Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37153) Zsoxx


Zsoxx
senior tag

Way in Pripyat: Yantarban le kellett mennem a föld alá, ami hasonló, mint az Agropom underground. Az alsó folyosó végén van egy létra felfelé. A fenti szobából nyílik egy másik nagyobb, de amint 2 méternél közelebb megyek az ajtóhoz, kifagy a játék. Próbáltam már statikus megvilágítással is indítani, nem segít. Tud valaki erre valami gyógyírt?

(#37154) Dhampir válasza Zsoxx (#37153) üzenetére


Dhampir
félisten

Remélem nem írok bolondságot, DX9-re kell váltani.

(#37155) sklopp válasza Zsoxx (#37153) üzenetére


sklopp
őstag

Ezzel korábban én is találkoztam, de semmiféle praktikával nem tudtam sikert elérni. Az egyetlen megoldás ennek a feladatnak a kihagyása lett, a lakókocsiban tanyázó megbízótól pénzben kellett megváltani a dolgot. Hiába kaptam egy spéci mentést a moddb-ről, nem használt. Aztán jóval később, egy újabb telepítés után egyszercsak simán működni kezdett ez a feladat is, azóta is megy. Hogy mitől javult meg, rejtély, talán valami Win 7 frissítés? Amit Dhampir kolléga említ, az SGM 2.2 modban szükséges ugyanitt a rácsos ajtó megközelítése előtt, majd visszafelé jövet ismét helyreállítható az eredeti pozíció.

(#37156) Zsoxx


Zsoxx
senior tag

A haladó beállításokban nincs olyan, aminek a nevében DX9 szerepel.
Végigpróbáltam az összeset úgy, hogy a főmenüben állítottam át a grafikát és utána töltöttem be a mentést. Egyik sem működött.
Viszont amikor DX11-ről játék közben állítottam át objektum-dinamikusra, már jó volt újraindítás nélkül is, nem fagyott le. (Pedig ilyenkor kiírja, hogy a beállítások érvényesítéséhez újra kell indítani a játékot.)

[ Szerkesztve ]

(#37157) Zsoxx válasza sklopp (#37155) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Yantarban a sötét szobában ácsorgó doki valami fegyvergyűjtő lehet. :)
Bizonyos fegyvereket csillagászati áron el lehet neki adni. Sajnos a pénze korlátozott, kb.68 ezer. Szóval innen összeszedhető a 30k rubel, ha valakinek nem megy másképp.

(#37158) sklopp válasza Zsoxx (#37156) üzenetére


sklopp
őstag

Ez az újraindítás nélküli dolog érdekes, ezt nem próbáltam. De most már nem is lényeges, már simán működik egy ideje. A pénzzel nincs probléma, rengeteget lehet összeszedni, csak szorgosan kell fegyvereket gyűjtögetni és a halottakat kizsebelni.

(#37159) Zsoxx válasza sklopp (#37158) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Ma már így se működik. Ha játék közben állítom át, akkor is lefagy.
Ha újraindítom a Win-t és statikusra állítva töltöm be a nagy terem előtti kis teremben levő mentést, akkor betöltés közben száll el. Elegem van ebből a fosból.

(#37160) Antonius1978 válasza Zsoxx (#37159) üzenetére


Antonius1978
addikt

Szeva, ne add fol, mert ez a mod a Stalker jatekok gyongyszeme, elkepeszto atmoszferaval, meg idaig egyik sem volt ilyen fasza, talan meg a Chernobyl Chronicles kozeliti meg.
Probald azokat a Netframe marhasagokat, es egyeb ilyen keretprogramot is frissiteni, talan ott van a kutya elasva.

(#37161) Zsoxx válasza Antonius1978 (#37160) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Már voltam bent a nagy kör alakú teremben, csak azt a nagy szörnyet nem bírtam megölni és visszamentem lőszerért. Amúgy dokumentumokat, amit a gyár melletti pasas kért, egyáltalán nem találtam.
Nem tudom, mit lehetne még csinálni, hogy működjön.

(#37162) Laris2 válasza Zsoxx (#37161) üzenetére


Laris2
aktív tag

Azt vedd figyelembe, hogy a mentésekbe a hiba is belekerül, és betöltéskor újra generálódik. Sőt én nemegyszer voltam olyan helyzetbe, hogy csak egy újratelepítéskor került oda az a fontos tárgy, személy, aminek, akinek helyből ott kellene lennie.

(#37163) Antonius1978 válasza Zsoxx (#37161) üzenetére


Antonius1978
addikt

Elgondolkodtam, hogy mifele nagy teremrol van szo, es leesett, a viztisztito alatt levo nagy teremrol, nos, tobbszor tapasztaltam, hogy sem a legjobb fegyverek loszerei, sem granatveto nem a leghatasosabb a Metro szorny ellen, hanem egyedul a reces tojasgranattal lehet viszonylag konnyen kinyirni, meg kessel, ezeket hasznald.Szerezz be minel tobb granatot, es kozepen felmaszol az emelvenyre, es dobalod a granatot, amig ki nem purcan.

Az hogy nem mukodik rendesen a jatek, az szerintem vagy monitorkartya driver, vagy esetleg nem a legfrissebb Windows, valamint a C++Redistributables meg NetFrame keretprogramok hianya miatt lehet.Kb 1 eve ujra vegignyomtam a modot, es nekem abszolute semmi hiba sem fordult elo ujabban, ha jol emlekszem, meg a statikus megvilagitast sem kellett atallitsam mint regebb.Tehat mindenkeppen tegyel ujabb drivert ha lehetseges es a 2 emlitett keretprogramot csereld mas verziojura, vagy telepits fel tobb fajtat. Ahogy magamnal nezem, van 2005, 2008, 2010, 2013 es 2015-os verzio egyidejuleg fenn.

(#37164) Zsoxx válasza Antonius1978 (#37163) üzenetére


Zsoxx
senior tag

A játékot VMware Workstation Player alatt létrehozott virtuális Win7 alatt futtatom. Ennek saját VGA drivere van, más nem is megy fel a rendszerre. A C++ meg .NET framework cuccokat megnézem, köszi.

(#37165) Dhampir válasza Zsoxx (#37164) üzenetére


Dhampir
félisten

Még régen Linux alatt a Winetricks segítségével tettem fel ilyen dolgokat.

(#37167) Antonius1978 válasza Zsoxx (#37164) üzenetére


Antonius1978
addikt

Akkor szerintem itt lesz a baj, az a virtualis dolog nem tudja ugy kezelni a jatekot, mint egy teljes rendszer, amihez minden a rendelkezesre all. Nem ertem, mert nem tudom hogy neked miert kell emulator hogy futtasd a jatekot? Miert nem siman inditod es kesz? Vagy W10-ed van es azalatt nem fut? Netan ez valami Linuxon futo emulator?

(#37168) Zsoxx válasza Antonius1978 (#37167) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Mert a Wind of Time csak így indult el, és mivel volt ezen egy CoP telepítés emiatt, egyszerűbb volt ezt használni egy másik modhoz is. A STALKER modokra jellemző gyakori fagyások miatti hideg reset sem tesz jót a rendszernek egyébként. Virtuális gépnél ez nem probléma.

(#37169) Antonius1978 válasza Zsoxx (#37168) üzenetére


Antonius1978
addikt

Hat ez roppant erdekes, en amiota Stalkerezek - mondjuk ugy 2010-tol, osszesen 10 fagyasom ha volt, de lehet kevesebb.
De mivel most nem a Wind of Time-al jatszol - annak lehet picitt magasabbak voltak a kovetelmenyei esetleg - akkor miert nem teszed ujra a jatekot a rendes Windowsodra, es ugy probald ki a Way of Pripyatot?

(#37170) Zsoxx válasza Antonius1978 (#37169) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Lehet, hogy megvan a hiba oka? :D
https://tzsweb.hu/site/stalker/Mods/twinp/mod.html

"Kezdeném az egyik legfontosabbal: csak eredeti játékkal legyen játszva, mert előfordulhat az, hogy nem eredeti esetén az underground-nál megmakacsolja magát a játék."

"Fontosnak tartom még megemlíteni azt is, amennyiben DX10-ben, vagy DX11-ben játszunk és elérjük az Underground-ot, ott kénytelenek leszünk DX9-re visszavenni a grafikát, különben nem fogunk továbbjutni összeomlik a pálya végén a játék). Ismert hiba, sajnos nincs rá javítás."

[ Szerkesztve ]

(#37171) Dhampir válasza Zsoxx (#37170) üzenetére


Dhampir
félisten

Kedvet csinálsz ismét ehhez a jó kis játékhoz. :)

Képi segítséggel játszod? Van egy olyan hiányossága is, hogy a térképen nem mutatja a küldetés célpontját, ha jól rémlik.

(#37172) Zsoxx válasza Dhampir (#37171) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Eddig még nem volt rá szükség, mindig megtaláltam.

(#37173) Zsoxx válasza Antonius1978 (#37169) üzenetére


Zsoxx
senior tag

ATi kártyával és AMD procival tolod?

[ Szerkesztve ]

(#37174) Antonius1978 válasza Zsoxx (#37170) üzenetére


Antonius1978
addikt

Nos lehet hogy akkor ez is bekavar, ha nem eredeti a jatek, habar en eredeti jatekot hasznalok es a NO-CD exe-t, hogy ne mind kerje a CD-t ugyebar. A jatekokat olyan 12-13 eve vettem meg, Bukarestbol rendeltem egy cegtol, marmint a ShoC es a CoP-t.
Visszaterve arra, hogy mint emlitettem, nekem nem omlott ossze a WiP amikor le kellett menni az Alagsorba, talan azert volt, mert en eleve Dx9-el jatszodtam, es nem Dx10-11-en? Mar nem tudom megmondani, de mindenesetre ugy emlekszem, hogy most nem volt ilyen gond, amikor eloszor vegigjatszodtam, akkor mintha lett volna, de arra sem merek merget venni.
Legeloszor amikor jatszodtam, akkor egy GT 9600as 1 megas kartyam volt es valami 4200as AMD proci, utanna egy 1,5 megas 680-as Nvidia ha jol emlekszem es FX 4300as AMD, most ugyanaz a proci van es januartol egy 6 gigas 1060-as, mindig 7es ablakban jatszodtam :D
Annyit tudok meg megemliteni a Stalker jatekok kapcsan, hogy rengeteg mod van, amiben latom, hogy foloslegesen futnak a hatterben valami (hibas) szkriptek es szerintem azok is terhelik a jatekot, magyaran hajlamosabbak lesznek az osszeomlasra velemenyem alapjan.
Erdekes amugy, hogy meg az eredeti jatekban is van par apro hiba, pl nem tetszik neki, bizonyos - a jatekhoz atalakitott - hangallomanyok formatuma.Ezekrol is mind hibauzeneteket ad ki, erre akkor derult feny, amikor xxFreexx-el csinaltunk egy ugynevezett magyar modot, melybe en magyar zenet akartam pakolni, es ott vevodott eszre. Asszem o megtalalta a progit, amivel olyanna lehetett a zeneanyagot alakitani, hogy a jatek nem pofazott erte, az alap dolgokat is atjavitottam vele, ezert ez a mod, amit egy alapjatek megspekelve par fegyverrel es pancellal meg meg par egyeb aprosaggal a legstabilabb mod lett, vagy 50x jatszodtam vegig, es csak 1-etlen 1x omlott ossze, az is valami virusirto frissiteskor.

(#37175) Zsoxx válasza Antonius1978 (#37174) üzenetére


Zsoxx
senior tag

A CoP indításakor megjelenő logók alapján gondolom, hogy ATi-ra és AMD-re van optimalizálva. Nekem Geforce RTX VGA és Intel proci van, szóval ez is okozhat problémát.

(#37176) Antonius1978 válasza Zsoxx (#37175) üzenetére


Antonius1978
addikt

Lehet hogy akkor 2009-ben szamitott, mert az AMD procikba betettek valami 3d-s dolgot, es lehet akkor tokeletesebben futott a jatek, de ma mar szerintem nem sokat szamit, a mostani procik mar 1 szalon is erosek, az enyem asszem 3,6-os 1 szalon...

(#37177) Zsoxx


Zsoxx
senior tag

WiP: Kihagytam a földalatti küldetést, viszont elakadtam Armyban. Ez valami vicc, hogy nem lehet azon az átjárón visszamenni Yantarba, ahol átjöttem? Miféle baromság ez?

(#37178) Antonius1978 válasza Zsoxx (#37177) üzenetére


Antonius1978
addikt

Mert igy csinalta meg a mod keszitoje - a jatekban hulyeseg, de lefordiva a Stalker vilagara esetleg azzal magyarazhato, hogy minden kitores utan elzarodik a visszafele ut (uj anomaliak jelennek meg, vagy a mashol levok oda vandorolnak), ne izgasd magad, majd hozzaszoksz, amugy sem kell olyan tul surun visszajarni, kb 3-4 alkalommal...

(#37179) Dhampir


Dhampir
félisten

Sziasztok!

A The way in Pripyat modnak a Moddb-ről letöltött "English all in one" verziójához fel kell tenni a fixet is (Fix 6.07.Way in Pripyat.rar)?

(#37180) Antonius1978 válasza Dhampir (#37179) üzenetére


Antonius1978
addikt

Szerintem mindenkepp, mert ugy emlekszem, hogyha nem, akkor kiakad a jatek - marmint nem indul el a mosodas szkript, es emiatt nem tudsz tovabb jatszani.

(#37181) Dhampir válasza Antonius1978 (#37180) üzenetére


Dhampir
félisten

Köszönöm szépen! :R

(#37182) Zsoxx válasza Antonius1978 (#37180) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Mit csinál a mosodás szkript? Ott nincs senki, az ajtók is be voltak ragadva. Úgy kellett gránáttal kinyitnom, hogy bejussak aludni.

(#37184) Antonius1978 válasza Zsoxx (#37182) üzenetére


Antonius1978
addikt

Na bocsesz hogy csak most valaszolok, szoval ha jol emlekszem, akkor - hoppa, gondoltam leellenorzom a Moddb-n azt a foltot, amirol Dhampir meselt, es hat hogy nincs hibajavito foltozas. Sajnalom, de akkor ugy tunik, hogy - es most neztem epp utanna - szoval eltevesztettem a dolgot, a folt az a Chernobyl Chronicles-hez van, mostmar eszembe jutott, ott van egy jelenet a mosodanal, hogy ki kell hallgass egy uzletelest talan a Zsoldosok es Monolith kozott?! mar nem tiszta, naszoval az atvezeto animacio feltesz teged a mosoda tetejere, es onnan nezed vegig a targyalast, ott valami lovoldozes lesz, es ott kapsz valami nyomot, ami alapjan el kell menned az egyik tombhazhoz, mert ott van az a monolitos, akinel egy kepzodmeny/mutargy/ereklye - nevezd ahogy akarod - van, ami tulajdonkepp a Monolith egy darabkaja, es csak a birtokaban tudsz atjutni a Eromuhoz.Mindjart megnezem TZS oldalan, hogy nala van-e valami folt a WiP-hez, talan van, es valami konnyito foltocska?
Itt is van, itt valoban van valami fix, de nem emlekszem, hogy mire vonatkozik : [link]

UI : ha meg nem nezted vegig TZS oldalat, akkor most tedd meg, rengeteg jo mod van ott magyarul, amit erdemes vegigtolni...es van meg par mod, ami csak angolul van legfeljebb, pl most a Spatial Anomaly ugrik be, az is nagyon fasza, ha tudsz angolul.

[ Szerkesztve ]

(#37185) Zsoxx válasza Antonius1978 (#37184) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Az X8-ba hogy lehet lemenni? Valami belépőkártyát kér.

(#37186) Antonius1978 válasza Zsoxx (#37185) üzenetére


Antonius1978
addikt

Huha, ez jo kerdes, most kapasbol nem tudom megmondani, mert ugye annyi moddal jatszodtam, hogy sok minden keveredik, lasd az elozo bakimat is a folt kapcsan.

Sajnos nem jut eszembe, ugyanis a legtobb modban benne van Pripyat, es a labor is (tehat nagy esellyel keverem az emlekeimet), mindenesetre nezz szet a legfelsobb emeleteken, mintha ott lenne egy lelott tudos, es nala lenne 1 kartya, esetleg nezz szet a foldszinti mellekhelysegekben, talan az egyik WC cseszeben lesz. Azaz valamelyik modban/modokban igy volt.Na de varj baszki, hisz most ugrott be, hogy Dodopeknel minden szamon van tartva, nezd meg az o oldalat, ha elakadsz, miert is nem jutott ez eszembe eddig.

Ahogy nezem, itt nem is kell menni a laborba, azaz de, varj csak mostmar bevillant hogy megis le kell menni gyogyszerert, de az istennek nem emlekszem, hogy hogyan jutunk le oda. Most olyasmi dereng, hogy a legfelso emeleten el kell inditani a liftet - es akkor lehet kulcs nelkul, a lifttel siman lemesz, majd meglatod.
[link] - ezt mindenkepp nezd meg

(#37187) Dhampir válasza Antonius1978 (#37184) üzenetére


Dhampir
félisten

Eszerint az English all in one verzióhoz nem kell a fix, hanem csak az orosz alaphoz?

(#37188) kekeeci válasza Zsoxx (#37185) üzenetére


kekeeci
senior tag

Fang (a csapatod) adja, mikor elküld Ghost gyógyszeréért.

(Amúgy w10 alatt tolom, eddig hiba nélkül.)

(#37187) Dhampir - Semmilyen fixet nem raktam rá, csak a magyarosítást.

[ Szerkesztve ]

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#37189) Antonius1978 válasza Dhampir (#37187) üzenetére


Antonius1978
addikt

Hat fene tudja, de ha TZS oldalan van fix, akkor lehet hogy az az oroszhoz jar? Mindenesetre nem vesztesz semmit, ha felteszed a fixet, nem? Vagy szedjed TZS oldalarol, es tedd a fixet is ra, es akkor nem lehet semmi gond :D

Kekeeci : akkor jol van ha Fang adja, viszont lehet hogy jol emlekszem, hogy a liftet is be kell inditani a lefelso emeleten?

(#37190) Zsoxx válasza kekeeci (#37188) üzenetére


Zsoxx
senior tag

És őket hol találom? Egész Pripyatot bejártam, a kb. 30 zsoldoson kívül (isten nyugosztalja őket) senkit nem találtam.

(#37191) Antonius1978 válasza Zsoxx (#37190) üzenetére


Antonius1978
addikt

Erre tudok neked valaszolni, ha jol emlekszem, akkor fel kell menned a szollo-indakon abba a lakasba, es ott lesz 1 papir, egy ertesito, hogy a csapatod az iskola alagsoraban var rad. Ha jol emlekszem, az sem tragedia, ha nem mesz fel hogy elvedd a papirfecnit, mehetsz egyenesen a suliba, ugy talalod meg a csapatod, hogy oda kell menj a suli udvarara, es a bal sarokban van egy kissebb lepcsohaz, ami levisz egy kis alagsorba, ahol van 1-2 szoba, a leghatsoba amikor be akarsz menni, akkor betoltodik az a foldalatti palya ahol a kis csapatod van.
Mivel a sulinak 2 udvara is van, azaz vegulis 3, akkor szerintem a masik oldalon kell keresd a lejaratot, azaz ahol Zuluval harcoltok a mutansok ellen az alapjatekban, annak a helynek a tulso felen.

(#37192) kekeeci


kekeeci
senior tag

Szombaton letöltöttem, eddig tartott.
A végét kicsit összecsapták, de amúgy egy játszható kis mod volt.

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#37193) kekeeci válasza Zsoxx (#37190) üzenetére


kekeeci
senior tag

Úgy ahogy Antonius1978 írta, annyit még hozzáfűznék, hogy a játék kezdetétől így szól a fő feladat:

'Meg kell találnom a Stalker csoportot, az egyik épület legfelső emeletén, amik ágakkal kapcsolódnak egymáshoz, és át kell adnom nekik a dokumentumokat.'

Ez van a feladatlista legtetején az első pillanattól kezdve...

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#37194) Dhampir válasza kekeeci (#37188) üzenetére


Dhampir
félisten

Köszönöm szépen! :R

(#37195) Zsoxx válasza kekeeci (#37193) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Jaaa, köszi nektek. A küldetés panelt a térképen én lecsuktam, fel se tűnt, hogy ott ilyen útmutató van. A HUD-on jelzett, közelben lévő stalkerek számára hagyatkoztam, de hát ha a földalatti pálya külön mapon van, akkor nem is fogja jelezni az ott lévőket.

(#37196) Dhampir


Dhampir
félisten

Szerintetek utólag rá lehetne varázsolni az orosz nyelvet az all in one modra (Way in Pripyat)?

(#37197) Dhampir válasza Dhampir (#37196) üzenetére


Dhampir
félisten

Amint látom, a nem angol alap mod egy .exe állomány formájában tölthető le. Utána kell rá a fix és az esetleges kiegészítők.

(#37198) Dhampir válasza Dhampir (#37197) üzenetére


Dhampir
félisten

Találtam egy újracsomagolt verziót:

S.T.A.L.K.E.R Путь в Припять [RePack by SeregA-Lus]

Ebben a fix és a bővítmény is benne foglaltatik az érintetlen alapjátékkal együtt:

» За основу взята лицензия GSC Game World
» Ничего не вырезано / ничего не перекодировано
» Версия игры: v.1.6.02
» Версия модификации: 1.0.0.1

Состав:
» Мод Путь в Припять
» Фикс
» + Add-on
» Фикс 3

(#37199) Antonius1978 válasza Dhampir (#37198) üzenetére


Antonius1978
addikt

Lehet hogy az angolra forditott is mar ugyanezt tartalmazza, nem?

(#37200) Dhampir válasza Antonius1978 (#37199) üzenetére


Dhampir
félisten

Igen, az angol nyelvű és az alapjátékra kell rátenni.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.