- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
uvyp
csendes tag
válasz
razorbenke92 #48 üzenetére
Ki próbáltam a 443-at. Netflix problémát megoldotta, most már hibátlan. Hálózatról lejátszás 4k film esetén nem javult. 5 perc után magától visszaugrik a film elejére. BDRip-nél jó lett a lejátszás. Talán egy újabb frissítés és a 4k is jó lesz.
-
CsizmaKo
tag
válasz
razorbenke92 #46 üzenetére
Ma rászántam magam és feltettem a leg újabb verziót ami itt volt.
A helyzet az,hogy a kiirt verzió nevén kivül semmi más változást nem tapasztaltam, se jobb,sem roszabb.
Ésetleg arra gondoltam,hogy elképzelhető, kellene csinálni egy visszaállitást ? -
Pár naponta ránézek van e újabb verzió, csak nem merem túl sűrűn, nehogy rájöjjenek a lékre, és befoltozzák.
A hálózaton én Windows-ről használom a "Lejátszás eszközön..." opciót, és néha a kép megáll, és csak hang van. Jelenleg van valami gyík az otthoni hálózattal, így még nem a TV az elsőrendű gyanúsítottam.Tájékoztass majd, hogy sikerrel jártál e a 443-ban.
-
uvyp
csendes tag
válasz
razorbenke92 #46 üzenetére
Köszi,hogy megosztottad a firmwareket! 443-at fel is tettem. Kiváncsi lennék van -e ettől újabb? Nekem sajnos több problémám is van a TV-vel. Hálózatról elindított lejátszás pár perc után vagy megáll, vagy lefagy, vagy magától a következő filmre ugrik át... Netflix következő bekapcsoláskor hibát ír ki, miszerint nem tud csatlakozni.. resetelni kell az appot, név jelszó újból beír és utána működik. Kiváncsi leszek a 443-ban javítottak-e ezeken.
-
-
CsizmaKo
tag
válasz
razorbenke92 #44 üzenetére
Nekem igazából amivel gondom van, pl ha elinditok egy filmet pendriveról, a kép nem jó méretű, mindig rá kell mennem az automata pásztázásra, hiába van bekapcsolva, a hangnál annyi gondom van ( bár esélyes hogy az hardver probléma), hogy elég halk optikai kimeneten. Néha ledobja magát a hálózatról és nálam eddig mikor a "home" gombot benyomva rámentem pl az elején a videóknál a zenékre, akkor betöltött a YouTube, de már ezen a részen nem csinál mást csak teker a karika és valami hibát dob ki.
Ezért gondoltam,hogy bepróbálkozom egy frissitéssel.
De egy percig nem bántam volna, ha alapból veszi a gyártó a fáradságot és optimalizálja a tv hez a softwaret, vagy legalább menet közben küld rá értelmes frissitést... -
Szia!
Amennyiben semmi nem hiányzik belőle, fölösleges frissítened. 299-443 között gyakorlatilag semmilyen észlelhető különbség nincs.
Mint korábban írtam, nálam csak a 443-al működött a Youtube screencastolása, ami a boltból kihozott állapotban működött, majd megszűnt működni egyik napról a másikra, és a 443-nál kisebb verziókkal sem ment. -
CsizmaKo
tag
Sziasztok!
Lenne egy TCL 65dp670 tv-m véleményetek szerint érdemes a rajta lévő V8-S586T02-LF1V299 et lecserélni V8-S586T02-LF1V443 ra?
Mi a különbség, frissitett már közületek ilyenre, mi a tapasztalat, van érdembeli különbség? -
axlfsi
veterán
válasz
razorbenke92 #40 üzenetére
Igen, koszonom, kozben azota mar regen a falra kerult, vegulis kicsit jobban utananeztem, akkor rajottem, hogy melyik VESA szabvany (100x100 volt talan, mar nem is emlekszem
).
Koszi azert, hogy irtal! -
válasz
razorbenke92 #40 üzenetére
A v411 instabilnak mutatkozik néhán fórumon. v424-től felfelé javítva.
-
Elég régen írtad, lehet, hogy kaptál választ azóta.
Nekünk a falon van állítható karos VESA állványon az 55-ös.
Többieknek: A TCL mostmár csak viszonteladóknak, szervizeknek adja ki hivatalosan a firmware-eket.
Kis bruteforce után 443-ig találtam verziókat:
http://www.mediacenter.tcl.eu/uploads/common/V8-S586T02-LF1V411.zip
http://www.mediacenter.tcl.eu/uploads/common/V8-S586T02-LF1V443.zip
-
axlfsi
veterán
Falra vajon rogzitheto? Melyik szabvany, hogy tudok hozza (elore) konzolt venni?
-
oszaHUN
csendes tag
sziasztok nekem is van egy 1 éves 55uc6303 tipusu thomson tv-m. olyan problémám van hogy szoftver bajos lett egy ideig nem reagált semmire csak a fehér led világitott 1 hétig ki volt huzva a konektorbol es ma bedugtam ki irta hogy thomson a led elhalvanyodik eltunik a felirat es vege a jateknak...
ki ne huzgaltam meg vagy 5-6x es egyszer csak elindult de csak 10 mp-ig megy utanna ujra indul es a thomson feliratnal befagy... pendriveren rajta van a szoftvere de nem tudok belepni a menube mert nem reagal a taviranyiton csak 1-2 gombra már széééét ba..... az ideg...valakinek valami otlet? azon kivul hogy szemet telep.... elore is koszonom
-
Stewe7109
újonc
Ismét sziasztok!
Esetleg a legfrissebb szoftver verzió számát megírná valaki? Gyanakszom arra, hogy a frissítések "nem annyira naprakészek".
A NETFLIX problémám legalábbis nagyon gyanús, hogy emiatt van. Hol juthatok hozzá ilyen szoftverekhez?
Köszönet!
Látom, másnak sem kerek a sztori, de itt pont erről írtok, ok... -
Baxeelelle
csendes tag
Üdv, olyan gond van a tv-vel, hogy a T browserbe beírom a keresőbe amit szeretnék, de nem hajlandó utána a találatokat végigpörgetni, sem megnyitni, tehát kb használhatatlan netezésre.
Van valakinek hasonló tapasztalata, vagy megoldási javaslata? Legfrissebb szoftver van rajta. Köszi -
Stewe7109
újonc
Sziasztok!
Egy éve van ilyen tv-m és nekem teljesen megfelel...ne.
De..
Kb. egy hónapja a NETFLIX csatlakozásnál mikor már 99 százalékban betöltötte a nézni kívánt anyagot a következő hibajel olvasható a képernyőn.
"We're having trouble playing this title right now.
Please try again, or select a different title"
a jobb alsó sarokban pedig a hibakód
tvq-pm-100 (5.2.12)
Amit tudtam lecsekkoltam...de megállt a tudomány. Nem tudná valaki, hogy mi lehet a gond?
(A NETFLIX látja, hogy gáz van nálam a műsorok lejátszásával a tv-n)
Tanácstalan vagyok.
Előre is köszönöm! -
azozo
senior tag
Sziasztok !
Én a most akciós 32he5606-os néztem ki édesanyámnak.
Mennyire lehet rá wifin (úgy tudom bluetooth nincs a kicsiben) esetleg usb-n billentyűzetet és egeret rákötni?
A webböngészés miatt.... vagy lehet mobillal vezérelni ? -
atosan
veterán
válasz
janiesmoni #31 üzenetére
Szia,
Beállítások/rendszer/speciális videó és ott lesz a led jelzőfény -
janiesmoni
újonc
Szia
Most vettünk mi is egy ilyen tv-t (Thomson 43UC6306 tv), és segítenél abban , hogy az alábbi részt hol lehet beállítani:
"Kikapcsolva egy fehér led világít az alján, ezt ki lehet kapcsolni menüből"Mert nagyon zavaró éjjel, hogy teljes fényárban úszik a szoba a led világítástól.
Köszi a segítségedet!
-
bpeterm
csendes tag
válasz
Victoryus #29 üzenetére
Szia!
Én ezt tettem fel:
http://www.mediacenter.tcl.eu/uploads/common/V8-MS586T02-LF1V373.zipItt a "Software" gombra kattintva tudod letölteni!
Egy kicsit nagy.
Set-top box-ról használom, így a TV műsort nem tudom.DLNA nem minden formátumot ismer fel. :-( Más alkalmazást nem sikerült találnom. Pendrive-ról szoktam még lejátszani vagy notebookról-
-
Hétvégén megpróbálom frissíteni én is... Muszáj neki a FAT32-es pendrive? Vicces, mert amíg a filmes pendriveom fat32-es volt, mindig hibát jelzett bármilyen Windowsos gépre csatlakoztatva a tv után.. mióta ntfs azóta ok. Akkor ez a fájl lenne az ugye? 677MB, nem is kicsi
http://www.mediacenter.tcl.eu/uploads/common/V8-S586T02-LF1V299.zipMost olyan gondom van, hogy a Xubuntu minidlna szerveremról egyedül képeket hajlandó megjeleníteni, zenéknél 1-3 másodperc után network errort ír és kilép... filmet meg el se kezdi, csak látja, hogy jééé ott van.
Az újabb firmwarekben frissül normálisan a tv műsor? Most amikor bekapcsolom a tv-t akkor ok, de utána nem frissül. Rámegyek a távirányítón a ch_list-re és azokat írja amik a tv bekapcsolásakor voltak adásban. Van amikor másik csatornára is azt írja ami nem is az övé... pl: Disdcovery-re a Cartoon Network adását.. Érdekes, mert a másik gombra, amikor tejes képernyős músorlista van ott szokott frissíteni.
-
Dlna-t felismeri nálam. Forrás választó gombbal, vagy menüből is. Minden ugyanazon a routeren van, így tuti egy alháló.
Az más kérdés, hogy a feliratokkal mindig bajom volt, csak akkor látta őket ha a filmmel egyező a nevük. Inkább pendrive-ra másolok mindent, vagy hdmi-n laptopról, vagy htpc-ről. -
zsolt20
tag
válasz
Victoryus #25 üzenetére
Köszönöm. Én ma frissitettem az enyémet, hálózatról - menü usb röl nem lehet, de bekapcsológombal igen. Jellenleg 299 verzió ra lett frissitve. Most már felismeri a dlna servert, de sajnos a plex app most sincs rajta. A média station app- ot tudja valaki hogyan kell használni? Próbáltam dlna, web szerver el is de nekem nem ismerte fel a hálózatott.
-
Én most feltoltam egy frissítést, nálunk a Youtube mobilról castolása elhalt a közelmúltban, pedig sokáig ment.
Korábban a hálózati megosztás lejátszásáról olvastam, hogy a források között ott kéne lenni a hálózatnak, de nekem az Istenért sem jött be az a kép, csak az USB-t láttam.
A frissítés egyszerű, a lépések benne vannak a ZIP-ben hozzá:
- Kicsomagolni a ZIP-ben a ZIP-et, az update.zip-ig, ez utóbbit nem szabad kibontani
- FAT32-re formázott pendrive gyökerébe fel kell másolni az update.zip-et
- Kikapcsolt TV-be be kell dugni a pendriveot - meglepő módon nem a szervíz USB-be, hanem abba, amit amúgy is használun
- Ezután a TV-n lévő bekapcsológombbal (nem távirányító!) hosszan nyomva be kell kapcsolni a TV-t, amíg meg nem jelenik a frissítés képernyő.A Youtube sajnos továbbra sem megy, megnézem majd, hogy mi változott a verzióval.
-
-
-
zsolt20
tag
válasz
Victoryus #21 üzenetére
Ok nincs appok között, igen korlátozott a kinálat. Akor esetleg playz media az web alapú lg esetén usb ről inditható. Ennél nincs valami ilyesmi lehetőség? Firmware jelenlegi V8-S586T02-LF1V059 ezt neten nem frissiti azt irja legújabb, de thomson oldalán V8-S586T02-LF1V299.zip verzió van közzétéve gondolom újabb.
-
-
zsolt20
tag
Sziasztok. Vettem egy ilyen tv-t. Kérdésem plex serverem van ithon , de a tv-n nincs plex , xplay kliens . Megoldható emlitett kliensek telepitése a tv re?
-
-
bpeterm
csendes tag
Hogyan lehet alkalmazást telepíteni, mint pl. Speedtest-et?
Köszönöm!
Péter -
Én feladtam a dlna-t, mert a feliratokat hol játszotta, hol nem, át kellett őket nevezni mindig a film nevére, és ráadásként feliratos filmben nem bír tekerni. Csak srt-t játszott le, sub-ot nem. Egyszerűbb pendrivre- másolni, megszünteti az idegeskedést. Biztos van erre is valami megoldás, de nincs se türelmem, se időm nagyon kísérletezni.
B verzió, átküldeni a filmet vezeték nélküli kijelzőként mondjuk vlc.vel, de ez se mindig sikerül. Bezzeg ha youtube-ot küldök akkor ok. Nem megy normális vezeték nélküli monitorként.Néztünk rajta 4k filmet, youtube-ról, pendrive-ról gond nélkül vitte. Pontos kódolását nem tudom megmondani, Trónok harca, StarWars, ReadyPlayer...
Általában csak 720p meg fhd anyagokat töltök le, Walking dead-nek mindegy. Fhd is majdnem olyan jól néz ki rajta, ha normálisan van tömörítve.Lan portja szerintem csak 100mbites, ez a gyenge kis androidos hardver nem is nagyon tudná kiszolgálni a gigabitet. Speedtest.net 30-40mbit körüli értéket mért a tv-n.
-
akom
őstag
Szia Victoryus!
Szeretnék a TV-vel kapcsolatban kérdezni.
Leginkább DLNA-ról szoktam lejátszani videókat.
Két kérdésem lenne DLNA támogatással kapcsolatban.
1. Codec-ek terén mennyire van eleresztve? Matroska, MPEG-4, Flac-et le tud játszani?
2. 4K anyagok lejátszása sima, akadásmentes? (LAN portja gigabit vagy 100Mbit/s?)Előre is köszönöm a válaszodat.
-
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Kb egy hete vettem ilyen tv-t, eddig teszi a dolgát. Szín beállításokat ki milyet használ? -
-
válasz
LilProphet90 #11 üzenetére
Utána kell olvasnom a miracastnak. A tv lan kábelen van, valahol azt írja wifin kéne legyen. A laptop wifijének is tâmogatni kéne a miracastot ha jól értem.
Egyik gép se mai darab, minimum 6 évesek. B820Celeron meg Amd A8?
Szóval úgy látom kicsit másképp működik, mint gondoltam.
Wifi direct kéne... szóval nem elég ha egy wifin lógnak, a tv-hez kéne kapcsolódni? -
válasz
voyager4.4 #9 üzenetére
Hogy sikerült? Win8 és win10 alatt próbáltam, de egyikkel se megy, nem látnak 2. kijelzőt. Win8 mint eszköz látja a tv-t, de kijelzőként nem.
-
Telefonról legegyszerűbb a Tcast app-pal. Az rajta van a tv-én is, csak össze kell őket hozni. Egy hálózaton kell lennie a két eszköznek. Képet/videót/youtubeot is átlövi tv-re.
Hálózatról a legegyszerűbb: én feltettem a laptopra az Universal media servert. Meg kell adni neki egy mappát, abba mehetnek bele a filmek. Tv távirányítón van bemenetek gomb, ott lehet a hálózati meghajtót/pendreive-ot kiválasztani. Ha azonos a filmmel a felirat neve, akkor felirattal együtt is megy hálózatról. Pendrive-ról is, csak abba tekerni is lehet.
A Windows is tud vezeték nélküli kijelzőt használni, de ezt a módszert még nem próbáltam.
-
bpeterm
csendes tag
Hogyan lehet Tv-ről lejátszani hálózatról?
Nem találom a menüpontot.
Telefonról hogyan lehet lejátszani?
A set-top-box távirányítóját hogyan lehet párosítani?
Telekomtól vásárolt.Köszönöm a segítséget!
-
Castell
aktív tag
válasz
voyager4.4 #5 üzenetére
Felajánlottak cserét, de előbb leteszteltem és ugyanezek voltak a hibák, egyedül csak a bugos szoftvert nem tudtam olyan gyorsan reprodukálni, de a többi "hiba" ugyanúgy megmaradt:
- A pocsék képjavító áramkör (gyatra képminőség)
- Alulméretezett doboz hangszórókTehát hiába a 4K marketing blöff, mikor a képminőség pocsék. A smart egy zárt rendszer, ennek ellenére pl. a YouTube dicséretesen működött. Ami viszont fájó pont, hogy sikerült elbaltázni a csatlakozókat is, mert csak koaxális hangkimenetet kapott a toslink helyett.
Már az ára miatt is gyanús, hiszen ez a modell 120 ezerről indult, most meg 86 ezer Ft.
Persze ez csak az én véleményem, valakinek bejön, de pl. egy Samu UE40M5002 simán lekörözi...
-
-
Castell
aktív tag
Nekem rettentő élményeim voltak ezzel a típussal. A TCL szerintem még nem nőtt fel a feladathoz, vagyis a TV gyártáshoz. Bugos szoftver, alulméretezett dobozhangzású hangszóró, pocsék képminőség. Nálunk 2 nap után be is döglött - hála Istennek - így visszakértem az árát. És szerintem nem hiába akciózzák. Egyszer és mindekorra megtanultam, hogy egy darabig TCL gyártmányt nem veszek, de ugyanígy tiltólistán van nálam a Vestel csoport termékei is...
-
válasz
razorbenke92 #1 üzenetére
Nekem a wifi jelszó beírása miatt kellett volna, de végül rájöttem
-
Mi ugyan ezt vettük csak 55uc6306-ban.
Olvasgattam előtte, volt egy-két elrettentő írás, de nekünk egyelőre tetszik. TV csatornákat sose néztünk rajta (be se húztuk a szobába a tv-t) filmezésre elég kellemes.Nekem a használati utasítás nem kellett. Ami azt illeti, az elmúlt 10 évben elektronikai szórakoztatócikkeknél fölösleges papírszemétnek tartottam a manualt.
Új hozzászólás Aktív témák
lo BeüzemelésElső lépésben fel kell csavarozni a lábait, majd csatlakoztatni a tápkábelt, tv kábelt, távirányítóba elemet...
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Napelem
- További aktív témák...
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- iPhone 12 Pro Max 128 GB Graphite - Friss 100 % Akkuval + Töltőfejjel - Szép állapotban!
- Dell Precision 5560 (XPS 9510): i7 11850H/32GB/512GB/T1200/UHD+ 3840x2400/Touch/500nit/100% Adobe
- Új Wanbo Dali 1 HD (natív 720p) LED Android 9 projektor. Netflix/Youtube/HBO!Wifi 6/BT 5.0. 350 ANSI
- Acer Aspire Nitro VN-7-791G
- Régebbi gamer PC i5 rx570 16gb ram
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest