- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Vagy epp akkor csinalja majd, mikor a szulo nem latja/ vagy a bunteteskevesbe valoszinu. Nem butak a gyerekek
Az ominozus magnofelvetel kb 4 eves koromban tortent, szulok katonai eskun, nagyi vigyazot ram. A magnofelvetel pedig megorizte a mondataim
Lehet en latom rosszul, de nagyonis tudhattam, mikor nem kapok erte buntit
Ha tenyleg az lenne , amit irsz, akkor szinte minden gyerek egy tunderi angyal lenne, es sosem rosszalkodna. Ez azert nem igy van.
-
Raucher
tag
Kerdes: mi rossz tortenik , ha nemfuggetlen nevelest kap?
Megfosztod az életkornak megfelelő ismeretanyagok elsajátításától.
Hogyan fognak ezek a szerencsétlenek férfivá vagy nővé nőni?Már három éves korban - sőt még előtte - eldől, melyik nemre jellemző viselkedést vesz fel a gyermek. Utána már csak bohóckodás ez a nemtelenítési kísérlet.
Elkezdett hasonlítani a világunk, Anthony Burgess - A Clockwork Orange (Gépnarancs) könyvében megálmodott társadalomra. Tessék elolvasniIgazán sajnálatos a te eseted. De neked sem az hiányzott, hogy nemfüggetlenül neveljenek.
Neked valójában azt hiányzott, hogy egy hozzáértő szem, időben szóljon a szüleidnek.
Kedves szülők. Tildyt egy kicsit másként kell nevelni, mert .....
Erre, egy bizonyos IQ és szocializálódás szint fölött, a szülök értelmesen reagálnak.
Ennyi. -
Gergő_
őstag
válasz
Avicularia #131 üzenetére
Pszichológushoz elvinni. Korábban olvastam a neten egy magyar pszichiáter blogját aki Svédországban él, keress rá hátha tud segíteni, merre hogyan...
-
Vakegérke
félisten
1., Be kell látnom, én egy kapitális barom vagyok.
2., Egy szóval se mondtam, hogy nem magyaráztam el gyerekeimnek a mit, hogyant, és miérteket. Ellenkezőleg, említettem, hogy sokat beszélgettünk. Bizonyára nem céltalanul. Habár "csak úgy" ment a traccsparti, de elég tudás rakódhatott le a gyerekekben.
3., Ha a gyerek tisztában van vele, hogy szülei bölcsebbek, mint ő, és bízik bennük, akkor bizony elég az "én azt mondtam" szöveg.Új bekezdéseddel azonos hullámhosszon vagyunk.
-
válasz
Vakegérke #153 üzenetére
"Nem szabad, mert a szülő azt mondta. Korlát, amelyet tilos átlépni. "
Ez egy kapitális baromság."Feltételezhetően nem vitatod, hogy azért egy szülő kicsit többet tud a világról, káros hatásokról, következményekről, mint egy gyerek. Ha pedig a szülő azt mondta, hogy nem szabad, akkor tilos."
Igen, a szülő többet tud és az lenne a dolga, hogy ezt a gyereknek is megtanítsa. Elmagyarázza, hogy mi-micsoda, mi-miért van, stb.Az "én azt mondtam"-ból semmit nem tanul a gyerek.
"hatalmas patáliát csapott le, amit aztán az anyja eredeti szándéka ellenére mégis megvett."
Nem kell hagyni, hogy bármit elérjen a hisztivel.
3. alkalom után megunja.
Ha anyu mindig enged a hisztinek mert nem akarja bevállalni a "cikit", hogy vergődik a gyereke akkor IJ. -
Vakegérke
félisten
Nem szabad, mert a szülő azt mondta. Korlát, amelyet tilos átlépni. Feltételezhetően nem vitatod, hogy azért egy szülő kicsit többet tud a világról, káros hatásokról, következményekről, mint egy gyerek. Ha pedig a szülő azt mondta, hogy nem szabad, akkor tilos.
Van értelme megtiltani a gyereknek, hogy megfogja a parazsat, ne piszkálja a darázsfészket, ne nyúljon pótolhatatlan, törékeny tárgyakhoz. Ha akkor nem is fogja fel a miérteket, hiába magyarázzuk, értelme fejlődésével rájön, hogy nem önkényuralom áldozta lett, amikor engedelmeskedett akaratunknak.Te még sose láttál hisztiző kölyköt? Én már igen. Egy zacskó csipsz miatt hatalmas patáliát csapott le, amit aztán az anyja eredeti szándéka ellenére mégis megvett.
Na, mi lett a vége?
Szétrántotta a kiccsákó a zacsit, egy marékkal benyomott belőle, aztán unottan dobta a maradékot anyu szatyrába.Értem én, hogy szereti az ember a gyermekét, jól is van ez így. Ki ne szeretné? De a vadhajtásokat muszáj levágni. Feltéve, hogy az ember nem akarja, hogy elkanászodjon. Annak még soha nem lett jó vége.
-
finest
addikt
válasz
Vakegérke #143 üzenetére
Meglepve olvasom itt, h Ranschburg véleménye tökéletesen összhangban van azzal, amit a verésről fentebb írtam, ti. a verés, ha aggodalom kifejezése, megérthető: [link]
Más, nem túl megnyugtató, h a fizikai kényszer az iskolásokkal szemben alkalmazhatóvá válik, mintegy társadalmi igényként, sőt az egyén és a társadalom jól felfogott érdekében, ha a tanköteles korú gyereket vissza kell terelni az iskolapadba: [link]. Inkább ezen akadjatok ki, ne Vakegérkén!
Avicularia: Szomorú. Segítsétek hozzá, h valami szakmát megtanuljon, nem tudom hány éves kortól lehet arrafelé, de az, h újrajáratják vele az előző évfolyamot, biztos nem segít, csak még jobban utálja a sulit.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Avicularia #147 üzenetére
Jah, hogy ez a kérdés? Azt hittem már valami megoldást keresünk a lány viselkedésére.
Akkor viszont nincs válaszom szorri.
-
Avicularia
veterán
haha,isklolába sem jár
Általában 10-11kor felkel és besétál az iskolába ahol a kávézóban álldogál a barátnőivel.
A tanároknak természetesen nincs joguk arra,hogy a gyerekeket betereljék az órákra,azért mindenki azt csinál amit akar.
Bár mint írtam,innen is kirúgták és most egy speciális iskolába jár ,egy óra kocsival Malmötöl,és minden reggel jönnek érte autóval,hogy odavigyék.
Szerencsére lassan egy hónapja az apjánál lakik,úgyhogy egyelőre levan a gond tudva.ja és olyan hülye,hogy elvileg nyolcadikos (itt 9 osztály az általános) de ebben a spec iskolában visszarakták hetedikbe,mert írni olvasni alig tud
-
Algieba
őstag
válasz
Avicularia #145 üzenetére
Azért ez a verekedő, dúvad tini elég durva.
Öten vagyunk testvérek, eltérő lelki alkattal, de soha eszünkbe nem jutott, hogy kezet emeljünk tökéletlen, esendő szüleinkre. Egymást se ütöttük meg. A fizikai bántalmazás anyánk stresszoldási technikája volt. Lelke rajta. Bár lehet, hogy pont anyánk szolgáltatta a tanulságos negatív példát, és miatta nem lettünk verekedősek. Minden rosszban van valami jó.
Szerk.: Avicularia: Sajnos, te a tini szemében egy fölösleges kolonc vagy, egy akadály az anyai szeretet útjában. Érzelmi roncsként képtelen a szeretetre, amire pedig mindennél jobban vágyik. A bántalmazó gyerekek azért ütik a szüleiket, mert csak így képesek közel kerülni hozzájuk! Az anyja, az apja elképesztő hibákat követhetett el. Egyáltalán akarták a gyermeket? Mikor váltak el? A gyerek megkapta a kellő bizalom adagot kiskorában? Mindennek van oka, és gyakran megszépítjük, elfelejtjük a saját hibáinkat.
-
finest
addikt
válasz
Avicularia #141 üzenetére
Írassátok be egy olyan szakmára szeptemberben, amihez affinitása van! Idehaza a hiányszakmákon elég jó az ösztöndíj és a gyakorlati helyén hamar megtanulhatja a felelősség, alkotás, elismerés fogalmait. Jót tesz majd neki.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Avicularia #140 üzenetére
Jó, szertem most hagyjuk abba azt, hogy lehetne eltávoítani, meg börtönbe záratni meg hasonlók. Ebből megoldás sose lesz.
-
Vakegérke
félisten
Ha már Ranschburg Jenő...
Nem tudom, hogy igaz-e, állítólag verte a gyermekeit. Ha nem így van, bocsánatot kérek tőle, talán hallja szavaim.
Nos, pont ő mondott érdekes dolgo(ka)t az erőszakmentes nevelésről.
Egy kislánynak az volt a feladata, hogy csirkéket neveljen, gondozza őket. Természetes dolog, hogy kötődött hozzájuk.
Ugye minden gyerek rosszalkodik, nem volt ez másképp a kislánnyal sem. Az atya egy ujjal se bántotta, de a kislánynak minden esetben le kellett vágnia egy csirkét, feldolgozni, megfőzni, és megenni.Édes Istenem, az ilyen lelki terror talán jobb, mint két egészséges s*ggrepacsi?
D1Rect: Hogyne érezném a különbséget. De ugye van a "nem szabad" törvény, amelyet egy gyereknek be kell tartania. Igazad van, tudnia kell a gyereknek, hogy miért nem szabad. Tudták. Tudták, hogy nem gumiból van, tehát törékeny, és ha Isten ne adja kiesik a kezükből, talán pótolhatatlan érték válik semmivé. Elhunyt nagyi kedvenc tárgya, stb. Tudták, ezért nem nyúltak semmihez.
Látom, elakadtál a buta kis sz*ros kiszólásnál. Jogos. De Te minek titulálnád azt az erőszakos kiccsákót, aki a reklámban szerepel? Én az ilyenekre vonatkoztattam nem túl hízelgő kiszólásomat.
-
válasz
Avicularia #140 üzenetére
Nem hiszem el, hogy ha veszélyeztet a gyerek akkor nem védheted meg magadat.
Egyébként bentlakásos iskola. -
Avicularia
veterán
Van persze látlelet,hetente jönnek papírok a rendőrségről,verekedés,lopás,drogot is kipróbálta már.De amíg nincs 15,addig sajnos gyerekkorú. És tudom,hogy nem hiszitek,de itt sokkal nagyobb a bürokrácia mint otthon,hiába mész bárhova,csak bólogatnak és színes grafikonokat rajzolgatnak a meetingeken ,ahol megbeszéljük valami gyereknevelési tanácsadóval,hogy mit kéne tenni,de nem csinálnak semmit.Csak akkor ha te bántod a gyereked.
Bántalmazás nem kerülhet szóba,mert azt ugye nem kell senkinek ecsetelnem,hogy jársz bármelyik országban a börtönben,ha gyerekbántalmazáséért ülsz.Ezt nem szeretném megtapasztalni,ha egy mód van rá.Dede,neki lehet,őt nem vonják felelősségre,mivel gyerekkorú.
-
válasz
Avicularia #137 üzenetére
A gyerek kiabálhat és verekedhet?
Nanemá. -
Vladi
nagyúr
válasz
Nehéz ügy ez már 15 évesen.
De nem elveszett azért.Mondjuk kezdjük azzal, hogy nem börtönbe meg egyéb helyekre kívánod, hanem akarsz is a javára tenni.
Egyébként van bármi pozitív ebben a gyerekben? Naa! Biztos eszedbe jut valami.
(#135) Algieba
b@szhatod a pszichológust, ha a gyerek egy milimétert se akar változni.
-
Avicularia
veterán
válasz
nincsisbéla #133 üzenetére
Sajnos semmi ilyet nem lehet csinálni.Amikor kihallgatáson voltam és megkérdezte a rendőrnő,hogy mondtam-e olyat hogy intézetbe kerül,és igent válaszoltam,akkor azt akarta jegyzőkönyvezni,hogy megfenyegettem a gyereket
Elvileg nem is kiabálhatsz a gyerekeddel -
válasz
Azért 15 év alatt keményen el lehet rontani egy gyereknevelést.
Amikor megtámadja az anyját, akkor valami nagyon nincsen rendben.Gondolom a legutóbbi támadásról van a látleletnek megfelelő dokumentáció.
Bentlakásos iskola FTW. -
Algieba
őstag
válasz
Ez a gyermek nem tud szeretni.
Esetleg egy profi pszichológus, aki fiatalkorúakkal foglalkozik, talán ő tudna segíteni. Különben meg marad számára a börtön, a lezüllés.
A tinédzsernek rendkívül súlyos érzelmi zavarai vannak. Az agresszív viselkedés mögött nemcsak egyszerű hányaveti bunkóság van, hanem az érzelmi élet teljes káosza.
Szerk.: nincsisbéla: Az éjszakai jeges vizes leöntés nekem is eszembe jutott.
Aztán gyorsan rázárnám az ajtót, hadd dühöngjön kedvére.
-
finest
addikt
Butaságokat irkálsz megfelelési kényszerről, idomításról, ráadásul Te kezelted Vakegeret hülyének. Ebből én azt szűrtem le, h neked a témához legfeljebb gyerekkori emlékeid vannak, az távolról sem gyereknevelés. Mindenkinek van valami heppje. Neki a porcelánfigurák. Neked is lesz, nyugi. Majd megírhatod, h mi az, ha észreveszed!
Vakegérnek piszok egyszerű letesztelnie, h mennyire sikerült a gyereknevelése, ha a gyerekei felnőttként is törődnek vele, netán elhordják hozzá az unokákat, meghívják magukhoz az ünnepekre, egyszóval keresik a társaságát, nagy bajt nem csinálhatott.
Mivel Vakegérke kb. két generációval, de eggyel biztosan, idősebb nálunk, nem meglepő, h másként gondolkodik a neveléssel kapcsolatos dolgokról. -
nincsisbéla
aktív tag
válasz
Szerintem érjétek el, hogy intézetbe kerüljön!
A másik verzió, hogy elüldözitek:
Ha jól emlékszem, ez Svédországban van, ezért nem tudom pontosan hogy jogotok van e ilyesmihez, de ha igen, akkor zárjátok ki, ne adjatok neki kaját, éjjel közepén egy vödör hideg vízzel öntsétek le stb...! -
válasz
Vakegérke #128 üzenetére
Picasso festményei megtaperolásának tilalma és porcelán mütyűrök között nem érzed a különbséget?
De miért nem szabad megtaperolnia?
Az enyémnek szabad megnéznie, eddig nem tört el semmit.Ha meg valamit nem szabad, akkor elmagyarázom neki, hogy miért nem.
Tökéletesen tisztában van vele, hogy nem megy le a járdáról, mert "autók jöhetnek" és megfogja a kezem.
Pont ma volt, hogy rászólt anyura egy kis kereszteződésnél amire ő oda sem figyelt.
Megáll, átveszi a kakaóstekercset és nyújtja a kezét, hogy "kezem-kezem".Tudom, hogy ezek "ingyenes" dolgok amiket nem kell félteni, hogy tönkreteszi.
De mint mondtam, nem "egy buta kis sz*ros", hanem egy pici ember.
Tanítani kell, nem idomítani. -
Avicularia
veterán
Valaki adhatna tanácsot,mert én nem értek a gyerekneveléshez.
Mit csinálna egy olyan lassan 15 éves gyerekkel,akit 3 évig az apja nevelt,aztán szeptemberben egy hónapot előzetesben ült, mert a gyerek őt is feljelentette gyerekbántalmazásért. Nem is alaptalanul,de senki ne gondoljon agyonverésre,csak már nem bírt vele. Ekkor került a gyerek hozzánk ,aki teljesen kezelhetetlen,megveri az anyját ha bármi olyan történik ami nem tetszik neki. Rászólni pláne megütni nem lehet,mert ha szóba hozom akkor a képembe röhög és közli,hogy gyere üss meg és ülni fogsz.
Kellemes volt múltkor az élettársamat az ügyeletre vinni,mert úgy megverte a kölyke,hogy nem tudta mozgatni a kezét.
Minden meg lett tőle vonva a nevelési tanácsadó javaslatára,aki szerint itt a kölyköket csak anyagilag lehet büntetni,más lehetőség törvényileg tiltott.Nincs zsebpénz,nincs mobilfeltöltés,nem kap semmit ,de semmit nem ér mert nem érdekli.
Hála az égnek,most megint az apjánál lakik,remélem hamarosan intézetbe vagy börtönbe kerül.
Várnék ötleteket,ki mit csinálna vele. -
Vladi
nagyúr
Válasz: Nagyon sok nagyon rossz történhet.
Azzal kezdve, hogy a gyereknek nem fejlődik az identitásának egy nagyon fontos része. Pont abban az időben, amikor kellene. Jó az inprintingig ne menjünk el, de nagyon érzékeny időszak az óvodás kor ilyen értelemben.
Ott kezdődik, hogy a viselkedése hasonló lesz az elhanyagolt, sőt akár a hospitalizált gyerekekéhez. Igen, hospitalizást. Mivel ez egy nevelési deprimáció.
Tehát viselkedés zavarról indulunk. A terheltségtől függően (genetikai, egyéb családi stresszor) elmehet legalább hangulatzavarig, de akár személyiségzavar irányába is.Az is elég valószínű, hogy a szexuális élete sivár, örömtelen lesz. Sőt a másik nemhez való kapcsolódása is sérült, majdnem lehetetlen. Elég, vagy soroljam még?
De szerencsére a gyermek egy csodálatos öngyógyító lény. Akár morzsákból össze tudja rakni a nemi identitását. TV, utcán látott dolgok stb. De azért ugye ezt ne hasolítsuk már össze azzal, hogy a szülő nevel.
A legrosszabb amit egy gyerekkel tehetsz, hogy magára hagyod ilyen fontos kérdésekben. Nem kell ezt erőltetni, elég, ha spontán nőként, a párod meg férifként viselkedik. Szinte mondani se kell, a gyerek majd látja.
nemfüggetlen nevelés... bha... Ranschburg forog a sírjában.
Egyébként meg szinte megvalósíthatatlan az ötlet. Tehát a szülőknek is ki kell herélni a saját viselkedésüket, egészen addig, hogy mindkettőjüknek uniszex színű a fogkeféje.(#124) tildy
Jajj... tildy... tildy... alap dolgokkal nem vagy tisztában. Egy gyereknek nincs ilyen jellegű belső késztetése. Nincs. Majd lesz. Először utánoz, modellt követ, jutalmakat keres, bűntetést kerül el. Majd ahogy fejlődik - ehhez kell idegrendszeri fejlődés is - kialakul a belső késztetésre való képessége.
Igen, a hétköznapi embernél ez pont így működik, mint egérnél, hogy először a gyerek fél a taslitól, majd látja apától, hogy kell viselkedni, majd eljön az idő, hogy meg van róla győződve, hogy ez így helyes, ezt ő is így akarja. Vagy alakít ezen és máshogy akarja. De egy kicsi, néhány éves gyereknek erre nincs se képessége, se ismerete, se semmije.
-
tildy
nagyúr
Szerintem, Tildy, neked fogalmad sincs semmiről.
"A viták során gyakran hangzik el "Te soha..." "Te mindig..." Te állandóan...". Ezek az állítások ritkán igazak"
Ebbe az iranyba szerintem nem kene elmenni... Nem kell egyetertened velem, de talan kerulni kene a masik totalisan hulyenek nezeset, netan azt mondani, hogy sikhulye, es fogalma sincs semmirol.
Vakegerke: nos, ebben azt hiszem egyetertunk.
-
Vakegérke
félisten
Még egy gondolat.
Szerintem hatalmas lelki terhet hordozol, és az összes szigorú nevelést elítélő hozzászólásod igazából nem is nekünk, hanem szüleidnek szól.
Sem én, sem mások, akik velem értenek egyet nevelési elveimben, nem tehetünk róla, hogy milyen indokolatlan szigorban nőttél fel.D1Rect: Picasso festményei is a világ részének minősíthetők. Szabad megfogdosni?
Ami pedig azt illeti, egy gyerek tényleg ne okozzon kárt, még véletlenül se. Ha pedig az anyagi felelősség az apáé, akár félelemnek is nevezhetjük.Értse aki akarja.
Úgy neveltem a gyerekeim, hogy ami nem az övék, az nem szabad préda. Nincs megfogdosás, taperolás. Arról nem is beszélve, hogy amit otthon sem szabad, az máshol végképp tilos. -
válasz
Vakegérke #123 üzenetére
"Azért azt elmondhatnád, hogy miért feltétlenül muszáj egy gyereknek porcelán figurákat megfogdosnia."
Azért mert a világ része és megismerkedhet vele."Nem játék. Arról nem is beszélve, hogy ha véletlenül eltöri, azt bizony apunak ki is kell fizetni. Nem olcsóság, pláne, ha ritka darab."
Itt jön ki, hogy nem is a gyereknevelésről van szó, hanem arról, hogy te félsz.
Félsz attól, hogy a gyereked ügyetlen, eltöri és neked kell kifizetni. -
finest
addikt
Egy hétköznapi gyerek tele van magától is megfelelési kényszerrel a szülei felé, ösztönösen. Utánoz, imád megfelelni. Szerintem, Tildy, neked fogalmad sincs semmiről. Ráadásul kiragadtok egy több évtizedes folyamatból egy példát, és azon vitatkoztok, h szabad-e porcelán figurákat tapperolni, vagy sem. Pff.
-
Vakegérke
félisten
Én már túl vagyok a gyereknevelésen... mit nem mondok, idomításon. Előtted még ott a feladat.
Az én sikerem az, hogy becsületes, tisztességtudó, korlátaikat ismerő, szorgalmas felnőttek élnek hazánkban, akikben az én vérem is csörgedez.
Nem tudom, hogy ez nálad értéknek számít-e, így nem merek hasonló sikert kívánni. -
tildy
nagyúr
válasz
Vakegérke #123 üzenetére
Igen, idomitasrol. Igencsak valoszinu, hogy a toled valo felelmukben/vagy megfelelesi kenyszer miatt mondtak nemet, minthogy ez lett volna a valodi belso kesztetesuk.
Ha meg annyira ertekes darab, akkor nem fogja megengedni a tulaj , hogy megfogja a gyerek, vagy vegig fogja vele egyutt o is. Rossz kifogas amit mondasz.
Az is pont ugy idomitas, ha nem azon az uton jossz haza, amin en gondolom, ha az mondod 5 korul jossz, de 5 utan 5 perccel kesobb esel be huss egy pofon. Hogy mi ertelme, fogalmam sincs. Mert a gyerek nem fogja megtanulni, hogy ne kessen, az hot ziher.
Az en szuleim is probaltak idomitani, sikertelenul. Nemtudom, mit ertesz eredmenyesseg alatt amugy, ha azt, hogy neked tetszoen viselkedik, akkor valoszinuleg igen, tenyleg "eredmenyes" volt a nevelesed.
-
Vakegérke
félisten
Idomításról beszélsz?
Sajnálom, hogy módszereim idomításnak tűnnek, egy viszont tény, eredményes volt.Azért azt elmondhatnád, hogy miért feltétlenül muszáj egy gyereknek porcelán figurákat megfogdosnia. Nem játék. Arról nem is beszélve, hogy ha véletlenül eltöri, azt bizony apunak ki is kell fizetni. Nem olcsóság, pláne, ha ritka darab.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Vakegérke #120 üzenetére
Tiszteletre, becsületre, mások megbecsülésére.
Ezek nagyon altalanos dolgok. Nem hinnem, hogy nem erre torekedne a legtobb szulo. Szerintem azokon a helyeken is ez a cel, amiket kritizaltal. Sot, masok megbecsulesere szerintem a nyugati orszagokban jobban meg tudjak tanitani a gyerekeket. Lasd peldaul melegek, mas kulturajuak elfogadasa.Ekkor azt mondtam neki, hogy nem bántom, büntetést se kap, de szeretném, ha elmondaná. Megtette. Már nem tudom milyen "bűne" volt, valami iskolai csíny. Elmondta, mert tudta, hogy a szavam szent. Kitárgyaltuk a dolgot, és megértette, hogy többet nem szabad olyasmit csinálni.
Ezzel bizonyitottad, hogy celt lehet erni igy is. Persze amikor a gyerek meg nem kepes arra, hogy megertse, hogy valamit miert nem szabad, akkor hiaba probalod neki megmagyarazni. De ugyanugy hiaba is fenekeled el. -
tildy
nagyúr
válasz
Vakegérke #120 üzenetére
Faterom engedte . legalabbis 4 ev felett mar igen. Az meg ma is mosolyt csal az arcunkra, ha azt mondom, pszt veszek fel Jo dalt a tevebol
( negy evesen sikerult)
A tisztelet meg nem atotl fugg, hogy tegezel valakit , vagy magazol. Magazva is lehetsz tiszteletlen, es tegezve is tisztelettudo. Tegnap kerdeztem a tanarom, hogy itt miota nincs magazodas. Hat jo par szaz eve. Ettol fuggetlenul hidd el, van itt is tisztelet.
Nem ertem, amugy mire voltal buszke? Arra , milyen jol sikerult az idomitas? Ha vigyaznak ra, nyugodtan elvehettek volna a gyerekek, de nagyobb volt a felelmuk toled, miden valoszinuseg szerint.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Psychonaut #118 üzenetére
Tiszteletre, becsületre, mások megbecsülésére. Manapság ezen tulajdonságok hiánycikknek bizonyulnak.
Lehetne még sorolni, sokrétű feladat a gyermek nevelése.Egyébként páran (ha nem is direktben) felrótták nekem szigorúságomat.
Bárki úgy véli, hogy nálunk véres terror uralkodott, az téved. Hozzászólásaimból leszűrhető, hogy nem a verés volt a cél, egyébként sem nevezhető verésnek, ha az ember az engedetlen, rosszalkodó gyerek fenekére csap. Az viszont tény, hogy a szülő kell, hogy meghatározza a szabályokat, és bizony be is kell tartatni őket. Talán nincs is olyan gyerek, aki ne feszegetné a korlátait, és ha a szülő enged neki, akkor bizony hamar azon kapja magát, hogy a gyermek nem hajlandó szót fogadni, hiszen tudja, hogy kuncsorgással, vagy hisztivel elérheti a célját.
Kell a következetes szigor. Ha pedig a szép szóból nem ért a gyerek, akkor jöhet a parancs üzemmód, és ha ez sem eredményes, akkor bizony muszáj a fenekére hatni.
Megjegyzendő nem pofoztam őket, mert hiszem, hogy az arc a lélek virága.
A gyerek pontosan tudja, hogy áthágta a szabályokat, és megérdemelte, hogy sajogjon a feneke.Én, a véres fenevad még arra is hajlandó voltam, hogy ha a gyerek valamit simlizett, rosszalkodott, megbeszéljük vele a büntetést. Nem, nem ütlegről volt szó. Inkább játéktól, vagy tévézéstől való eltiltásról, sarokba állásról egyezkedtünk, amelyet ő maga talált ki. Nem egyszer "harmadoltam a letöltendőt", mert szerintem túl szigorú volt magához.
No most ha a szülő kiszámítható, következetes, és nem utolsósorban nem hazudik, a szabályok pedig állandóak, akkor a gyerek nagyon gyorsan (no persze nem féléves korára) megtanulja, hogy mit szabad, mit nem szabad. Igazság szerint nem is nagyon volt szükség testi fenyítésre, de ha igen, nem riadtam vissza tőle.
Ami a hazugságot illeti.
Egyszer láttam, hogy a lányom valamit simlizik, rossz fát tett a tűzre, csak nem tudtam, hogy mit rosszalkodott. Kérdeztem, mellébeszélt. Ekkor azt mondtam neki, hogy nem bántom, büntetést se kap, de szeretném, ha elmondaná. Megtette. Már nem tudom milyen "bűne" volt, valami iskolai csíny. Elmondta, mert tudta, hogy a szavam szent. Kitárgyaltuk a dolgot, és megértette, hogy többet nem szabad olyasmit csinálni.Ami a határokat illeti.
Nálunk tilos volt a hifi, a tévé, nem nyúlhattak hozzá, és a fiókokban sem turkálhattak. Volt sajátjuk, mármint fiók, abban lehetett.
Hú, milyen szigorú vagyok, ugye? Kérdem én, tényleg meg kell engedni, hogy bár a gyerek nem ért hozzá, csavargathassa a potmétereket, csattintgathassa a kapcsolókat, nyomkodhassa a gombokat olyan műszaki cikken, amely többe kerül, mint a fizetés kétszerese, háromszorosa? Nem, szó se lehet róla.Barátoméknál voltunk, a szüleivel élt feleségével és kisfiával.
A vitrin tele porcelán csecsebecsével. Az én két gyerekem állt előttük hátratett kézzel, és bámulta a csillogó csodákat. Egyik lábukról billegtek a másikra, úgy gyönyörködtek.
Barátom anyukája ezt látva mondta nekik, hogy elvehetik azt, amelyik tetszik, de csak egyet egyszerre, és nagyon vigyázzanak rá.
Az én gyerekeim megköszönték a lehetőséget, és fejüket csóválva mondták, hogy azt nem szabad.
No persze, a vendéggel való udvariasság szép dolog, de még szebb, hogy gyerekeim ellen tudtak állni a csábításnak, és büszke lehettem rájuk, pedig nem is voltam abban a szobában.Soha nem tegeztek le felnőttet, és nem helló, hanem csókolom volt a köszönés. Idővel ez napszaknak megfelelő köszönésre változott.
Mert ugyebár mások tisztelete... -
Psychonaut
veterán
-
Vladi
nagyúr
válasz
Psychonaut #95 üzenetére
Nem tudom pontosan miért kötekedtek egérrel, de a kérdésre válaszolok inkább:
Igen, a nemi szerepek változnak. Máshogy élik meg az emberek, más a társadalom beállítódása, ezt a gyerek megtanulja, így van. Semmi gond.
A gond az, hogy itt már a semleges nemi nevelés irányába megyünk. Ez egyet jelent azzal, hogy nem adunk semmi támpontot a gyerek. Khm... egy 3-5 éves gyereknek.
Nemi nevelés kell! Az identitása kerül veszélybe ha ez hiányzik. Az egy ostoba ideológia, hogy majd ő választ. Miből? Nincs miből, akkor nem fog tudni. A másik, hogy ilyen jellegű választást nem lehet egy gyerekre bízni. Mert nem képes felfogni. A gyerekek 99,9999 %-a úgyis vagy férfi, vagy nő lesz, a többi zavar, ha úgy tetszik betegség.
Amit meg sokan nem értenek, hogy ez nemi identitás (én azonosság, éntudat,) és nem szexuális irányultság.
(#104) Brutális eb:
Az intolerásn apa halálra veri ez hol került már elő?
-
dabadab
titán
"Anno mi is, a szüleink is és az Ő szüleik is sokkal többet profitáltak egy megfelelő időben elcsattanó fülesből, mint a néhány perces papolásból. Nekik, nekünk eszünkbe sem jutott/na visszaütni és talán ezért jóval többen vagyunk akik elítélik a hasonló "gyerektámogató" törvényeket."
Ez borzasztoan ugy hangzik, mintha azt probalnad meg megmagyarazni (hamis allitasok es ervelesi hibak halmozasaval), hogy miert jo a gyerekveres.
Segitek: nem jo. Erdekes modon nekem bantalmazast nelkul is sikerult megertetnem a lanyommal, hogy a konnektor nem jatek. -
gabyka
aktív tag
Szerintem is félreértések vannak itt
Nem azt mondtam, hogy ne próbálgasson, tapasztaljon a gyerek semmit, de nem kellene a hibákat minden esetben megvárni de itt most a téma nem erről szól. A kezdő írás a szülő semmibe vevéséről szól, arról, hogy ma a szülő illetve a felnőtt felé irányuló tisztelet kezd erősen halványodni és ez szerintem gyereknevelési hiányosság, ráadásul még támogató törvényeket is hoznak erre így adva a lovat a fiatalság alá. Anno mi is, a szüleink is és az Ő szüleik is sokkal többet profitáltak egy megfelelő időben elcsattanó fülesből, mint a néhány perces papolásból. Nekik, nekünk eszünkbe sem jutott/na visszaütni és talán ezért jóval többen vagyunk akik elítélik a hasonló "gyerektámogató" törvényeket. A gyermeket védeni kell viszont a családi brutalitástól, a szülői terrortól (tudom miről beszélek, párom gyógypedagógus az itteni intézetben vannak esetek amikor kinyílik a bicska a zsebemben egy-egy moncsis gyerek láttán). De ez megint más téma.
A konnektoros dolog (mint írtam) tényleg durva volt, de csak példának írtam nem ez volt lényeg, de itt akad le mindenki.Ahogy írtad próbálgasson a gyerek, de igenis legyen ott a szülő és ha kell legyen lehetősége hathatósan 'egyengetnie' a jó irányba a csemetéjét és ne hagyjon rá mindent mert abból senkinek sem származik semmi jó...
-
tildy
nagyúr
válasz
Motion_Blur #76 üzenetére
En el tudom kepzelni, hogy van barmely nemu gyerekemnek az ellenkezo nemunek ajanlott jateka is. Azt majd o eldonti.
5 evesen a kedvenc jatekom pl. a femepito volt, motorral. Meg a lego. Volt persze baba is otthon. Azt hiszem valahol ez a jo, ha a lehetoseg megvan
-
tkazmer
addikt
.hogyan ítélhetsz meg egy embert akit nem ismersz és nem is akarsz megismerni?
ne haragudj, de ebben a beszélgetésben tényleg Vakegérke volt az, aki a magas lovon ült. én speciel nagyjából az összes írását olvastam; ugyanakkor sem az eddigi írásai, sem az, hogy ez tulajdonképpen az ő topicja nem lehet ok arra, hogy a pár kérdést és gondolatot felveti Tapsival ilyen rendkívülmód lekezelő és fölényes legyen.@poszt
kedves posztíró, azért tényleg gondolkodj el szerintem azon, hogy miféle alázattal rendelkezel, rendelkeztél te a gyermeked felé, ha kis sz@rosként gondolsz rá. OK, hogy ő a gyermeked, és számos dolog van, amit nem szabad eltűrnöd részéről (pl. tiszteletlenség), na de ha valakit ennyire lenézel, akkor abból mi sül ki azon kívül, hogy ő is ugyanígy lenéz valakikre és betagozódik valakik alá?
ez a mondjuk úgy "új" oktatás nem arról szól, hogy a gyereknek mindent szabad. tegyünk különbséget szabadság és szabadosság között. arról szól, hogy alárendelt beosztott "kis sz@ros" helyett partnerként tekintesz te is rá, és ő is rád, nyilván azzal a felhanggal, hogy ő tisztel téged, mert te vagy az idősebb és az okosabb (legalábbis egy darabig). így a gyerek nem azt tanulja meg, hogy felfelé nyal és lefelé tapos, hanem kooperál, kompromisszumot köt, partnert és lehetőséget lát a kapcsolatokban, nem pedig potenciális ellenséget.
na ez az, amiről az a bizonyos liberális nevelés szól. nem pedig az, hogy a gyereknek mindenhez joga van; a szülei dolga pedig egyáltalán nem az, hogy a "nekem jogaim vannak!" felkiáltásra egy hatalmas pofonnal válaszoljanak, hanem az, hogy elmagyarázzák, hogy fiam, neked tényleg vannak jogaid, de lássuk csak, hogyan is alakulnak a kötelességeid? -
tildy
nagyúr
válasz
Vakegérke #91 üzenetére
Vakegerke, kerlek, ne mondj mar iteletet. Komolyan. Nem veletlenul hasznaltam azokat a szavakat. Mert az irasod alapjan lenezed (vergodsz, es egyeb hasonlo szavak) , aki nem a nemi identitasanak megfeleloen el.
szegyen, nem szegyen nalunk parom foz , sut, (istenien) , varr, es meg sorolhatnam, en meg megteremtem magunknak az ehhez szukseges anyagiakat. Lenezendo? Az allaspontod szerint igen, mivel nem ez a NORMALIS.
gabyka: azt hiszem itt piszok nagy felreertesek vannak : az, hogy egy szulo "szabadjara engedi" a gyereket, az nem azt jelenti, hogy eltunik, nem all mogotte, netan nem avatkozik kozbe veszely eseten. Persze, biztos vannak olyan suzlok is, akiknel azt jelenti, hogy lesz.rjak mit csinal a gyerek, de pl. egy rozsatol nem fogom megkimelni, elmondom neki, hogy megszurhatja, de ha megerinti ... Azert a konnektor valljuk be , nagyon mas teszta, de bio=zonyos hatarok kozt tenyleg az a jo, ha a gyerek probalgathatja maga, a szulo meg ott van a hatterben biztonsagnak, aki ha ugy latja, kozbe tud lepni.
-
dabadab
titán
A továbbiakban személyeskedés nélkül, ha kérhetem.
-
gabyka
aktív tag
válasz
Brutális eb #104 üzenetére
Persze, 50 százalék eséllyel...de azért érted Te is miről vakerolok/unk. Itt nem az erőfölényekről van szó hanem hogy nem hagyjuk a hülyeséget terjedni, és megpróbáljuk a gyermekünket megóvni a hülyeségektől hisz nem pótólható az elvesztegetett lehetőség...és ennélfogva az említett nevelő célzatú füles nyilván nem ostorszíjas verést feltételez a szülő mulatságára...azért a posztom többi részét is megértetted ugye?
(#105) Csoffadalom: Vakegérke aláírását láttad, ugye?
Szerk.: hopp-hopp..mire is válaszlottam?
-
Brutális eb
addikt
"Lehet kicsit durva lesz amit írok, de...a sok fa... tökfej nem gondolkodik így azt mondja, hagyjuk a gyerekt hadd tapasztaljon...nos, azoknak üzenem, adjanak a gyerekük kezébe egy százas-szöget és mutassanak a kölöknek egy konnektort, oszt figyeljék csak a történetet.."
Jáj te abba belahal.
Abba meg egy kissrác,hogy felpróbál egy szoknyát mert tapasztalni akart még nem.Hacsak a intoleráns apja nem veri halálra vagy csak annyira,hogy felnőt korára tényleg elfolytott pszichopata lesz.(Köszönöm nem kérem a liberális homokozást egyik sem vagyok)
Egyszer látnám,hogy gyerekre kezet emelsz....
Attól,hogy "összeraktad" jogod nincs rá.Ha bevállaltad vállad azt is,hogy úgy neveled fel,hogy nem élsz vissza a hihetetlenűl magas erőfölénnyeddel. -
válasz
Vakegérke #91 üzenetére
[ törölve - dabadab ]
Nagyon is jól tudom, hogy mi a különbség férfi és nő között SZÁMOMRA. Arra lettem volna kíváncsi, hogy neked/nektek mit is jelent ez a különbség, mivel ez nem egy egzakt dolog. ÉRTED?
Kutakodni meg nem fogok utánad, erre a cikkre/hozzászólásra reagáltam.
[ törölve - dabadab ]
[ Módosította: dabadab ]
-
gabyka
aktív tag
Lehet kicsit durva lesz amit írok, de...a sok
fa...tökfej nem gondolkodik így azt mondja, hagyjuk a gyerekt hadd tapasztaljon...nos, azoknak üzenem, adjanak a gyerekük kezébe egy százas-szöget és mutassanak a kölöknek egy konnektort, oszt figyeljék csak a történetet...aztán lehet gondolkodni a nevelés-célzatú füles értelmén. Szerintem aki nem ült a beteg gyereke ágya mellett éjjeleket (nappalokat netán heteket, hónapokat) virrasztva és soha nem érezte azt, hogy elveszítheti bármiért is a csemetét az ne akarjon/merjen nevelési tanácsokat osztogatni senkinek...Nem vagyok gyakorlott apa hisz csak egyet nevelek/ünk immár tizedik éve, de a párommal az elmúlt másfél évben nagyon megküzdöttünk a fiúnkért, kishíján elvesztettük. Szerintem feljogosítva érezhetem magam egy taslira ha úgy érzem, hogy a javát szolgálja, mert szeretném megóvni attól, hogy valami balf@xságot csináljon, de ez nem jelenti azt, hogy visszaélek a jogommal minden kihágásáért.
Mindezektől függetlenül és a témánál maradva, egyáltalán nem tartom jónak ha egy gyereket "szabadjára enged" a szülő, hisz a felelőtlenséget engedi szabadjára, ezt láthattuk, hallhattuk többször is már, csak nem tanulunk belőle...szükséges a jóra való nevelés mert így lesz öreg korunkra nekünk is nyugodt nyuggerségünk
-
finest
addikt
Amikor valaki a szülői verésről beszél, mérlegelni kellene, h milyen korú gyerek, miért kap ki. Míg az egész kicsik, mondjuk kb. elsős korig rendszerint a legkevésbé sem akarattal cselekszenek rosszat, és nincsenek tisztában a következményekkel, a nagyobbak, lehetnek szándékosan rosszak. Mint gyakorló apa azt mondom, h a fenti tekintetében nincs értelme megütni egy kisgyereket, a nagyobbakat meg felesleges. Ugyanakkor el tudok képzelni olyan helyzeteket, amikor a szülő a saját frusztrációját, aggodalmát azzal fejezi ki, h jól elfenekeli a csimotáját. Pl. átszalad a gyerek az úttesten, nem jön haza este stb. Sok olyan helyzet van, amit egy kis szaros nem ér föl ésszel, de nem engedhetjük meg, h megfelelő válasz nélkül maradjon a viselkedése. És hát azon belül is sok átmenet van, h valaki pedagógiai célzatból kikap a fenekére, meg hogy az idegbeteg szülője rendszeresen péppé veri.
-
Algieba
őstag
Vannak túlreagált verések is, amik aztán emlékezetesek maradnak, mert meglepően durvák voltak. Egyszer a húgommal hazahoztunk és véletlenül eltörtünk egy záptojást. Azonnal eltakarítottuk, kiszellőztettünk, de egy kevéske szag megmaradt. Anyánk hiperérzékeny szorongóként kiszagolta és gázszagnak vélte. Mi hiába mondtuk, hogy semmi baj, minden oké. (Azt nem mertük bevallani, hogy mi okoztuk a gyenge szagot, mert sejtettük, hogy mi következne...) Anyánk bekattant, el kezdte keresni a gázszag forrását, még a háztömböt is körbejárta, aztán hazajött, mert közben rájött a "turpisságra" és kegyetlenül elvert minket egy hajlékony gumipálcával. Ami sose hagyott nyomott, de nagyon fájt a csapása.
Nem való mindenkinek a gyereknevelés.
Apánk háromszor adott pofont, de mindhárom megfelelő időben csattant el, amikor tényleg megérdemeltem, mert idegesítően szemtelen voltam.
Anyánk viszont mindent túlreagált, rettegtünk tőle, mindig tekintettel kellett lennünk az idegállapotára.
Nem haragszom az anyámra, tehetetlen volt, és feszültségét valahogyan le kellett vezetnie. Nem dohányzott, nem ivott, mindig tiszta ruhát adott ránk, szóval "jó" anya volt, csak még pluszba idegbeteg depressziós is.Az anyánk női mintája miatt döntöttem a női szerep teljes elvetése mellett. Ha eszembe jut a nemi szerepem felvállalása, huhú, bárkit felkoncolnék, annyira ideges leszek.
-
Psychonaut
veterán
Csak az altalanos konzervativ allaspontjabol tudok kovetkeztetni. De tenyleg engem is erdekelne, hogy mire kellene pontosabban nevelni a gyerekeket.
Es hangsulyozom, en sem ertek egyet ezzel a "nemtelen" nevelessel, de azzal egyetertek, hogy a nemi szerepek valtoznak, es nem szabad ugyanugy definialni oket, ahogy peldaul 50 eve voltak. -
"No most én azt mondom, hogy egy buta kis sz*ros ne hisztizzen, vagy ha megteszi, számítson rá, hogy a szülő úgy porolja ki a nadrágját, hogy nem veszi le róla."
Az a "buta kis szaros" is ember...
Egyébként meg nem buta, csak még kicsi.
Ha meg szaros az a szülő hibája, hogy nem tette szobatisztává. -
Vladi
nagyúr
válasz
Psychonaut #92 üzenetére
Valójában már rég válaszolt, csak el kéne olvasni.
-
Vakegérke
félisten
Édes jó Istenem, az egy dolog, hogy elolvastad írásom, de vakon tapogatózol, hiszen fogalmad sincs, hogy vannak-e gyerekeim, és ha vannak, akkor mennyi, és hogy az én háztartásomban tartózkodnak-e.
Mit tudsz rólam? Semmit. Talán ha kutakodnál blogom rejtekén, feltárulna mindaz számodra, ami most még rejtély.
Sajnálom, megválaszolatlanul hagyom kérdéseidet.
És szóla az Úr.
Bizony mondom néktek, azon személy, aki Vakegérkének neveztetik, nem vala azon tudásnak birtokában, amellyel Tapsi kérdését illő módon megválaszolná.És szólok én.
Lehet, hogy nem is akarom?Nézd, ha nem ismered a férfi és nő közti különbséget, akkor kár minden szó. Élj nemi identitásod szerint, vagy ha olyan nincs, akkor vergődj a kettő közt. Utóbbi esetben elképzelhető, hogy szüleid is "felvilágosult" módon neveltek. Nem én vagyok kárhoztatható miatta.
-
válasz
Vakegérke #87 üzenetére
Elolvastam az egész cikket, és igenis jó lenne, ha válaszolnál a kérdéseimre. Ha pedig a saját gyerekeidet is így neveled, akkor csak sajnálni tudom őket. Nincs mentség arra, hogy megütsz egy gyereket.
#85: nem a szavakon lovagolok, hanem azon, hogy ezek a szerepek mindenkinek mást jelentenek, és az idők során is folyamatosan változtak. Nincsenek kőbe vésve.
És NEM, nem vagyok tisztában azzal, hogy mire gondolt férfi és nő alatt. Ezt kéne megválaszolnia. Ha tudja...
-
gabor85
őstag
válasz
Motion_Blur #76 üzenetére
na az ilyen emberek lehet élvezték a katonaságot
-
Vakegérke
félisten
Épp most mondták valamelyik csatornán a tévében, hogy érdekes dologra készülnek a törvényhozók. Ha minden igaz, az utcán lébecoló gyereket rendőrök kísérhetik majd be az igazgatóhoz, ha nem tudja igazolni, hogy joggal hiányzik az iskolából.
Helyeslem, bár többlet terhet ró a rendőrökre, és a notórius iskolakerülők ettől még nem javulnak meg.(#82) Tapsi: Tartok tőle, hogy kizárólag az általad idézett mondatot olvastad tőlem, különben nem adnál ilyen butuska tanácsot.
Ha megbocsájtasz, kérdéseidet megválaszolatlanul hagyom.(#83) Algieba: Sajnos igazad van. Úgy gondolom, hogy az ifjak zöme nincs is felkészülve az apa szerepre, talán otthon sem volt előtte apa-minta.
(#86) tildy: "...aki valamilyen szinten szabadon hagyja a dontes jogat, az mar megkapja "milyen emberek", a "silany", meg a "visszatasszito" jelzot."
Én is megkaptam, hogy nem vagyok normális. Hagyom focizni, meg fára mászni a lányomat, pedig egy lány inkább babázzon, vagy mit tudom én, csak egy példát mondtam.
Rengeteget beszélgettünk itthon, és nem volt olyan kérdés, amelyre a gyerekek saját szintjüknek megfelelő választ ne kaptak volna. Mindkettővel saját nemének megfelelően bántunk, és úgy gondolom, ez nem jelent kényszerítést, inkább tudatosítja a gyerekben nemi hovatartozását. -
tildy
nagyúr
Rajottem , mivel van valojaban gondom.Ralan nem is azzal, hogy ne engednek a gyerekeket massal jatszani (ez talan manapsag azert ritkabb) hanem azzal, hogy aki valamilyen szinten szabadon hagyja a dontes jogat, az mar megkapja "milyen emberek", a "silany", meg a "visszatasszito" jelzot.
Semmi gond, ha valakinek fontos , hogy a lánygyereket noiesnek nevelje, a fiút meg a ferfiasnak, vagy epp forditva ,a gond valahol ott kezdodik, ha egyik vagy masik csoport "lenézi", "lehitványozza" a tole eltero gondolkodast vallót.
-
Lenry
félisten
mert ha nem kapsz erről szótári definíciót, akkor már nem is tudod érzékelni, hogy mi lenne a normális és honnantól elborult deviancia?
ha Algieba érve gyönge, akkor a te kérdésed is az. szavakon lovaglás, holott tökéletesen tisztában vagy azzal, hogy mire gondolt férfi és nő alatt
-
válasz
Vakegérke #49 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő.
Szóval: kérlek, definiáld már, hogy mitől férfi a férfi, és mitől nő a nő. Sőt, mi az a férfias, és nőies viselkedés szerinted?
Az asszonynak a konyhában a helye, a férfi az úr a háznál, és szigorúan kell nevelnie az nőt? Vagy most mire gondolsz?
Miért kéne mindenképp beilleszkednie a rá váró szerepbe? Eleve, mi a rá váró szerep? Azt ugye vágod, hogy a legnagyobb művészek, tudósok (gyengébbek kedvéért: zsenik) szignifikáns többsége deviáns volt?
#83: Régen még kevesebb volt az igazi "apa", mert a férfiak dolgoztak, és gyerekeket 99%-ban a nők a nevelték, akik ugye otthon vezették a háztartást. Olcsó érv a tiéd.
-
Algieba
őstag
válasz
Vakegérke #61 üzenetére
Szerintem az a baj, hogy nagyon ritka az igazi "apa". A férfiak elfelejtették az apa szerepét felvállalni, és apaként terelgetni a csemetéiket. Pedig számomra megható, amikor apákat látok a gyermekeikkel, jobban meghat mint az anyuka+kicsik csapat. Természetesen az a legjobb, amikor teljes és kiegyensúlyozott családokat látok.
Szerk.: Egy igazi apa a szabadidejében igen is foglalkozik a gyermekeivel. Szerinted kitől tanulja el a fiú a férfi szerepét, és kibe szeret bele először a kislány? Persze ez a szerelem nem olyan szerelem, de akkor is minden kislány életében az első férfi, az apa.
Pont az a baj a jelenben is, hogy túl sok nő veszi körül a gyerekeket, így a fiúkat is. Hol vannak a férfi példaképek? -
"egy buta kis sz*ros ne hisztizzen, vagy ha megteszi, számítson rá, hogy a szülő úgy porolja ki a nadrágját, hogy nem veszi le róla."
Ennyi ésszel, és ilyen hozzáállással szerintem inkább ne vállalj gyereket. A liberalizmus meg nem tudom, hogy hogy jön ide...
-
Csoffadalom
tag
Igen, Pesten történt itt nálunk Rákosborzasztón. Pár éve elugrottam a videó tékába a napi horror film adagomért. Ahogy beléptem, telibe fejeltem az ajtó félfa tetejét. Na nem csak azért mert olyan nagyon magas vagyok(188 cm), hanem mert a téka egy négy emeletes ház egyik garázsából volt átalakítva, Amikor megvolt a fejelés, egy 14 év körüli szőke, agyon szolizott pláza picsa hangosan kiröhögött és még mondta is a barinőjének hogy "Néz a barmot lefejelte az ajtót"! Én persze szentségeltem mint a kocsis, de sajna nem a kis csitrit szídtam hanem az ajtót. Épp a csajnak is meg akartam mondani a magamét, de a tulaj közbelépett és nagyon leugatta kis picsát. Elmagyarázta neki hogy lehet hogy szerinte barom vagyok amiért ilyen magasra nőttem és igen én tehetek róla hogy az ajtó ilyen alacsony, de azért elgondolkodhatna két röhögés között hogy mi van akkor ha ne adj isten elájulok és/vagy agyrázkódást kapok? Akkor is kiröhögne? Vagy le videó mobilozná és felrakná a jútyúbra? Alaposan leordította a kis csaj haját majd kizavarta mind a kettőt az utcára. Én mondtam hogy nem kellene megvédenie mert én is megtudom védeni magam, csak a fejem rohadtul fájt. Megnézte a fejem, de egy jó nagy puklin kívül nem lett semmi bajom a fejeléstől. A két csaj nem láttam ott többet.
-
csƵ
addikt
válasz
Csoffadalom #64 üzenetére
Azért ez eléggé komoly. Az ilyeneknek simán lehetne akkora pofont adni, hogy a nemét is elfelejtse.
Mostanában a 14-16 évesek között az ilyen "other" nemű egyedek az alfák. Bár azok, akiknek bejönnek olyan hülyék, hogy értelmes ember nem foglalkozik velük.
Gondolom ez is a tarka kultúrájú fővárosunkban történt. Szerencsére mifelénk nincsenek ilyenek csak a nagyobb városokban.
Múltkor hétköznap napközben bementem a debreceni Fórumba és tele volt ilyenekkel. Fogalmam sincs, hogy miért nem iskolában voltak. -
tildy
nagyúr
válasz
#53246592 #74 üzenetére
Varrni is varrsz?
Raucher: falun belul is ket csoport volt. Egyikbe jobban az ertelmisegiek gyerekeit valogattak inkabb bele( a tanarok , orvos , stb gyerekei abbana csoportban voltak) , a masikba meg nem, igy eshetett meg, hogy a masik csoportban aranyaban tobb volt a jobb kepessegu.)
Felek , meg mindig felreertitek. Nem ertek egyet a sved modell "kenyszeritos" reszerevel. De nagyon egyetertek, azzal , hogy ne akadjanak fenn ezen. Mert mint a topikban is latszik, igen sokan csak ket szelsosegben tudnak gondolkodni ( es ez alol parszor en sem vagyok kivetel) , mikozben a valodi lenyeg, a valodi uzenet az kene legyen: get over it. Lepj tul rajta.
Legyen lehetoseg , es ne legyen az, hogy de ilyet kislanyok , kisfiuk nem csinal(hat)nak.
Ha erted mire gondolok. Egyebkent ugy erzem, egy allasponton vagyunk valahol -
Raucher
tag
A vidéki/kistelepülési elmaradottságot kevered most bele a nemtelenítésbe..
A település mérete egyenes arányos a benne rejlő lehetőségekkel, és fordítottan arányos az ön- és közkorlátozó szellemével.
Ez van. Még az írásodon is meglátszik, hogy falun tanítottak írni.
A korlátozós játékban benne van nemi azonosulás korlátozása is, a többi korlátozó dologgal együtt. Ezen a problémán nem fog segíteni a gyermekek nemtelenítése.Egyebkent nem latok kivetnivalot abban, ha egy lany kopaszra borotvalja a fejet, vagy ha egy fiu epp konyhatunder, netan erzekenyebb lelku. Az a lenyeg, hogy abban a helyzetben, ahol van, jol erezze magat, es ne probaljak erovel oda nyomni, ahova nemileg tartoznia kene.
De erővel ne is próbáljuk megfosztani a hovatartozásától.
(Ma felvesszük azt a cuki kis szoknyácskát, a tűsarkú cipőcskével.
- De nem akarom. - mondja a fiúnak született semlegesnemű.
- Dehogynem felveszed, mert a tancsi (nemtelen tanító) feljelent, hogy erővel férfivá nevelünk.)A gyermekek 80-95% a születéskori nemi állapotával azonosul. A kisebbség érdekeinek az előtérbe helyezését, a többség ellenében hívják diktatúrának.
Ráadásul egyszer csak ki fog derülni a valóság. Nem a többség szerinti módra azonosítja nemiségét. Ezt akkor is fel kell dolgoznia a fiatal felnőttnek, hiába nemtelenítették gyerekkorában. -
Motion_Blur
félisten
Teljesen egyetértek veled
Nem tudnám elképzelni hogy a kislányom elé odarakjak egy babaházat meg egy betonkeverőt, hogy na nézzük melyiket választja.. ha belemászik a betonkeverőbe akkor fiú lesz vagy mi? Nagyon nagy a szülő felelőssége, és ezt sokan nem tudják (majd utólag sokan megbánják a nagy liberális hozzáállást..), majd a gyerek 5-6 évesen eldönti hogy mi akar lenni? Ez most komoly? Milyen emberek ezek akik ilyen elvek szerint nevelik a gyereküket.. valszeg olyanok akik szintén nem teljesen elégedettek a nemi hovatartozásukkal, nem nőies nők, és nem férfias férfik. Ami nem is gond, csak az ebből adódó komplexusaikat ne a gyerekeken éljék ki..
-
törölt tag
Valahol ott lehet a problema hogy engem evek ota nem akar senki semmilyen skatulyaba rakni, vagy ram eröltetni barmit, igy nehezen latom at az ecsetelt problemakat. Aztan ha nagy ritkan magyarorszagi emberrel szoba jön valami "komolyabb" tema, akkor kapom hogy ezt kellene csinalnod, azt ne, stb - ami nagyon szokatlan es otrombanak tunik, de ritka.
En szivesen fözök vagy sütök süteményt, nem tartom férfiatlan dolognak.
-
Huma
addikt
válasz
Csoffadalom #72 üzenetére
Nem mondtam, hogy erőszakot kellett volna alkalmazni. Csak beszólni valami frappánsat amivel beégeted. Elég önbizalom romboló tud lenni egy jól irányzott beszólás.
Mondjuk én tipikusan olyan vagyok, hogy éles helyzetben sosem jut eszembe, hogy mi kéne mondanom. Mindig csak utána. -
Csoffadalom
tag
Saját magát égette. Szerinted miért ment vissza és maradt kussban utána? Gondoltam elfocizgatok a fejével a betonon, de most őszintén az jobb lett volna? A haverjai rám hívták volna a zsarukat, ő meg nagy arccal mesélte volna hogy ok nélkül támadtam rá. Hagytam a francba, majd ha megint kötekedni támad kedve egy nálánál jóval nagyobb emberrel szépen rábaszik. Egy másik haveromba meg egy részeg kissebségi kötött bele pár éve. Cigit akart tőlünk, az mondta ha adunk neki kapunk egy ezrest. Én szó nélkül, nagy ívben kikerültem a haver meg leállt szövegelni vele hogy ha ezer forintja van egy szálra, akkor vegyen boltban egy dobozzal. Ez nem tetszett a palinak és megpróbált a haverba rúgni, leköpni és megütni. Persze nem ment egyik sem mert ahhoz túl részeg volt. A lényeg, a srác alig volt 15 éves és vas ággyal sem volt több 50 kilónál. De már matt részegen mászkált az utcán és kötekedett mindenkivel.
-
tildy
nagyúr
válasz
#53246592 #66 üzenetére
Latszolag semmi koze, a valosagban megis van. Mert skatulya, mindketto, ha nem engedik az atjarast a "csoportok" kozt. De legalabbis a lehetoseget nem adjak meg.
Egyebkent nem volt jo szemmel nezve az sem, ha valaki lanykent fius jatekokkal jatszott, vagy forditva.
Egyebkent nem latok kivetnivalot abban, ha egy lany kopaszra borotvalja a fejet, vagy ha egy fiu epp konyhatunder, netan erzekenyebb lelku. Az a lenyeg, hogy abban a helyzetben, ahol van, jol erezze magat, es ne probaljak erovel oda nyomni, ahova nemileg tartoznia kene.
Nem tartom gondnak azt sem, ha a no a csaladfentarto, mikozben a ferfi van otthon a gyerekkel. Mondhatni eppugy termeszetes, mint az ellentetje.
-
finest
addikt
Hülyék mindenhol vannak, nem előfeltétele a liberalizmus, bár nagyon divatos dolog szidni. Éppen most olvasom, h Tenessee állam törvényjavaslatot fogadott el arról, h kéz a kézben járni a szexualitás előszobája és megtiltja a fiatalkorúaknak, valamint kifejezetten
a pedagógusoknak, h kézen fogva kísérjék a gyerekeket az óvodákban, iskolákban. 28 szenátorból 27 megszavazta, ebben vegyesen vannak demokraták (liberálisok) és republikánusok (konzervatívok). -
Huma
addikt
válasz
Nekem az egyik nagydarab (90+ kg) ismerősöm mesélte, hogy múltkor belekötött egy ilyen negyven kilós (ő is pont 40-et mondott) tini titán. Elkezdett lökdösődni.
Erre ő megragadta és a falhoz nyomta. Erre jött a haverja aki szintén volt vagy negyven kiló. Őt is a falhoz nyomta.
Mondta, hogy nem hitte el. Ezek tényleg ennyire hülyék? Tényleg ennyire nem bírják felmérni az erőviszonyokat?
Hagyta őket egy kicsit vergődni aztán mikor végre ráébredtek, hogy ketten nem tesznek ki egy normális férfit, elengedte őket.Nem csak nyeszlettek, de sík hülyék is.
Szánalom a köbön.Én is voltam 40-50 kiló, de eszembe nem jutott volna nekimenni egy 90kg-os embernek.
Neked sem kellett volna szó nélkül hagynod a dolgot. Azzal hogy ezt tetted csak a már amúgy is túl nagy egóját tápláltad.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Na, ebben minden benne van zanzásítva. Félrenevelt, elkényeztetett kölykök, akiket szüleik elfelejtettek fegyelmezni.
tildy: Szerencsére nem vetettek vissza a körülmények. Az ilyen nevelési módszerektől nekem is feláll a szőr a hátamon.
-
tildy
nagyúr
Jo esetben ez igy mukodik . Rosszabb esetben meg...
Elmeselek egy rovid sztorit. Falura koltoztunk ovis koromban, ahol a b csoportba raktak, ott voltak kevesebben. Egy olyan ovibol kerultem oda , ahol felkaroltak a tehetseges gyerekeket. Az uj oviban NEm lehetett azt csinalni mint a masik csoport , mert b-s voltam. es a B be levok nem kreszezhettek, nem tanulhattak olvasni, nem rajzolhattak labbal , mert nem engedtek. Miert? Mert oda voltak a gyengebbek valogatva.... (letszam miatt kerultem oda) Ez is skatulya, meg ha mas is.
Nem minded ovi ilyen, nekem sikerult kifognom. -
Csoffadalom
tag
válasz
Vakegérke #61 üzenetére
Én neked adok igazat a vitában öreg cimbi. Igen silányodik a világ. A lányok ordas kurvák lesznek és tükörbe pózolva vagy egymás picsáját nyalva fényképezkednek és kiteszik a faszbúkra mert az a trendi. A fiúk meg csaj módjára festik a körmüket, hajukat, a twilight szaron sírnak és csontsovány testükre húzzák az izom pólót mert az a trendi. Persze ezek is mennek a faszbúkra mert ez a trendi. Elnézem ezt a sok csíra gyereket és hányingerem lesz tőlük. Minél idiótábban néz ki a pasi annál jobb csaj van az oldalán. Egy példa erre: A múltkor a haverommal voltam a törzshelyünkön, a kajáldában, valamikor éjfél előtt. Tömve volt a kis 14-16 éves taknyosokkal. Az egyik izomgalamb, alig 40 kilós tini, talán élete első üveg sörével a kezében nekiállt beszólogatni nekem hogy "köcsög szemüveges hogy nézel ki már". Nem szóltam semmit, mintha meg sem hallottam volna kikértem a kaját és kimentem a levegőre. Jött utánam és hangosan mondta az említett szöveget. Ez így ment vagy 5 percig majd megunta és visszament. Kint egy szintén alig 40 kilós szőke izomtibi, nudli pöcs oltogatta a csajait. A kúrva anyád , meg bazd meg volt szinte minden második szava. És a csajok ímádták. A csajokon kilóméter vastag smink, a hajuk a szivárvány minden színében pompázott. Röhögcséltek meg mondogatták a srácnak hogy "fúúú te milyen jó fej vagy". Egy másik meg épp azt mesélte a haverjának hogy az a kurva anyja nem akar neki pénzt adni drogra mert nincs neki. Kért a nagy anyjától is, de az a rohadt vén kúrva sem adott neki pénzt speed-re. Azt tervezte megveri vagy kinyírja valamelyiket. ÉS ez a mai fiatalság! Gratulálok. Komolyan, a sor katonaságot vissza kéne hozni és ez a sok csíra emo-st scene-t meg az ehhez hasonlókat be kéne rakni egy körletbe az olyan öregekkel mint én. Rögtön megtanulnák mi is az a férfias szerep és hogy apánkat anyánkat igen is tisztelni kell!
-
Ringman
félisten
-
Vakegérke
félisten
Silányodik a világ. Azok véleménye hátrányos, tette elítélendő, akik a fiúkat férfiakká, a lányokat nővé formálják, nevelik.
Az egy dolog, hogy nem tiltjuk el őket egymás játékszereitől, de igen, adjunk a fiúra csipkés bugyit, a lányra meg izompólót.
Nem mondom, szép jövő.
Hol marad a nemi szerep? Hol marad, hogy az anya a szeretetet, az apa a tekintélyt személyesíti meg?Kell, hogy a csajok kopaszra borotvált fejjel okádjanak a kocsma oldalára? Férfitől se szép, tőlük egyenesen undorító.
Kell, hogy a fiúk langyos lányregényeket olvasva telezokogják saját maguk által hímzett zsebkendőjüket?
Nem kell, sőt, visszataszító, undorító. Minden szülő vétkes, aki ERRE nevelte gyermekét.Mert ugye van a megengedő nevelés, ahol a fiú is babázhat kedvére, és a lány is játszhat katonásdit. Viszont attól a pillanattól kezdve, hogy nem a megengedés a lényeg, hanem az uniszex létre való nevelés, a szülő megrontja saját gyermekét.
Aztán ugye eljön az idő, amikor felnőnek a gyerekek, és bizony előjön az identitászavar. A "ki vagyok én" kérdésre nem tudnak válaszolni.
Egészségedre, kedves szülő, ezt jól elintézted. Légy büszke gyermekeidre, ha tudsz. Fiadban semmi férfiasság, lányodban semmi nőiesség nincs. -
Vladi
nagyúr
"miért? mert 10-ből 9 gyerek a nemének "megfelelő" dolgokat szereti csinálni, a tizedik meg magától is át tud menni a másik oldalra, semmi értelme kötelezően mind a tízre ráerőltetni, mert kilencnek úgyse fog tetszeni."
"De nem lehet mert uniszexizmus van és miért zavarod össze azt a szegény gyereket azzal hogy férfi és nő és férfias meg nőies játékok hát nem látod hogy megnyorítod mert rákényszeríted hogy ő férfi meg ő nő és miért ne lehetne akármi mert miért ne. " -van.
Mit nem értesz ezen?
-
Lenry
félisten
nem igazán értem, hogy miért döngetsz ennyire hangosan olyan kapukat, amik évtizedek óta nyitva állnak?
átlag óvoda a világban majdnem bárhol:
kisfiúk kisfiús játékokat játszanak, kislányos kislányosakat, mert ez az alap. aztán kisfiús Laura odaballag az óvónénihez, hogy
-én inkább fociznék a fiúkkal
-jó - mondta az óvónéni.end of story
miért? mert 10-ből 9 gyerek a nemének "megfelelő" dolgokat szereti csinálni, a tizedik meg magától is át tud menni a másik oldalra, semmi értelme kötelezően mind a tízre ráerőltetni, mert kilencnek úgyse fog tetszeni.
-
Raucher
tag
Miert nem esetleg az apukaval kozosen?
Nyilván ezt támogatom, de vannak kétségeim a dologgal kapcsolatban. Mármint munkahely ügyében.
Netan elso 1.5 evben az anyja, masodikban az apja?
Volt munkatársam, aki tartósan nevelte a gyermekét. A felesége jobban keresett, ezért dolgozott. Ebben nincs újdonság, lehetséges.
De ez nem az a kategória, hogy elvesszük a gyermek nemi orientáltságát. -
tildy
nagyúr
Miert nem esetleg az apukaval kozosen? Netan elso 1.5 evben az anyja, masodikban az apja?
Netan sajat dontesuk alapjan, hogy szeretnek ?
Vladi: mint irtam a tiltassal nem ertek egyet. Azzal egyetertek, hogy kellenek gender semleges reklamok is. Azzal nem, hogy barmelyik is tiltva legyen.
Raucher:
Én azt remélem, hogy a megengedő/elfogadó hozzáállás helyett, nem a kötelező (antiliberális) hozzáállás fog elterjedni, amit ez ügyben képviselsz.Nem, pont nem azt kepviselem , hogy KOTELEZO legyen.
Amellett allok ki, hogy szabadon valaszthato legyen.A kotelezoseg szempontjabol, (szerintem irtam is) , nem ertek egyet az eroltetessel , azzal amit a svedek kotelezove tennenek. Az ugyanis nem mukodik. Az pont ugyanaz , mint jobbkezsre balkezesseget kenyszeriteni.
-
Raucher
tag
A gyermek(ek), legalább három éves koráig nevelhetné az anya.
Még egy villanyszerelő nő esetében nem karriertörő egy gyermek valódi nevelése. Egy cégvezető nő esetében már inkább csak a gyermeke eltartásáról beszélhetünk.De sok no meg nem , sok no igenis szeretne alkotni csaladon innen es tul is.
A kényszerítés leginkább azt jelenti, hogy kell, és nem választható. A nők 90%-a egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy ne dolgozzon.Valtozik a vilag, valoszinuleg regen is hasonloan lattak, mikor a noknek megengedtek hogy szavazzanak, vagy hogy dolgozni jarjanak.
És abban mi az elnyomás, hogy a gyermek követheti a nemi hovatartozásának megfelelő viselkedés formát. Az elnyomás pontosan az, hogy X éves koráig megvonjuk tőle ezt a lehetőséget.
Mi van azokkal a gyerekekkel, akik balkezesek? Ugyanez az analogia , teljesen. Szoktassuk jobb kezre oket?
Nem! Ne szoktassuk át a jobbra. Ők balkezesek, így teremtette meg őket a természet.
De az ő kedvükért ne tartsunk jobb és balkezes órákat, mindenkinek. Mindenki azt a kezét használja, amelyiket akarja. Magánügy.En nem igazan tanultam meg. Igaz voltak problemaim ezzel kapcsolatban , voltak megjegyzesek is ( volt olyan tanarom, aki konkretan kijelentette nem erti mia francot keresnek lanyok villanykaron) .....
Mi van azokkal a csajokkal, akik utaljaka tundibundit,a rozsaszint, es azokkala fiukkal, akik herotot kapnaka kek ruhatol, meg a matchboxtol?Te a toleranciát hiányolod, amit megértek, és elfogadom a szükségességét.
De mi van a többséggel. A fiús fiukkal és lányos lányokkal. Nekik miért kéne kipróbálni a rézszínű tündi bugyit, vagy a matchboxot, kötelezően.Valtozik a vilag, valoszinuleg regen is hasonloan lattak, mikor ..
Megboldogult nagyapám életében nagyot változott a világ. A szocializmusra mindig azt mondta, hogy ez a divat is elfog múlni egyszer. Ő már nem érhette meg, igaza lett, elmúlt.
Én azt remélem, hogy a megengedő/elfogadó hozzáállás helyett, nem a kötelező (antiliberális) hozzáállás fog elterjedni, amit ez ügyben képviselsz. -
Padisah
tag
A szélsőségesen engedékeny, ráhagyó, korlátokat nem állító gyermeknevelésről és a svédek emlegetéséről eszembe jutott egy bizonyos Anders Breivik úr.
-
tildy
nagyúr
válasz
nincsisbéla #40 üzenetére
Megvan ra a lehetosege , tobben elnek is a nevvaltoztatassal.
Raucher:
Az anyukákat is munkahelyre kényszerítette a sors
Vannak akik igy erzik magukat, hogy kenyszeritve vannak. De sok no meg nem , sok no igenis szeretne alkotni csaladon innen es tul is. -
tildy
nagyúr
Valtozik a vilag, valoszinuleg regen is hasonloan lattak, mikor a noknek megengedtek hogy szavazzanak, vagy hogy dolgozni jarjanak.
Azt mondod ezek szerint, ha nem kovetkezetesen a nemenek megfelelo szinbe oltoztetika gyereket, akkor abbol problemas felnott lesz? Milyen egyaltalan a jo pelda? Es mi van azokkal, akik nem tudnak, vagy nem akarnak a sorba beallni? Mi van azokkal a csajokkal, akik utaljaka tundibundit,a rozsaszint, es azokkala fiukkal, akik herotot kapnaka kek ruhatol, meg a matchboxtol?
Mi van azokkal a gyerekekkel, akik balkezesek? Ugyanez az analogia , teljesen. Szoktassuk jobb kezre oket?
En nem igazan tanultam meg. Igaz voltak problemaim ezzel kapcsolatban , voltak megjegyzesek is ( volt olyan tanarom, aki konkretan kijelentette nem erti mia francot keresnek lanyok villanykaron) , a hatekonytalansagrol nem vagyok meggyozodve azert....
En spec azert parszor orulok, hogy nem lettem "nonek" nevelve, es annak is , hogy parom hiperszenzitiv, ami inkabb noies tulajdonsag. Nem ertek egyet Vakegerkevel. Es nem is szeretnek a sorba beallni, amig jol erzem magam igy
-
Raucher
tag
Nem, a gyerek ne legyen korlatozva se abban , ha nemenel megszokott dolgokkal akarna foglalkozni, de abban sem , hogyha azzal ellentetesben. Es a reklamokban is legyen ilyen is , olyan is..
Most veszik el az utolsó kapaszkodó, ami segítséget nyújt a későbbi társadalmi beilleszkedéshez.
Első körben a férfiak kényszerültek a családtól távolabb (munkahelyen) dolgozni.
Az apai/férfi szerepkör megismerésére nagyjából maradt a hétvége.
Az anyukákat is munkahelyre kényszerítette a sors, az anyai/női szerepkör megismerésére maradt a hétvége.
Most már ez is sok, vegyük csak el.A gyermekek első három évében szerzik meg a tudásuk döntő többségét. Nagyjából az is kialakul, hogy milyen példát követnek. Ha követhető példát állítanak eléjük.
Ma rózsaszínbe, holnap kékbe öltözünk, nem követhető példa, inkább elbizonytalanítás.És igen, konzervatív módon gondolkodom ez ügyben. A gyermekek többsége a nemi jellegének megfelelően fog azonosulni. A kisebbség meg nem. De őket lehet segíteni és kell is. Akármennyire nemtelenül lesz nevelve egy gyermek, előbb-utóbb csak fel tűnik hogy a melle helyett az arcszőrzete kezd el nőni, vagy fordítva, a melle. Ezt akkor is fel kell dolgoznia annak a gyermeknek.
Még egy igen szubjektív megjegyzés.
Már az emosokra nézve is vannak kétségeim. De olyan generációról, amit gender mentesen neveltek, és nem tanulta meg időben a (választott) identitásával járó ismereteket és viselkedés formát, elképzelhetetlennek tartom, hogy hatékony tagja legyen a társadalomnak. -
Vakegérke
félisten
Kiskamasz korukig volt szükség szigorra. Általában elég volt a hangosabb szó, de ha szükség volt rá, puffant a tenyerem a fenekükön. Ha most azt hiszed, hogy nagyot kaptak, akkor elmondom, hogy ritka volt a sírás.
Egy a lényeg. A gyereknek tudomásul kell vennie, hogy korlátai vannak, és azokat a szülő határozza meg. Ha pedig át akarja hágni, akkor bizton számíthat a szükség szerinti dorgálásra, fenyítésre.
Eljött az idő, amikor már nem volt szükség a szigorra. Át tudták gondolni, hogy milyen következményekkel járnak tetteik, és itt nem csak az esetleges büntetésre gondolok.Konkrét eredmények?
Udvariasak, tisztelettudók lettek mindenkivel szemben, munkájukat tisztességgel végzik. Nincsenek "megtörve", önálló személyiséggel rendelkeznek. Határozottak, döntésképesek.Egyébként a nevelés nem csak korlátozásból áll. A gyereknek tudnia kell számítani a szülőkre, no persze nem a(z érzelmi) zsarolás szintjén.
-
Csoffadalom
tag
Megtette, keresd meg a hozzászólását. Hogy a témához is hozzászóljak. Apám alkoholista volt, bár csak engem szeretett, azért morze szerűen ütött ha úgy volt kedve. Anyám reggel hattól kettőig a gyárban robotolt, majd mikor hazaért leült a varró gép elé és éjfélig varrta a táskákat. Így hogy mondjam el neki hogy apám elvette a kaja pénzem és meg is vert mert meg mertem kérdezni miért vette el? Sehogy. Szegény nővéremnek még többet kellett eltűrnie. Őt bármiért megverte apám. Persze amikor elváltak anyámmal, már jött könyörögni hogy ugyan lányom mosd már ki a gatyámat mert összefostam. Erről ennyit. Én mindezek ellenére azt mondom, hogy adott helyzetben egy pofontól vagy seggre veréstől nem lesz semmi baja a kölöknek. A kölkök tudnak úgy viselkedni és olyan helyzetbe hozni hogy nem ér már semmit a szép szó. Ha abból nem ért akkor durr egy pofon vagy seggre pacsi.
-
dabadab
titán
Vakegerke, be tudnal szamolni arrol, hogy a gyereknevelesi elveid milyen konkret eredmenyre vezettek?
-
Lenry
félisten
azért elb*szott ez az egész dolog, mert a gyerek csak azt látja, hogy a "hívom a gyerekvédelmist" olyan varázsszó, amire anyu elsápad és hirtelen kezesbáránnyá válik. persze, hogy használni fogja.
közben viszont halvány lövése nincs arról, hogy ez pontosan mit is jelent: hogy a családjának és az addigi életének ott vége van.akik ezt a rendszert kitalálták, ezt nem gondolták végig? hogy egy gyerek nem hozhat ilyen felelős döntést, mert egyszerűen nem érett rá.
szerencsére itt még nem tartunk ott.
ha nekem lányom lesz, lánynevet fog kapni, lányos színű ruhákban fog járni és babákat fog ajándékba kapni, amíg azt nem mondja, hogy "apu, nem szeretek babázni". akkor meg majd alkalmazkodunk, de addig lánynak lesz nevelve, mert annak született.
fiúnál ugyanez fiús dolgokkal.ha pedig nevelni kell, nevelni fogom, ahogy engem is neveltek anno. soha nem ütöttek meg a szüleim, ahogyan az öcsémet se, mert nem volt rá szükség, mégis emberek lettünk. ezt próbálom majd követni.
-
Vladi
nagyúr
hosszúmélysóhaly... mit jelent a nemi identitás fogalom?
Nem, nem heterót jelent.(#40) nincsisbéla:
Nem rossz ötlet a névválasztás amúgy, néhány kultúrköben használják is. Igaz ésszel, nem ész nélkül. Pl: keresztésnységnél úgy tudom ha bérmálkol - vagy mi?
- akkor kap egy új nevet.
(#42) gaborbol:
Én meg erre a rendszerre írtam már, hogy: van: óvónéni, gyerekorvos, védőnő, dajka néni, tanárnéni, osztályfőnök, igazgató, ifjúságvédelmis, iskolaorvos, jobb helyeken pszichológus.
Ne az a gyerek telefonálgasson már, ha bántalmazva vagyon*, hanem van erre egy vaskos ellátó rendszer, az a dolga hogy ellássa.
*: Nem, a nem veszek neked ps3-at az nem bántalmazás.
-
gaborbol
őstag
válasz
Avicularia #17 üzenetére
Beszaras amit irsz, mert itt (USA) is ez megy. Olyan musort le tudnak vagni a boltba, hanem kapnak meg valamit, hogy az mar ilyeszto, mint a fent linkelt reklamban, es a szulok 99%-a meg is vesz nekik mindent.
Eszmeletlen modon elfajult a vilag a masik veglet fele. Kulonben volt munkatarsam tok elkeseredve pont ezzel jott egyik nap meloba. Azt mondja este mondta neki a 15 eves fia, hogy ha nem veszi meg a legujabb konzolt, akkor hivja a gyerekvedelmiseket
O meg lerakta ele a telefont meg a szamot, hogy akkor hivd. Soha meg nem utottelek, minden tisztelet szeretetet megkaptal, heti 6-7 napot melozom csak hogy nektek jobb legyen es te akarsz telefonalni? Meg egy ilyen es en hivom oket, hogy vihetnek... aztan majd meselj milyen neveloszulokhoz kerultel. Azt mondja soha nem gondolta volna, hogy megeri ezt a napot.Egy annyira normalis, jokedvo, szereny dolgos srac, tenyleg felnez ra az ember, erre tessek.
Minden orvosi rendelobe ki van irva, hogy ha ugy erzed, hogy otthon nem bannak veled megfeleloen, akkor hivd ezt a szamot. En elhiszem, hogy van akit bantalmaznak es tok jo egy ilyen rendszer, de sajnos ez mar tenyleg a lo masik oldala.
-
Csemike
aktív tag
Igen, szokott eljárás folyni a szülők ellen is, akik bántalmazzák a gyermeküket. Sőt, súlyosbító tényező, ha valaki a gondozásában álló gyermek ellen követ el testi erőszakot. És egyébként aláírásgyűjtés is folyik azért, hogy önálló büntetőjogi tényállása legyen a családon belüli erőszaknak, amit alá is írtam. Ha egy gyerek hisztizik, tiszteletlen, kezelhetetlen, a szülőnek elsősorban magát kéne alaposan elfenekelnie (ha már egyeseknek más eszköz nincs, csak az erőszak), mert ez az ő felelőssége.
Sok példát láttam már én is arra, hogy teszi tönkre a szülő a gyermekét, rendőrök meséltek brutális gyermekbántalmazásokról. Úgyhogy nem értem Avicularia posztban idézett megjegyzését, mi a baj azzal, ha a gyerek segítséget mer kérni, vagy tudja, hova fordulhat, ha bántják otthon.#17: "Erre az anyja úgy elverte, hogy majdnem összecsinálta magát." - Az "anyukának" meg tényleg csak gratulálni tudok.
-
nincsisbéla
aktív tag
ÁÁ, ez mekkora hsz!
Amúgy meg: 1-2 pofonban még nem halt bele senki!
És ne általánosítsunk: Vannak gyerekek akiket fel lehet normálisan nevelni, egy hangos szó nélkül, és van akire ráfér néha egy elfenekelés!----
Tényleg kollégák: A gyereket el is kell nevezni! Ez nem tré? Meg kéne hagyni a lehetőséget, hogy ő válasszon magának nevet[természetesen fiút, és lányt is választhat!]! Amíg nem tud beszélni, adjunk neki egy számot, amin hívhatjuk! (1-es, és 2-es kizárva, mert ugyebár az 1 az fiús, a 2 az lányos!) [remélem érzitek az iróniát
]
-
Gergő_
őstag
Nem kevertem semmit, nagyon is összefügg ez azzal amit írtam, hiszen ez 20 éve történt.
Még egyszer hangsúlyozom, szerintem ez a gender semlegesség egy remek dolog, de túl van játszva.
Itt nagyon is a nemi identitás a kérdés bármilyen irányban(hetero izé meg izé). Ahogy te is írtad!! -
Vladi
nagyúr
Összekevertetek dolgokat. Nem a heteróság a kérdés, hanem a nemi identitásnál indulunk.
Én fiú vagyok, én meg lány.Egyes emberek idehaza már idáig süllyedtek anno - szerencsére léket kapott az ötlet - hogy akkor tilos a nemi szerepre nevelés.
Egyébként meg a homoszexuálisok között is van olyan, hogy férfi oldal, némelyik nagyon is maszkulin.
-
Ringman
félisten
válasz
Avicularia #36 üzenetére
de aki arra gondolt, hogy rácsap a gyerek fenekére egyet, azt már el is vitték a rendőrök
miért kellene rácsapni? az már a szülő csődje, ha másképp nem megy.
Persze ezek a problémák mind nevelésbeli hibák eredménye.
ebben meg egyetértünk.
-
Avicularia
veterán
Szvsz semmi köze a gender elmélethez, a fenti reklámban látott viselkedés. Nem tudom, hogy a fenti hiszti kiből mit hozna ki, de aki arra gondolt, hogy rácsap a gyerek fenekére egyet, azt már el is vitték a rendőrök. Persze ezek a problémák mind nevelésbeli hibák eredménye.
-
Vladi
nagyúr
Szűzanyám... ez még téma??
"Es aki nem, az meg megszivja konzervativ kozegben."
Konzervatív közeg az, hogy a fiúknak megtanítják, hogy ők fiúk (denagyonmeglepő)
a lányoknak meg, hogy vica versa?Vagy mire gondoltok?
mod: jézusom... nem!! Egy 3-4 éves gyerek nem tud ilyen döntést meghozni. Képtelen rá. Ezt értsétek már meg. Igen játszani fog a fiú babával, igen apuka meg fogja neki mutatni, hogy kocsival jobb, igen ettől ő jobban érzi magát a kiskocsival, de ne döntse már el.
-
Vakegérke
félisten
El kell ismerjem, nem volt helyes a cím. Többek tanácsát követve korrigáltam, köszönöm az ötletet.
Ami ezt a gender izét illeti, mi sem szabtuk meg a gyerekeknek, hogy csakis nemüknek megfelelő játékokban vehetnek részt. A fiam fiús volt, passz. Inkább a lányom volt az, aki beszállt a fiúk közé focizni, vagy éppen fára mászott, de az is előfordult, hogy verekedett. Néha annyi seb volt rajta, mintha megsorozták volna géppisztolyból.
Ettől függetlenül volt előttük példa. Marikám tipikus nő volt, én pedig hadd mondjam szerénytelenül, megfelelek a férfi normának. Mindkettőjük nemi szerepének megfelelően él.(#20) tildy: "Jahm, es felnott emberekkel kapcsolatban totalisan pozitiv elmenyeim voltak. Tehat akkor ezek szerint felnotkorukra csak kikupalodnak."
Inkább alázatossá válnak. Gyerekkorukban mindent megengedhettek maguknak, aztán ha már szülőkké váltak, megtapasztalhatták, hogy ők lettek az alárendeltek. Ha pedig egy sz*ros gyerek is kordában tudja őket tartani, kivész belőlük minden agresszivitás, de szerintem még a határozottság is.
-
Peter Kiss
őstag
Ha lenne gyerekem, hogy úgy állna a dolog, hogy valamiért sok por gyúlt össze a nadrágjában, és megfenyegetne azzal, hogy feljelent, akkor átadnám neki a telefont. Lehet, hogy nekem kicsit rossz lenne, de hogy neki k szar, mire kiérnek, az tuti.
-
Gergő_
őstag
Azt hiszem értem a gender semlegesség lényegét és úgy érzem hasznos lehet, de nagyon túlzásba van víve. Szerintem vannak olyan egyének akiknél a homoszexualitás esetleg a transzexuális mivolt már vele született dolog. Volt olyan haverunk az óvodában aki sosem dzsiájdzsózott vagy legózott inkább a lányokkal barbizott vagy egész nap beszélgetett.
Ha pl egy ilyen emberre rákényszerítik hogy te fiam akkoris hetero vagy, és a lányokat kell kukkolnod a többi sráccal..., szerintem annak személyiségkárosító hatása van.Nem vagyok liberális se konzervatív, se konformista.
A liberalizmus és a szocializmus bizonyos formái elég jó dolog lenne, de valójában sosem volt és nem is lesz olyan mint az ideája. -
tildy
nagyúr
válasz
#53246592 #27 üzenetére
Nem, a gyerek ne legyen korlatozva se abban , ha nemenel megszokott dolgokkal akarna foglalkozni, de abban sem , hogyha azzal ellentetesben. Es a reklamokban is legyen ilyen is , olyan is
Talan Kalandor irt errol par eve cikket, a gendervaltos tesz-veszrol , szerintem oromteli , hoy van ilyen is olyan is
En spec amig nem tud beszelni majd a gyerekem, nem szivesen adok ra lanykent csalk rozsaszint, fiukent csak keket, valoszinuleg mindenfele ruhak lesznek
Utana meg majd eldonti.
Es valoszinuleg latna azt is, hogy apa tenykedik a konyhaban, mikozben anya epp jatszik, vagy forditva. Ha erted mire gondolok. Nalunk amugysem a szokasos modon mukodnek a nemi szerepek. Szerencsere
-
Ringman
félisten
az óvszerreklám kb 5 éves, vagy még több.
@tildy
Meg jobb lenne, ha nem eroltetnek a gendersemlegesseget, hanem csak egy opcio lehetne a sok kozul.
ebben egyetértünk, a kényszerítés, a mesterkéltség nem vezet sok jóra.bár örök kérdés, hogy a szülők mennyire kényszeríthetik rá a saját értékrendjüket/meggyőződésüket/rossz beidegződésüket/monomániájukat a gyerekekre, ugyanez igaz az állami/önkorm/egyházi nevelésre (ami részben szintén a szülőkön múlik, részben nem - lásd szocializmus "építő" társadalommérnökösködése, ami (bár más irányvonal mentén, de megint aktuális lesz - közoktatás -> köznevelés, hazafiasságra - bár a valós szándék inkább jóalattvalóra való - nevelés)
-
Dany007
veterán
Ez a jelenet tényleg necces. De ez ekte szülői, nevelési hiba. Ráadásul igen súlyos!
Nem azt mondom, hogy verni kell a gyereket, mert véletlenül sem. De nevelni azt igen. Mondjuk aki már ilyen szinten van - mint a videóban - ott már szerintem teljesen mindegy mit csinálnak. És nem az óvszer lenne a megoldás, hanem a nevelés.Mert a reklám kb úgy állítja be a dolgot, ha gyereket csinálsz v.színű ilyenekkel kell majd szembe nézned, ezért használj óvszert...
Holott valójában azért ez egy elég extrém eset. És az egészről világosan látszik, hogy nevelési hiba. (mit hiba, a nevelés teljes hiánya) De persze ettől még értjük a célzást.
Amúgy ha ilyesmi velem megtörténne, én csak kizárólag magamat - magunkat - okolnám érte. Nem a gyereket. Ezért is mondják, hogy nem könnyű a gyereknevelés
Irdatlan nagy felelősség van az ember vállán. A végleges személyiség első jelei már 1,5-2 éves korban megjelennek de akár 18-20 éves korig is változtatható, formálható, mire kialakul a végleges. Ergo egészen addig a pontig erőteljesen a szülőkön múlik a dolog. Csak ez egy kicsit összetettebb, minthogy két szóban le lehetne írni.
Hiszen nem mindegy mit engedünk mit nem. Mit lát a gyerek mit nem. Mit tanítunk neki, mit nem. Mit lát máshol másoktól és mit nem. Kikkel barátkozik, kikkel nem.
Ma már egy mai fiatal - kisgyerek - számára irdatlan mennyiségű információ áradat áll a rendelkezésére. Már igen kevés azt mondani, hogy amit a szülőtől lát vagy hall.
Elég ha egy oszt.társ bevisz egy okostelefont a suliba amit megmutogat a többieknek. Onnantól kezdve övé az egész világ. Aztán hiába tiltja meg a szülő a gyereknek, ha a suliban három másik telefonján bármit megnézhet. De ez csak egy példa a sok közül.
Én már félek előre -
tildy
nagyúr
válasz
#53246592 #15 üzenetére
Idezet onnet:
"hogy a fiúk alapvetően fiús természetűek, a lányok pedig lányosak. " Es aki nem, az meg megszivja konzervativ kozegben.Igazandibol a valodi liberalizmus az lenne, ha nyugodtan, es szabadon valaszthatna akozul, hogy fiu letere lanyos vagy fius jatekokkal jatszik, vagy lany letere lanyos vagy fius jatekokkal jatszik. Azzal jatszik , ami epp bejon neki na bumm.
En nagyon a gender-semlegesseg mellett vagyok, hadd tehesse az ember azt is, ami esetleg a nemenel nem megszokott.
A cikkben levo kataloguskep meg tok jo. Meg jobb lenne, ha nem eroltetnek a gendersemlegesseget, hanem csak egy opcio lehetne a sok kozul. Tehat lenne ilyen, olyan kep is az ujsagban
Mindenesetre nem fogok hatast dobni, ha majd a fiam netan fodrasz lesz vagy ovobacsi, a lanyom meg mondjuk utepito.
-
Ringman
félisten
most akkor a gender-elmélet=liberalizmus?
a liberalizmus rossz, értem? banplíz.
ha már a mandiner cikk linkelve lett, akkor tán a kommenteket is érdemes elolvasni (remélem a link ugrik a megfelelően a kommenthez)
[link]szerk:
nyilván egyik szélsőség sem jó, tán van átmenet a gyereknek mindent szabad és a ménemverhetemagyereketamikorakarom között. -
Avicularia
veterán
Ezért írtam,hogy átestek a ló túloldalára ,de alaposan.
Másik példa a napokból. Ismerős 12 éves fiát a rendőrök vitték haza,mert nem tudom pontosan a sztorit,de a lényeg,hogy a gyerek leköpte a járőrt. Ráadásul a gyerek azt hazudja,hogy ő nem csinált semmit,a rendőr hazudja azt ,hogy ő leköpte. Ja ,persze biztos a rendőr szórakozásból ilyeneket csinál.
Emlékszem,16 voltam,mikor kökin ültem a váróban vonatra várva és odajött két rendőr igazoltatni 86-ban.Majdnem összevertek,mert zsebre mertem rakni a kezem miközben a rendőr a személyimet nézegette. Persze az se volt normális,de itt a gyerekek nem tisztelnek se istent,se embert.
Mondjuk nem tudom,hogy ehhez hozzájárul -e,hogy a svéd nyelvben létezik magázódás,de nem használják,mindenki mindenkit tegez,az emberi egyenlőség jegyében. -
Motion_Blur
félisten
Csókoltatom a fene nagy liberalizmust..
-
tildy
nagyúr
Vakegerke: voltal mar a svedeknel?:-) Tudod, mennyire agresszorok? Tudod mi az a skandinav mentalitas? Hogy megallnak a zebranal alapbol, hogy betartjak a sebesseglimitet, hogy nem igazan van hangos szo?
Agresszorok? Na ez jutna a legutoljara eszembe a svedekrol.Igaz nem elek ott, a fenti tapasztalat is csak abbol adodik, hogy atmentunk , mikor Norvegiaban laktam. Jahm, es felnott emberekkel kapcsolatban totalisan pozitiv elmenyeim voltak. Tehat akkor ezek szerint felnotkorukra csak kikupalodnak.
Egyeni kivetelek persze lehetnek, de amit eddig tapasztaltam , pont egy elheto orszag kepe, minimalis agresszorfaktorral.
-
Lenry
félisten
válasz
Avicularia #18 üzenetére
azért én érzek egy leheletnyi középutat az "agyonverem a gyereket" és a "gyerek kib*szból tönkreteszi az életem" közt...
pedig Svédország eddig szimpi hely volt
-
Avicularia
veterán
válasz
#53246592 #15 üzenetére
Konkrétan leginkább szarnak bele.
Azért lehet másként is. Múltkor beszéltem egy boliviai származású emberrel aki egy éves kora óta itt él. Mondta, hogy ő is azzal ment haza az iskolából hogy mondta az anyjának, hogy te nem bánthatsz engem mert mondták hogy nincs jogod hozzá. Erre az anyja úgy elverte, hogy majdnem összcsinálta magát. Aztán lerakta elé a telefont és mondta neki akkor hívd rendőrséget, de utána intezetbe fogsz kerülni, mert én nem nevellek tovább. Inkább nem telefonált. -
Lenry
félisten
válasz
Avicularia #14 üzenetére
aki ezeket a törvényeket hozza látott már gyereket, vagy csak nettó utálja az összes szülőt az országban?
vagy az apja anno mocskosul elkalapálta és azóta sem sikerült feldolgoznia? -
törölt tag
válasz
Avicularia #14 üzenetére
A mandíneres cikknek megnéztem vagy háromszor a dátumát hogy nem április elsején íródott-e. Nem
Mindebbe hogyan illeszkednek be a nem éppen elhanyagolható számú nem keresztény bevándorlók?
-
Avicularia
veterán
Na itt vagyok én is
Pont a napokban zárult le egy gyerekbántalmazásos ügyem a rendőrségen.
Az élettársam 15 éves lánya feljelentett,hogy megvertem,persze egy szó sem igaz belőle,sőt ő szokott minden alkalommal kezet emelni az anyjára,amikor nem tetszik neki valami.Az anyja sajnos nagyon erélytelen. Végig kell néznem ,hogy megy neki az anyjának,nem tudok semmit sem tenni.Már többször fel lett jelentve,de még nem töltötte be a 15-öt,itt pedig az a büntethetőségi korhatár.
Ha beleavatkoznék,akkor tényleg sittre kerülnék,mert kezét lábát eltörném
Nem tetszik neki,hogy az anyjával élek és most ezt találta ki hogy megszabaduljon tőlem.Sajnos a rendőrség kritika nélkül mindent elhisz szinte amit egy gyerek mond.
Mondjuk most ezzel a kis akcióval elérte,hogy az apjánál lakik,ahol sokkal szarabb neki,és úgy néz ki hogy vagy intézetbe vagy bentlakásos iskolába kerül.
Múltkor pld.fel akarta gyújtani az egyik osztálytársát az iskolában,kihívták rá a rendőröket és azonnali hatállyal kírúgták.Most egy speciális iskolába jár (de inkább nem) ahol ha csinál valamit,akkor azzal büntetik,hogy 2-3 napig nem mehet iskolába
Szánalmas ilyen szempontból Svédország,a mindent átszövő libsi agyrém gondolkodás nagyon problémás szvsz.
Pld.van szervezet,akik próbálnak segíteni az ilyen problémás gyerekek szüleinek,nevelésben hasonlók.Mondom az embernek,a gyerek nem akar nekem köszönni.
Erre az volt a válasza,hogy nekem 42 évesen kell előre köszönnöm a gyereknek
Kérdeztem tőle,hogy ezt te komolyan gondolod? Igenlő válasz után kiröhögtem és felfüggesztettem a további beszélgetést vele.Pont ma olvastam egy cikket ezzel a libsi agyrémmel kapcsolatban a mandineren A svéd modell: semleges
-
Lenry
félisten
jav: Csókoltatom a liberalizmust
-
gabor85
őstag
Nagybátyám karakán ember, ha unokatesómék valamiért sírtak, odahajolt eléjük és annyit mondott: nem hallom, hangosabban
Nem sokszor kellett elviselnie.
Most hogy már mindkét lány 20 éven felüli, azt kell mondjam jól csinálta. -
gabyka
aktív tag
A szülői zsarolás: " Anyaaa...ha nem veszed meg nekem a játékot akkor hazafelé a buszon végig Nagyinak foglak szólítani!!!..."
Bocsánat
Szóval nevelni kéne megtanulni egy gyereket, nem pedig nyavajogni miatta...a mai fiatal szülőknek egyáltalán nincs felelősségérzetük (tisztelet az igen ritka kivételnek) így máshol keresik a probléma okát. Szerintem...
Szerk.: (#9) Vakegérke : mélységesen igazat adok
-
Vladi
nagyúr
Nem pont a tiszteletről, de olyasmi. Egyszerűen határokat kell szabni, főleg egy ilyen dackorszakos gyereknek. Határok nélküli világ számára összeomlik, majd vele a személyisége is. Jó hát szélsőséges esetben, de nagyon nem kedvez.
Egyébként ha a gyerek ugyan így kezd hisztizni, hogy de márpedig ő most a villát a konnektorba dugja, akkor a svédek mit csinálnak?
De az ilyen feljelentgetős kampány szerintem inkább a szexuális zaklatásból indult ki. Amire amúgy meg nem a gyereknek kéne odafigyelni, hanem az őt körülvevő szociális hálónak, óvónők, dajkák, védőnői hálózat, gyerekorvos stb.
-
Vakegérke
félisten
Miért OFF? Semmi ok rá.
Nekem van kettő, tudom, hogy miről beszélek. Akinek nincs, annak csak egy kis logikus gondolkodás, és egy hisztiző gyerek látványa elég ahhoz, hogy belássa az alapigazságot.
Ne a gyerek akarja ráerőszakolni a szülőkre az akaratát!
A szülő érje el szép szóval, vagy ha kell keményebb módon azt, hogy a gyerek a kijelölt utat kövesse.Nem én találtam ki, valamely okos pszichológus mondta, talán Mérei Ferenc, hogy a gyereknek támaszra van szüksége. Fel kell néznie szüleire, feltétlen meg kell bíznia bennük.
Nos, ha a gyerek azt tapasztalja, hogy uralkodhat a szülők fölött, minden bálvány leomlik, nincs követendő példa.
Ha ezek ilyen piti emberek, hogy az én akaratom teljesül minden körülmények között, akkor minden felnőtt nulla, én vagyok a császár.
Ha már a szüleit is semmibe veszi egy gyerek, akkor nem várható el tőle, hogy bárkit is tiszteljen. Na, itt a bibi. Ezért mondom azt, hogy a szülő felelőssége az, ha a kölök sz*rházi k*csöggé válik.Következetes, kiszámítható voltam, emberségre neveltem gyermekeimet. Ha elég volt a szép szó, örültem neki, ha viszont nem, hát eljárt a kezem.
Nincs miért szégyenkeznem, becsületben felneveltem őket, és ők sem rótták fel nekem, hogy fájt a fenekük néha. -
Ringman
félisten
-
Vladi
nagyúr
Na jó, de ennek mi köze a demokráciához?
Egyébként nagyon megértem a felháborodást. Én is ilyen kisgyerek voltam.
Anyám azt mondta, hogy akkor válasszak egy csokit. Nekem 2 kellett. Akkor anyám mindkettőt visszatette és mentünk. -
Z86
őstag
Ha a gyerek zsarol, az nevelésből adódó hiba. Gondolom a szülő nincs igazán a helyzet magaslatán. Na nem mintha értenék a gyerekneveléshez, de ennek szerintem van némi köze ahhoz, hogy a szülő inkább sokszor enged (talán némi lustaságból), mint hogy kiálljon a helyes magatartási forma erőltetése mellett, a gyerek meg hozzászokik ehhez az állapothoz és Cartman lesz belőle.
A svédek meg amúgy is abnormális népség, ez a Breivik is lemészárolt több tucat embert, erre luxusbörtönbe dugják, és vigyáznak a jogaira. Agyukra ment a jóllét.
-
Vakegérke
félisten
Ahol a gyerek zsarolni tudja a szülőt, ott már valami nagy baj van.
A gyereknek ismernie kell a határait, és az a szülő dolga, hogy kijelölje. Teszi ezt szép szóval, vagy keményen, de muszáj. Ha nem teszi, régen rossz. Eljön az a pillanat, amikor a gyerek elküldi a p*csába, és talán még meg is veri.
-
törölt tag
nem kell ahhoz rendőrség, hogy a gyerek zsarolja a szüleit.
nálunk sógornak 2 gyereke van (5 és 3 évesek), és ha valamit nem kapnak meg, akkor kezdődik a hiszti, napokon át, ha szükséges.úgyhogy többnyire a szülők inkább engednek szó nélkül, csak legyen már csend végre...
-
Ha kellően elborulna az agyam, mennék a börtönbe, meggyőzném az asszonyt is, hogy ő is. Mindkét szülő börtönben, a gyerek meg maradhat az államé. Pár év múlva szabadulok, a gyereket köszönöm nem kérem, a következő majd jobban sikerül. A nagy jólétben éhenhalni úgysem fogunk. Hosszútávon megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Anno volt egy írásom, amely híven tükrözi a gyermekek jogaival kapcsolatos véleményemet.Már feledésbe is merült a...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest