Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deák Zsolt
újonc
ASIO support
Provides ASIO output support.
Version 2.1.2 highlights:
* Fixed phase inversion with 32-bit output.
Please note that this component is meant for systems where ASIO is the only available output method. It is highly recommended to use the default output modes instead of ASIO. Contrary to popular "audiophile" claims, there are NO benefits from using ASIO as far as music playback quality is concerned, while bugs in ASIO drivers may severely degrade the performance.
Ez itt olvasható:http://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_asioAz ASIO-t nem ajánlják.
Az elterjedt "audiofil" állításokkal szemben nincs előnye az asio használatának inkább hátrányos lehet az esetleges bug-ok miatt. -
mexel
veterán
Él még ez a topic? Végre sikerült összehoznom az asio-t az Aimp3-al. (alapból kezeli)
Beállításokkal kapcsolatban lenne kérdésem:
Az asio ablakában mi mit jelent? Pl: Always Resample 44.1kHz <->48kHz -- ez mire szolgál?
azt észrevettem ha ez be van jelölve akkor az erősítő is 44kHz-et ír ki, ha nincs akkor 48-at, pedig az aimp a beállítások paramétereinél 44.1-re van állítva. Akkor miért 48-ban küldi a jelet?
Az is oda van írva: Output 44100 Hz/ 32bit / Quadro
alatta pedig: Decoder 44100 Hz/ 16bit / StereoAkkor valahol mégis valami belenyúl a láncba nem? Nem mindenhol 16bitnek kellen lenni és sztereónak?
Ha a Wasapi exclusive verziót választom, ott mindenhol 16 bit 44100Hz és stereo van. Ráadásul ott ha változtatok 48kHz-re akkor az erősítő is rögtön átkapcsol.
Csak az a baj a wasapi nem tudja egyszerre kezelni az SPDIF és az analóg kimenetet. Az asio-nál viszont minden megy egyszerre. -
Shing
őstag
Én nem hallok semmit Asus Xonar D1-el. Flac számoknál sincs különbség. Szerintem ti használtok EQ-t vagy DSP modokat, ASIO-nál ez kikapcsol és azért változik a hang. Pl. előző kommentelőnél azért volt hangosabb a zene, mert le volt véve windowson belül a hangerő.
Alacsony késleltetést pedig felesleges erőltetik páran semmi értelme, csak pattogni fog (rosszabb esetben). Semmi hátránya nincs a magasabb késleltetésnek. -
SOAD19
addikt
Hmm, kipróbáltam ezt a miújságot. Hát azt tanácsolom, ha más is kipróbálná, hogy ne úgy tegye, mint én, vagyis hogy fejhallgatón megy a zene és eközben próbálja ki. Mikor átállítottam a foobar2000-ben ASIO-ra, majd kiszakadt a dobhártyám, annyira megnőtt, a hangerő. Úgyhogy csak óvatosan!
-
agressiv
addikt
Igaz hogy nekem semmi újat nem mondott a cikk, de nagyon örülök, hogy valaki foglalkozik az ilyesmivel, mert rengetegen vannak akiknek fogalmuk sincs, hogy miért anyázok amikor youtube-ról letöltött zenét hoznak nekem, hogy "milyen jó"
Amúgy van lehetőség a régebbi Audigy hangkártyák "korszerűsítésére" például a kimeneti műveleti erősítő és annak egyéb borzalmas megoldásainak cseréjével.
Én kicseréltem a műveleti erősítőt és lekötöttem a D/A konverter kimenetén lévő tranzisztoros megoldásokat is és óriási a különbségNem valami szép látvány, mert külön nyákot kapott a műveleti erősítő de a hang az nagyon jó.
Eredetileg ugyanis az első kimeneten valami nagy áramú csoda van ami megtud hajtani egy fejhallgatót, de manapság már nagyon elavultnak számít. Minimum NE5532, de inkább valami drágább AD (analog devices) műveleti erősítőt érdemes választani és hallható lessz a különbség azt garantálom. -
huskydog17
addikt
Rendben, elhiszem.
Ahogy a cikkben is olvasható én csak a zenelejátszásról írtam Foobar esetén, filmekről szó sem esett.#120: Miért bétát használsz az ASIO4All-nál? Van stabil verzió is belőle.
#121:"A Creative termékekről és azok támogatásáról meg gondolom neked is megvan a véleményed..."
Igen, nekem megvan. A termékekkel semmi gond nincs, a támogatással viszont már valóban vannak gondok. -
nyunyu
félisten
64bites Win7 alatt a Creative sajat ASIOja kalap szart sem er, akarhogy allitom, pattog.
Csak ezert nem akartam leszedni a jol bevalt 2.18.0010-es Audigy driveremet (ami nem Win7 kompatibilis, de meg mindig ez mukodik a legjobban), hogy felrakjam a legutolso 2.18.0011 betat, amiben _allitolag_ javitottak az ASIOt, inkabb felraktam az ASIO4ALL-t.
(hja, "vegleges" 2.18.0011 ota mar 10 beta patch jott ki, de meg mindig szar...)Most igy van beallitva:
Szoftveres pufferrel pattog, hardveressel 12ms a legkisebb ertek, ahol nem.
Persze kedvenc WinAmp 2.95-omet is frissiteni kellett, mert az ASIO output hasznalata eseten nem mutatta, hogy hany masodpercnel tart a szam, vegig 00:00-at mutatott.
(Tudnam, mi a tokomert 7MB a Winamp 5.57Lite telepitoje? 2.95 alig 3MB, aztan alig tud kevesebbet.)Kozben beszereztem kedvenc The Who albumjaimat flacban, felelmetes mennyit javult a hangja az eddigi 320kbites MP3-hoz kepest.
Most mar azt is hallani, AHOGY penditik a gitart. -
A Win7 még ASIO-val is tud meglepetéseket okozni. Tegnap az desktop gépre rádugtam a firewire hangmodulomat, és ASIO-n keresztüli lejászásnál pattog, kattog össze-vissza. Reboot, de utána is csinálta. Kihúz-visszadug, újrainicializálás után is pattog. Kezdtem morcos lenni. Minden szirszart próbáltam módosítani a beállításokon (az égbe növeltem az ASIO buffert, a stream buffert), windows keverőpulton is matattam, persze semmi javulás, de mindenesetre furcsa volt, hogy a windows keverő szerint a kártyára megy ki pár program hangja (annak ellenére, hogy nem ez a win alapértelmezett), és ezen szólaltak meg a windows hangok úgy, hogy közben ASIO-val blokkolva volt a hangkártya (elméletileg).
Az integrált 889A nem pattog se ASIO4ALL-lal, se WDM módban. Kezdtem aggódni a modul iránt. Mivel hirtelen több ötletem nem volt, elővettem a másik firewire modulomat, csak azt nem szeretem mozgatni, mert bazi nagy behemót. Rádugtam a gépre, és az nem pattog. Csak kíváncsiságból gondoltam megnézem mi a helyzet az első modullal. Megjavult. Basszus, nézem, hogy az új jövevényre átmásztak a windows programok, és ezáltal felszabadult a másik.Szóval ennyit az ASIO-ról
-
tdd587
őstag
válasz
huskydog17 #112 üzenetére
Hmmm, ez a hozzászólás nem az ac3/dts via SPDIF-ről szólt szerintem.
Ha lenne mixer, akkor lennének pl. windows hangok filmnézés közben. Nincsenek. Ha lenne mixer, akkor el lehetne indítani egy mp3 lejátszást is közben. Nem lehet. Ha lenne mixer, lehetne szoftveresen hangerőt állítani. Nem lehet.
SPDIF passthrough esetén az Ac3/DTS mixer nélkül megy. Most hirtelen ennyit találtam erről, itt (és a téma többi oldalán is) végig az van, hogy non-PCM esetén a kódolt adatfolyamot egy az egyben küldi ki a lejátszó program az SPDIF-re. A mixer nem tud mit kezdeni ezzel, csak PCM-et kezel, ezért nem működnek a fent említett dolgok sem.
-
nyunyu
félisten
válasz
.bableWes #19 üzenetére
gondolom integrált ac97nél jelentös minöségbeli javulást ne is várjak?!
Ha az integralt digitalis kimenetet kotod ra egy erositore, aztan _jo_ fules, ugy egesz elfogadhato hangot kapsz, nem rosszabb, mint egy Audigy analog kimenete,
Persze olyankor az erositobe epitett DAC dolgozik, nem az alaplapi hangkrehacs zajkeltoje. -
PuMbA
titán
válasz
huskydog17 #115 üzenetére
Ja értem,hát ilyenek tényleg nincsenek, a Creative csak Windows-zal foglalkozik. Nekem viszont integrált hangkártyám van és Windowson sincs sok beállítási lehetőségem.
-
PuMbA
titán
válasz
huskydog17 #113 üzenetére
-
huskydog17
addikt
Nah, sikerült Pen drive-ról az általad linkelt Ubuntu-t beizzítani. Az említett szoftverrel meghallgattam néhány számot. A hangminőséggel nincs baj, nagyon szépen szól, de a probléma a testre szabhatósággal van, ugyanis Linux alatt nem lehet állítani a mély illetve közép és magas tartományok hangerejét külön továbbá semmilyen hangzásjavító technológiát sem lehet aktiválni, mivel Linux-ra nincs Control Panel.
Szerintem alapértelmezésben a Linux nem csinál olyan hülyeséget, mint a Windows Mixer (szigorúan hallás után!)
Azonban nálam a fentebb említett problémák miatt a Linux ki van lőve. -
huskydog17
addikt
Hogyha SPDIF-en keresztül küldöd ki a hangot egy külső DAC-ra, akkor is belenyúl a Mixer (legalábbis egy kolléga elmondása szerint). Ezt én nem tudom leellenőrizni és kipróbálni sem, de egy kolléga ez ügyben mesélt erről:
[link]
Filmnél nincs akkora jelentősége, mint zenénél.
Szerintem igencsak nagyon kevesen vannak, akik nemhogy csak ismerik, de használnák filmek alatt a WASAPI-t és/vagy a Reclock-ot, mert ezek alapértelmezésben nincs benne a lejátszóban, kiegészítések. Ebben a témában azonban én nem vagyok otthon, erről mással kell beszélgetned.Már kiegészítettem a cikket azzal, hogy miért "rossz" Mixer. Egyszerűen, mert minőség romláshoz vezet.Amint azonban (már a frissítettben) írtam, hogy különbség kihallása túl sok tényezőtől függ, így nem garantált.
A kimenetekkel semmi baj, nincs csak az integrált zajkeltő hangminőségével. Azonban ha az ember SPDIF-en keresztül küldi ki, akkor természetesen ez lényegtelen, ekkor tényleg felesleges egy diszkrét hangkártya. Ebben igazad van.
Én azonban ezt az esetet nem említettem és nem részleteztem, mivel nem áll módomban kipróbálni. -
tdd587
őstag
válasz
huskydog17 #102 üzenetére
Ezt az Ac3 - mixer dolgot kifejtenéd bővebben? Pont az a lényeg, hogy SPDIF passthrough valósuljon meg a DAC felé, tehát egyáltalán nincsen hangerőállítási lehetőség ilyenkor a PC felől. Szerintem ilyenkor szintén nincsen mixer. Én legalábbis most is WASAPI Exclusive módban küldöm ki a DTS-t (Reclock, nem Ac3Filter). De ha van is, akkor sem akkor gond, mivel a filmek meg tipikusan 48kHz-en vannak (lásd köv. bekezdés). Egyébként minő véletlen, hogy azt, hogy tényleg bit perfect-e az SPDIF kimenet, azt éppen AC3/DTS streaming-el lehet egyértelműen kideríteni, ha abba az adatfolyamba belenyúl valami, akkor ugye szólni sem fog.
A másik amit nem értek az egész cikkel kapcsolatban, hogy konzekvensen elkerülted kimondani, hogy miért fos, ha bejön a mixer. Semmi mágia nincsen benne, egyszerűen a mixer mindenből 48kHz-et csinál, majd azt adja át a driver-nek, hogy csináljon belőle azt amit akar. És akkor jön újra a 44.1kHz. Ez az átalakítás a tökönszúrás esete ugye. Aki olyan DAC-ot használ, ami kijelzi a forrást, láthatja is, ahogyan átkapcsol a mintavételi freqi a kimeneten. ASIO / KS viszont pontosan azt adja oda a driver-nek, amit kapott. Ezt is könnyű kipróbálni, 24bit/96kHz FLAC letölt és az is érintetlenül megy kis ASIO-n.
A harmadik dolog, amit nem értek, hogy most akkor mi a gond az alaplapi kimenetekkel? A 2 forintos realtek SPDIF kimeneten is megkapom a 24/96 PCM-et ASIO-n keresztül, a késleltetés meg kit érdekel egy zene "érintetlenül" topikban? Ami gond lehet, az a jitter, de az meg a creative féle hangkártya csodákon (na ne....) is pont ugyanolyan harmatos, ezekről egyszer kerestem is méréseket és az jött ki, hogy csak SPDIF miatt kár normális hangkártyát venni.
-
PuMbA
titán
válasz
huskydog17 #105 üzenetére
"Gondolom ez nekem lett címezve."
Jól gondolod.
"hogy LiveCD esetén számít valamit, hogy Gnome vagy KDE fut? Tehát Ubuntu vagy Kubuntu?"
Mivel a fő irányvonal az Ubuntu,ezért mindig jobban szokott működni ,mint a Kubuntu.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
huskydog17 #107 üzenetére
Oké, kipróbálom.
A Xonar driverében ugye jól tudom, hogy benne van alapból az a ASIO?
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek mennyire lenne érdemes kipróbálni nekem is?
Egy Xonar D1-em van és ezt egy AKG K518DJ/ Logitech Z-2300-zal használom. Nos?
-
huskydog17
addikt
Gondolom ez nekem lett címezve.
Igen, már töltöm a képfájlt (kegyetlen lassan jön a linkről
), le fogom csekkolni.
Annyit szeretnék kérdezni Linux-al kapcsolatban, hogy LiveCD esetén számít valamit, hogy Gnome vagy KDE fut? Tehát Ubuntu vagy Kubuntu?partymaci: biztos, hogy a driver normálisan van felrakva?
-
partymaci
aktív tag
válasz
huskydog17 #102 üzenetére
Értem akkor AC3 filter nem tud bezavarni, valami mas gond van. Miert lehet az hogy inaktiv a mixerem? Hangero csuszka nem reagal, se speaker se SPIDF..
-
PuMbA
titán
Hali!
Én akkor vettem észre,hogy valami nincs rendben a Win hangjával amikor átváltottam Ubuntu-ra ugyanis ott alapból szebb a hang.Megkérhetnélek (ha van kb. 15 perc szabadidőd valamikor) ,hogy Ubuntu alatt is hallgasd meg azt a két flac-t,hogy ugyanazt a hangminőséget tudja-e az Ubuntu,mint Windows alatt a kernel streaming vagy az ASIO. Én nem értek hozzá annyira,hogy megmondjam pontosan mi a különbség.
Az egész annyi lenne,hogy letöltenéd [ezt],kiírod egy RW-re,bebootolsz róla. Ubuntu kipróbálása telepítés nélkül-re rámész. Az asztalon Alkalmazások menü-->Hang és Videó-->Rhythmbox zenelejátszó.
Ha tényleg ugyanolyan a hang,akkor meg az Ubuntu jobb filmezésre,hiszen filmek alatt ez a módszer nem megy Windowson.
Előre is köszönöm! -
huskydog17
addikt
Ezt már többen kérdezték, de ezt sajnos nem tudok. Ez ügyben csak annyit tudok, hogy hivatalosan a Jetaudio Professional változata támogatja az ASIO-t, de ennél többet nem tudok. Nem használom azt a lejátszót, esetleg érdeklődj a topic-jában!
#100 partymaci: Attól, hogy KS-el megy, még ASIO-val is hibátlanul kéne mennie. Azt viszont nem értem, hogy mit akarsz AC3-al, mert az filmekben van, viszont filmek alatt nem lehet kikerülni a Mixer-t.
-
partymaci
aktív tag
nalam valamiert nem muxik, olyan szintu hangrendszerem van mint Mócinak, X-fi music, koax-al összekötve + win7, beallitottam a CreativeASIO-t de nem ad hangot lejatszaskor, esetleg az AC3 bekavarhat?
-
krystman
őstag
válasz
huskydog17 #97 üzenetére
Nem az volt a bibi amit írtál, ha nem az EAX egyik effektje volt bekapcsolva a Creative C.C-ben! Vagy is az volt a fura, hogy ez ki volt kapcsolva, de be volt jelölve, egy effekt, csak a pipa ki volt véve. Közben az EAX effektet no-ra kellett kapcsolni. Ha az ASIO-t bekapcsoltam, csak akkor jött elő, még a Windowson keresztül ez nem jött elő. Ezért is voltam meglepődve. Esetleg azt nem tudod, hogy ez az ASIO dolog működne JetAudionál is?
-
3.Aragorn
addikt
Hiánypótló cikk. Régen foglalkoztat a dolog, hogy hogy lehetne elkerülni azt a sok kavarást, amit a rendszer beletesz a zenébe.
Mindenképpen kipróbálom, bár nekem csak gagyi alaplapi hangcsinálóm van.
üdv
-
-
krystman
őstag
Na, nekem ugyan ilyen X-Fi Gamer kártyám van, és sikerült megcsinálni a ASIO-t a Foobar2000-be, viszont nekem olyan gondom van, mintha valami effekt lenne rajta, ha kiválasztom a ASIO-t. Olyan mintha viszhangzana, vagy mintha terem hangja lenne az egész zenének. Ha visszaállítom eredetire, akkor semmi gond. Mi a gond esetleg?
-
huskydog17
addikt
Remélem ez valamennyire megnyugtat most:
Nálam is van ASIO alatt CPU terhelés. Sokszor felugrik 2%-ra (utána rögtön visszamegy 0-ra, de ezt sokszor csinálja), de fogalmam sincs, hogy miért. Az ASIO kimenet biztos, hogy működik, mivel szebben szól, mint nélküle, tehát tényleg kikerüli a Mixert.
Továbbá azért is biztos, hogy működik, mert amikor nálam az ASIO elkezd működni, akkor egy röpke pillanatra egy mikro akadást, egy kis lassulást lehet észlelni a kurzor mozgásán (feltéve ha a zene indításánál mozgatom az egeret).Azonban szerintem az a 2% CPU terhelés ami nálam jelentkezik, talán a program válaszolásából vagy valami hasonló dolog miatt van, ugyanis akkor is csinálja ezt a 2%-ra ugrást, ha leállítottam a zenét. Bár ezután (tehát üresjáratban) már nem.
Tehát összefoglalva: én biztos vagyok benne, hogy az nagyon jól működik. Az ASIO és a hardveres gyorsítás is.
-
WiZARD
addikt
az mitől lehet, hogy output-nál nem jelenik meg az asio foobarban?
(1.0.1 foobar, 64bit win7, esi maya44) -
dudika10
veterán
válasz
huskydog17 #88 üzenetére
Akármire állíthatom a processzorterhelés megmarad, szóval arra merek következtetni, hogy nem működik.
Viszont ami pozitív, hogy hangban nincs különbség a Foobar+asio és a Jetaudio közt (foobar+asio jobb mint foobar simán szóval az működik). -
dudika10
veterán
válasz
huskydog17 #85 üzenetére
Abban nem találom.
-
huskydog17
addikt
válasz
MoneyHunter #74 üzenetére
Nem értem a "problémád". Mindenki azt hallgat, amit szeret. Nyilván nem olyannal fogok tesztelni, amit sosem hallgatok meg, hanem olyannal amit sokszor hallok.
Cyberpunk: ha ASIO-val gond nélkül megy, akkor az tökéletes, nem is kell más
#83 dudika10: Én úgy tudom (olvastam), hogy a Professional változatban van csak ASIO támogatás.
-
Solicidium
aktív tag
Gondolom ez arról szól mint az mp3 lejátszóknál az srs wow: torzítja a zenét, hogy "ütősebbnek" hallatsszon. Nekem az nem jött be, hosszútávon zavaró volt, ráadásul nem úgy szólt, ahogy a stúdióban megálmodták az adott számot. Épp ezért kerülöm még az equalizert is. "Alapon" (mindenféle kiemelések nélkül) a legélvezhetőbb a zene már kicsit jobb cuccokkal is.
-
dudika10
veterán
Nem tudja valaki véletlenül, hogy Jetaudio alatt hogy lehet ASIO-t használni?
-
-igu-
veterán
Nu, hallgattam én is, kapcsolgattam ki/be a kernel straming-et, füleltem vadul. Mondjuk, annyira nem is kellett fülelnem, egyértelmű volt a különbség. Nem vagyok audiophil, nem tudok szép, ideillő jelzőket mondani: egyszerűen csak élettelibb volt a hangzás.
Köszönöm a tippet.MoneyHunter: Vivaldit én is próbáltam ezzel (Salzburg Baroque Orchestra), mellette egy Chieli Minucci, ill. egy Albert Collins album szaladt végig. Kellemes volt a délután...
Jah, ami lemaradt: win2003server, alaplapi integrált hangkeltő, foobar. És ez így jó.
-
MY2K
aktív tag
Sziasztok!
Nekem eddig ez a plug-in (SRS Audio Sandbox) - vagy nevezzük csak szoftvernek - jött be.
LINK
Nekem jók a tapasztalataim, növeli a zene dinamizmusát. Egy próbát megér.
Várom a véleményeket. -
Móci
addikt
A magam részéről maradok a foobar + wasapi kombónál. Meggyőző, de nagyon!
Az openal nem jött be, második indításnál már dobta is a hibaüzenetet. LOL. -
Cyberpunk
félisten
válasz
MoneyHunter #74 üzenetére
Sehogy olyanokat én sem hallgatok én speciel ezzel teszteltem többek között[link]
Hiába TLK a gyengém+ musical mániás vagyok.
Természetesen szigorúan FLAC formátumban. De itt az eredeti hanglemez is a polcomon -
MoneyHunter
csendes tag
Hali!
Én HDMI-vel kötöttem a pc-met az erősítőmhöz (Onkyo TX-SR606) és jól érzékelhető a különbség.
Az erősítőm remekül jelzi hogy a lejátszott muzsika milyen mintavételezésű (44,1-48-96-192 khz), ezzel is egyértelművé teszi hogy működik az ASIO, eddig folyamatosan egyszinten volt amire állítottam a winben.
Kérdésem, számít nálam a hangkártya vagy a videokártyán lévő HDMI-hez nem sok köze van innentől a hangkártyának?OFF: Ti hogy tudtok ilyen zenéket hallgatni? Én Miles Davis-vel, Pink Floyd-dal, Vivaldival, Sade-val teszteltem.
-
Kiskokó
veterán
Hello
valaki adjon tanácsot winamp alá mit ajánl?
a kernel streamt felpakolom elinditom a winampot de nem talál hangkártyát... bemek a beállitásaiba és ott is üres a lista.
ötlet?
-
Móci
addikt
válasz
huskydog17 #70 üzenetére
Itt megnézheted te is, hátha kedvet kapsz hozzá.
-
huskydog17
addikt
Lehetséges, én nem ismerem a WASAPI-t és nem is használtam idáig, mivel WinXP-n az nem működik.
A Xonar-t illetően a Xonar topic-ban kéne rákérdezned, ott biztos tudja valaki a választ.#68 , #69:: ha van OpenAL plugin, akkor nem szóltam, az csak jó és akkor én is ki fogom majd próbálni.
Igen, találtam erről információkat: OpenAL plugin csak a 0.8-as verziókhoz van, a 0.9-esekhez még nincs. Legalábbis ezen az oldalon ezt írják:
OpenAL#71: Kösz, de én majd megvárom a foobar-hoz való OpenAL-t (nem szeretem a Winamp-ot
)
-
Móci
addikt
válasz
huskydog17 #66 üzenetére
Hát pedig van olyan plugin, szóval...
Mindegy, este kiderül. -
Mr. Bond
csendes tag
válasz
huskydog17 #66 üzenetére
Ha jól emlékszem (majd megnézem), akkor a winamp pluginjai között az X-Fi install után jelent meg az OpenAL plugin és azt is választottam.
Bár majd csak hétvégén tudom lecsekkolni... -
Daneeka
senior tag
válasz
huskydog17 #66 üzenetére
Települt a plugin, nem volt ASIO kimenet, xonar driverje fent van.
Közben feltettem egy WASAPI plugint, megjelentek a WASAPI outputok és pl. Firefox nem tud hangot játszani miközben megy a foobar2000, ezek szerint ez már működik nem?(azt nem tudom garantálni, hogy létezik ASIO driver ehhez a Xonarhoz, ez egy külső, laptop hangkártya, lehet szarabbak a driverjei)
-
huskydog17
addikt
OpenAL-t a játékokban használják, így nem hinném, hogy zenehallgatásnál lehetne használni.
#65 Daneeka: A kimenetnél nem a Primary Output-ot kell választani, hanem azt, amelyik nevében szerepel az ASIO szó. Nálad kell lennie, mivel a Xonar-nak elvileg (ha jól tudom) van saját ASIO driver-e, ami alapból feltelepül amikor feltelepíted a hangkártyát.
Ha nincs a listában ASIO kimenet, akkor nincs telepítve a Foobar plugin-ja. -
Daneeka
senior tag
Nekem annyira nem jött át mit kéne tennem.
Leszedtem az Asio4All-t. Telepítettem, fut. Elindítottam Foobar2000-t, kiválasztottam a Primary Outputot. Van hang. Viszont működik a windows mixere. Tehát akkor ez még nem az igazi nem? Emlékszem Vistán tudtam olyan kernel streamet, hogy se hangerőt nem lehetett állítani se semmi, (csak a hangkarival) más progik le sem tudtak hangot játszani amíg ment a foobar.
Konfig: Win7 32bit, Asus Xonar U1, Foobar2000, Asio4All, CMoy amp, Sennheiser HD555.
-
Mr. Bond
csendes tag
válasz
huskydog17 #62 üzenetére
Hátha valaki majd felhomályosít.
Még egykérdés: az ábra szerint az OpenAL is megkerüli a Win-t. Hangminőségben van/lehet különbség az ASIO-hoz képest?
-
-
Solicidium
aktív tag
válasz
huskydog17 #58 üzenetére
Vagy használt (mert már pár éves darabok vannak csak) Terratec Aureon Sky/Space/Universe (nem a mostani terratec 5.1 és 7.1 !!). Iszonyatosan jó hangja van pl. az Audigy 4-hez képest is szerintem.
-
Mr. Bond
csendes tag
Jó cikk, grat!
Egy kérdés: a waveout kimenttel mi a helyzet? Én azt használom a kezdetektől, mivel a hangja jobbnak tűnt...
Bár nem sokat hallgatok zenét PC-n, azért a maximumra törekszem -
Na_Ta
csendes tag
Üdv!
Jó cikkk.
Építő jelleggel:
"A latency (vagyis késleltetés) az az időegység, amely alatt a hangkártya a digitális jelet analóggá alakítja és azt a számítógép memóriájába küldi."
Szerintem ez úgy értelmezhető, hogy az analóg jelet küldi a memóriába...NT
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hm az ötlet jó. Mondjuk Én winampban is így kezdem, hogy a kimenetet átállítom az "elsődleges hangillesztőről" magáról a kártyára.
Nekem Denon AVR-1306-ot hajt az Audigy 2 ZS Coax kimeneten, és hát mit ne mondjak, nekem nem volt bajom a winamp-pal. Egyszer valaki mondta nekem, hogy próbáljam ki a foobar-t, 1 beállítással, nem tom már mi volt az, de lényegében nem volt különbség..Lehet ezzel már jobban lenne, nem kételkedek benne, de nekem amit szól a winamp, az általam hallgatott zenékkel nincs bajom.
Filmekre meg nekem is MPC-HC, ott meg végig nincs gond.
-
Móci
addikt
Nem szabad beruházni, bizony! Nekem egy Yamaha V363-as erősítő, s egy Wharfedale Diamond 9.5-ös front pár kelti a zajt (a többi nincs bekötve az 5.0-ból egyelőre).
Tegnap feldobtam a foobart este, s a Wasapi szépen működik rajta, és bizony észre lehet venni, hogy szebb hangja van, mint a winampnak. Ott nem ment az Asio, se a wasapi. Az utóbbi egyszer beindult, nem volt rossz, de a foobar hangjai élettel telibbek.
Egy jó kis Opeth flac segített a tesztben. Marad a foobar, bár majd a topicjában lesz egy pár kérdésem a szakértőkhöz, pláne playlist ügyben.Hát, akkor az MPC-HC kimarad a buliból. Nem baj, a zene legyen jól belőve, a filmek hangjával eddig se volt nagy bajom.
-
zazahoho
őstag
kicsit nem idevág,de azért megkérdezem
,ha most kéne venni hang kártyát melyik típust ajánlanátok win7 64 b-hez max 20 ezerig?
kipróbálnám a cikkben írtakat ,meg régóta szeretnék már alaplapiról váltani -
-igu-
veterán
válasz
huskydog17 #49 üzenetére
Ok, azzal a résszel tisztában vagyok.
Egy Yamaha YSP-900 hangprojektor+Wharfedale mélyláda a hangkeltő eszköz, digitális optikai kábelről hajtva a PC felől. Egész barátságos hangja van alapból, de az általad ajánlott kernel streaming - remélhetőleg - még ezen is javítani fog. Viszont komoly hangkártyába a fenti válaszok fényében nem érdemes beruháznom. Ez utóbbi miatt merült fel bennem a kérdés. De már elmúlt. -
Sanyix
őstag
mpc-hc nem tud ilyesmit, és szerintem egyik video lejátszó sem. De egy film azért nem olyan hogy nagyon audiofilkedni kéne... Főleg mert ott alapból szebbek a hangok, ugyanis filmeknél látszólag nem hangosítják túl a sávokat mint a zenénél és nemvágódik le a hullámok fele...
-
huskydog17
addikt
Igen, ez esetben nincs szükség hangkártyára, viszont ilyenkor külső erősítőre van szükség, ami átalakítja a digitális jelet analóggá, de ezt már többen is leírták.
Móci: még a digitális bitstream-be is beleturkál? Rosszabb, mint gondoltam
Akkor nem kis létjogosultságuk van ezeknek az eljárásoknak!Amúgy MPCHC-hoz (tehát film lejátszáshoz) lelkesen kerestem ilyen eljárást, de sehol sem találtam. Engem is nagyon érdekelne, illetve nagyon örülnék neki ha lenne.
Ha valaki tudja hogy lehet MPCHC-ban ezt elérni azt megkérem, hogy írja le, köszi!
-
Móci
addikt
Digitálisan is belenyúl, megáll az eszem...
Azt hiszem elkezdek én is próbálkozni valamelyik módszerrel. Az Asio nem ment winamp alatt (tudom, foobar), de majd még kiokoskodok valamit.
Ezt mondjuk mpc-hc alatt is be lehet üzemelni? No meg vajon a dolby, dts hangsávokat rendesen átviszi e? -
Sanyix
őstag
digitálisnál is számít az asio/ks/wasapi, ugyanis pont a kíndóz mixert kerülik meg, ami még digitális formában szétnyomja a hangot. Tehát a a mixeren át megy, digitálisan is rosszabb lesz a minősége, csak azt nem értem miért, állítólag az ALSA hangrendszer összemixeléssel is jobban szól mint a wines mixer.
-
-igu-
veterán
A kernel streaming-et beállítottam én is, de teszt már csak holnap lesz.
Valahol olvastam, hogy ha digitális kimenetet használ a pórnép, akkor teljesen mindegy, hogy csirigli sokforintos hangkártya vagy gagyi alaplapi integrált biszbasz tolja ki az egyeket meg a nullákat.
Erről valaki tudna okosakat mondani? -
Badman 4ever
őstag
válasz
huskydog17 #40 üzenetére
Igazából az egész gép retro, a kártya hangzását akkor értékeli az ember igazán, ha előtte az X-230-at egy ESS1869 alaplapi kártyával és utána az ABIT ST6 alaplapi Realtek AC'97-jével használta.
-
-
Badman 4ever
őstag
Winamp alá beüzemeltem mind a Kernel Streaminget, mind az ASIO-t és jobb lett kicsivel FLAC-el (Nightwish - Over The Hills And Far Away), bár a hangkártya nagyon öreg, egy diszkrét Sound Blaster PCI128 ami egy X-230-at hajt meg.
-
narrow
csendes tag
Jó cikk, ezek az infok azért nem annyira köztudottak, nekem jól jött, köszi. Nekem is HD555 van meg egy Xonar D2X úgyhogy fogom tudni hasznosítani.
A zene ajánlást is kösz, a Sirenia-t már ismertem, a Xandria-val most fogok megismerkedni. -
Sanyix
őstag
AZTAQRVAAAA!!!!!
Ezt az asio4all-t nem is ismertem eddig, és bizony a zenével volt szopás.
Az audiochip drivere 2 külön kimenetet támogat, a hátsó normált, és a ház előlapi kivezetéseit (ezen külön eszközként viselkedhetnek, tehát külön műsor mehet rajtuk). Ez szép és jó volt, a hátsón ment a zene wasapi exclusiven, az előlapi kivezetésen meg a fülhallgató volt, ezen ment minden más hang. De kontakthibás volt alapból a ház előlapi izéje, és most a hétvégén teljesen meghalt.
Filóztam is rajta hogy baze 7.1-es a chip tehát 4 darab jack kimenet van hátul, de én csak 1-et használok (mert stereoban nyomom).De ez az izé tudja kezelni tetszőlegesen bármelyik kimenetet, így lett 4 darab hátsó stereo kimenetem
Kár hogy wines default hangeszközként nem lehet kirakni 4 kimentet hátra, csak az előlap és az 1 hátsó kimentet megy...UI: hopp mégsem olyan jó, az asio mind a 8 csatornát igénybe veszi, még ha csak 2-re van állítva kimenet úgyhogy nuku más hang a hátsó kimeneten
-
válasz
huskydog17 #26 üzenetére
Ezt dobja ki, ha nincs bent a PPHS resampler.
Unrecoverable playback error: The ASIO device does not support specified sample rate (44100Hz); please configure resampler appropriately"Az Audigy proci csak 48Khz-es anyagokkal tud dolgozni, ami nem 48Khz-es, azt azzá konvertálja, ha akarod, ha nem. Viszont ezt eléggé gyenge minőségben teszi, ami jelentős minőségromlást eredményez. Viszont ez a PPSH újramintavételezés gyakorlatilag minőségvesztés nélkül csinál neked 48Khz-es kimenetet, amit az Audigy nagyon meghálál." - [link]
1411kbps-os WAV zenei fájllal próbáltam (44.1kHz), 2ms-en, hallhatóan nem okozott neki gondot.
Amit még ki fogok próbálni, az a PAX féle Audigy driver, ami "elvileg" jobb, mint a gyári. -
huskydog17
addikt
"Amúgy megy a WASAPI exclusive mód kimaradt (fontos hogy exclusive, mert ez kerüli meg a mixert, a sima mód az végül is a directsound utódjául szolgál)."
Igen, nem véletlen hagytam ki, ugyanis a WASAPI használatához SP1-es Vista vagy Windows 7 szükséges és amint láthatod én WinXP-t használok, tehát nem áll módomban azt kipróbálni.
Az meg, hogy a mai integrált cuccoknak milyen az ASIO részük, tehát, hogy lejátszásban hogy teljesítenek ASIO kimeneten, nem tudom, csak azt tudom, hogy az AC 97-es chip-ek alkalmatlanok rá.
Egyszerűen ki kell próbálni, hogy hogy megy és mindenki döntse el maga, hogy melyik kimenet hogy tetszik.#34: Köszi az infót, elhiszem.
A lényeg, hogy így jól megy.
-
Sanyix
őstag
nem értem mi ez a latency mánia, teljesen logikátlan hogy bármennyire is függjön attól a minőség. Ha jól tudom az ASIO egyik lényege az volt hogy veszteségmentesen, kis késleltetéssel jelenjen meg a hang, utóbbi azért mert zenélésre lett csinálva, ahol bizony számít hogy a midi billentyű lenyomása után mikor szólal meg a tényleges hang, vagy mennyire tud szinkronban maradni egy full hw-s hangszerrel a pc-s szoftveres szekvenszer, vagy mondjuk az analóg bemeneten jövő hang mikorra dolgozódik fel.
Hallgatásnál már ez ugye nem számít, csak az a része hogy megkerüli a kíndóz torzítós mixerét (igen torzít, nem kicsit, nagyon erős mélyhangoknál még egy botfülű is meghallja ha hallott már mixert kerülős zenét).
Gyanítom hogy ez a latency izé egy egyszerű puffer, mert annak a kiürülésekor és késős feltöltésekor szokott a pattogás előjönni, de a puffer mérete ugye semmit nem befolyásol a minőségen, csak a feldolgozás idején.Amúgy megy a WASAPI exclusive mód kimaradt (fontos hogy exclusive, mert ez kerüli meg a mixert, a sima mód az végül is a directsound utódjául szolgál).
-
Probber
őstag
válasz
huskydog17 #26 üzenetére
Jó, igaz, az én hibám, hogy az audiolejátszó programokat mp3 lejátszónak hívom.
Egyébként azt hiszem, hogy a 25. hozzászólásomban is érthető voltam, mert ott is mp3, mint programról beszéltem. Na de mindegy, így már remélem tisztáztam a dolgot előtted is. -
huskydog17
addikt
Ez a módszer nem csak zeneszerzésnél előnyös, én se csinálok ilyesmit, csak hallgatom a zenét a gépen, de ezzel a módszerrel bizony máshogy (sokkal szebben) szól.
Persze itt alapfeltétel, hogy az MP3-at el kell felejteni, az nem mérvadó.Nagyon érdekes, hogy nálad csak Resampler-rel működik az ASIO és az 2ms-en!
A zeneszerzők valóban másfajta, profi hangkártyákat alkalmaznak, ami persze, hogy más kategória.
#25 Probber: Ahogy már korábban többször is meg lett említve: MP3 esetén az ember nem várhat javulást, mert annak a minősége alapból a béka s*gge alatt van, így az nem mérvadó. (Ezért is nem értem, hogy hogy jönnek ide az MP3 lejátszók.)
-
Probber
őstag
Én régen foglalkoztam zeneírással, de minőségbeli változást ne várjatok ezektől.
Legalábbis én abszolúte de nem fedeztem fel semmiféle javulást hangzás terén.
Én az igazi tudásukat használtam ki, ahogy fentebb is írtam.
Mp3 audiocodecbeli különbségek lehetnek (tulajdonképpen ezek is azok csak a hangkeltőre eresztik közvetlen az anyagot), mint, hogy pl. Foobar és WinAmp között de ennyi.
Szóval némi változást elérhettek, de csak annyit mintha a jól megszokott mp3 lejátszó progitokat lecserélnétek egy másikra.
Ha csak zenét hallgattok otthon, akkor jó nektek az alap directsound.
Viszont ha valakinek jó hangkeltője van az nyugodtan használja ezeket (vagy ne).Na mindegy....
-
Kipróbáltam, de változást én sem tapasztaltam. Igaz nem szerzek zenét a gépen, csak hallgatni szoktam.
A DSP Manager-be betettem a Resampler (PPHS) plugin-t, 48kHz-re állítottam és Ultra módra (enélkül a plugin nélkül nem megy az ASIO Audigy 2 ZS-en). A késleltetést 2ms-ra állítottam, tökéletesen, akadás mentesen megy a zene.
Tiszta és szépen szól, azt meg kell hagyni, de érdembeli különbséget ezekkel a hangkeltőkkel nem érzek, úgyhogy a DirectSound is teljesen megfelel. Talán egy picit nagyobb a tér, mintha jobban betöltené a helységet, de ez nem 100%.Zeneszerzők pedig nem ilyen hangkártyákkal és gépekkel dolgoznak, ők más dimenzióban élnek.
Egyébként köszönöm a leírást, kicsit többet tudhattam meg a hangkártyám működéséről.
-
huskydog17
addikt
válasz
NeoExDeath #20 üzenetére
Ahogy malwy kolléga is írta már, hogy a Windows nem turkál bele az audio állományba, érintetlen marad, ezáltal jobb minőségben, érintetlenül kerül a hangkártyához, tehát szebben fog szólni (megfelelő hangrendszer mellett).
Kiskokó: ha a korábban említett dolgok sem segítettek, akkor nem igazán van több ötletem. Esetleg próbáld foobar alatt, hogy ott működik-e.
Esetleg még (ha még nem tetted meg) rákérdezhetnél a PH fórumnak-nak a SB Live topic-jában is, hátha ott többet tudnak segíteni. Én driver problémára gyanakszom. -
malwy
senior tag
Személyes tapasztalatokról tudok beszélni, mert mostanában volt egy kisebb hadműveletem integrált és live 5.1 terén.
Nekem a SB0220 típus van, és ezt hasonlítottam össze a Gigabyte Ep45-DS4-en lévő ALC888-al. (A drivere a live-nak a KX, integráltnak pedig a realtek honlapján fellelhető legfrissebb)Előbbin több hangszín, basszus, nagyobb kakaó. Integrált pedig kicsit tisztább magas tartományban, illetve driver szinten kicsit jobb. Jelenleg live-ot használom, de szerintem az átkerül a letöltős gépbe, és akkor mindkettő gépben egy hasonló minőségű zajkeltő lesz. Mert az tuti, hogy egy rendes hifihez képest csak csörömpölnek. (AKG K 242HD)
#20) NeoExDeath: Egyik előny, hogy zeneszerkesztés, DJ-zés közben, illetve hangfelvételnél nem lesz lag.
Másik, hogy a windows hangkeverője nem dobálja át különböző frekikről ide-oda, illetve nem nyirbálja, nyúl bele a hangszínébe. Ettől teljesül a címben említett érintetlen zene. -
Kiskokó
veterán
Mindig azt irja hogy nem található a hardware..
na mind1
csak az integráltal az a baj vagyis azzal semmi
csak a winampba beraktam a kernel plugint és nem ismeri fel az se semmit és nem szól a zene... :S -
NeoExDeath
aktív tag
Nem rossz írás, csak nem igazán derül ki, miért is jó ez? Az oké hogy a hang több windows layeren keresztül ér el a hangkártyához, de módosít valamit, vagy ilyesmi? Miben lesz más a hang ha közvetlenül a hangkártyára kötjük?
-
.bableWes
őstag
gondolom integrált ac97nél jelentös minöségbeli javulást ne is várjak?!
jo cikk, hasznos volt!
-
szablya
aktív tag
Jó zenéket hallgatsz
Én is
-
Cyberpunk
félisten
válasz
huskydog17 #16 üzenetére
Végül is szépen megy az ASIO csak kíváncsi lettem volna erre is
Én 5ms-t állítottam be neki és no problemBár lejjebb már nem próbáltam
-
huskydog17
addikt
válasz
Cyberpunk #15 üzenetére
Őszintén szólva fogalmam sincs, még sosem próbáltam azt a kimenetet, de nem is fogom, mert az ASIO-nál biztos nem jobb!
Amúgy ahogy látom az adatlapodon, eléggé hasonló hangkártyával rendelkezel, tehát akkor nálad is elvileg szépen megy az ASIO. Te hány ms latency-t állítottál be? -
Cyberpunk
félisten
Ha már kipróbáltam az ASIO plugint akkor mondom megpróbálom a WASAPI-t is de az valamiért nem akar működni ki ír egy hibaüzenetet pontosan ezt: "Unrecoverable playback error: Could not open device (Device invalidated)" No ez miért lehet?
-
huskydog17
addikt
Tégy egy próbát esetleg ezzel:
Creative Support Pack
Ha a Live-ot akarod használni, akkor természetesen le kell tiltanod az integráltat és annak a driver-ét lepucolni. Ez fordítva is így van.
Fec555 kolléga is adott egy tippet neked, hátha az is segít.#7 Solicidium: nálam soha semmilyen probléma nem adódott ASIO téren, szerintem beragadás és hasonló problémák csak gyengébb hangkártyáknál fordul elő, vagy rossz driver esetén, ez azonban csak egy tipp.
#11 dying_star: Hehe...sajnos egyre kevesebb a piacon a normális zene (legfőképp a keverés minőségére gondolok)
A többieknek pedig nagyon szívesen, öröm látni, hogy nem volt értelmetlen megírni ezt a cikket!
-
ferensz
senior tag
Win7 alatt is be tudod üzemelni az SB Live 5.1-es kártyát, van hozzá egy külső driver, aminek kX a neve, ez egy teljesen független fejlesztésű WDM driver az összes EMU10K1 és EMU10K2 alapokon fekvő kártyához. Itt a link, hogy melyik kártyákhoz jó, a drivert magát pedig innen töltheted le.
A cikkhez egyébként gratula, én is így használom már jó ideje a gépet zenehallgatáshoz, és szerintem is lehet hallani a különbséget, pedig nekem nincs valami zenére teremtett hallásom
-
Jó kis írás, majd én is kipróbálom.
(Szintén Live! 5.1, mint az egyik hozzászólónak, és a cikkíróéhoz hasonló PC.)
És öröm látni hogy valaki még hallgat normális zenéket. -
Probber
őstag
Az ASIO-t anno én is rengeteget használtam zenék írásához.
Amiben igazából használható volt, az az, hogy ha már túl sok sávból állt egy zene és a Windows DirectSound-ja már úgy leterhelte a gépet, hogy akadás mentesen nem tudta lejátszani a "félkész" művet, 100% terhelte a procit, tehát elvérzett, ott még az ASIO boldogan lubickolt és játszotta a zenét.A írás pedig teljesen korrekt lett!
-
Cyberpunk
félisten
Köszi tényleg sokat jelent egyértelműen hallható a különbség
-
Kiskokó
veterán
Na letöltöttem winamphoz a kernelt-t de amikor a beállitásokba belemegyek nem ismer fel semmilyen hangkártyát az miért lehet?
-
Solicidium
aktív tag
Talán annyit hozzátennék, hogy win7, de azt hiszem vista alatt is lehetőség van wasapi plugint használni (legalábbis foobarban), ami ugyanazt eredményezi mint a ks/asio az esetleg ott felmerülő problémák (esetleg pattogás akár csak több perc után, más alkalmazás nem tud később sem hozzáférni a hangeszözhöz (pl. ks "beragad"), stb.)megléte nélkül.
-
Kiskokó
veterán
válasz
huskydog17 #5 üzenetére
Oké köszönöm
a Win7 próbál valami drivert telepíteni az SB hez de mihelyst feltelepíti kék halál.aztán el se indul a gép mindig kék halál.. csak rendszer visszaállító ponttal lehet megjavítani. nem tudom miért de ezt csinálja. igy muszáj az integráltat használnom.
Nem tudsz esetleg netről letölthető sb 5.1 live hoz win7 drivert ? (igaz nem mai kari)
köszi -
huskydog17
addikt
Persze, hogy működik, minden hangfájllal működik, csak MP3-nál nem, vagy csak nagyon minimális javulás lesz, attól ne várj csodákat.
A Live kártyánál tiszta Windows-ra próbáltad felrakni, a Win7 nem talált hozzá semmit a neten?
PAX driver a Live kártyához nincs sajnos, csak Audigy és X-Fi karikhoz van.
Nyugodtan megpróbálhatod integrálttal is és winamp-al is, mert a Winamp-hoz is van Kernel Stream plugin ha jól tudom, semmit sem veszítesz vele ha kipróbálod.Azért még egyszer szólok, hogy MP3-tól ne várj sokat!
Hova tűnt a 4. hozzászólás?
-
Kiskokó
veterán
Hello
Ez a módszer mp3-nál is működik? vagy ott semmiképp nem lehet javulást tapasztalni?
Az a baj hogy van egy SB Live 5.1-em de a Win7 nem tudja a drivert felrakni. Vagyis felrakja de kékhalál lesz a vége és utána nem indul el a gép. kénytelen vagyik a Gigabyte ga945pl integrált hangkariát használni.
Megpróbáljam egyáltalán ? winamppal ? vagy fölösleges. ? üdv -
Titan44
tag
Na majd jól kipróbáljuk.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Avagy a Windows Mixer kikerülése
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest