Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zeoos

tag

válasz proci985 #2375 üzenetére

Úgy érzem nem beszélünk másról, csak más-más nyelven tesszük azt.

Csak két résszel nem tudok azonosulni, de nem szeretnék vitát nyitni:

1./ Bankos-pénztárgépes-autós példa: igen is volt már, hogy a pénzváltó autómata nem is adta vissza a kártyám (pedig minden rendben volt) ... természetesen én is reklamáltam már pénztárnál, hogy más szerepel a számlán ... és ha egy szervízben ránéznél egy műszeres vizsgálatnál a monitorra, akkor csodálkoznál el csak igazán ... a saját EKG-dről már nem is beszélve.
    2./ Ez a ki mit ad el és a felhasználónak mi tetszik: a felhasználás feltételei teljesen egyértelműen felvannak tűntetve minden egyes jogtiszta terméken, ezt nem tisztünk most megvitatni. A megjelenést övező gondok pedig onnantól nem számíthatóak átverésnek, hogy a boltbakerüléstől a gyártó nem veszi le a kezét a termékről és gondok esetén nem csak a vállát vonogatja. Mindenki tisztában van vele, hogy a piacra dobás pilanatától a termék használhatósági minőségében folyamatos váltzások lesznek, ezt hívják verziónak és a felhasználó döntési joga, hogy a fanatikusként az elsők között magáénak akarja-e tudni a portékát, avagy még vár a gyermekbetegségek lezajlásáig. Még 0 km-es autó vásárlásakor is kötelező a járművet párezer kilóméter után átvizsgálásra visszavinni, akár van hibája-akár nem, még a garanciát is ehhez kötik.

Egyebekben egyértelműen látszik, hogy értesz a dologhoz, csak kritikusabb vagy egy egy megjelenés elvárható minőségével, ami azért több összetevőtől függ mint egy-egy szoftver vagy alkalmazás tökéletes mivoltával szemben támasztott vágyainkkal. Nem kell messzire menni, ott vannak az operációs rendszerek. Bill Gates nagyot durrantott már jópár éve, multimilliárdos lett a dologból, pedig én azt látom, hogy a mai napig folyamatosan jönnek és csak jönnek a javítások. (biztos érted miről dumálok)

Új hozzászólás Aktív témák