Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

válasz .mf #26 üzenetére

GIJoe: azért megnézem én azt a 8-9 wattot egy teljes konfigra. Nálam 80+ Seasonic SFX-méretű, 300W-os táppal és 2.5" HDD-vel, 2 db RAM-modullal és egy ventivel (minimál-összeállításban) volt 35-37W a duál-atom+ion.

Ilyen alacsony terhelesnel nem tul hatekony egy hagyomanyos tap, mivel eleg nagy a fix fogyasztasa (pl. venti), amit nem lehet lejjebb szoritani.

Dedikalt 12V tappal boven tarthato a <10W fogyasztas, mivel azok hatekonysaga 85-90% korul van ilyen kis terhelesnel is.

Anno egy ilyesmi alaplap Celeron ULV 650-nel, laptopvinyoval, 15" TFT-vel egyutt fogyasztott 40W-ot.
    Fix 12V tapja volt.

(Mas kerdes, hogy az SDRAMos Celeron ULV 650 megette reggelire a joval ujabb, DDR-400-as Via C7 1GHz-t is :DDD Ja, utobbi annyira x86 kompatibilis volt, hogy egyik DOS sem futott rajta :W )

• MaUser

addikt

válasz .mf #26 üzenetére

Semmi értelme a kisgépes konfignak, a "spórolás" miatt. 100W alatt eszik idle-ben (torrent, web, stb.) az összes mai erősebb, nem dupla kártyás konfig:

Jó esetben tehát spórolsz 70W-ot (3,5Ft-ot óránként). Egy 70eFt-os low-power konfig árát így már be is hozza az új rendszer csekély 20.000 óra, azaz 833 nap alatt 24 órás működést feltételezve. ;]

Ráadásul a különféle tuning utiloknak hála on-line tudod csökkenteni a gép idle fogyasztását is, ha azt akarod, hogy napközben is menjen, így pl. a gtx570 + i2500k gép otthon a cikkbeli 98w helyett 70w alatti fogyasztással beéri, de pl. a hdd-ket, cd-t, wifi-t még le sem kapcsoltatom automatikusan, csak a vga-val és a procival, ram-mal játszom.

Persze, ha második gépnek kell a kisgép, mert párhuzamosan kell használni, akkor nyilván már más a helyet.

• GIJoe

addikt

válasz .mf #26 üzenetére

A lap+2 GB alacsony fogyasztású ram, + pico táp+egy szintén alacsony fogyasztású SSD, szerintem még 10W se lenne... (underclock nélkül)
    Itt egy review egy C60as netbookról, lesd meg a power consumption részt! + Ne feledd a kijelző fogyasztást is levonni!
    " jelentős az energia-megtakarítás." Ha ennyire zavar valakit, a fogyasztás, (bár szerintem a gammereket nem érdekli), akkor meg vegyenek rendes notebookot.

pl ott az én notim VAIO, i5 480, HD 5650, 8G RAM,BD,FullHD panel,120GB SSD, Idle 20W (net stb) Game, 65W! (Tudom nem erőmű a 5650,de szűrők nélkül, minden game elmegy...)
    3 mérőműszer adott ilyen eredményt, ja és 1 mérés nem mérés (műszerenként persze)

Új hozzászólás Aktív témák