Új hozzászólás Aktív témák

• blaces

tag

Nekem tetszett a cikk, végre normálisan volt megírva, vagy pedig azért mert én is így gondolkodok a windows - linux helyzetről.

Asus F5R laptopom van (1.86Ghz Dual Cor, 1 Gb ram, Ati 1100): Leírom a tapasztalataimat ezen a kis laptopon.

Linux: (Ubuntu 7.10 - 8.04, Kubuntu 7.10 - 8.04): Tényleg fapadosan nézz ki a rendszer, Wifi-t nehezen ismeri fel, főleg Kubuntu alatt voltak gondok. Ubuntu hamar lerágta az aksit (legnagyobb sajnálatomra: 1:40 perc körül teljesített). A kubuntu tovább bírta átlagban 2 órával érte be, hiába hogy kde felület. Tényleg keveset foglal winyón. Könnyen kezelhető Ubuntu, könnyen beállítható, a Kubuntu viszont már nem főleg az új kde4.1-es verziónál voltak gondok. Viszont a kde-s progik meggyőztek, nagyon tetszettek, jobban kitudták váltani a windows-os progikat, több kde-s progit használtam... Ami boszantott, ha leakartam állítani a gépet, az folyton újraindult, állítólag az asus termékeknél csinál ilyet a linux (valamelyik fórumon olvastam). Ubi és Kubi 8.10-es lemezek megrendelve :P

Vista: Nagyon eszi a winyót... frissítésről - frissítésre Gigákat pakol fel. Látványos, tényleg nagyon szép, de lassú is, néha lefagyott mert nem bírta el a winampot az operát, és az msn-t egymás mellett... érdekes hiba... (igaz az én böngészi szokásom hogy egyszerre 7 fül van megnyitva:D - kell neki a 2Gb ram). Viszont Aksi terén, meglepő eredmény: 2:25 perc.... úgyhogy nem telepítettem fel az Ausus energiagázdolkodó programját. Ha meg lecsuktam a fedelét és úgy hallgatam a zenét akkor: 3:10 -ig bírta az XP az energiagazdálkodóval, 3 óra alatt teljesített. Ubi meg 2 és fél környékén)

XP: mindneki ismeri alap OS. Tanulság: otthonomtól messze tanulok, de mielőtt rendszeresen elutazok (2éve), előtte feltettem öcséméknek az xp-t az akkori új gépre (Athlon 3000+, 1GB-ram, Ge7600GT), most kellett csak újra raknom, pedig ők telepakolták a rendszert demókkal, játékokkal, minden hülye programmal (7 féle videolejátszó progi) a vírusírtot sem frissíteték, sem drivereket... Havonta egyszer én frissítettem a vírusadatbázist, töredezettségmentesítés és stb-t Registry takarítás, és bírta a machina, sőt egyszer még dll fájl hibákat írt ki amikor indult a gép és többször kellet újraindítani, Rendszervisszaállítással az is megoldodott. Jó kiegészító progikat kell feltenni: spyware, tűzfal, "windowsjavítok"... sőt még explorert is használt a legkisebb öcsém.

Most XP van, következő két rendszert fogom tesztelni: OpenSuse és Windows7 :K (gondolkozok hogy logoutra írjak-e személyes tapasztalatot majd)

Ezek voltak az én személyes tapasztalataim

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés