Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
envagyok #700 üzenetére
"kb mindenkinek" = sokaknak, legtöbbüknek, de ≠ mindenkinek
Pl nekem is mondhatni, hogy az van. Egy USB-s Zoom hangkari digi kimeneten arra ráaggatva a szartaliga behringer hangszóró pár, na ez utóbbi tényleg dzsunka "és ez nem vicc haver"
Szeretnék egy jobb motyót, de sajna se zsezse (ha még lenne is), se hely.Amúgy annak idején egy elég komoly stereo hangkarival próbálkoztam, cserélt opampokkal, elég komoly kis cucc volt, nem mondom hogy félprofi, mert akkor jönnek a rókák és elmondják hogy a rack-es audiointerface-ek azok, de ez nem az
de akkor is na. Egy bazi klassz kis audiotrak kártyával próbáltam. Arra egy fostaliga Sony erősítő és egy '83-as Bang Olufsen hangláda szett volt rápakolva. A füles közvetlen a kártyába volt dugva, de nem hallottam igazán, talán, vagyis néha igen, de nem tudtam mit hallok, nem volt számomra úgy egyértelmű hogy jó vagy nem. Kihangosítva is próbáltam ott meg aztán végleg nem hallottam semmit.
És tényleg nincs megkérdőjelezve, hogy meghallod-e a különbséget, csak nincs bizonyítás. Ellenben teljes meggyőződés van. Nem baj, ha nincs időd, nem kényszerít senki hogy megcsináld a tesztet. Csak ne légy annyira magabiztos. Hagyd meg kérdőjelezni a dolgokat. Hagyd, csak érleld ezt hogy sokan vagyunk vele akik nem hallják, vagy nem tudják hogy mit hallanak, vagy hallják, de nem érdekli őket.
Én is megcsinálhatnám újra a tesztet, de úgy gondolom ha akkor, jó pár éve nem hallottam a különbséget, akkor most meg aztán végképp nem fogom.Más, de nagyon tanulságos, pl van egy youtube csatorna, egy hangszerbolté. Andertons. Mindenféle hangszereket tesztelnek, meg beszélgetnek zenészekkel. De a legfelkapotabb anyagok a gitáros videók. Vannak ott mindenféle "blindfold" (vakteszt) kihívások. Milyen gitár szól úgy hogy nem látják, milyen erősítő, digitális, csöves, tranyós, milyen hangszedők vannak a hangszerben, milyen tudomisén mi. Mindenfélét csinálnak és maga a tulaj is csinálja ezeket. Sokszor mondja hogy milyen szar üzletpolitikát csinál, mert sokszor hangra bebizonyosodik hogy az olcsó szar is jól szól, hogy a digitális ami töredékébe kerül a csövesnek úgy szól mint a csöves. De mikor leveszi a szemüveget, akkor már rögtön tudja hogy ááhááá ez jobban szól meg így meg úgy és mondja hogy biztosan nem, csak az agya vicceli meg, mert amíg a sötétítő szemüvegben volt fingja nem volt.
Viszont vannak esetek amikor meg teljesen tisztán hallani hogy mi szól, legfőképpen a hangszedők típusát találják el, de van egy fickó aki megmondta milyen fából van a fogólap. Nagyon érdekesek ezek. A lényeg hogy nyitottnak kell maradni és elfogadni hogy valaki hall valaki nem. Én pl elég jó zenei hallással rendelkezem, de alkotni nem tudok zenét, mert nem vagyok kreatív. Lusta vagyok és készségem sincs a kézügyességre szal elég bénán gitározom. Ellenben a kőkurvadrága gitáromat is szarnak hallom mert minden apró neszt meghallok rajta. Mások meg akik ebből élnek meg, egy tized ennyibe kerülő gitárral le adnak egy koncertet mert tudnak játszani. Más téma, csak gondoltam mégis ide passzol valahol.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Veszteségmentes vagy pszichoakusztikus tömörítés? Megvizsgáltam a kódolási veszteségeket.
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest