- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmiki20
senior tag
Újra működik a játék. A banditavezért vmi bug miatt lőhettem csak le. Régebbi mentéssel már rendesen megy a játék. Eljutottam vmi sötét erdő nevű helyre (most járok ott 1x). Vmi tankról kell egy puskát megkeresnem + elkísérnem pár stalkert. Utóbbinál jön vmi mutáns nagyra nőtt csirke és kinyír mindenkit
Vki járt már arra és esetleg meg tudná mondani mivel lehetne megdögleszteni?! Csak én 5 tárat engedtem vele közvetlen közelről az Ak-mból.
-
remington2
senior tag
válasz
proci985 #696 üzenetére
A napfény árnyékának rondasága (de csak néha) a legelején feltűnt már, akkor azt hittem, a beállítások miatt, de ugyanazt csinálja, elképesztően kockás. A teraszra kilépve a legelején látni is, néha "egyenes", de néha olyan, mintha valami lego lenne. Persze amúgy szép, csakhát . . .
Amiket írtál, azoknak csak egy relatíve kis részét vettem észre, a többit meg - a bugokon meg a durva hülyeségeken kívül - ráfogtam a "csalásra" (pl. az ellenfélbe beleeresztek 20 pisztolygolyót és rohangál).
A legjobban az idegesít, hogy harc közben ide-oda tolnak, mint valami golyót, olykor egyenesen a kereszttűzbe. SoC-ban nem volt ilyen, csak nagyon ritkán akadtam be (jó, 1,00005 előtt nincs tapasztalatom).
Összességében eddig úgy tűnik, a pályákon kívül az OL 2.2 nagyobb újítást (és minőségibbet) jelent a plusz grafika hiánya mellett is, mint ez
Majd helyrerakják a patchekkel, és még én is csak a kordonnál járok.
Szerk: a proci furán viselkedik. Most már direkt figyelem, két alkalomból kétszer egy magot terhelt, de emlékszem rá, hogy "rásegítés" nélkül is tudja használni a másodikat is, mert már volt rá példa. Ez teljesen biztos, volt legalább 1 alkalom, amikor mindkettőt terhelte. Onnan tudom, hogy akkor néztem meg, kell-e a cpu controlt használni (próbálni), és ott ment. Bár amikor a másik topikban leírt tesztet csináltam, akkor meg nem terhelt csak egy magot
(#697) VinoRosso : a pályarészeket szerintem nem csak a hibák miatt vették ki. Rájöttek, hogy csináltak egy aranytyúkot, és annyi aranytojást akarnak, amennyit csak lehet. Nem nézik a körülményeket sem már . . . Szerintem ezeket a részeket már a következő részre tartalékolták . . .
-
VinoRosso
veterán
válasz
proci985 #696 üzenetére
hátde ennyi idő után bétát kiadni
A motort azt már igencsak nem lehet bétának nevezni, mégha új verzió is, az alap hibái már évek óta benne vannak, és nem sikerül kiküszübölni őket. Szal kuka az egész. És még képzeld el azokat a részeket, amiket kivettek belőle, hogy azokkal milyen gond lehetett, hogy bele se merték rakni
Szvsz talán érdemes lenne valami szponzornak felkapnia a fejét, és összehozni a crytek fejlesztői csapatát, és a stalker story íróit, illletve interfész tervezőit, grafikusait egy projektre, bitzos bika játék lenne belőle. Mert egyik oldalon a kódolással vannak nagy gondok, a másikon meg minden gyönyörű, de a játékélmény nem túl impresszív, és így mindkettőből kiemelve a jó tulajdonságokat valami egészen egyedi és jó dolog kerekedne ki tuti. Germán precizitás-urkán fantázia, kb így reklámoznám a játékot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #682 üzenetére
nézzükcsak, fejlesztői döntés részről (tehát nem bug):
- hud... nem látszik, hogy vérzel rendesen
- hudon nem látszik, hogy mekkora a staminád
- faction wars... a trigger túl korán megy támadásra, hacsak nem futsz, akkor mire a helyre érsz, már általában késő... itt visszajutunk a stamina problémakörbe
- stamina túl gyorsan fogy => mész, elfáradsz, megállsz, mész , elfáradsz...
- néha eszméletlen távolságokra nem lehet eladni semmit...
- faction nem populálja vissza a területeket pl mutánstámadás után => szóval egyszer kiirtják őket, aztán jön egyszem stalker, aki birja 15mpig, és nincsen guide, aki 4kmre lévő eladóhelyre visszavinne...
- mutánstámadások túl erősek, gyakorlatilag 4-5 stalkert simán kivégez egy csapat boar
- random mutánstámadások, jön egy csapat kutya, majd egy csapat boar, együtt, nem pedig egymást próbálják megenni... wtf, ők is területet foglalnak?
- garbage közepén a gyárszerűség nem elfoglalható... ha nem vagy bandita, nem tudsz bemenni és kiirtani mindenkit.
- garbage gyárkapu zárva, plussz egy kmes kitérő az pedig hatalmas, figyelembe véve a minimálstaminát
- súlyhatár alacsony, főleg a stamina függvényében
- kidobni a stalkert 20 katona közé, akik közül az egyiknek pkmje van... második pálya elején... ők obokanokkal és AKkal felfegyverezve, te meg vadászpuskával... mindezt a második pálya elején
- játékos egyedül, ellenfelek többszörös túlerőben... és ha túlélnéd a támadást, néha a script 15mpn belül még egy szörnyhordát is a fejedrecsap
- miközben a ládában turkálsz, duplaklikkre átváltasz fegyverre és nem átdobod... lőszert egyenként duplaklikkel átpakolni stashbe pár mp, áthúzással percek...
- pár esetben eszméletlen újraszületése szörnyeknek/ellenfeleknek... kilövöd őket, fél perc és támadás, fél perc és megint támadás... anyátok
- túlzottan lassú a karakter mozgása a stamina miatt...
- 50ruért vesznek az ellenfelek fullos állapotú páncélt, már ahol... persze neked 20kért adnák el
- szörnyek darabjait már nem lehet eladni, mert nem esik... ejjj
- ellenfelek látnak a sötétben, ha egyvalaki meglát, mindenki meglátés még csak garbagenél vagyok... no comment. na és akkor a bugok:
bugok:
- AI nagyon rosszul (pár helyen katasztrofálisan rosszul van megírva). például katona elfut melletted, belefut a falba, és ottmarad... de láttam olyat is, hogy 15 katona álldogált együtt cordonnál a laktanya mellett, és nem reagáltak rám... illetve katona elfutott mellettem, majd masszivan a fal felé fordult, mikor meglőttem se reagált rá... gondolom végtelen ciklusba került, vagy valami egyéb rondaság történt vele. AI 45 méterről pontosan mellémdobta a háztetőre a gránátot. (15m magasra)... E? valszeg a célzási algoritmusuk túl lett egyszerűsítve, aminek következtében mindegyik mesterlövésznek minősül és tökéletesen talál fejre.
- barátságos AI nem dobál gránátot
- rádobok két gránátot ellenfeles egységekre, és jé, mindenki eltűnt... hullák sincsenek... semmi... wtf????
- memory leak. nálam még csak kétszer dobott ki, valszeg akinek 2 giga memje van, az több ilyennel találkozik. garbage collector?;>
- find quest_item_3... avagy a cuccok leírásának egyrésze egyszerűen hiányzik!
- quest_log_3: zseniális, avagy a beszédek egyrésze se müxik.
- fák egyrésze megfogja a golyót... avagy három levélen nem hatol át a páncéltörő... aham.
- ellenfeleken teljesen random mennek a golyók (sérülésmodell érdekes)... és nem vérzenek, szokás szerint (ez tervezési is lehet, de akkor meg az AI nagymértékben csal effekt).
- random kilépkedés, mindenféle konfigokon
- egy magon fut => optimalizálni neki se álltak... bónusz, hogy emiatt 1280ban egyetlen processzor képes húzás nélkül futtatni akadás nélkül... és az a q9770es, 150 körüli áron.
- hova tűnt a nap garbageon és cordonnál... swampnál még megvolt. DX10 módban mégiscsak nappal világos van... akkor viszont ez nem DX10, mert ott már működik az, hogy csak a nap, mint szuperfényforrás világít, és némi egyéb ambient fényekkel nem állítunk elő hasonló hatást...
- árnyékok bugosak, adott esetben eszméletlenül ronda grafikai glitcheket csinálnak
- ha frakció tagja vagyok, a saját frakcióhoz tartozó helyet miért foglaltathatom el az ellenfélnek?
- durva hibák a fizikában... pl kutya nekiugrik bokornak előre, majd nyílegyenesen felemelkedik két méterig...ez alapján mondom, hogy amit kiadtak, az egy béta. ilyen szintű tervezési/programozási hibák egyszerűen nem mardhatnak bent egy rendes bétateszt után.
-
kmiki20
senior tag
válasz
remington2 #693 üzenetére
Pedig van egy géppuska - sajna bugos, ember nélkül lő és felvenni se lehet, pedig elég brutális tűzereje van
Elég nehéz küldetést sózott a nyakamba a banditavezér és keveset fizetett (500pénz) bosszúból kilőttem, de lehet jól meg is szívtam, mert azóta a játék folyton kilép winbe (semmi hibaüzenet, csak a játék leáll)
-
remington2
senior tag
Csináltam pár küldetést a banditáknak, de nem fizettek vmi rendesen. Bementem a főnök vagonjába és főbelőttem
Te is elégedett vásárló lehetsz
Én arra nem jöttem még rá, hogy a cordonhoz történő érkezéskor ki lőtt olyan szuperpontosan, keresztül a fán is. Olyan volt mintha valami géppuskafészek lenne szemben de nem találtam semmit. Azt sem egyáltalán mi lőtt . . .
-
kmiki20
senior tag
Asszem újabb bugra bukkantam. Csináltam pár küldetést a banditáknak, de nem fizettek vmi rendesen. Bementem a főnök vagonjába és főbelőttem - utána mintha mi se történt volna kisétáltam, egy bandita se támadt rám. Ja de mégis történt vmi, szereztem egy faja desert-et
-
feka007
veterán
válasz
- = Zk = - #689 üzenetére
Eredeti hogy lehetne, mikor itthon még megse jelent? Vagy vmit rosszul tudok, és igen?
-
- = Zk = -
félisten
az előttem szóló két fórumtárstól kérdezném:
eredeti játék?magyar vagy angol verziós?... -
Tommmmka
senior tag
Ez a game egy hulladék tele buggal, nevetséges h. egy 4 magos proccal 2gb rammal meg hd 4850-el ez így szaggasson hol fut mint az álom hol szaggat mint a barom folyamatosan dolgozik a vinyó mint az állat utána meg 80 fps azt megint fordulok kicsit megint szaggat... nevetséges, meg mi az h. 2008-ban nincs több cpu támogatás egy gameban? Szánalom erről csak ennyit.
-
remington2
senior tag
-
RidDiCh
tag
detektort hogyan kell használni ?
-
remington2
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
uppolt vértet semmilyen körülmények között ne rakjatok be stahba... elfelejti magáról, hogy uppolt volt...
a büdös :villám::***********afejlesztőknek:
fegyverekkel ugyanez.
-
mindfreak
őstag
Az mitől van, hogy pályatovábblépésnél rámegyek az OK-ra a kis ablakban és visszadob?!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #664 üzenetére
ömmm... nem hinném, hogy a srác fifa fan. sőt, nagyon korrekt és normális az értékelése. jelenlegi nyereményjátékot mostanit nem néztem, a Supreme Commander is volt az, annak a 10/10e teljesen jogos (avagy miért csatázzunk pár négyzetkilométeresn, ha párezren is csatázhatunk? rts goes big
).
a 3 pont jogos, ez egy beta, tele tervezési és programozási hibával. és le merném fogadni, hogy tesztelés nélkül adták ki (egyszerűen látszik rajta... műinfosság átka, hogy kb sejted, mi miért haldoklik... és nagyon sok minden van elrontva). én se adnék rá többet, illetve mondanám magamnak is, hogy kerüljem messzire minimum 1.510ig, ha tudnám, hogy úgyse bírom ki. ott már megkaphatja a megérdemelt 8körüli pontszámát, de ez így ilyen formában csak arra jó, hogy a rajongók idegbajt kapjanak.
avagy az alapszabály: ha az aranylemez és a boltbakerülés között már kijön egy patch, akkor mond vissza az előrendelésed, mert bétateszter leszel cserébe. majd fél év és 6 patch múlva már elgondolkozhatsz...
-
VinoRosso
veterán
ha arra a 3ra gonolsz:
-nem változik rendesen a napszak. Ha beesteledik, csak akkor világosodik ki, ha töltenie kell a gépnek egy pályát. Vol olyan, hoy délben seggsötétben mászkáltam még. 1.500ben is megvolt.
-egy mellékküldetést nem lehet megcsinálni. Ez vagy az, hogy a CS felderítő( a magyarításban TÉ alias "Tiszta Égbolt" felderítő, ez TG a.k.a. Tiszta Gáz lol) PDA-ját kell elhozni, vagy egy AK-t, vagy egy bőr hátizsákot, változó, mert mindig ugyanaz a tag adja a küldit, csak van amikor máshogy lesznek kiosztva, na mikor megvan a cucc, vissza akarom vinni, és nálam van, de nem írja ki, hogy "tessék, itt van amit kértél", és nem lehet neki odadni sehogy.
- a Kordonnál van egy küldetés, amikor banditákat kell kinyírni a Szeméttelepen. Ott lehet felveni ahol átszabták a pályát, a stalker bázis mögött, ahova csináltak egy nagy dombot, és mögötte tanyáznak a stalkerek. A domb mellett át is lehet menni, a Szeméttelepre, és egy csőben jukadsz ki, aminek a végén banditák várnak. Először semleges színűek, ha odamész, kirabolnak, és akkor nem lesznek ellenségesek(később csatlakozni lehet hozzájuk). Viszont amikor odanyomja a fejedhez a stukkert, akkor akarna valamit szólni, de a dialógusablakban annyi jelenik csak meg, hogy text in default. Megnéztem a stringtáblát, és tényleg csak annyi van odaírva, tehát nincs kitöltve, hogy mit kéne mondania, és csak tolja a pofámba a stukkert, és nekem meg fingom nincs, mit kéne tenni. Eltettem a fegyvert minden, nem tudok válaszolni, se, csak állok egy helyben és egy időután megunják és szitává lőnek. Ha elmegyek szintén. Szóval a csőből kijövet nem lehet tárgyalni velük, hanem egből lőni kell( a kijáratnál 5 bandita áll körbe és mindegyik a csőra szegezi a fegyverét) . Ahhoz hogy teljesítsd a küldetést elvileg mind az 5-öt le kéne szedni. Igen ám, de még ha esetleg ki is tudod dugni az orrod a csőből úgy, hogy nem szednek le, akkor amikor elkezded lőni, leszedsz egyet, leszedsz kettőt,és a másik 3 meg felszívódik. Egyszerűen eltűnnek. Volt olyan, hogy lőttem rá, és egyik pillanatban ott volt eltaláltam, a másik pillanatban meg már csa a levegőt lőttem. A bandita természetesen nem mozdult semerre, mivel eltaláltam, csak összegörnyedt, aztán eltűnt a képernyőről. Na jó újratölttem, és vaga a 10. után a legkönnyebb fokozaton sikerült leszednem mind az 5öt 20 másodperc alatt hogy ne legyen idejük eltűnni. És akkor nem írta ki hogy a küldetés teljestve...na mondom itt valamit frankón elkúrtak a srácok, mindegy, mentem tovább nézelődni a szemméttelepre, és kb 5 perc múlva megjöttek a szeméttelepre azok, akiktől a küldetést kaptam, ott a cső végén sikerült átsomfordálniuk, ahol én jöttem. Aztán láttam, hogy messzebről tart feléjük egy piros pötty, amire az volt írva banditák. Na jó gyorsan visszakoslattam oda, és még idejben sikerült leszedni a banditokat. Végül tehát meg lhetett csinálni a küldetést, de valami bődületes baki, amit itt a játék művel.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Freeman444a #660 üzenetére
1.503 Eddig 3 bug volt benne"csak", az 1.500-ban skkal több nem számoltam.
-
Béka86
csendes tag
Köszi a linket! Még a mai nap folyamán kipróbálom!
Amúgy meg lehet h a dinamikus zene is mindenkinél egyéni gondokat produkál, pl. nálam a 4es patch után nagyon halk lett, hiába húztam le az effekt hangerőt 1/3-ra és hagytam a zenét maxon.
+ Sztem a távcső is bugos lesz, nekem AK74-re se ment fel, pedig orosz fajtákhoz van.
-
kmiki20
senior tag
válasz
remington2 #669 üzenetére
Mind a két verzióban be volt kapcsolva az említett opció
A fegyverekhez meg annyi, hogy van távcső (én már találtam, csak nem volt amire fel lehessen tenni, ugyan ez volt a helyzet a gránátvetővel is) ill. bizonyos fegyverekről le lehet szedni nemcsak a távcsövet, de még a hangtompítót is.
-
remington2
senior tag
Sound optionsnál van olyan opció hogy dinamikus zene. Elvileg ez azt jelenti, amit leírtál: jön az akció, pörög a zene, megy az akció, lanyhul a zene.
A fent említett problémámra rájöttem: a fegyverslotban lévő aktuális fegyverhez képest mutatja az új "jelölt" állapotát, miben jobb vagy rosszabb. Jó ötlet a fegyver-fejlesztés is, de azért könyörgöm, egy gránátvető vagy egy scope felrakásához ne mechanic fejlesztése kelljen már
Nem mintha lenne scope, bár jól jönne egy . . .
-
Sonja
nagyúr
Kis Performance teszt, KATT!
-
kmiki20
senior tag
Akinek nem megy tovább egyik pályáról a másikra az biza bug (hiába pacheli fel az ember a legfrissebre). Szerencsére van megoldás:
[link] - innen kell leszedni egy "javítást" amit a gamedata könyvtárba kell bemásolni. Kipróbáltam működik, a mentések nem vesznek el!!
Mégvmi, amit észrevettem az angol és az orosz változat között:
- angolban van zene, oroszban nem volt (hasznos funkció, mert, ha teszem azt hangosodik a zene az annyit tesz, hogy vmi történni fog
pl.: támadás várható)
- a rejtett dolgok az oroszban előre jelezve voltak a térképen, az angolban ezek felfedéséért keményen fizetni kell.
- oroszban mindenkinél ugyan annyit kellett fizetni az ugyan olyan cuccokért, angolban mindenkinél más a tarifa
- angolban - lehet ez is bug - lelövök egy ellent, elfutok, pár másodperc múlva visszamegyek az adott helyre és a többi ellen eltűnik(lehet spórolni a lőszerrel)
- angolban a banditák megvámolnak, ha vhol át akarsz kelni, oroszban ilyen nem volt.Egyenlőre ennyit vettem észre, sajnos elölről kellett kezdenem, így még nagyon az elején tartok.
-
Sonja
nagyúr
válasz
remington2 #664 üzenetére
Tény, de annyiban igazat adok az oldalnak, hogy rettenetes bugos a progi! Hiába jó a játék, ha a bugok elveszik az ember kedvét a játéktól. Ahogy olvasgatom a külföldi fórumokat, még a patch-ek feltelepítése után is rengeteg a hiba! Meg pl. csökken a sebesség a legfrissebb patch után.
Úgy gondolom, hogy ennek még igen csak később kellett volna megjelennie, nem ilyen "félkész" állapotban. Szerintem.
-
remington2
senior tag
Az ilyen "értékelős" dolgokra én személy szerint nem sokat adok. Lehet, odaadták egy fifa fannak, aki irtózik az fps gondolatától is, és bumm fejlesztők sokéves munkája . . . és akkor még a khmm.. dolgokat nem is említettem (közben megy a nyereményjáték és a fődíj játék véletlenül pont maxot kap). Ez is egy vélemény, kinek a pap, kinek a papné
Viszont a Cordonnál lévő stalker-falu nagyon furán néz ki. A föld is fura, összességében olyan élettelen az egész, mintha lehagytak volna belőle valamit. A bejáratnál lévő új domb + alagút meg olyan furán van tájolva (pont a military outpostra néz, K-NY tengelyre 30 fokban DK-nek), hogy 10x lelőttek mire felfogtam a térkép plusz messzelátó segítségével, hol vagyok. Régi beidegződések . . .
-
nsrking
senior tag
De miért jó ez nekük hogy kiadták ennyi buggal?
Nemigaz nem tudtak volna egy kicsit várni és tesztelni... Szerintem többet értek volna el vele.
-
Sonja
nagyúr
Egy újabb értékelés, KATT! Jó sokat adtak rá...
-
remington2
senior tag
Látom, mindenki elvan az öldökléses / bugos problélmákkal, de én egy egyszerűbb dolgon akadtam el: nem értem az inventory-t. A fegyverek fejlesztésére Graynél rájöttem, de amikor ráviszem a kurzort egy fegyverre, és kiírja, milyenek a tulajdonságai, ott véget ér a tudásom. Van a ciánkék csík, ez gondolom az állapota. Van olyan, amelynek piros a vége, condition-nél, ez azt jelentené, hogy rossz? A ciánkék csíkok után van néhány helyen zöld kiegészítés, ez fejlesztést jelent, vagy más fegyverekhez történő hasonlítást, vagy mit?
Fejlesztést aligha alapállapotú, nem piszkált puskánál . . .
És még egy valami, ami zavar a hangulat miatt: régen szerettem a pda-t olvasgatni, enciklopédiát, satöbbit, de ezt most nem találom sehol. Nincs már?
Proci: én is belefutottam a lőszerpakolós hiába, komolyan gondolják, hogy akárcsak 300 darab lőszer nekiállok egérrel húzgálgatni jobbról balra? Akkor 1000 darabot meddig húzgálnék?
-
Freeman444a
csendes tag
am tik melyik verzióval játszotok ?
1.500 vagy 1.503?
melyiket ajánljátok ? -
M@nH.
aktív tag
Sztem ez is bug: mikor kergeted strelok-ot és ugye befut egy alagútba ami beomlik a robbanás miatt ezért kell majd a hídon átkelni stb. Na a lényeg az hogy nem volt robbanás és strelok-ot utolértem: videó
sorry az akadós vidi miatt de nem tudom hogy milyen tömörítési módba lett volna a legjobbvan mentés is róla ha kell
-
Béka86
csendes tag
Cső! Van egy kis gondom. Felraktam az 1.5.04es patchet. Újra elvittem a cordonhoz, ahol kapok egy küldetést h foglaljam el az átjárót a garbagehoz. Ez az előző patchel simán ment, most meg nem tudok átmenni a következő szintre, csak kiírja szokásos "move to another location" ablakot, de csak egy "yes" gomb van, ahogy rányomok hátrébb kerülök 2 métert és semmi. Ráadásul a PDA nem mutat semmi átjárót még vissza a mocsárhoz sem, szal teljesen eltűntek a kék nyilak. A többiek folyamatosan mennek át és elvéreznek kb. óránként jön egy task failed, csak én nem tudok tovább menni. Ilyen hibával találkoztatok már? Vagy csak meg kéne várnom vmi eseményt?
-
Érdekes módon csak a patchelés után csinálja nekem, az alapjáték nem. Ott nincs ekkora fps ugrálás és fagyás sem, viszont olvastam, hogy gond lehet a küldetésekkel. Asszem én kicsit pihentetem ezt a játékot, így sok értelme nincs játszani vele.
RidDiCh: ott egy kitörésnek kéne következni, utána pedig a kiindulópontnál ébredsz. Másnál is volt vele gond, nem tudsz semmit se csinálni, kezd el elölről a tornyos részt.
-
RidDiCh
tag
sziasztok , akármilyen nevetségesnek hangzik , az elején elakadtam , elmegyek a toronyhoz ahonnan segítséget kértek és nemtom mit kéne csinálni , ott vagyok a főszerhoz felmentem de semmi
, valaki help pls thx
-
sakharov a bunkerben,sziréna szól,védenem kéne a bunkert,ajtó zárva.ez bug? még nem peccseltem,csak a magyart fogom majd... vagy esetleg van megoldás?én néztem be valamit?
sorry ha lett volna már erre a kérdésre válasz. -
HolloW
senior tag
Valakinek nincs mentése a korházas részről? Utolsó szalmaszál
utána kezdhetem előről ...
-
Ez a játék egy hulladék bugos szemét. Fut 40-50 fps-el akadás nélkül, majd egyszer csak megfagy/kilép, a mentést betöltve pedig 15-17 fps-el megy tovább.
Még lejjebb veszem a gráfot, erre megint beáll a 40-50 fps, majd egy idő után felmegy 70-100-ra. Feljebb állítom a részletességet, visszaáll a 40-50.
Mindezt leszámítva egy igen hangulatos, izgalmas game, kár érte.
-
VinoRosso
veterán
kezd újra egy korábbi mentéstől. Nem tudok mást, az ilyen jellegű game crashek benne voltak a SoCban is, patchekkel javítva lettek, kb a 4. után már játszható is lett a játék, és ha ilyen ütemben hozzák ki a patcheket, akkor kb jövő hónap közepére már ebből is kijön a negyedik, és utána már jó lesz a játék...bár lehet ebből nem lesz elég 4 patch
Addig ha sehogy se megy, gyúrj rá a lua szkriptre, hátha te előbb rájössz, mi a gond mint a fejlesztők
Alternatív lehet még esetleg másoktól a bug utáni mentés kunyerálása, de hát az ugye már nem az igazi, mert nem olyan a játék, mint amilyenre te alakítottad
minek alapon, ha kezdeti artifactok úgyis gyengék
proc el kell hogy szomorítsalak, nem csak a kezdeti artifaktok gyengék, az összes többi is csak +1-2-őt tol amin tolnia kell, és mellette még radiaktív is+1ben, és asszem olyan ami lehúzza csak 1 vagy 2 fajta van, és abból max 2vel. Tehát lósz@rra se jók, max el lehet őket adni, esetleg tweakre jók, lehetnek, de annak meg minek, akkor már olyat rak bele az ember amilyet nem szégyenl.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #619 üzenetére
SoC tényleg nevetségesen könnyű volt onnantól, hogy tudtad, mi hol van. 4. végigjátszásom legnehezebb fokozaton is sétagalopp volt.
jó, most picit tényleg nehéz, de lehet nem legnehezebben kellett volna elsőre nekiindulnom?
radioaktivitást hallani, ahogy serceg. detektort még nem használtam, minek alapon, ha kezdeti artifactok úgyis gyengék, anomáliákat meg kiszúrom
lehet kéne?
a nehézséggel sincs bajom, egy lövés egy halálhoz hozzá vagyok szokva, de azt egy picit nehezményezem, hogy olyan távról lőnek ki, ahonnan egy mesterlövész nem/nagyon nehezen találna el az adott fegyverrel. magyarul ha már az ellenség többségben van, nagymennyiségű gránáttal ellátva, legalább ne tudjon pontosan lőni 200 méterre lefűrészelt csövűvel és sörétes lőszerrel, mert azt már túlzásnak érzem. nem is kicsit
-
VinoRosso
veterán
-
Comman
csendes tag
Sziasztok!
Megy valakinek Vista 64 bites rendszeren ? Nekem ezzel a hibaüzenettel elszáll: "Unhandled exception in the Host Library (thread3508)."
Tud valaki segíteni ?Üdv.
-
HolloW
senior tag
Csernobili résznél vagyok, gondolom ez már a vége, de ahogy berak a pályára makog valamit a rádión a faszi utána kifagy (beakad a hang és kidom a windózba). Valakinek hasonló probléma ?
-
M@nH.
aktív tag
Nah végig toltam a játékot(pont mikorra lett magyarosítás LOL) de nem vágom hogy a végén most mit akar jelenteni a videó. Sok csákó csücsül egymás mellett
, köztük Strelok is.
Asszem kezdhetem elölről magyar felirattal, hogy megértsem mi is történik valójából egy évvel a SoC előtt. -
Sonja
nagyúr
Feltette valaki az új patch-et (1.5.04)?
Állítólag csökken az fps.
Kipróbálhatná valaki!
-
VinoRosso
veterán
válasz
fiATHaLON #627 üzenetére
szerinted? Igen, mind "beruháztunk" egy orosz verzióra és szénné moddoltuk. Így lett belőle magyar.
Lauda: ha pittyeg akkor ott anomália van, ha kerreg radioaktivitás( mint a SoCban), ha villog és élesen csipog akkor ott egy kavics a közelben valahol, minél jobban megközelíted a dolgokat annál intenzivebben jelez
-
fiATHaLON
őstag
Bocsássatok már meg, de megmegyek, úgy furdal a kíváncsiság...
Mi a túróról beszéltek itt?
A sima Stalkerről, vagy a Clear Sky-ról?...és ha a Clear Sky-ról, akkor milyen verzióról?
Mert angol (nem is beszélve a magyarról) még akárhogy
nézem az interneten bárhol, csak előrendelhető...
Mindannyian beruháztatok az orosz verzióra?Vagy segítsetek már ki, mi a helyzet.
-
M@nH.
aktív tag
válasz
proci985 #618 üzenetére
De nemtom idegesítő e, hogy leakarok irtani egy támaszpontot és csak annyit látok hogy 8 gránátot jelez nekem a játék. Ráadásul el sem tud futni olyan gyorsan hogy ne sebesüljek meg
A poén az egészben hogy ha észrevesznek már repülnek is a gránátok, de ha még odébb is futok még akkor is tudják hogy hova kell dobni a gránátot. Komolyan mondom ezek falon át is látnak
-
VinoRosso
veterán
nemá
nincs 10 perce hogy feltöltöttem. Megnézem hogy tényleg nem stimmt e valami és ha igen akkor adok egy másik linket.
-
VinoRosso
veterán
no a fordításomnak lőttek, mivel kijött egy mulipatch, amiben megtalálható a teljes magyar szövegkönyv. Igaz szerintem ez nem olyan magyaros, mint az enyém lett volna( nem nagyon ismerték a SoC magyarosítást, és elég fura neveket adtak pár dolognak, pl a frakcióknak, embereknek, tárgyaknak), de így legalább most már nekiállhat mindeki játszani, akit eddig a nyelvi akadályok fogtak vissza. A dolog modként tehető bele a játékba tehát az fsgame.ltx szerkesztésével, ezt a sort kell átírni ilyenre:
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\
ezután meg csak be kell tenni a főkönyvtárba ennek a zipfájlnak a tartalmát.
-
VinoRosso
veterán
válasz
proci985 #618 üzenetére
na ja most az a baj hogy nehéz, a SoCnál meg az volt a baj, hogy túl könnyű, a fenfe se igazodik ki rajtatok. Szerintem a nehézség pont jó. Meg 100mról is lehet headshotot adni, csak megfelelő szerszám kell hozzá. AK-val nem fog menni, de mondom a banditákat még 40m-ről se lövi, és tök közelról sem sebez nekik annyit, próbáltam, és sima géppisztollyal, ami nekik van jobb őket lőni, pedig elvileg az gyengébb fegyver. Katonák ellen ugyanott a géppisztoly nem jó, viszont az AK hatásos. Közleharcnál meg egy erős pisztoly páncéltötő lőszerrel is igen jó, könnyű vele headshotot adni, mert nem ránt be akkkorát, a golyó meg onnét is üt mint a buszkerék.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #615 üzenetére
hát, 100 méterről muszáj most épp vadásznom, mert onnan már általában én vagyok a jobb célzó... ott már a hosszúcsövű shotgun kivételével minden esélytelen.
kis géppisztolytól vérzel... pontatlan nagyon, de ha eltalálod úgyis elvérzik.
nehezítés okés, de azért az ellenfélnek is hordjon már félre a fegyvere, ne csak nekem. és ezek még papiron kezdők, mi lesz velem omon/spetznatz egységeknél... bár mondjuk addigra már biztos kell lennie pontos fegyveremnek is.
artifactok berakásához kell upgrade a ruhára:/
pénz meg van questekből, nekem éppen az AKmon kívül mindenem maxra uppolt.
west: nem, ez feature.
M@nH. : gránátot ellenfelek dobálják, és tényleg abban is kissé pontosak. 30 méter fölött nem csinálják, szóval éljenek a sniperek...
-
M@nH.
aktív tag
válasz
VinoRosso #615 üzenetére
hát igen! meggazdagodni tényleg nem lehet, főleg mivel a banditák ki is rabolnak ha hagyod magad
Ami idegesítő a játékban hogy a fegyverek (legalább is nekem) rengetegszer beakadnak, pedig az állapotuk több mint a felénél van még. Az npc-k tényleg jobban lőnek mint a soc-ban(néha még túl jól is, főleg gránát téren).A gránátról jut eszembe, néha olyan érzésem van mint ha nem is az npc dobná, hanem csak úgy megjelenne mellettem és lehet futni. Ami még szintén bug hogy a társaidat nem érdekli a sorsod, mivel csak úgy lazán kitolnak a golyózáporba.
(bár én nem patcheltem a game-t, lehet hogy javítva lett ez a dolog) Viszont azért itt tényleg összedolgoznak az npc-k.
Viszont mindent egybevetve szvsz jó játék! -
VinoRosso
veterán
válasz
proci985 #614 üzenetére
nem mindegy milyen fegyverrel mi ellen mész( a bandita csapos állításával ellentétben ). PL a banditokat hiába próbálod meg távolról AK-val leszedni, szinte golyóállónak mutatkoznak, ellenben azzal a kis géppisztollyal(nem tom mi a neve), ami nekik van, azzal nagyon jól le lehet szedni őket. Ugyanez a helyzat a mutánsokkal pl a disznókat egy marthával is simán el lehet kapni, a kutyákra ez viszont már hatástalannak tűnik, oda már valami géppuska kell. Meg nehezítettek is a játékon, hamarabb leszednek, ha kibújsz egy rossz pillanatban már el is találtak,é s nehezebb kinyírni az ellent is.
A pénzszerzésről meg anyit, hogy ez a játék nem arról szól, hogy gyorsan megszedem magam fegyverekből, aztán megveszem a legjobb dolgokat, és kiírtok mindekit, ezért is nem lehet olyan könnyen meggazdagodni benne mint a SoCban, a kerekskedők nevetséges áron biniszelnek, és a ruhák, amik amúgy sem látnak el túl nagy védelemmel,meg fegyverek hamar elromlanak, atrifaktok alig védenek, és nekem idáig egyet sem sikerüt feltennem az övemre( nem tudom hogy csa bug e vagy elég ha nálad van, de nem megy be a slotba). Viszont a nehezítés ellenére azokkal a cuccokkal, amit összeszedsz vígan el lehet lenni, mindíg van elég lőszer és fegyver a hullákban, nem kell telipakolni magadat súlyos ruhákkal meg fegyverekkel lőszerrel, lehet haladni gyorsan, sokat számít a harcmodor, hogy mennyire tudsz lopakodni elrejtőzni, fedezékbe bújnni stb...
-
proci985
MODERÁTOR
na, nem bírtam a katonákkal... szóval visszamentem swampba, csináltam pár küldetést, uppoltam mindenemet, aztán másztam cordonhoz... most épp a lonerek akartak szétlőni cordonnál, de sebaj.
az AI még mindig eszméletlenül pontosan céloz távolról... nem tudom, hogy csinálják, nekem hosszúcsövű célzásra uppolt shotgunnal és golyóval nehezen megy...
bónusz: stashba csak áthúzással lehet áttolni a cuccot, duplakikkel nem. ez nagy menyiséű lőszernél probléma... nem értem ami eddig működött, azt miért kellett ennyire elrontani. stashból visszafelé működik a dolog, szóval tényleg nagyon idegesítő apróság... boarok, kutyák nem dobnak alkatrészt, szóval nem érdemes beléjükfutni/lőszert pazarolni rájuk. kár. lőszer van elég, normális fegyver kevésbé. kivéve az ellenfeleknek, azok a többszörös túlerőben már veszélyesebbek.
ejj
-
muxi-muxi
senior tag
Hát egy kicsit kikészít a játék. A grafikájával nincs gond, elmegy szépen DX9 alatt (1280 X 1024 no AA, ami csúszkát maxra lehetett állítani az ott van), de elég sok a bénázás benne, főleg a katonák részéről. Kiirtottam a Sidorovich mögötti katonai bázist, minden fegyvert, lőszert összeszedtem, hogy odaadjam az öregnek, visszamegyek, mit látok? Megint teli van a bázis. Ez kiakasztó (mondjuk legyilkolásztam őket megint). A fegyvertuning nagyon mókás. Feltupíroztam a vadászpuskámat, meg a pisztolyomat, és egész használható fegyverek lettek. Hiába szedek össze mindent, nagyon nehéz kijönni a pénzből. Arról nem is beszélve, hogy amikor azt a Fang nevű tagot elkapom, elszedik minden fegyverem. Ez nagyon frusztrált, gyorsan abba is hagytam. így könnyű kihívást csinálni. Nagyon sok gránát van a játékban, öröm használni őket, pláne, hogy az ellenség bénázik velük. Normális páncélt nem nagyon tudok összeszedni, minek is, úgyis lefejtik rólam hamar, mondjuk legalább javítható az is. Sok a bug, és gyakran kilép. Szemét húzás a rókáró a századik bőr. Még nem láttam új pályát a mocsaran kívül, bár a jó fegyverek csillapítanak egy kicsit. Tetszik az "egy fejlövés - egy ember" szitu is, zsír pisztollyal nyomulni. Azért már egy új pályát megnéznék már, mer az a mocsár naon gázos volt. Szerintem ezt a klánharcot kár volt erőltetni, nélkülök is jól elvagyok, zsoldosként. Nagyon tetszik minden fenntartásom ellenére. Így kellett volna kinéznie a Stalkernek, és max. ennyit kellett volna csúsznia is.
10/8,5
Nagyon jó, patchekkel még jobb lesz. (Az anomáliák pedig útálatosabbak, mint valaha...)
-
VinoRosso
veterán
ha még nem tetted fel a patchet, akkor próbáld ki ezt. "Állítólag" a patch nélkülli játék a legjobb, mert a patchek csak rontanak rajta, és a patch nélküli verziónak annyi a gondja, hogy nem jók a szkriptek, és ez javítja. Bár nálam sokkal stabilabb volt az 1,5003-as patch után, de ez az én véleményem. Én még nem próbáltam ezt, mivel felraktam a patchet.
-
Grifid
aktív tag
válasz
remington2 #543 üzenetére
A jobb oldalon állítsd át manual-ra, és akkor minden futó alkalmazás az összes magon fog futni. Azok is amiket késöbb indítasz el. Nekem gyönyörűen megmozgatja mind a 4 magot
Tehát elég rendszer indításnál manualon futtatni és onnantól el is lehet felejteni, hogy van. -
nike_
addikt
Nah, töltöm a C.S.-t
Angol verzsön lesz. Kiváncsi vagyok milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Eladó egy Pixel 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest