Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Soká

senior tag

válasz Lordus #9610 üzenetére

Köszi a tesztet!
    Bocs, hogy kritikus vagyok, de ha már nyomdász vagy, valószínűleg nem veszed rossz néven az alábbiakat.

Én azt javasolnám, hogy mondjuk valami hasonló tesztábrát jeleníts meg a kijelzőkön.
    A következő az lenne, hogy sötétben készíts képet a telefonokról és pontosan szemből. Két okból sötétben:
    - hogy ne tükröződjön a kijelző
    - és hogy ne zavarja meg az ember szemét a fehér és fekete telefonkeret, mert az iszonyatosan becsapja a szemet!!! (lásd A és B színt, amely ugyanaz!)

Én azt is javasolnám, hogy túl a max. fényerőn (amiből kiderül, hogy melyik fénye erősebb esetleg) szemre igyekezz beállítani ugyanazt az értéket a két telefonon, hogy a fényerő-különbség ne zavarjon minket és úgy készítsd a fotót. Az egy dolog, hogy a fehér melyiken "fehérebb" vagy intenzívebb, de érdekes lenne, hogy a szürkeárnyalatokat miként adják vissza? Egyformán látszik a különbség a szürkeárnyalatos csík két szélső értékénél? Általában a kijelzők nem csak úgy értékelhetők, hogy jobb és rosszabb, hanem az egyik ebben jobb, másik másban. Ki tudja, a BOE lehet, hogy szemre jobb, a másik meg esetleg időtállóbb?

Én egyébként nem gondolom, hogy lényegi, örömre vagy bánatra okot adó különbség lenne a két kijelző között, az inkább az ember "gyarlósága", hogy szeret rangsort felállítani és győzni vagy veszíteni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés