Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Mindjárt megnézem pontosan, de az 1. hozzászólásban írtam. Kérlek tényleg olvasd végig ezt a pár hozzászólást, mert sok minden már leírtam.
A jelszót nem fogod látni, nem mutat semmit, de ettől függetlenül még írod.
Meglett, emlékszem is már: azt kell beírnod, hogy root
jelszót nem is kér. -
Vladi
nagyúr
Siekrült!
Megoldottam az instabil wifi problémát!Vezetékes netre kötöttem.
-
Vladi
nagyúr
apró lépés előre:
Elvileg ez a torrent konfig fájlja:
/usr/local/Resource/package/transmission/settings.json
és nem az, ami a BT könyvtárban van. Még nem teszteltem, de ha itt beállítom, akkor elvileg már legalább a port jó.
Szerintem ezt másolja át induláskor a BT könyvtárba.
Na majd kiderül. Ha ez kész, akkor ütök valamit a csatolással. Hogy partíció végre jó helyre kerüljün, nem oda ahová épp eszébe jut.
-
Vladi
nagyúr
Szia!
Köszi a választ. Valahogy mégsem marad fixnek. Mert úgy csatolja, hogy: /tmp/usbmounts/sda2/
De ez mindig váltogatja sdb-vel.Ráadásul usbmounts
Szegénykém a leghülyébb linux, amit valaha láttam.
moservice-t nem ismerem, de utánanézek mi is az. Neked is ilyen géped van amúgy?
nslu2 optware szintén zenész. Custom firmware-t nem találtam kifejezetten ehhez, meg nem is akarom kockáztatni, annál kicsit drágább a cucc. Inkább piszkálom.
cpu az valamilyen realtek gyármányú mips alapú média csoda. Valami elmebeteg módon rá lehet heggeszteni pár programot, szerintem kiveszem valamilyne mips disztró csomagjaiból a binárist.
Egyébként ennyit ír, ezért nehézkes:
system type : (null)
processor : 0
cpu model : MIPS 24Kc V8.5 FPU V0.0
BogoMIPS : 502.98
wait instruction : yes
microsecond timers : yes
tlb_entries : 32
extra interrupt vector : yes
hardware watchpoint : yes, count: 4, address/irw mask: [0x0a38, 0x0fd0, 0x0e50, 0x01c8]
ASEs implemented : mips16
shadow register sets : 1
core : 0
VCED exceptions : not available
VCEI exceptions : not available -
Vladi
nagyúr
válasz
89Csabi89 #12 üzenetére
Jah megvan. Nem tudtam melyik topikba írok hirtelen, aztán rájöttem, hogy a saját blogomba.
Most nem vagyok otthon, de mindjárt keresek neten neked egy képet.
mod: na meglett. ezt néz. Ezt látod, ha belépsz böngészővel a torrent kliensbe. A bal alsó sarokban ott a kis fogaskerék a teknős mellett.
-
Vladi
nagyúr
Automatikusan elindul a sebesség korlátozás. :
Bal alsó sarokban fogaskerék - preferences - seed
A speed limitek elől vedd ki a pipát és save.Miylen géped van amúgy?
mod: Egyébként van fstab, tehát fixen lehet mountolni. Akkor már nem mozog ide-oda a torrent könyvtár a fájlrendszerben.
De azt nem tudom, hogy az sda1 az mindig ugyan az lesz -e, a /dev alatt.
-
Vladi
nagyúr
Meg az, hogy nem bírom kideríteni, hogy milyen hardver van benne.
Kéne 1-2 plusz alkalmazás, fel is csempészném rá amíg az asus nem figyel, de sajna így nem tudom kereszt fordítani.Jah meg nem bánnám ha ugyan oda csatolná a partíciókat, mert így csak hashelek nem torrentezek.
-
Vladi
nagyúr
Na hdd gond megoldva, lényeg, hogy ne oplay formázza le! Gépben kell megcsinálni és akkor jó.
Meg annyi tartozik még hozzá, hogy én ext3-ra formáztam, meg előre tettem egy swapot. Nem tudom, hogy használja -e.Leállításnál meg várni kell egy pár másodpercet, a hdd-t csak utána kapcsolja le.
Még az antenna a gond.
-
Vladi
nagyúr
Momentán 2 agyzúzó problémám van a cuccal.
1. az antenna annyira kicsi, hogy nem fogja rendesen a hd adásokat. Ez után még kutakodni kell, de lehet kap egy nagyobbat.
2. hdd-vel csontrafagy a cucc. Ááááh. Komoly?Nade itt már dolgozunk a megoldáson. Majd teszelem, ha ok, akkor frissítem a fenti írást.
Jah de csajom most szembesült a technikával. Azóta duzzog. Egyszer megy el pár napra, kütyüt veszek.
Viszont kezdi megszeretni, mióta kiderült, hogy lehet nézni rajta jútúbon adélt, meg fészbúkot.
-
Vladi
nagyúr
válasz
runner 125 #4 üzenetére
jap! azzal csaplak kupán.
-
Vladi
nagyúr
Oh... további tipp. Sambát felejtsétek el. Elképesztően lassú. Az ftp viszont jó, lehet rendesen jelszavazni is.
-
Vladi
nagyúr
No meglett. Ha böngészőből nyitjuk meg a cucc ip címét, akkor egy alap beállító oldalra enged. Itt a nas funkciókat piszkálhatjuk. Minimális szinten. A torrent klienst (transmission valamennyi) is innen vezérelhetjük.
Viszont nem sok beállítást enged. De ha belépünk telnettel a gépre, akkor néhány parancs a rendelkezésünkre áll.
Beállíthatjuk pontosabban a klienst:
vi /tmp/hdd/volumes/HDD1/bt/settings.jsonErről némi infó: link.
Egy pici piszkálást azért megenged a rendszer, enni kell. -
Vladi
nagyúr
Belépés linux alatt:
telnet ipcím
Majd simán root user és bedob.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nemrég beszereztem a kicsikét. Bár még friss a dolog, meg sok mindent nem tudok, de azért szeretném folyamatosan...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest