten
válasz
Veszett Róka #8753 üzenetére
Jó kis konfig, köszönöm szépen, hogy megírtad.
-
Pet84
tag
Egy kis retro:
https://www.youtube.com/watch?v=3N0BMO09BrA&t=890s
-
Zsoxx
senior tag
Néhányszori próbálkozás után igen
, a lényeg, hogy a látomások (szellem mutánsok) ne érjenek utol. Fölveszed a Compasst, kinyírod a törpéket és kijössz, akkor lespawnol a Controller. Ha azt is kinyírod, utána vissza lehet menni körülnézni, már nem lesz gond. Meg volt nálam 2 db Crystal flower is.
-
Zsoxx
senior tag
Átváltottam angol nyelvre, az a Spring, csak sehol nem találok. A bányából kijövet nem jött újabb küldetés, csak egy skillpontot kaptam.
Szidorovicsnak kell 3 artifact, abból már csak a Spring hiányzik, szerintem ez is főküldi lehet, mert nem lehet lemondani. Abban reménykedek, hogy ha megvan, továbbenged. -
Zsoxx
senior tag
A magyarítás szerinti "pattancs" artifactnak mi az eredeti neve?
-
Dhampir
félisten
válasz
Veszett Róka #8739 üzenetére
Mi a jelenlegi géped konfigurációja, ami a minimumot már teljesíti?
-
Veszett Róka
csendes tag
Én még mindig attól félek, hogy azért kell neki ilyen bivaly gép, hogy a látvány vigye a hátán az egészet. Túl sokszor láttunk már ilyet, amikor egy kiváló játékot sikeresen tönkretettek, mert mindenáron az új fícsöröket erőltették: gyönyörű szép lett, lélegzetelállító grafikával, csak éppen játékélmény nem maradt.
Ne legyen igazam!
Mellesleg a jelenlegi gépem már teljesíti a minimumot, szóval majd jövőre meglátjuk -
Pet84
tag
https://hardverapro.hu/apro/i3_9100f_gtx_1060_6gb_16gb_ddr4_pc_konfig/hsz_1-50.html
Nyilván van mindenből jobb és kevésbé jó minőségű, itt az volt a kérdés hogy "nulláról elkezdve ehhez a játékhoz építeni egy komplett, elégséges vasat"
Az elégéséges itt a minimum elvárható teljesítményre vonatkozik gondolom. Erre mondtam hogy ha használt alkatrész/gép is szóba jöhet akkor van ennyiért. -
Dhampir
félisten
-
Pet84
tag
válasz
Dhampir #8729 üzenetére
Ha használt alkatérszben/gépben gondolkodsz akkor 200 ezer forintból ki lehet hozni egy gépet, plusz monitor. Aprón szét kell nézni. De ha csak emiatt az egy játék miatt építenél vagy vennél akkor szerintem várj vele amíg ki nem jön, a gpu árak most a csillagos eget verdesik árban, rosszabb a helyzet már nemigen lesz. Bár ki tudja.. :/
-
Dhampir
félisten
-
-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen ismét!
Tegnap olvastam egy IGN honlapján felbukkant cikkben is róla:
[E3 2021] Fény derült a S.T.A.L.K.E.R. 2 gépigényére, elég combos PC kell hozzá
Ez pedig a Gamepod-on megjelent írás, most vettem észre:
S.T.A.L.K.E.R. 2 - Íme az előzetes gépigény
Szerinted, szerintetek egy GTX 1650 Ti mobile már nagyon kevés lesz hozzá, például Medium beállításokhoz?
-
Zsoxx
senior tag
Ott tartok a sztoriban, hogy elvittem a 3, gépgyárban talált PDA-t a megbízónak, meg az X-14-ben talált doksikat Velesnek DarkScape-be, de egyelőre nincs új főküldetés. Mi a teendő most?
-
' Tzs ,
senior tag
Pet84: Szerintem is hangulatos lett. Az X-Ray-nek volt egy "hangulata" valóban, vagy talán pont azt szoktuk meg, nem tudom. Az UE bizony a mai kornak megfelelő, nagyon remélem, hogy a végeredmény egy igazán ütős, méltó folytatás lesz, amivel évekig fogunk játszani! Nem is beszélve a moddolhatóságáról, akkor bizony hosszú időre le leszünk kötve. (Egy X-Ray 2.0-át megnéztem volna én is.)
Veszett Róka: egy új Battlefield-nek nem örülnék. Mindenképp megéri futni vele pár kört majd, főleg hogy elviekben legalább 100 órát kitesz majd a játék mellék küldetésekkel együtt. A helyszínekre nagyon kíváncsi leszek...
Dhampir: szerintem nem túl veszélyes a gépigény sem, én nem fogok új gépet venni miatta az biztos :)
emre: most nem mondod azt, hogy a régi kiadatlan 2010-es motort megvették és a Dezowave felkarolta a projektet és majd kiadják? OMFG!
nem_tom: én is bizakodó vagyok, remélem, hogy ütős lesz! -
emre
veterán
Meg is is van: S.T.A.L.K.E.R. 2: Old Concept
-
emre
veterán
valami készül.....
-
nem_tom
őstag
válasz
' Tzs , #8707 üzenetére
Nem értek egyet az előttem szólókkal. A látvány világ elég ütés és valljuk be, az eredeti stalker játékok is javarészt lövöldék voltak. Százával öltük az ellenséges stalkereket, a mutánsokról nem is beszélve. Persze a barangolás és felfedezés mellett. Az Unreal Engine-el is bizakodó vagyok, az X-Ray egy bughalmaz volt, nehéz eset. Azt aláírom, hogy más, de így trailer alapján a hangulat ott volt. Én amondó vagyok, ha nem csapják össze a végén és rendesen kibontakoztatják, akkor nagyot fog szólni.
Mondjuk a gépigény elég erős, remélem nem kell majd alacsony beállításokkal karcolni, még ha nem is a maximumon.
Szerk.: Emlékezzünk vissza a SoC és CS utolsó pályáira, ami jóformán abból állt, hogy kb csak a monolittal lövöldöztünk pályákon és órákon át a sztori lezárásához. De előtte se volt kevés akció. Szerintem ez rendben van ha nem kell minden bokornál lövöldözni. -
PeL
addikt
válasz
Dhampir #8713 üzenetére
Abból kiindulva hogy Unreal Engine lesz a játék alatt, valszeg jóval gyengébb gépeken is el fog futni low beállításokkal persze.
#8708 Pet84
Én egyáltalán nem bánom hogy elhagyták az X-Ray motort. Annak idején korszakalkotó volt, viszont az UE minden téren köröket ver rá. Modolhatóság szempontjából is valószínűleg sokkal jobb lesz az új motorral. -
Pet84
tag
válasz
Veszett Róka #8709 üzenetére
Igen, másodjára nézve tényleg hiányzik valami ami a régi stalkerkeben megvolt, először az unreal engine számlájára írtam, de azt leszámítva sem áll össze a stalker hangulat. De ebből még bármi kisülhet, nekem a párbeszéd a tűznél bejött, a többi felejthető volt. A tűzharcnál szerintem be volt kapcsolva a sérthetetlenség, vagy legalábbis remélem hogy a legkönnyebb fokozaton volt.
-
Pet84
tag
válasz
Dhampir #8710 üzenetére
Minimum:
OS Version:
Windows 10
Processor:
AMD Ryzen 5 1600X / Intel Core i5-7600K
Memory:
8 GB
Graphics:
AMD Radeon RX 580 8GB / NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
Disc space:
150 GBRecommended:
OS Version:
Windows 10
Processor:
AMD Ryzen 7 3700X / Intel Core i7-9700K
Memory:
16 GB
Graphics:
AMD Radeon RX 5700 XT 8GB / NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER 8GB / NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 11GB
Disc space:
150 GB -
Veszett Róka
csendes tag
válasz
' Tzs , #8707 üzenetére
Háát.. Engem nem nyűgözött le. Valahogy a trailerben nincs ott a hangulat, ami átitatta az első 3 (LA-val együtt 4) játékot és ami annyira beszippantott itt mindannyiunkat. Félek tőle, hogy mai divathoz híven konstans hentelés lesz a játék, egy újabb Battlefield ahol a Zóna csak a körítést adja.
Attól függetlenül ki fogom próbálni persze, már csak a látvány miatt is. Hátha nem egy golyóálló supermant kapunk, hanem hús-vér stalkert. -
-
' Tzs ,
senior tag
-
Pet84
tag
Ezek szerint lehetséges, szerintem ott lehet a probléma hogy akik bent ragadnak azok nem a a kódos ajtón keresztül mentek be hanem a felette lévő szobából ugrottak le a padlón lévő nyíláson ahol az anomália is van. De ez csak tipp persze
Zsoxx
szerintem 2 lehetőséged van: vagy aszerint jársz el amit kekeeci kolléga videólinkjében ír az egyik hozzászóló: menj a zárt ajtóhoz, hajolj ki Q-val balra az ajtón keresztül és ha szerencséd van meg fog jelenni a kódkérő masina. Ott beadod a kódot amit már biztosan megkaptál, és kinyílik az ajtó.
Vagy fogod és visszatöltesz egy mentett állást még mielőtt bemennél az x18-ba. Viszont most ne a padlón lévő nyíláson ess le hanem a kódos ajtón keresztül menj be, azt nyisd ki. És akkor nyitva fog maradni akkor is amikor elhagyod az X18-at.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, gar.
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest