- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Sir Riccio #6611 üzenetére
Szerintem kisebb.
És ezen belül is iszonyú pici lehet a valós igény a biztOnsági fejlesztésekre, tuti nem ez az oka az új droidoknak.
Sokkal inkább egy sosem kielégíthető állandó igény fentartasarol van szó. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Sir Riccio #6609 üzenetére
Ok, de biztonsági javításhoz minek új droid.
A régit kéne tökéletesíteni, nem?
Pont az állandó újítás miatt van mindig tele hibákkal.
Szerintem iszonyú szűk az a réteg, akinek létfontosságú a biztonság valamilyen üzleti okból.
Ez a 10% ot se éri el, az tuti. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Sir Riccio #6607 üzenetére
Nem vitatkozom,csak beszélgetek, semmi bajom azokkal,akik így rá vannak állva a dologra.
A veled való beszélgetés egyébként pont azt erősítette meg,hogy jó arányokat írtam.
Pár, a gyakorlatban valóban újat hozó dolgot tudtál említeni.
A cf-ről micro sd-re másolás egy szimpla kártyaolvasóval megoldható bármikor.
Van több blogot író ismerősöm , kb annyira tudják kezelni a gépüket,hogy bepötyögik a tartalmat.
Ők speciel praktikusabbnak tartják laptopról csinálni, szóval még csak nem is droidot használnak.
Egyszerűen nem reális az az igény,amit említesz.
Fontos a biztonság,de a felhasználók hány százalékának van olyan blogja,amit iszonyúan védene vagy hány százaléknak van százezres látogatottságú üzleti facebook oldala?
Nem, nem ők várják az új androidot, hanem 90%-ban Öcsi és a haverja a Baross utcából, mert az kvajólesz! -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Sir Riccio #6605 üzenetére
Igen, igazad van, én ezek közül egyiket sem használom.
Talán az otg az egyetlen ,aminek lehet valaha hasznát veszem.
Adatmentés usb-ről mindig elérhető volt tudtommal.
A telefonon blogolás meg a facebookos üzletelés persze fontos lehet,de hogy olyan nagyon várt dolog lenne ezek biztonságosabbá tétele... , hát azt kötve hiszem.
Szerintem az itt és a többi topickban csodát váró userek 1%-a várja ezért a fejlesztéseket.
A 99% a korábban említett marketing áldozata. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
trebrona #6603 üzenetére
Nem érdekel a marketing, a gyakorlatban miben lett jobb, írj nekem légyszíves példákat,hogy mi az ami előtte nem volt és ICS-vel lett?!
Anno Xperia Rayen használtam, azon kívül,hogy megváltozott a menü és az oké-mégse gombokat felcserélték, konkrétan semmi pluszt nem kaptam.
Viszont elrontották a video felvételt és még számtalan dolgot,aminek következtében a userek egy nagy része visszatette az ICS-t. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Sir Riccio #6599 üzenetére
Nem,nem állítom,hogy az egész marketing fogás, csak a 90%.
Én még egyetlen appal sem találkoztam,amihez ne lett volna jó az androidom.
Biztos vannak olyan programok, főleg játékok,amik igénylik az új rendszereket, de ott is főleg az új hardvereket.
Egy átlag júzernek szerintem pont a világon semmi szüksége az új rendszerekre.
Illetve van, szükség van az új rendszerekre a hardver változásával!
Nyilván a kettőnek muszáj követnie egymást.
Anno ICS-t frissítgettem állandóan, a kinézeten kívül semmi újat nem hozott GB-hez képest.
Semmit!
A sebezhetőségről meg annyit,hogy nem hiszem,hogy ha valami komoly brigád kíváncsi lenne a telefonomon lévő adatokra,akkor ne tudná megszerezni a legújabb rendszerrel.
Ezek az új rendszerek kb 1 hétig újak, utána töviről hegyire ismeri mindenki a hibáit.
Előfordulhat,hogy mire egyáltalán eljut hozzánk, addigra a korábban kiadott ázsiai, ilyenolyan verziókból már pontosan tudják minden hibáját.
Tehát még annak a valóban meglévő 10%-os létjogosultságnak is megkérdőjeleződik az értelme. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Sir Riccio #6596 üzenetére
Hogy az elavult vagy a még ki nem fejlesztett rendszerben több a hiba, arra azért kíváncsi lennék.
Milyen erőforrásokat tudok csak friss rendszerrel kihasználni? pl? -
-HajTömeg-
őstag
Én a magam részéről egyáltalán nem várok semmiféle új csoda romot.
Bőven beérném egy hibátlan régivel, bár nem panaszkodom,tök jól elvagyok az ezer éves 13.0-ás rommal.
Ezek az állandó új rendszerek csak arra jók,hogy az ember kapjon egy bughalmazt.
Így volt ez anno az ICS-nél is, kitkatnél is, és így lesz ez a jövőben is.
Ezek 90%-ban marketingfogások, egyetlen értelmük,hogy az ember elemi ösztöneire hatva felkeltsék a kíváncsiságot a vevőkben.
Húdejó, neki a legújabb android van, csű, az biztos nagyon jó, én meg le vagyok maradva!!!
Aztán olvasgatja az ember a fórumokat és mindenki teszi vissza a régebbi romokat vagy várja az újak javításait, mert persze mind telis-tele vannak hibával.
Egyrészt nincs is idejük jót csinálni,hisz ott a nyomás,hogy nehogy a konkurencia előbb jöjjön ki az új szuper 9.0ás androiddal, másrészt eszük ágában sincs "tökéletesre" fejleszteni egy adott rendszert,hisz akkor nem vágyakoznának a kedves vevők a következő hűdeszuper androidra, ami aztán csudijólesz
Én úgy érzem,hogy aki mindig az új verziós droidokat várja, az egyszerűen a marketing áldozata. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
fetaguitar #6546 üzenetére
Nincs kijelzővédő fólia a szenzor előtt?
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
kriszpontaz #6489 üzenetére
Jelenleg melyik verzióra mondható,hogy a legstabilabb?
Illetve 13-as romban küzdök egy olyan problémával,hogy külföldön,ha manuálisan szeretném manuálisan beállítani a szolgáltatót,akkor csak számokat dob fel,nem írja,hogy Vodafone
Van erre valami megoldás? -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Viktor0610 #6420 üzenetére
Ez nem az eredeti, gyárilag hozzá kapott,az picit nehezen jön ki belőle, nem mindig azt használom.
Ez egy elvileg eredeti sony.
Igazából a kérdés az,hogy akkor ezt ne használjam, más feszültséget ad,mint a gyári és ez a hiba oka? -
-HajTömeg-
őstag
Sziasztok!
A hongmit használom a régebbi telefonom, Sony töltőjével is, és azt vettem észre azzal töltéskor nem pontos az érintőképernyő érzékenysége.
A másik,hogy a Nilkin tokom elég hamar rottyra ment, nektek is ilyen?
Az ok,hogy az egyik sarka lepattant, (lehet valamihez odavertem),de a többi is meg van repedve.
[link]
[link]
[link] -
-HajTömeg-
őstag
Jól működik nálam is,de általában eltelik pár perc a navigáció bekapcsolásakor,míg belövi hol is vagyok, és olykor utána is mutat furcsaságokat (pl mintha az út mellett mennék párhuzamosan),de ettől függetlenül én is sokat használom és ezeket az apró bizonytalanságokat leszámítva rendben van.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
kisza25 #6344 üzenetére
Képes,de az egyikkel nem lehet netre csatlakozni, csak telefonálni!
Nekem egy régi rom van fent,nagyon megbízható.
Ami nálam is elő-elő fordul az a beütődés utáni kikapcsolás, szerintem az aksi mozdul el ilyenkor, úgyhogy én is kiékeltem egy kis papírkával.
Összességében szerintem nagyon jó telefon.
Gyenge pontja a videokamera és a gps.
Nekem elég lassan talál jelet és nem merném rábízni az életem
Wifi baromi erős.
Alkalmazásoktól függően esetleg a tárhely lehet kevés, az én romomban pl nem lehet áthelyezni az alkalmazásokat SD-re, úgyhogy olykor elfogy a hely.
Micro lagok lehetnek,de szerintem eléggé smooth, én nagyon szeretem.
Aksija jó erős, nálam 1 napot bőven kibír. -
-HajTömeg-
őstag
-
-HajTömeg-
őstag
Van olyan ROM amelyikben már át lehet helyezni az alkalmazásokat SD kártyára?
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Viktor0610 #6327 üzenetére
Hát nem tudom mi a zavar, rádiónál felajánlotta az usb háttértárat,de össze vissza zizegett,meg azt jelezte semmi sincs az sd-n. Mindegy,maradok az pendrive megoldásnál,mint eddig.
Pc,n hibaüzenetet ír,mikor rádugom (bármelyik portba), de ez rejtély, haverom gépére dugva tökéletesen működik. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Viktor0610 #6324 üzenetére
Nem működik sajna,de mindegy,annyira nem fontos.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Viktor0610 #6322 üzenetére
Na,csak sikerült (chrome nem engedte letölteni)
Valamit át kell állítanom,be kell kapcsolnom?
Vagy ennyi, működni fog?
Root kell hozzá? Mert az nincs -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Viktor0610 #6317 üzenetére
Még a 13as van fent, alapból ebben sem elérhető vajon?
A link egy mega nevű felhő kezelő appra mutat.Trebrona!
Miért, mi ennek a neve? Nem autó magnó? -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Viktor0610 #6315 üzenetére
Autó magnóhoz
Ez micsoda, amit linkeltél? -
-HajTömeg-
őstag
Usb-n tudom csatlakoztatni a hongmit a magnóhoz?
Errort ir a magno.
Valamit át kell kapcsolni a menüben? -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Dominó85 #6080 üzenetére
Miért nem használsz quickpicket?
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Viktor0610 #5975 üzenetére
-
-HajTömeg-
őstag
Valamiért nem akar megjelenni pc-n,mikor rádugom.
Van ehhez valami hasonló program,mint sonyhoz volt a pcnompaion? -
-HajTömeg-
őstag
válasz
herdsman12 #5888 üzenetére
Igen,csak nem találom
Ezért meg nem tennék fel új romot,ezzel semmi bajom.
De adatforgalom alkalmazás van,megtaláltam,köszi.
A baj az,hogy felsorolja mihez van engedélye,de módosítani nem enged.
Most leállítottam,töröltem az adatait,hát remélem többet nem jön elő...
Legszívesebben törölném,ha engedné,de se tiltani,se törölni nem lehet. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
herdsman12 #5886 üzenetére
Na,ilyenem nincs
13.0 van rajta -
-HajTömeg-
őstag
MOstanában olykor kiírja,hogy elértem az adat korlátot ,ezért letiltja az adatforgalmamat.
Anno én hülye beállítottam,de most már hiába állítom át, állandóan irogatja ezt a hibaüzenetet.
Hol tudom ezt kikapcsolni? Hogy egyáltalán nem is foglalkozzon a telefon az adatmennyiséggel? -
-HajTömeg-
őstag
válasz
mike1334 #5863 üzenetére
Állítólag ez az.
Nekem rendben feltelepült,de nem jelenik meg az ikonja, widgetnek kitenni sem lehet.
Valószínűleg root kell hozzá,ahogy a neve is mutatja. -
-
-HajTömeg-
őstag
Hogy két simkártyával használva kb 20%-al többet eszik az normális?
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
trebrona #5828 üzenetére
Na,ilyen matrica nem volt rajta sajnos.
Elképzelhető,hogy hamisítvány, nagy kár,hogy nem feliratozzák a kínai szöveget,szart se értek belőle,hogy melyik a fake ,melyik az eredeti.
Szerinted?Képek
(szét nem szedném,mert ahogy a videon néztem,ahhoz le kell feszegetni az alját és a tetejét.)
-
-HajTömeg-
őstag
NEkem ma olyat csinált,hogy előkapom a zsebemből,fekete képernyő,rajta 3 icipici sor, hogy milyen bootolást választok. A hangerő le gombbal lehetett lépkedni, a hangerő fel-el okézni és így normál módot választva bebootolt. Ezmi?
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
trebrona #5648 üzenetére
Végül tőle rendeltem, 100%os eladó, meglátjuk.
Aztán,ha mégis megjön Domino rendelése is,eladom jó drágán -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Viktor0610 #5627 üzenetére
Érdemes 10400-ast rendelni,nem elég a fele?
Ez szerintetek kamu? 99%os az eladó.
Ja,most nézem,hogy ez aukció,sorry. -
-HajTömeg-
őstag
Jött már meg valakinek akciós MIUI powerbank? Eredeti?
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
paulkaresz #5477 üzenetére
Munkám miatt rengeteg érdekes helyen járok,de dolgozom, nem lóghat rajtam semmi.
Fényképész a szakmám, annak idején volt egy teljesen tükörreflexes szettem, nagylátótól a 300-as teléig.
Mindenhova vittem és azt vettem észre,hogy nem tudom használni,sosincs velem,mikor kéne.
mert nehéz,mert egy táska kell a 3 objektívnek, mert ha utazáskor a nyakamban lóg elfáradok tőle, buszra szálláskor lekoppintom a kapaszkodóba stb.stb.
Mindig egy kis ultra slim casiot használtam,amit tartalékban vittem és az övemen volt,mint egy kis cigis doboz.
Ezt ma is megtehetem,de ma már sok telefon is tudja azt a szintet,így nem kell rá külön beruháznom.Sztenn Tökéletes nem, de óriásiak a különbségek.
Ráadásul,ha megtehetjük,hogy utazásainkat, gyerekünket HD-ban vegyük fel,akkor miért elégednénk meg rossz minőséggel?
Ezek soha vissza nem térő pillanatok és elég kiábrándító,mikor kollégákkal néztük egy út képeit és ugyanarról az ö képeik szebbek voltak. Sokkal!
Ilyenkor gondolja át az ember,hogy a fenébeis, jobb lett volna többet áldozni egy telefonra -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Dominó85 #5475 üzenetére
Hát szerintem ez olyan jó közepes.
Mivel nekem fontos a fotózás sok telefon fényképeit végignéztem már és elképedve állok mekkora a visszaesés a pár évvel ezelőtt kiadott okostelefonok és a maiak közt.
Annak idején egy Sony ray olyan fotókat csinált,amik kenterbe verik a mai középkategória 90%-át.
Szerintem még a Hongmit is, és én balga,már azzal sem voltam elégedett
Bevallom azt látva,hogy minden reklámban azt nyomatják,hogy ilyen meg olyan kamera van az aktuális mobilban,azt hittem óriási lesz ezen a téren az előrelépés,de nem, baromi nagyot tévedtem.
A legtöbb középkategóriás mobilnak pocsék,vállalhatatlan képe van.
Nem fér a fejembe,hogy egy kb. 3éve gyártott szifon 4S minőség miért nem lehet ma már alap az összes mobilban.
A mai napig csak a csúcsmobilok érik el ezt a szintet, én meg nem vagyok hajlandó 150-180-ért telefont venni.
Az Xperia L-em-ben olyan kamera volt,hogy az valami elképesztő.
Elképesztő,hogy a sony ki mert adni egy ilyen telefont.
Többen visszavitték,mire a szerviz válasza az volt,hogy nem,ez nem hiba,ez ilyen, nincs élesség, csak ünnepnapokon!
Itt zárójelben jegyzem meg, hogy PH teszten mindkettő (Xperia L és Hongmi is) 6 pontot kapott, ami egyszerűen tévedés. Sokkal jobb a Hongmi!
Nézegettem közepes árú lumiákat is, botrány.
Ismerősöm nokiánál dolgozik, olyan képeket postol a céges telefonjával facebookon,hogy a 6 évvel ezelőtti 2megapixeles LG chocholatem kenterbe veri.
A samu s4 mininek is gyenge pontja a kamera,de nem sorolom, lényeg a lényeg szerintem a Hongmi kamerája már jó. Ezt én a magam részéről már elfogadhatónak tartom.
Gyorsan állít élességet és óriási meglepetést okozott,mikor nemrég egy buliban, rossz fényviszonyok közt is baromijó képeket csinált!
Aztán persze egyén függő,hogy ki mit tart elfogadhatónak, én azt is megértem,ha valaki jobbhoz szokott és inkább kiad egy százassal többet mondjuk egy G2 vagy G3-ért, ha megteheti... -
-HajTömeg-
őstag
Ilyen a kamerája a sima hongminak.
Direkte rosszabbakat is benne hagytam. (színházas képek) -
-HajTömeg-
őstag
válasz
ejnyebejnye #5444 üzenetére
Szia!
Bár nekem sincs bajom a GPS-el, állítólag az 1S GPS-e sokkal jobb.
Ha ez a legfontosabb,akkor én a helyedben abban a topickban is rákérdeznék,talán édesapádnak jobb választás. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
hevizms #5375 üzenetére
Miumiújsáááág?
Ne,.de ilyeneken minek akadsz fenn?Én mindig mosolygok azon,hogy mennyire várják a frissítéseket a különböző topicokban,sőt az Xperia L totyikjába kicsit trollkodtam is,mert valami elképesztő,hogy emberek mennyit tudnak bszakodni a mobiljukkal.
Kijött a 14-es akkor tegyük fel a 15ös bétát, cseréljük cwm-et és vissza a recoveryvel a 14 es újat,amihez letöltöm a bugfixet és akkor backup és kvajó,hogy elbsztam vele 3 napot, de most nemjó a kamera.
Mehet a flash a régi 13-assal és cwm recovery backup, de firissítés csak OTA, különben a TWRP nem lesz jó.
Na,megint elment 3 nap 24órában a gép előtt, ami alatt kétszer tégla lett a telefon, idegbajt kaptam,de nembaj,most jó,csak nem jó a walkman...
Haggyámá a gyerekkel asszony, sokkal fontosabb dolgom van!
Na,akkor most OTA crw,és 1.17-es STOCK telecomos rommal!Áh..., én nem értem miért várják egyesek olyan nagyok a frissítéseket.
Mi fog történni? Kapunk mellé ajándékba egy nagycsöcsű thai krvát?
Oké,ha konkrét bug van,akkor érthető,de egyébként 90%-ban semmi változás a frissítések után.
Mióta kijött pl Xperia M-re a 4.3,azóta szopnak vele.
Anno a Rayemre úgy vártuk az ICS-t,mintha maga a jó Isten szállna közénk,aztán szépen tette vissza mindenki a megbízható GB-t!
Kit-kat-et is úgy várta mindenki,mint a messisást,hogy aztán húhúúhú,dejólesz!
G2 topicban csomó hibát írnak.
Meg kell érteni,hogy ahogy fejlődik a technika egyre több a hibalehetőség, tökéletes SOHA sem lesz, a büdös életben soha
Remélem érted,hogy ezt nem bántásból írom -
-HajTömeg-
őstag
Tegnap teszteltem a kamerát egy szórakozóhelyen, buli környezetben.
Nagyon kellemes csalódás, a vaku nem lőtte túl, nem hulla fehérek a fejek, éles a kép, teljesen rendben van!
Mire haverom S3 minije élességet állított,addigra lőttem 3 képet a Hongmival -
-HajTömeg-
őstag
válasz
herdsman12 #5352 üzenetére
Köszi, az elsőt megcsináltam
remélem beválik !
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Viktor0610 #5348 üzenetére
Mert eddig mindig szoptam,ha frissítettem.
A 13 tökéletesen működik, semmi problémám vele, minek frissítsem?
Tényleg..., nem vagyok xiaomi őrült, nem vagyok elfogult vele, de semmi hiba...
Kopkopkop -
-HajTömeg-
őstag
Azt be lehet állítani valahol,hogy ne mutassa,hogy kijött egy frissítés?
Állandóan feldobálja,hogy frissítsek 15-re. -
-HajTömeg-
őstag
Ezen nincs kivágva a szenzor helye? Működik a közelség érzékelő?
Akkor mostmá én is megírom, én meg ezt rendeltem
Kiváló, felrakni is baromi egyszerű volt.
Egyébként szerintem csont ugyanaz,mint dominoé, a képeket nézve semmi különbség. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
herdsman12 #5236 üzenetére
Elhiszem,hogy bosszantó,de ha keresel valakit,te elkezdesz betűrendben nézelődni?
Csak mert a gyakorlatban és is mindig úgy keresek,ahogy itt előttem írták, elkezdem beírni a vezetéknevet és 90%-ban már a második betű után rá is tudok nyomni az illetőre... -
-HajTömeg-
őstag
Szürke?
Szerintem ebből nincs is szürke.
Nilkineknél egyébként azzal számolj,hogy a hozzá kapott fólia takarja a közelség érzékelő szenzort, tehát nem fog újra felvillanni a kijelző,mikor le akarod rakni.Én nemrég vettem egy ilyet tartaléknak,egész jó kis tok, bár kicsit macerás le-föl rakni,de más gond nincs vele.
-
-HajTömeg-
őstag
Egy ideje ajánlgatja a telefon OTA-n a 15-öst, érdemes frissítenem?
A mostani 13-as is teljesen jó.
MIben jobb vagy rosszabb a 15? -
-HajTömeg-
őstag
válasz
hipernick #5008 üzenetére
Nekem 13as rommal szerencsére semmi ilyen problémám nincs, kopkopkop
Esetleg próbáltál már más tárcsázót? pl exdialer -
-HajTömeg-
őstag
válasz
-HajTömeg- #4984 üzenetére
Megjött... passz
-
-HajTömeg-
őstag
Miért lehet, hogy bár kiirja hogy 3g, mégsincs mobilnetem?
Internet connections: internet.vodafone.net
Újrainditás is volt már.
Help!!!! Kéne -
-HajTömeg-
őstag
válasz
herdsman12 #4857 üzenetére
Ugyanezt játszottam el ezzel a kártyával
Akkor nem parázok,hogy lassú lesz.
USB 3 kártyaolvasóm nincs sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumul
- Bomba ár! Acer Aspire E5 - i7-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia 2GB I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest