Hirdetés
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobolan
senior tag
válasz cappa72 #1598 üzenetére
Ha a rásegítő fűtés nem abban a helyiségben van, ahol a kazán (vagy főfűtés) termosztátja, akkor abban a helyiségben ahol a rásegítő fűtés van, a radiátoron lévő thermoszelep le fog zárni, ha elérte a kívánt hőmérsékletet, de a többi helyiség fűtése addig fog folytatódni, míg a termosztát ki nem kapcsolja a kazánt.
[ Szerkesztve ]
-
-
balojazz
aktív tag
válasz cappa72 #2307 üzenetére
Az a plusz 100 kiló azért kemény plusz. Mekkora lakás, milyen falak, milyen kazán? A hmv-t mi állítja elő? Haver adatai 85 m2 házra 3 főre kondenz kazánnal, padlófűtéssel, kazános hmv-vel, 6000-7000 közti átalány, az évi 70-80 ezer gázra szumma, a 100 plusz az gyilkos ehhez képest.
[ Szerkesztve ]
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
313313
addikt
válasz cappa72 #2307 üzenetére
Nálam ez így néz ki
5.30-8.00 22 fok
8-12 23 fok
12-15 22 fok
15-18 23 fok
18-21.30 23 fok
21.30-5.30 21,5 fok
Termosztát 0,2 fok eltéréssel kapcsol, padlófűtés. 3 gyerek (7-4-1,5) feleségem egész nap itthon van, plusz HMV két szinten fűtött 88-90m2 meg van egy fűtetlen tetőtér (ott se radiátor, se padlófűtés)az nettó 25-30m2. Falak 35-40cm vasbeton, ház halatt pince. 1500-1600m3 gáz/év (kondenzációs kazán van 12-14 éves 46 fokos előremenő vízzel)Szerk.: házban villanytűzhely van.
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Ringman
nagyúr
válasz cappa72 #3327 üzenetére
Frissítés: Pár olvasónknak sikerült elérni az MVM ügyfélszolgálatot, és nagyon érdekes magarázatot kaptak arra, hogy miért kellett kis fogyasztásra is piaci árat fizetniük.
Úgy tűnik, hogy a trükk a súlyozási kulcsban rejlik. Egy szorzó szerint számolják ki a gázárat, attól függően, hogy a szolgáltatóval évekkel ezelőtt kötött szerződésekben mit jelöltek meg, mire használják a gázt: fűtésre, vízmelegítésre, főzésre, vagy vegyesen. Így ha valaki augusztusban csak a fürdővíz melegítésére használt pár köbméter gázt, de a szerződése szerint csak fűtésre van nála beállítva a szerződése, akkor a melegvízért többek kell fizetni.Olvasónknak az ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy a súlyozási kulcs fontosságáról, megfelelő idő hiányában sajnos nem tudták tájékoztatni a sajtót és a lakosságot.“
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
carl18
addikt
válasz cappa72 #3432 üzenetére
Főleg itt Szolnok megyében a gettós régiókba. Tiszabúra,Tiszabő mindennel is. Fa, Gumi, műanyag hulladék minden hadd égjen...
Arról ne is beszéljünk én évek folyamán kétszer ment a szemembe ilyen mérgező füst. Amitől bekőnyeztem és 5 percig nem tudtam kinyitni, kegyetlen érzés. Szerintem eddig is elégettek minden xart, főleg az akinek kazánja van. Tőlük hallottam hogy dobd be a kazánba elég rajta, gumi stb.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz cappa72 #3658 üzenetére
Nekem a villanyautó miatt havi 120k Ft marad zsebben (480 Ft-os benzinár mellett), a töltése meg "ingyen" van, mert a tetőn fent a napelem. (Napelem megtérülése ezzel jövő nyáron befejeződik).
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Floyd80
addikt
válasz cappa72 #4025 üzenetére
Én úgy láttam, meg a számolások is alátámasztották, hogy egy jelleggörbe van, amit az MVM excelében megadtak és nagyjából egyezik a portfoliós cikkben közölttel. Fogyasztóként eltérés csak a diktálási időszak miatt lehet. Tehát éves kedvezményes mennyiség január 1. dec 31. időszakra (ez volt anno 44010 MJ), elosztva a korrekciós tényezőkkel, ami kicsit eltérő fűtési és vegyes profilban (nyáron nincs korrekciós tényező a csak fűtésinek, ezért több kettes árat kap), és ezt szorozva a napokkal, amelyre a diktálás vonatkozik.
Tehát ha hó tizedikén diktált állást veszik figyelembe, akkor a korrekciós tényező kicsit elcsúszik, kvázi így lesz egyedi jelleggörbéd.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
félisten
válasz cappa72 #4586 üzenetére
Ahol nincs nagyon kisgyerek ott nem elviselhetetlen a 20 fok sem, éjszaka meg bőven kellemes (sok országban pl. a védőnő a kisgyereknél is nézi, hogy hány fokon alszik, stb. hogy ne 25+ fokban mint itt csinálják sokan). Mi pl. előző helyen simán leengedtük éjszaka 19 fokra is, a mostaninál nem tud lemenni reggelre, ha megy a fűtés mondjuk este 8-ig 21-22 fokon.
-
válasz cappa72 #4635 üzenetére
Nyugi, én két éve kötöttem a szerződést és nincs ilyen tétel rajta.
A tavalyi és tavaly előtti számlák alapján kisakkoztam, hogy fűtési profilban vagyok (július-augusztus hónapra nincs I. árkategória), ezért írtam nekik emailt, hogy tegyenek át vegyesbe. Kb 10 nap után válaszoltak, hogy módosították a profilt.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
veterán
-
félisten
-
veterán
-
veterán
-
gyulazsolti
senior tag
válasz cappa72 #4841 üzenetére
Nekem meg azt mondák az MVM-nél, amikor a diktálóst általányra módosították, hogy a profil a Tigázra tartozik, ők nem tudják módosítani.
Ez akkor is ott volt a Tigáz honlapján.
A tigázt meg azóta sem tudom felhívni.
Eleinte még volt automata, de pár napja folyamatosan foglalt.
Van káosz nem kicsi.[ Szerkesztve ]
-
Brave_86
aktív tag
-
Frankie50
tag
válasz cappa72 #5565 üzenetére
Üdv!
Mi nagyon régóta vezetjük a háztartással kapcsolatos kiadásainkat, szépen kategorizálva. A '17-s táblázatot véletlenül töröltem, csak az éves fogyasztás van meg. Én 1-30-31-ig mézem a fogyasztásokat. A konvektorok csak most lettek begyújtva mert itt voltak az uncsikák, előtte csak a mamánál ment a fűtés, hogy 18-19-nél kicsit melegebb legyen, és pár alkalommal volt a nappaliban a kandallóban egy kis fűtés. Azért ez a kellemes hőmérsékletű október is segített szerencsére -
Dorian
félisten
válasz cappa72 #5690 üzenetére
Hosszabb távon biztosan a klíma lenne a gazdaságos megoldás + nyáron is előny. Nálunk a két gyerekszoba 11-12 m2, jó szolgálatot tesz benne 1-1- klíma.
B tarifa vezérelt áramot ad, ezért azzal akkor lesz fűtés amikor kap áramot, nem feltétlenül akkor, amikor arra szükség van.
Tapsival értek egyet, +1 radiátor oldaná meg legjobban a problémát.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
asdf_
veterán
válasz cappa72 #5690 üzenetére
Igazából tökmindegy, hogy norvég panel, olajradiátor, hősugárzó, mindegyik 1 egység energiából 1 egység fűtést állít elő.
Azonban ha mindenhol máshol jó a radiátoros fűtés, ott meg nem, akkor be kell szabályozni azt, ebben a szobában a torlót maxira nyitni, a többin meg kicsit zárni és/vagy nagyobb radiátor ebbe az egy helyiségbe (amit ha jól értem, csak ez a termperáló gáz fűt, ellentétben a többivel, ahol van egyéb fűtés is). B verzió, ide helyezni a termosztátot, a többi helyre meg termoszelepet rakni és azzal korlátozni a termperálást. -
Dorian
félisten
válasz cappa72 #5698 üzenetére
"most, hogy kevesebbet megy a gáz, így az ott lévő egyetlen radiátor miatt nem gondolom, hogy célszerű a gázkazánt bindítani."
Valami régi, nyílt égésterű kazánról beszélünk, ami vagy nem megy, vagy maxon megy?
Mert az újabbak képesen alaposan lemodulálni, és így nem kikapcsolnak -> zéró fűtés, bekapcsolnak -> max fűtés. Ennél jóval gazdaságosabb a működés, ha alacsonyabb hőmérsékleten, de hosszú ideig, akár folyamatosan megy. Mint ahogy ugyanannyi idő eljutni valahová, ha full gázzal mész és időnként megállsz egy parkolóban, mintha átlagos sebességgel. A fogyasztás viszont utóbbi esetben sokkal kevesebb.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
válasz cappa72 #5709 üzenetére
Hát úgy döntöttem, teszek egy próbát egy low-cost megoldással.
Ventillátoros verziót elvetettük az esetleges hang miatt.
Így maradt egy szimpla egyszerű villany konvektor.
Tudom, hogy nem szabad túl olcsót venni, így kerestem még a neten.
Találtam is olyat, hogy Hausmeister HM8154... nevetni szabad.
árukeresőn 14k + szállítás
Praktiker 23k
Obi 20k
[spoiler]Tesco 13k [/spoiler]
Megvettem... szóval mégis a legolcsóbbat. Bocs.A dobozon az állt, hogy 1800/2000W.
A honlapon az volt, hogy 650W / 1300W / 2000W
A készüléken az áll, hogy 750W / 1250W /2000W
Lehet, hogy ki kéne mérnem az átfolyó áramarősséget (ezek után...)
Amúgy nem rossz, arra a 8 m*m-re, amire kell, kiegészítésnek teljesen jó lesz az 1,25kW-os állásban (abban egyeztem meg magammal, hogy a készülék adatai fogom haszálni, mert ott legalább a matek stimmel: 750+1250=2000)Na még egy kis adalék hozzá:
Figyelmeztetés! A készüléket nem lehet falra szerelni!
A dobozban ott volt a falra szerelő csomag, csavarokkal, tiplivel, felfogató fülekkel, amelyeknek egyértelmű helye van a burkolaton.
Képben kifejezve:[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
leslieke
Jómunkásember
válasz cappa72 #6151 üzenetére
Én legyek a kísérleti nyúl?
Amúgy velem nem fogtok sokra menni, diktálok, és minden hónapban a jelleggörbe alatti fogyasztást adok le, így nagy meglepetés nem fog érni januárban.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Samott
addikt
válasz cappa72 #6612 üzenetére
Ez de fura, nektek mar szeptemberben kellett futeni? Nalunk November volt az elso ahol nem csak melegvizet csinalt a gaz. 108 es 226 m3 volt a Nov/Dec nekunk. Tenyleg nagyon meleg telunk van.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest