Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

válasz Navaren #8 üzenetére

Köszi a méltatást! A telefonkamerás tudásom részint szükségszerűség, mert szívem szerint mindenféle rendszerből vennék egy rahedli kamerát micro 4/3-tól Blackmagiceken keresztül az Arri Alexa szériáig, csak nem vagyok Lőrinc, részint szenvedély, elképesztőnek tartom, hogy ilyen apró készülékek ilyen képminőségre képesek.

A RE4 nekem érdekes kakukktojás, olyan borzalmas állapotban jött ki PC-re 2007-ben, hogy uninstall lett 10 perc után. A HD Remaster már valahogy beszippantott, a gyökeresen eltérő játékmenet ellenére ízig-vérig RE-nek tartom, tank irányítás, hangok, zenék, atmoszféra, elképzelt szagok és illatok - minden a helyén. A kukában vonagló zsák pedig peak horror, a kedvenc pillanatom mind a mai napig a szériában. A RE5-öt viszont sohasem sikerült megszeretnem, az nekem már meh, a komolykodó hangvétel és a titkos Umbrella mellékszál pedig ásításra bírt. A kiegészítőit viszont szerettem nagyon.

A RE 2 Remake nekem másért kakukktojás. Úgy vártam, mint a messiást, végigtoltam egy rahedli alkalommal, megcsináltam az S+-okat, és nem csalódtam benne, DE! A sztorit számomra tönkretették. Az volt a koncepció, hogy MINDEN más legyen, mint az alapjátékban, egyetlen sztorielem se ismétlődjön meg a harcokat leszámítva. Ebből szerintem katasztrófa lett. Itt egy szenvedélyes videó, ami zseniálisan kifejti, miért szar a RE2R sztorija. Van egy másik is ugyanilyen címmel, de az baromság, az érvei ostobák, pl. casual puzzle-öket emleget, holott az eredetiben még bénábbak voltak a rejtvények.

Ezek a változtatások fel sem tűnnek, míg bele nem gondolsz: Leon az eredetiben ki akarja szabadítani Bent, ő nem akar kijönni a cellából, itt nem akarja kiengedni, mert biztos okkal van ott. Mindenkire izomból fegyvert fog, akin nincs uniformis, Adával seggfejkedik -> Leon egy köcsög lett. Claire valóságos megszállottja lesz a kislánynak, míg az anyja nem törődik vele, holott az eredeti játékban elsősorban a lánya biztonsága számított.

Irons rendőrfőnök teljesen ok nélkül veri meg Claire-t és rabolja el Sherry-t, fölöslegesen írták egy erőszakos bunkóra a karakterét. Az eredetiben is bizarr volt, és ki akarta preparálni a polgármester lányát, de a játék nem utalt arra, hogy dühöngő őrült lenne. De a kedvencem Ada. Az eredeti játékban nyomokat keresni ment az RPD-ben, a remake-ben már mindent tud, tök fölöslegesen téblábol Leon körül, a dramaturgia teljesen öncélú, hogy ők ketten találkozzanak. A RE2R az élő példa arra, mennyit csökkent az intelligenciakvóciens a Capcomnál 20+ év alatt. Pénz van a remek voice actingre (csak a szájmozgások ócskák), forgatókönyvet viszont elfelejtettek írni.

Az sem tetszett, hogy second runok semmiféle érdemi tartalommal nem bírnak. Eredetileg Claire B küldetésében Sherry nem fertőződik meg, Ada pedig nem kém, hanem "csak egy szimpla csaj, aki szerelembe esik" Leonnal. A remake összecsapott kamulehetőségként adta elő a second runokat, amikben az egyetlen érdemi változás a kezdőpont, 1-2 puzzle nehezítése, egy új fegyver, és hogy 1-2 helyen eltérő stratégiát igényel. A játékmenet viszont 10/10 a játék elejétől a végéig. Tényleg a sorozat egyik csúcsa.

Visszatérve a REq-re, megértem a hatást és az érveid. Félig-meddig mosolyogva, félig meddig elborzadva néztem a befejezés után a Bonuses-t, mennyi feloldani való kacat van. Az Insanity módról viszont borzalmasakat hallottam, állítólag kötelező "csalni" benne, pl. nincs ott a shotgun a Chunk harcnál, a ládából kell megvásárolnod. Ha ez így van, ezt nagyon elcseszték. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy nekiülök még párszor, kezdve ma vagy holnap, viszont nagyon remélem, hogy most tényleg a CV van soron a remake-özönben, és igaz, amit Dusk Golem mondott a nyíltan bejárható szigetről, mert jót tenne a sorozatnak egy kis vérfrissítés. A CV pedig LENYŰGÖZŐ, már csak azért is, mert két főhős kampányát gyúrták össze a szériában először egy immanens egésszé.

Új hozzászólás Aktív témák