Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- potyautas: Vágyak
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Őskoczka
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
GIJoe: azért megnézem én azt a 8-9 wattot egy teljes konfigra. Nálam 80+ Seasonic SFX-méretű, 300W-os táppal és 2.5" HDD-vel, 2 db RAM-modullal és egy ventivel (minimál-összeállításban) volt 35-37W a duál-atom+ion.
Ilyen alacsony terhelesnel nem tul hatekony egy hagyomanyos tap, mivel eleg nagy a fix fogyasztasa (pl. venti), amit nem lehet lejjebb szoritani.
Dedikalt 12V tappal boven tarthato a <10W fogyasztas, mivel azok hatekonysaga 85-90% korul van ilyen kis terhelesnel is.
Anno egy ilyesmi alaplap Celeron ULV 650-nel, laptopvinyoval, 15" TFT-vel egyutt fogyasztott 40W-ot.
Fix 12V tapja volt.(Mas kerdes, hogy az SDRAMos Celeron ULV 650 megette reggelire a joval ujabb, DDR-400-as Via C7 1GHz-t is
Ja, utobbi annyira x86 kompatibilis volt, hogy egyik DOS sem futott rajta
)
-
MaUser
addikt
Semmi értelme a kisgépes konfignak, a "spórolás" miatt. 100W alatt eszik idle-ben (torrent, web, stb.) az összes mai erősebb, nem dupla kártyás konfig:
Jó esetben tehát spórolsz 70W-ot (3,5Ft-ot óránként). Egy 70eFt-os low-power konfig árát így már be is hozza az új rendszer csekély 20.000 óra, azaz 833 nap alatt 24 órás működést feltételezve.
Ráadásul a különféle tuning utiloknak hála on-line tudod csökkenteni a gép idle fogyasztását is, ha azt akarod, hogy napközben is menjen, így pl. a gtx570 + i2500k gép otthon a cikkbeli 98w helyett 70w alatti fogyasztással beéri, de pl. a hdd-ket, cd-t, wifi-t még le sem kapcsoltatom automatikusan, csak a vga-val és a procival, ram-mal játszom.
Persze, ha második gépnek kell a kisgép, mert párhuzamosan kell használni, akkor nyilván már más a helyet.
-
GIJoe
addikt
A lap+2 GB alacsony fogyasztású ram, + pico táp+egy szintén alacsony fogyasztású SSD, szerintem még 10W se lenne... (underclock nélkül)
Itt egy review egy C60as netbookról, lesd meg a power consumption részt! + Ne feledd a kijelző fogyasztást is levonni!
" jelentős az energia-megtakarítás." Ha ennyire zavar valakit, a fogyasztás, (bár szerintem a gammereket nem érdekli), akkor meg vegyenek rendes notebookot.pl ott az én notim VAIO, i5 480, HD 5650, 8G RAM,BD,FullHD panel,120GB SSD, Idle 20W (net stb) Game, 65W! (Tudom nem erőmű a 5650,de szűrők nélkül, minden game elmegy...)
3 mérőműszer adott ilyen eredményt, ja és 1 mérés nem mérés (műszerenként persze)
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Egérpad topik
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ford topik
- Linux kezdőknek
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest