Hirdetés
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz Degeczi #7732 üzenetére
Nem, a marketingdumák helyett, amivel mifelénk 8-10k£-okért eladnak egy-egy mezei légforrású rendszert, szeretném, ha szépen levezetné valaki, mennyi áramba is kerül pl az általad idézett -2fokos levegő -40esítése és ebből mennyi jut be a házba.
Nna, ezzel pl egy lépéssel közelebb kerültem, mint a hőszivattyú-bizniszben érdekelt reklámszakik, szorgalmi feladat az ábra értelmezése:
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
axioma
veterán
válasz Degeczi #7714 üzenetére
+1 csak a mienk dupla annyi idos, Beko szinten; egyedul egyes melltartokat es a furdoruhakat nem szaritom benne mert mintha nem tenne jot nekik, de azok maguktol is gyorsan szaradnak, minden mas megy bele (en mondjuk a szekrenyszaraz+ programot hasznalom, igen ritkan osszegondorodve mosott zokni vagy nagyon viztarto polo nyaka nyirkos marad, de 98%-ban tokeletes)
-
313313
addikt
válasz Degeczi #7708 üzenetére
Ahány ismerősnek van, mind küzd a gyerekruhákkal. És nyirkosan veszik ki a gépből, úgy nem rakhatod el...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Frankie50
tag
válasz Degeczi #7697 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy nem ez a meghatározó mennyiség, de az a 600 m3 már jól érzékelhető. Persze ha mindent csökkentő tényezőt összeadunk, és pont ezzel a mennyiséggel van meg a cél, akkor van értelme.
Ellenben ahogy fentebb írtam, a tavalyi változásokból kiindulva, bármi és az ellenkezője is megtörténhet bármikor Tehát csökkenteni kell a fogyasztást amennyire lehet -
nagyúr
válasz Degeczi #7682 üzenetére
Ez igaz (elolvastam a manual-t), viszont kerestem modult... hát ennyi idős kazánhoz már nem reméltem, hogy találok, nem is találtam....
(ha esetleg van linked nagyon megköszönöm)@#7683 balojazz
Ennyire futotta akkor, hogy ilyen kazánunk lehessen.
Persze fogyaszt is. Évi 3400 köbmétert.
Reszelgetni meg jobban megéri, ha ezzel csökkenthető a fogyasztás, mert az megvan szerintem 4e Ft-ból (mert egy csomó elektromos/elektronikai alkatrészem van idehaza), egy kazán meg azért milliós tétel (új gáztervtől elkezdve...)[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
tom120514
őstag
válasz Degeczi #7523 üzenetére
Persze, azt azért nem gondolom hogy direkt le akarnak húzni. A lényeg hogy ha már van rá egyszerű lehetőségünkj, használjuk és védjük meg a pénzünket mások hülyeségétől
off @cappa72 Jaja, én voltam bankos ott meg a dd a direct debit a mindennapi szóhasználatban, de szimulátorban meg ugyanaz mindenkinek direct drive
Never go full retard.
-
elfelejtette
veterán
válasz Degeczi #7504 üzenetére
Ezeket is jó tudni, így még jobban megerősíti, hogy megérte tavaly a kis zártkerti (35m2) házunkra aprópénzből saját kézzel feldobni azt az 5cm szigetelést, mivel nekem jelenleg 42,5%-kal kevesebb a fűtés költségem (klímával fűtök), mint tavaly.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
-
koko52
nagyúr
válasz Degeczi #7391 üzenetére
Nekem is van padló, párja nincs az biztos. Ráérős időmben és keményebb hidegekben szoktam (évi 1 hét) beindítani fával. Ha most építkeznék egy Zubadan ECO-val csinálnék meleg vizet bele. (levegő-víz)
Igen nekik már nem lesz szaldó, viszont a tárolást 100%, hogy keményen fogják támogatni. Ez mindenkinek érdeke. Olcsóbb, mint az országos hálózat teljes cserélye.[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
axioma
veterán
válasz Degeczi #7108 üzenetére
Off a pixometer-nek tudsz jo alternativajat friss androidra? nem akar felmenni az enyemre, es ceges, muszaj friss legyen... esetleg ha regota hasznalod, lehet h idovel jon uj verzio, korabban hogy volt ez?
Igaz nem rezsire hasznalnam de gondolom barmi szamkijelzes jo. Ha regi fotokat is feldolgoz, meg is vennem... -
313313
addikt
válasz Degeczi #7108 üzenetére
Az én gázórám a pincében van, de fűtés szezonban hetente-kéthetente ránézek és beírom az állást a naptárba. De ezt már vagy 3-4 éve, azért nagyjából szeretek képben lenni, hol is tartunk....
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Dorian
félisten
-
mauimagic
senior tag
válasz Degeczi #6755 üzenetére
Én bőven benne voltam a keretben az 1200 m³ körüli éves fogyasztásommal, ezért naívan azt gondoltam, hogy maradhatok a fogyasztási görbés számlázásban, mégis küldtek októberben egy 90 ropis számlát, tele random hülyeséggel.
Legegyszerűbb megfenyegetni őket a fogyasztóvédelemmel, adni nekik egy hetet arra, hogy stornózzanak, és átállni diktálósra.
Nálam működött.
Persze lehet azt mondani, hogy adminisztrációs hiba történt, egyedi eset, stb, és nem ott húznak le ahol tudnak, de a közvetlen környezetem is tele van hasonló esetekkel...
-
nagyúr
válasz Degeczi #6613 üzenetére
Az előző év sem volt sokkal hidegebb emlékeim szerint.
Egyébként az éves megállapított fogyasztásunk 3600 m3 volt, a valós 3400 m3, erre alapozva azért szerintem statisztikailag nem szignifikáns az eltérés. A fogyiban viszont annak látom.
(kerestem archiv adatokat, nem találtam)
Ezért is írtam, hogy éves szinten kell majd összehasonlítani, mert jöhet még kutyára cseresznye, illetve 40 centis hó márc. 15-ikén.@#6614Samott
A melegvíz is gázzal készül nálunk, illetve azt hiszem, hogy volt egy hidegebb időszak errefelé (és szigeteletlen kádár kocka azért nem egy modernnek mondható ház)[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
balojazz
aktív tag
válasz Degeczi #6532 üzenetére
Persze, de nem egzakt választ adtam, mert nem az kellett neki, hanem az infó, hogy jó-e a számla. Adtam hozzá pontos indoklást hozzávetőleges értékekkel. Ha a határ alá akarsz menni, úgyis jócskán alálősz: én pl 1000-1300 közti gázt tervezek hmv+fűtésre 22-23 fokkal 112 m2-re, diktálással. MJ a kutyát mem érdekli, az óra m3-t mér.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
pjen
félisten
válasz Degeczi #6465 üzenetére
Ha vissza olvasol többeknek elég 4 főre a 45 fokos víz. Azt szerintem már könnyedén megugórja az erkély napelem egy 100 literes bojlerrel amibe csináltatok egy 3-400W os fűtő betétet (nem olyan nagy összeg). Lehet sose térül meg, de a 2024 es szabályzókkal a mostani napelemek megtérülése is a soha felé mutat.
-
Gézengúz
addikt
válasz Degeczi #6465 üzenetére
Az nem 180W volt mert ugye elírta az illető.
Ugyebár egy vízforralónak gyorsnak kell lennie egyértelmű. De, hogy Nekem a bojlerben a víz hány óra alatt éri el a beállítottat az a lőtéri kutyát se érdekli. Ha meg nappal nem tudja elérni akkor eléri majd vezérelt árammal a nappali időszakon kívül.
Hol itt a probléma?
Egyébként ilyen jó memóriád van, vagy képes voltál visszakeresni a hsz.-mat?Ja, lehet, hogy Nálatok kell a 60 fokos víz, Nálunk nem.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Degeczi #6441 üzenetére
Miért?Van egy 800W névleges teljesítményű erkély panelem. Össze van kötve egy 80 literes bojlerrel. Reggeltől estig, mondjuk fél hét és tizenhét ora között nem használom, mert nem vagyok otthon. Szép napos időben gond nélkül 60 fokra melegíti a vizet. Ha már kifizettem, ingyen. Alsó hangon 5 KW.
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
válasz Degeczi #6377 üzenetére
Igen az átfolyóson is gondolkoztam ,de azok csökkentett nyomással működnek ami persze víz megtakarítással jár Viszont nem tudom melyik fogyasztana többet. Egy kb 30 literes ariston ami 1 óra alatt fűt 45 fokra , De legyen másfélóra és akkor 50 fok fölé megy. Akkor mondjuk kb 2kW egy nap ha naponta 3-5ig engedem fűteni. Mert általában este szokta csak használni a vizet. Míg az átfolyós 4-6kW-ot fogyaszt.
Ráadásul a bojlerhez tudok vinni b tarifás vezetéket az átfolyóshoz amit a mosogató alá kell rakni viszont nem. Igaz a többlet áram használat már csak 10 forinttal olcsóbb mint a nappali áram,de az is pénz[ Szerkesztve ]
-
Ramoskaa
senior tag
válasz Degeczi #6192 üzenetére
Baba miatt muszáj, bár mondjuk lehet sokat mondtam, 22 is jó
Nagyon nem mindegy szerintem, hogy a villanyra vagy a gázra fizetek ráElvileg a klímánk is eléggé takarékos +fűtesre is alkalmas.
Ui: Esténként általába picit hidegebbe szeretünk aludni.
[ Szerkesztve ]
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
veterán
válasz Degeczi #6143 üzenetére
Ezzel az utólag felszögelt, lazán hagyott páraáteresztő fóliával az a baj, hogy ha a tulaj szigetelni akar és elkezdi a szarufák közé berakni a kőzetgyapot táblákat, akkor a kőzetgyapot neki fogja nyomni a páraáteresztő fóliát a cserepeknek, ami elég sok szempontból problémás.
Ha pedig nem lazán, hanem szorosan feszítve akarja a páraáteresztő fóliát a szarufák közé berögzíteni, akkor meg 5-8 cm távolságot kell hagyni a szarufák felső része alatt, ami a berakható kőzetgyapot szigetelés vastagságát csökkenti.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
-
walter70
tag
válasz Degeczi #5923 üzenetére
Mivel írtátok,hogy minél kevesebbet kapcsolgat a kazán,annál jobb. De amint eléri
az előírt hőfokot ki fog kapcsolni, gondolom azt nem lehet megoldani,hogy mindig egy alapszinten ketyegjen.
Mi eddig pont abban a hitben voltunk,hogy minél többet van kikapcsolva,annál takarékosabb. -
amargo
addikt
válasz Degeczi #5874 üzenetére
Szia, köszönöm a kiegészítést. Ez is valóban egy nagyon fontos szempont! Nálam ezért van érzékelő, nincs lakótérben a kazánom.
Donki Hóte
Nem írtál kondenzációs kazánt sehol, valóban.Én ezeket kiszámoltam, csak valamiért nem értetted meg, van elképzelésem, hogy mikor kell majd váltanom és azt is tudom, hogy mik az alternatíváim amit nem akarsz megérteni, hogy jelenleg tök "felesleges".
Ha már racionalitásról írsz, miért pont egy túlfűtőt időszakban tenném meg bármelyik lehetőségbe is az átállást? (főleg a szigetelős példád alapján nem értem, hogy akkor miért pont most fektetnél ilyenbe.)
Persze mondhatjuk, hogy ennél már csak rosszabbak lesznek a körülmények, de szerintem ez koránt sincs így. Az építkezési boom kezd alább hagyni, a gáz ára racionalizálódik viszont a jelenlegi körülmények miatt vélhetően az egész világ más irányba fog eltolódni azaz pl a hőszivattyús rendszerek ára is mérséklődni fog/támogatások jönnek rá vagy lesz más.Az egyedüli szívás, akkor érhet, ha megdöglik a kazán és sehol semmilyen alkatrészt nem tudok hozzá leakasztani.
120+40nm a ház, tavaly 22.5-23 fok volt a kisebbik miatt így 1123m3 gáz fogyott.. mi mindig otthon vagyunk.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
félisten
válasz Degeczi #5670 üzenetére
Mi 69 nm-re diktáltunk 09.25-10.25 között 10 m3 gázt fűtésre, és most sem számítok sokkal többre (de persze ez új, jól szigetelt, kondenzációs kazánnal ellátott stb), és 22-22,5 fokra állított termosztát, éjszakára leveszem 20,5-re, bár még most sem hűl le 21 fok alá sehol sem, mondjuk van, hogy be sem kapcsol szinte mivel napközben egy reggeli fűtés kitart egész nap.
-
kiir
tag
válasz Degeczi #5314 üzenetére
A cikkbeli példa végig fűtési profilról ír, nincs benne semmi profilmódosítás. Nem is életszerű, hogy visszamenőleg (a változtatási kérelem időpontja előttre) érvényesítsenek egy profilváltozást.
De mindegy is. A cikkíró keveri a fogalmakat, az MVM nem tudja (kommunikálni?), hogy mit akar, mi meg csak találgatunk. Vak vezet világtalant. Magyarország, én így szeretlek!
Hacsak valaki nem mutat egy, a cikknek megfelelő számlát, az munkahipotézisem, hogy hülyeség a cikk.
[ Szerkesztve ]
-
-
Frankie50
tag
válasz Degeczi #5185 üzenetére
Üdv!
A csökkentés miatt vettem új bojlert, nemrég. Sajnos 100 L-t nem tudták megmondani mikor kaphatok, így elhoztam egy 80 L-t. A dobozán szépen oda van rajzolva 3 kis emberke. Alapban 53°-s vizet csinál, de fel lehet emelni a hőfokot 65°-ig. 3-n simán lezuhanyzunk kicsi szünetekkel, de asszony egyedül megfekteti a mutatót
Most rúgjam ki[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Degeczi #5185 üzenetére
Igen, annyiban nem helyes, amit írtam, hogy ezt tusolásra értettem. Saját helyzetünkből indultam ki, emiatt nem volt egyértelműen megfogalmazva, hogy hogyan értem a 80 liter 3 főre. Mondjuk azért az előtte lévő mondatban ott van, hogy tusolás, tehát ebből lehetett volna következtetni, hogy értendő a második mondat.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz Degeczi #5063 üzenetére
Érdekes lenne egy 10-15 cm körbe szigetelt háznál mikeppen és mennyiért oldanak meg.
És hogyan éri el a keritesen keresztül 3 méterre?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
asdf_
veterán
válasz Degeczi #4534 üzenetére
Az átalány lényege, h egész évre egyformán elosztott összegű számlákat fizetsz, a tényleges havi fogyasztásodtól függetlenül.
Lehet nácizott már valaki ezügyben, csak el vagyok maradva olvasásban.
Átalány: nincs gázórád, fizetsz havi x forintot a sütő fajtálya alapján (panel, egystrangos gáz mérő nélkül)
Amit átalányként él az ember agyában, meg használja helytelenül mindenki rá, az az egyenletes részszámlázás. -
balojazz
aktív tag
válasz Degeczi #4922 üzenetére
Úgy van. És akkor legyen 3-4 konvektor, az havi 10-30 m3. Drága mulatság őrlángra havi párezer forint még régi áron is. Ehhez képest a kondenz cirkóval havi 3.5-6.0 köbméterrel lefürdik az 5 fős család...
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
titán
válasz Degeczi #4640 üzenetére
Gondolom ők látják, hogy milyen eszközök lettek rákötve a gázhálózatra. Amúgy volt is szó róla, hogy esetleg igazolni kell majd a profil váltásnál, hogy tényleg jogosult-e a felhasználó a másik profilra. Na ha ezt elkezdik kérni, akkor lehetnek azért problémák olyanoknál, ahol nincs gázbojler például, csak fűtenek a gázzal.
-
carl18
addikt
válasz Degeczi #4541 üzenetére
Ez kék színű 1 literes Old school vízforraló, szerintem jól mér mert a házi többi alkatrészét is jól írta körbe.
Itt a Monitorom, azzal kezdtem fotózni.
100% fény erő magába monitor 38 watt.
Egy 22 Colos LCD 1680X1050
Ez meg a hangolt eredmény 70% fényerő mellet ennyit csökkent a fogyasztás.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Agostino
addikt
válasz Degeczi #4530 üzenetére
így 150-155 m3 körüli októberi keret várható
bevallom lemaradtam. ez a keret mindenhol változik, tehát átalánytfizetők esetén is? csak azért kérdezem, mert a erről még nem láttam friss grafikont a hírekben.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
veterán
válasz Degeczi #4530 üzenetére
Azt egyébként lehet tudni, hogy a gázt miért megajoule mértékegységben árulják?
A joule ugyanúgy az energia mérőszáma mint a Wh (wattóra), 1 megajoule az pontosan megfelel 0,2777 kWh-nak. Vagyis a rendeletbeli 63 645 MJ az megfelel 17 679 kWh-nak.
Ha kWh-ban számolnák a gázt is, akkor az embereknek elég lenne az áramnál bevált kWh mértékegységgel számolni, legalább 50%-al többen értenék a zsonglőrködést a számokkal. Az emberek értenék, hogy áramból 2 523, míg gázból 17 679 kWh-t fogyaszthatnak.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
koko52
nagyúr
válasz Degeczi #4456 üzenetére
Igen sokat számít, nekem az ablakok tájolása miatt reggeltől estig folyamatosan jön be valamelyik irányból a fény.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Syl
nagyúr
válasz Degeczi #4257 üzenetére
> File/Másolat....
Köszi, ezt nem tudtam!
> Szívatás...
Amennyiben valaki diktálós és nem tudja melyik profilban van (mert ugye ilyen infó se a számlán, se az online felületen nincs), gyanútlanul bediktál pl. augusztusra 15 m3-t (a neten keringő jelleggörbe alapján), aztán csodálkozik a 12 ezres számlán.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
titán
válasz Degeczi #4229 üzenetére
Sarkítod az önigazolás felé a számokat. Csak a hasamra ütöttem az éves fogyasztással kapcsolatban. Nézzük a másik oldalt, ha alálövöd, akkor a szolgáltató hitelez neked. Be kell állítani 100m3-t lineárisra, aztán majd egyben kifizeted a 2 millió forintot leolvasás után, így neked hitelez az mvm. Lehet hozni drasztikus példákat is, mindegyik működik. Mindenki döntse el magának mi a megfelelő. Nekem a költségek egyenletes elosztása.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Degeczi #4208 üzenetére
Szerk: olvasd el, mit írtál a hozzászólásodban, valóban utána lehet folytatni. "nem vegyes profilban vagy, emiatt nálad így oszlik el" - és erre berakod a vegyes profil eloszlását.
Ez nem a vegyes profil, el is mondják a riportban, ezért írtam, hogy nézd meg.De ahogy gondolod.
-
bigdady
nagyúr
válasz Degeczi #3872 üzenetére
Írják a cikkben:
”Az építkezés megfelelő technológiai fázisainak betartása mellett nyugodtan alkalmazhatunk a hőszigetelésre EPS rendszereket, amelyek a közhiedelemmel ellentétben kifejezetten jó páraáteresztő képességgel rendelkeznek – írja cikkében a Magyar EPS Hőszigetelőanyag-Gyártók Egyesülete”Én fafödèmre 20cm uveggyapotra raktam ahol járunk rajta néha (vagyis a ledeszkázott padlásra ami alatt van 20 cm gyapot)
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Degeczi #3872 üzenetére
Pontosan így van. Azzal kiegészítve, hogy nem-födém, hanem falak esetén az egészet lezárják egy glettréteggel + műgyanta homlokzati színnel, ami viszont garantálta párazáró. Persze léteik klímaglett meg szilikát-alapú színező, de ezek meg annyival drágábbak, h csak különleges esetben alkalmazzák, és persze akkor már biztosan nem EPS-sel, hanem pl. kőzetgyapottal építve fel a dryvit rendszert.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Floyd80
addikt
válasz Degeczi #3725 üzenetére
Csekken kapja így nem tudom most megnézni, csak a régebbi számlákhoz férek hozzá, ami még Tigázos, de pl. 2014-2016 között a nyáron csak I-es kategóriát számláztak az ilyen 10-15 m3-es fogyasztásokra.
Itt egy nagyobb nyári, csak I-es. II-es csak télen volt.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
NoOne1976
őstag
válasz Degeczi #3704 üzenetére
Kevesebb mint 300m3 éves fogyasztásnál ennek semmi jelentősége. Ezért is vicc, hogy a mostani 3m3-t meg kiszámlázták piaci áron.
Egyébként miért a szolgáltató dönti el, hogy nekem mi a jobb? Ha reális a téli túlfogyasztás, fizethetek egyenlő összegekben.
Az egész ügyfélszolgálatos beszélgetés egyik fénypontja volt amikor azt mondta, hogy a profil váltási kérelmet elindítják, de hogy jóvá hagyásra kerül-e, azt nem tudja. Előfordulhat, hogy igazolnom kell kérelmem jogosságát dokumentummal.[ Szerkesztve ]
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz Degeczi #3480 üzenetére
A jogi alapjait nem vonom kétségbe, de nekem inkább úgy jön le, hogy ez az okos kütyüvel promózott akciós előfizetés apróbetűs része lehetett, mint sem tudatos felhasználói döntés. Legalábbis ahogy hivatkoznak rá valami olyasmi kitétel szerepelhet a szerződésben, hogy energia vészhelyzet esetén a szolgáltató átveheti a termosztát irányítását, s a vészhelyzet alatt a többség valószínűleg árvízt, földrengést, tűzvészt értett, mint sem azt, hogy az energiakereskedő nem tud több zsinóráramot lekötni a piacon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest