- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vakegérke #153 üzenetére
"Nem szabad, mert a szülő azt mondta. Korlát, amelyet tilos átlépni. "
Ez egy kapitális baromság."Feltételezhetően nem vitatod, hogy azért egy szülő kicsit többet tud a világról, káros hatásokról, következményekről, mint egy gyerek. Ha pedig a szülő azt mondta, hogy nem szabad, akkor tilos."
Igen, a szülő többet tud és az lenne a dolga, hogy ezt a gyereknek is megtanítsa. Elmagyarázza, hogy mi-micsoda, mi-miért van, stb.Az "én azt mondtam"-ból semmit nem tanul a gyerek.
"hatalmas patáliát csapott le, amit aztán az anyja eredeti szándéka ellenére mégis megvett."
Nem kell hagyni, hogy bármit elérjen a hisztivel.
3. alkalom után megunja.
Ha anyu mindig enged a hisztinek mert nem akarja bevállalni a "cikit", hogy vergődik a gyereke akkor IJ. -
finest
addikt
válasz
Vakegérke #143 üzenetére
Meglepve olvasom itt, h Ranschburg véleménye tökéletesen összhangban van azzal, amit a verésről fentebb írtam, ti. a verés, ha aggodalom kifejezése, megérthető: [link]
Más, nem túl megnyugtató, h a fizikai kényszer az iskolásokkal szemben alkalmazhatóvá válik, mintegy társadalmi igényként, sőt az egyén és a társadalom jól felfogott érdekében, ha a tanköteles korú gyereket vissza kell terelni az iskolapadba: [link]. Inkább ezen akadjatok ki, ne Vakegérkén!
Avicularia: Szomorú. Segítsétek hozzá, h valami szakmát megtanuljon, nem tudom hány éves kortól lehet arrafelé, de az, h újrajáratják vele az előző évfolyamot, biztos nem segít, csak még jobban utálja a sulit.
-
válasz
Vakegérke #128 üzenetére
Picasso festményei megtaperolásának tilalma és porcelán mütyűrök között nem érzed a különbséget?
De miért nem szabad megtaperolnia?
Az enyémnek szabad megnéznie, eddig nem tört el semmit.Ha meg valamit nem szabad, akkor elmagyarázom neki, hogy miért nem.
Tökéletesen tisztában van vele, hogy nem megy le a járdáról, mert "autók jöhetnek" és megfogja a kezem.
Pont ma volt, hogy rászólt anyura egy kis kereszteződésnél amire ő oda sem figyelt.
Megáll, átveszi a kakaóstekercset és nyújtja a kezét, hogy "kezem-kezem".Tudom, hogy ezek "ingyenes" dolgok amiket nem kell félteni, hogy tönkreteszi.
De mint mondtam, nem "egy buta kis sz*ros", hanem egy pici ember.
Tanítani kell, nem idomítani. -
válasz
Vakegérke #123 üzenetére
"Azért azt elmondhatnád, hogy miért feltétlenül muszáj egy gyereknek porcelán figurákat megfogdosnia."
Azért mert a világ része és megismerkedhet vele."Nem játék. Arról nem is beszélve, hogy ha véletlenül eltöri, azt bizony apunak ki is kell fizetni. Nem olcsóság, pláne, ha ritka darab."
Itt jön ki, hogy nem is a gyereknevelésről van szó, hanem arról, hogy te félsz.
Félsz attól, hogy a gyereked ügyetlen, eltöri és neked kell kifizetni. -
tildy
nagyúr
válasz
Vakegérke #123 üzenetére
Igen, idomitasrol. Igencsak valoszinu, hogy a toled valo felelmukben/vagy megfelelesi kenyszer miatt mondtak nemet, minthogy ez lett volna a valodi belso kesztetesuk.
Ha meg annyira ertekes darab, akkor nem fogja megengedni a tulaj , hogy megfogja a gyerek, vagy vegig fogja vele egyutt o is. Rossz kifogas amit mondasz.
Az is pont ugy idomitas, ha nem azon az uton jossz haza, amin en gondolom, ha az mondod 5 korul jossz, de 5 utan 5 perccel kesobb esel be huss egy pofon. Hogy mi ertelme, fogalmam sincs. Mert a gyerek nem fogja megtanulni, hogy ne kessen, az hot ziher.
Az en szuleim is probaltak idomitani, sikertelenul. Nemtudom, mit ertesz eredmenyesseg alatt amugy, ha azt, hogy neked tetszoen viselkedik, akkor valoszinuleg igen, tenyleg "eredmenyes" volt a nevelesed.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Vakegérke #120 üzenetére
Tiszteletre, becsületre, mások megbecsülésére.
Ezek nagyon altalanos dolgok. Nem hinnem, hogy nem erre torekedne a legtobb szulo. Szerintem azokon a helyeken is ez a cel, amiket kritizaltal. Sot, masok megbecsulesere szerintem a nyugati orszagokban jobban meg tudjak tanitani a gyerekeket. Lasd peldaul melegek, mas kulturajuak elfogadasa.Ekkor azt mondtam neki, hogy nem bántom, büntetést se kap, de szeretném, ha elmondaná. Megtette. Már nem tudom milyen "bűne" volt, valami iskolai csíny. Elmondta, mert tudta, hogy a szavam szent. Kitárgyaltuk a dolgot, és megértette, hogy többet nem szabad olyasmit csinálni.
Ezzel bizonyitottad, hogy celt lehet erni igy is. Persze amikor a gyerek meg nem kepes arra, hogy megertse, hogy valamit miert nem szabad, akkor hiaba probalod neki megmagyarazni. De ugyanugy hiaba is fenekeled el. -
tildy
nagyúr
válasz
Vakegérke #120 üzenetére
Faterom engedte . legalabbis 4 ev felett mar igen. Az meg ma is mosolyt csal az arcunkra, ha azt mondom, pszt veszek fel Jo dalt a tevebol
( negy evesen sikerult)
A tisztelet meg nem atotl fugg, hogy tegezel valakit , vagy magazol. Magazva is lehetsz tiszteletlen, es tegezve is tisztelettudo. Tegnap kerdeztem a tanarom, hogy itt miota nincs magazodas. Hat jo par szaz eve. Ettol fuggetlenul hidd el, van itt is tisztelet.
Nem ertem, amugy mire voltal buszke? Arra , milyen jol sikerult az idomitas? Ha vigyaznak ra, nyugodtan elvehettek volna a gyerekek, de nagyobb volt a felelmuk toled, miden valoszinuseg szerint.
-
tildy
nagyúr
válasz
Vakegérke #91 üzenetére
Vakegerke, kerlek, ne mondj mar iteletet. Komolyan. Nem veletlenul hasznaltam azokat a szavakat. Mert az irasod alapjan lenezed (vergodsz, es egyeb hasonlo szavak) , aki nem a nemi identitasanak megfeleloen el.
szegyen, nem szegyen nalunk parom foz , sut, (istenien) , varr, es meg sorolhatnam, en meg megteremtem magunknak az ehhez szukseges anyagiakat. Lenezendo? Az allaspontod szerint igen, mivel nem ez a NORMALIS.
gabyka: azt hiszem itt piszok nagy felreertesek vannak : az, hogy egy szulo "szabadjara engedi" a gyereket, az nem azt jelenti, hogy eltunik, nem all mogotte, netan nem avatkozik kozbe veszely eseten. Persze, biztos vannak olyan suzlok is, akiknel azt jelenti, hogy lesz.rjak mit csinal a gyerek, de pl. egy rozsatol nem fogom megkimelni, elmondom neki, hogy megszurhatja, de ha megerinti ... Azert a konnektor valljuk be , nagyon mas teszta, de bio=zonyos hatarok kozt tenyleg az a jo, ha a gyerek probalgathatja maga, a szulo meg ott van a hatterben biztonsagnak, aki ha ugy latja, kozbe tud lepni.
-
válasz
Vakegérke #91 üzenetére
[ törölve - dabadab ]
Nagyon is jól tudom, hogy mi a különbség férfi és nő között SZÁMOMRA. Arra lettem volna kíváncsi, hogy neked/nektek mit is jelent ez a különbség, mivel ez nem egy egzakt dolog. ÉRTED?
Kutakodni meg nem fogok utánad, erre a cikkre/hozzászólásra reagáltam.
[ törölve - dabadab ]
[ Módosította: dabadab ]
-
válasz
Vakegérke #87 üzenetére
Elolvastam az egész cikket, és igenis jó lenne, ha válaszolnál a kérdéseimre. Ha pedig a saját gyerekeidet is így neveled, akkor csak sajnálni tudom őket. Nincs mentség arra, hogy megütsz egy gyereket.
#85: nem a szavakon lovagolok, hanem azon, hogy ezek a szerepek mindenkinek mást jelentenek, és az idők során is folyamatosan változtak. Nincsenek kőbe vésve.
És NEM, nem vagyok tisztában azzal, hogy mire gondolt férfi és nő alatt. Ezt kéne megválaszolnia. Ha tudja...
-
válasz
Vakegérke #49 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő.
Szóval: kérlek, definiáld már, hogy mitől férfi a férfi, és mitől nő a nő. Sőt, mi az a férfias, és nőies viselkedés szerinted?
Az asszonynak a konyhában a helye, a férfi az úr a háznál, és szigorúan kell nevelnie az nőt? Vagy most mire gondolsz?
Miért kéne mindenképp beilleszkednie a rá váró szerepbe? Eleve, mi a rá váró szerep? Azt ugye vágod, hogy a legnagyobb művészek, tudósok (gyengébbek kedvéért: zsenik) szignifikáns többsége deviáns volt?
#83: Régen még kevesebb volt az igazi "apa", mert a férfiak dolgoztak, és gyerekeket 99%-ban a nők a nevelték, akik ugye otthon vezették a háztartást. Olcsó érv a tiéd.
-
Algieba
őstag
válasz
Vakegérke #61 üzenetére
Szerintem az a baj, hogy nagyon ritka az igazi "apa". A férfiak elfelejtették az apa szerepét felvállalni, és apaként terelgetni a csemetéiket. Pedig számomra megható, amikor apákat látok a gyermekeikkel, jobban meghat mint az anyuka+kicsik csapat. Természetesen az a legjobb, amikor teljes és kiegyensúlyozott családokat látok.
Szerk.: Egy igazi apa a szabadidejében igen is foglalkozik a gyermekeivel. Szerinted kitől tanulja el a fiú a férfi szerepét, és kibe szeret bele először a kislány? Persze ez a szerelem nem olyan szerelem, de akkor is minden kislány életében az első férfi, az apa.
Pont az a baj a jelenben is, hogy túl sok nő veszi körül a gyerekeket, így a fiúkat is. Hol vannak a férfi példaképek? -
Csoffadalom
tag
válasz
Vakegérke #61 üzenetére
Én neked adok igazat a vitában öreg cimbi. Igen silányodik a világ. A lányok ordas kurvák lesznek és tükörbe pózolva vagy egymás picsáját nyalva fényképezkednek és kiteszik a faszbúkra mert az a trendi. A fiúk meg csaj módjára festik a körmüket, hajukat, a twilight szaron sírnak és csontsovány testükre húzzák az izom pólót mert az a trendi. Persze ezek is mennek a faszbúkra mert ez a trendi. Elnézem ezt a sok csíra gyereket és hányingerem lesz tőlük. Minél idiótábban néz ki a pasi annál jobb csaj van az oldalán. Egy példa erre: A múltkor a haverommal voltam a törzshelyünkön, a kajáldában, valamikor éjfél előtt. Tömve volt a kis 14-16 éves taknyosokkal. Az egyik izomgalamb, alig 40 kilós tini, talán élete első üveg sörével a kezében nekiállt beszólogatni nekem hogy "köcsög szemüveges hogy nézel ki már". Nem szóltam semmit, mintha meg sem hallottam volna kikértem a kaját és kimentem a levegőre. Jött utánam és hangosan mondta az említett szöveget. Ez így ment vagy 5 percig majd megunta és visszament. Kint egy szintén alig 40 kilós szőke izomtibi, nudli pöcs oltogatta a csajait. A kúrva anyád , meg bazd meg volt szinte minden második szava. És a csajok ímádták. A csajokon kilóméter vastag smink, a hajuk a szivárvány minden színében pompázott. Röhögcséltek meg mondogatták a srácnak hogy "fúúú te milyen jó fej vagy". Egy másik meg épp azt mesélte a haverjának hogy az a kurva anyja nem akar neki pénzt adni drogra mert nincs neki. Kért a nagy anyjától is, de az a rohadt vén kúrva sem adott neki pénzt speed-re. Azt tervezte megveri vagy kinyírja valamelyiket. ÉS ez a mai fiatalság! Gratulálok. Komolyan, a sor katonaságot vissza kéne hozni és ez a sok csíra emo-st scene-t meg az ehhez hasonlókat be kéne rakni egy körletbe az olyan öregekkel mint én. Rögtön megtanulnák mi is az a férfias szerep és hogy apánkat anyánkat igen is tisztelni kell!
-
Vladi
nagyúr
Nem pont a tiszteletről, de olyasmi. Egyszerűen határokat kell szabni, főleg egy ilyen dackorszakos gyereknek. Határok nélküli világ számára összeomlik, majd vele a személyisége is. Jó hát szélsőséges esetben, de nagyon nem kedvez.
Egyébként ha a gyerek ugyan így kezd hisztizni, hogy de márpedig ő most a villát a konnektorba dugja, akkor a svédek mit csinálnak?
De az ilyen feljelentgetős kampány szerintem inkább a szexuális zaklatásból indult ki. Amire amúgy meg nem a gyereknek kéne odafigyelni, hanem az őt körülvevő szociális hálónak, óvónők, dajkák, védőnői hálózat, gyerekorvos stb.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Anno volt egy írásom, amely híven tükrözi a gyermekek jogaival kapcsolatos véleményemet.Már feledésbe is merült a...
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest