Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rawulf

őstag

válasz holozis_HUN #791 üzenetére

Gyere nyugodtan. Nem nehéz olcsó szállást találni (Hongkonghoz képest).
    Elmagyarázhatom, hogy működik a három lépcsős vámellenőrzés Hongkonból Sencsenbe. Hongkongba könnyebb átmenni Sencsenből, az csak 2 lépcsős.
    A kínai vízumigénylőt is pöpecül ki tudom már tölteni. Legalábbis akiknek legutóbb segítettem, azoknak azonnal elfogadta a Budapesti Kínai Nagykövetség a turista vízumot. Szebben is néz ki, ha eleve a kitöltött pdf-et nyomtatod ki, amit már csak alá kell írni. :D
    Nekem mondjuk Sencsen jobban bejön, mint Hongkong. Ráadásul nagyon meg voltam magammal elégedve, amikor vajkönnyedén megtaláltam minden helyet a belvárosban pénteken (például a Huaqiang road környékén). Ráadásul prímán elboldogultam a Baidu navigációval egész végig. :)
    Sajnos túl későn mentem ki, így nem volt időm nagyon szétnézni, pedig például a SEG plázában is rengeteg érdekes boltot láttam a földszinten.
    Egyébként pont ma voltam Hongkongban és ez volt a második vagy harmadik alkalom, amikor megkérdezték a hongkongi vámosok, hogy kell kiejteni a nevemet. Ilyenkor mosolyogva elmondom neki magyarul és angolul is, mert persze azt nem mondják ilyenkor. Ettől zavarba jönnek és elnevetik magukat.

Tibcsi, csak arra az időre, amíg hazamegyek nyaralni és csináltatok egy új útlevelet és vízumot bele. A második alkalommal idekinn intézték a vízumot nekem. Az első alkalomnál viszont a magyar ügyintéző ki volt akadva, mert azt mondta, hogy ilyen vízum igénylést még sosem látott, holotott jó pár éve dolgozik már a Kínai Nagykövetségnek.

Új hozzászólás Aktív témák