Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7717) pendre54


pendre54
addikt

Üdv!
Egy processzor professzortól kérnék tanácsot a következő problémához. A hétvégén lettek beüzemelve az új cuccok. Adva van egy Asrock 970 Pro 3-as alaplap, és egy Phenom II X4 945-ös proci. Nálam lényeges szempont a fogyasztás, ezért a proci 1,3000 V-ra lett alulfeszelve gyári órajelen. Eddig terhelés alatt sem volt vele gond, pl. 2-3 óra BF3 multi után is stabil volt a rendszer, illetve ha nem volt komolyabb igénybevétel, a feszültség is ennek megfelelően alakult. Folyamatosan figyeltem a CPU-Z-vel.
Most viszont egy olyan dolog történt, hogy minden előzmény nélkül a monitoron sűrű fekete-fehér csíkozás jelent meg, amin csak egy reset segített. Azóta viszont a proci a beállított 1,3 V feszen megy, még akkor is ha a net sincs bekapcsolva. Megnéztem a feladatkezelőben, hogy a háttérben nem fut-e valami, és azt látom, hogy a rendszer üresjárati folyamatánál 99% van. Az összes többi futó folyamatnál meg 0 % van. Na most kérdezném, hogy ez mi a ráktól van, és mit lehet tenni az áramzabálás ellen, és ráadásul a ventik is ennek megfelelően maxon pörögnek.
Gondoltam arra is, hogy a feladatkezelőben símán leállítom a folyamatot, csak nem szeretném ha ezzel még nagyobb gubanc lenne.
Előre is köszönök minden javaslatot.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.