Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CsST: Mi az az instant túra?
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jofi81
őstag
Miben más (ha más) egy ilyen forrólevegős sütő, mit mondjuk egy ilyen "légkeveréses főzőedény"?
-
fradi81
veterán
Írtam a princess supportnak a gőz Probléma miatt, a válaszuk. Elvileg normális.
-
Bocsi nem írtam meg itt is fenn áll az ami más ételeknél hogy gyorsabb a gép egy receptet követtem ami ennyit írt . Túl sült 3 óra helyett egy orára fogom állítani legközelebb. Öszinte leszek nem sikerült túl jól.
-
Bocs hogy ilyen hosszú lére engedtem.
Talán itt az a jó, minél hosszabb lére van engedve, főleg az ilyen nem mindennapi módszere esetén! Köszi a tájékoztatót, elég érdekes volt, de tuti nem szaladok ezért a suido rúdért.
(#295) DamianB
Ez a 3. órája sülő oldalas engem is érdekelne, elég soknak tűnik az idő mondjuk egy egész csirkéhez mérten.
-
ernyo15
csendes tag
válasz
ubyegon2 #294 üzenetére
A 10-50 órás előkészítést igénylő étkek esetén már annyira nem emelkedik ki ezen eszköz előnye, főleg nem az időspórolás és egyszerűség nem áll fenn.
Hogy úgy mondjam engem sem hozott tűzbe az órákig tartó (azért van amit elég sokkal kevesebb ideig) előfőzés módszere, mi sem használjuk mindenhez de nincs vele sok pepecselés. Az alapanyagokat egyébként is elő kell készíteni a normál sütés főzéshez, ennél plusz levákumozod egy tasakban fűszerezve pácolva majd vizet öntesz egy edénybe beállítod a sous vide rúdon a hőmérsékletet és időt és magára hagyod hogy végezze a dolgát. Amikor elkészült lehűtöd a tasakokat és vagy hűtőbe vagy fagyasztóba teszed (sokkal tovább tárolható mint a nyers hús) vagy sütsz rá kérget serpenyőben vagy sütőben húsok esetében. Így volt elég a 10 perc az oldalasnak (csak pirítani kellett) az AirFryerben a normál sütős minimum 60-90 perccel szemben. Zöldségeket is lehet szuvidálni, utána csak egy kis vajon "megkapatni". Mivel külön tasakokban van az élelmiszer ami hasonló hőmérsékletet és időt kíván többfélét is csinálhatsz egyszerre nem veszik át egymás aromáját, lesz több különböző előkészített ételed aminek elég pár perc amikor fogyasztani akarod. Nyilván amit egyébként sem kell órákig sütni nem érdemes szuvidálni.
Szóval a szuvidálás mondhatni előkészítése az ételnek mint mikor bolti elősütött krumplit használunk a fagyasztóból kivéve, mivel elő van sütve nyilván néhány perc alatt elkészül.
Bocs hogy ilyen hosszú lére engedtem.
#295 DamianB
Megírhatnád milyen lett az oldalas és hogy miért kellett olyan sokáig sütni, nem puhult meg hamarabb? Remélem azért megérte és nagyon finom csontról omlós lett. -
jaa ezeket csak bátorításnak írtam én is
Nem jött be!
Sokan totál alkalmatlanok a sütésre-főzésre, viszont egy ilyen airfryer nekik is tökéletes lehet, mert tényleg csak kiveszi az ember az alapanyagot mondjuk a fagyasztóból és különösebb előkészületek nélkül 15-20 perc múlva egész ízletes kaja lesz a tányérján. A 10-50 órás előkészítést igénylő étkek esetén már annyira nem emelkedik ki ezen eszköz előnye, főleg nem az időspórolás és egyszerűség nem áll fenn.
-
nagysz
tag
válasz
ubyegon2 #292 üzenetére
jaa ezeket csak bátorításnak írtam én is
lehet ezekkel próbálkozni, én pld. már abáltam zsírban, de nem lett 2x jobb, mintha simán sütöttem volna, viszont a sütési idő miatt tutti 3x annyi áramot fogyasztott, közben meg az asszony is b.szogatott vele, szóval abbahagytam a témát
Az airfryerben tényleg az a tutti, hogy szinte csak "belehajigálod" a cuccokat, megnyomod a gombot és GYORSAN kész a kaja. Nem véd minden ellen az igaz, de zöldséget, húst pöpecül lehet benne sütni. Sőt van, aki sütiket is nyom benne eredményesen. Én főleg halat+zöld köretet nyomatok, de azokon mindig elámulok, hogy mennyire baromi jó lett! -
Tényleg nem rakétatudomány, ilyenkor inkább azt jelzem, hogy életemben nem hallottam róla. Nekem például overprovisioning ismertebb SSD-nél, sokaknak meg az tűnik furcsának.
Én alapból a sütés-főzés egyszerűsítése miatt vettem az airfryer-t, szóval......
Abált szalonnáról már hallottam valóban. "külföldiül" konfitálásnak hívják manapság Nagyon jó, én ezután is abálásnak fogom ismerni.
(régen az aláírásomban ott volt a no offense, lehet vissza kéne tennem)
-
nagysz
tag
válasz
ubyegon2 #290 üzenetére
nem egy rakétatudomány
http://minosegihus.hu/oldalak/mi-a-szuvidalas
inkább csak kell hozzá egy gép, ami tudja tartani az alacsony hőmérsékletet.
alacsony hőmérsékletű sütés sem újdonság, magyar változata is van, a lassú zsírban sütés, másnéven "abálás". arról már csak hallottálIgaz, "külföldiül" konfitálásnak hívják manapság.
A rúd témát én sem ismertem, de rákeresve ez pont egy fűtőrúd lehet: ráteszed az edényre felülről, belelóg a vízbe a vége és az fűti egyenletesen a benne levő kaja vizét. ha jól értem. -
"szuvidált" oldalast sütöttem
sous vide rúddal 14-16 óra hosszáig 76 °C-on szuvidálta az oldalast
Nyilván.....bocsi, de micsinátok vele?
Az OK, hogy nekem kissé limitált konyhakészségem van, de amit említesz, az úgy többeknek meglepetést okozhat.
Innentől én tuti nem merek megkérdezni többé semmit.
Max azt, hogy kanadai sütőtökkel bíbelődött-e már valaki airfryer közbeiktatásával? Mert ugye ezt nem lehet előfőzni, nem fagyasztott, relatív nagy darabokból áll.....
szuvidálta az oldalast
-
ernyo15
csendes tag
Szia. Én "sajnos" még csak "szuvidált" oldalast sütöttem benne, annak elég volt 10 perc 180-200 °C -on. A párom rákattant a sous vide alkalmazására, egy aldis sous vide rúddal 14-16 óra hosszáig 76 °C-on szuvidálta az oldalast.
Most a neten keresve találtam ezt a receptet, ha még lesz időd pácolásra hátha jó kiindulásnak:
Mézben pácolt BBQ sertés
Hozzávalók:
600 g sertés oldalas
1 üveg BBQ szósz
3 evőkanál méz
1 evőkanál barnacukor
fél evőkanál szódabikarbóna
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál vörösbor
2 evőkanál szezámolaj
só, bors
Elkészítés: A sertés szeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálban keverjük össze a mézet, a barnacukrot, a szódabikarbónát, a szójaszószt, a vörösbort és a szezámolajat. Pácoljuk be a sertés szeleteket és hagyjuk a hűtőben 8 órára. Melegítsük elő az olajnélküli fritőzt 200 °C-ra. Helyezzük a sertés szeleteket a sütőkosarába és állítsuk az időzítőt 10-12 percre. Vegyük ki a hússzeleteket és kenjük be barbecue szósszal majd kapcsoljuk a termosztátot 160 fokra. Süssük további 10 percig, amíg vöröses ropogós kérget kapunk.Ez egy külföldi recept (Google fordító a barátom):
[link] A hőfok 350°F= 176.6667°C kb. 35 perc. -
Sziasztok kicsit eltüntem tanácsot szeretnék kérni . oldalast tervezek benne holnap csinálni valaki csinált már ? Tanács esetleg ?
-
nagysz
tag
válasz
vatafakk #284 üzenetére
egyetlen egyszer láttam ilyet, nekem a jobb oldalon "eresztett", de csak egy kisebb mennyiség, vékony füst szállt és hamar abbamaradt. arra tippelek, hogy túl vizes volt az anyag és a fölösleg távozott ott. A kész kaja viszont finom lett, szóval nem izgultam rajta nagyon
-
vatafakk
aktív tag
Igen, de ebben az esetben a készülékház kívülről lesz párás, mert egy résen szivárog ki a gőz és a forró levegő, nem pedig bent a tálcán gyűlik az összes.
-
vatafakk
aktív tag
sziasztok,
én is beruháztam egy Princess XXL-re viszont lehet visszaküldöm. A következőt tapasztalom: a fiókot behelyezve a sütőbe a jobb oldalon tökéletesen zár, a bal oldalon viszont van annyi hézag, hogy látom kiszökni a forró levegőt a sütőtérből. Ne több centis résre gondoljatok, de mégis zavaró.Nálatok tökéletesen zár mind2 oldalon?
-
törölt tag
Philips webshop-ból vettem az összes XL-t kuponnal 45000-ért.
Jelenleg egyik típus sincs raktáron, úgyhogy szerencse is kell a kuponon kívül. -
törölt tag
válasz
Petyuska111 #276 üzenetére
Figyelem a bb témát, ha lesz megfelelő philips kupon, akkor jelezem itt.
4 db-ot vettem már xl-ből, és van egy kisebb az irodában is. -
Petyuska111
tag
Amúgy is jobban tetszik a Philips. Kupont egyelőre nem találtam, gondolom éppen lecsúsztam a Black Friday-ről, ez van. Sütő sincs a Philips webshopban, kifogytak. Szerinted lesz még kupon ebben az évben, milyen gyakran szokott lenni? Kuponnál arra gondoltál, hogy a webshop ad 15% kedvezményt ha feliratkozol hírlevélre vagy ilyen kuponos oldalak (pl. kuplio.hu) - milyen kedvezmény szokott lenni?? Köszi.
-
erdey_a
addikt
válasz
Petyuska111 #273 üzenetére
volt a kezemben az a tefal... én nem venném meg. tehát a kettő közül philips. de nem ennyiért, hanem kuponnal a philips webshopban.
ha meg nem vagy a pénztárcád ellensége, akkor princess 182050 -
Petyuska111
tag
Sziasztok, Tefal EY 201815 típus van valakinek? Mi a vélemény róla? Top1 az Árukeresőn. Megéri ezt venni 40e-ért, vagy inkább a Philips HD9260/90 Viva Collection RapidAir Airfryer XL-t 70e-ért? Tud annyival többet a Philips, mint amennyivel drágább? Aldis, diszkontos cuccot nem szeretnék, biztos jók azok is, de nem kockáztatnék, Philips vagy Tefal lesz. Paramétereiben mindkettő megfelelő. Tudnátok tanácsot adni?
-
Tegnap rántott gombát meg rántott karfiolt sütöttünk Airfryer-ben. Normál módon rántottuk ki ezeket, majd bekentem olívaolajjal az összeset, egy olajkenő ecsetet használva, és így tettük be sülni (olaj nélkül nem pirulnak meg). Lehet még olajszprét is használni, de nem láttam mostanában sehol. A karfiolt elő kell főzni (roppanósra), majd kb 10-15 percig 180 fokon sütni. A gombát nem kell előfőzni, azt is kb ennyi ideig kell sütni (mindkettőt 180 fokon sütöttük).
És az eredmény? Ennyire zamatos karfiolt és gombát még nem ettem. Kicsit sem lehetett olaj ízt érezni, és a zamata az ételeknek valami parádés volt.
Persze ez pepecs munka, mert a rántás így is sokáig tart, de megéri.#268 ernyo15: köszi a kiegészítők linkjeit, lehet, hogy kihasználom
-
ernyo15
csendes tag
Hasábburgonya vágónak tudom ajánlani ezt a Fackelmann-t [link] , nem foglal sok helyet kb. mint egy nagy bögre és "működik", tartóssággal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni mert még csak néhányszor használtam. Én az InterSpar-ban vettem valamikor (amikor van sparos kupon lejjebb lehet vinni az árát). A Praktiker oldalán jobb kép van róla [link] .
Más. Philips AirFryer XXL tulajdonosoknak ajánlom a következő oldalt, véletlenül találtam rá amikor kupont kerestem a Neten, kiegészítőket (és magát a készüléket is amikor elérhetők) lehet venni 35% kedvezménnyel. [link]
-
fradi81
veterán
Köszi akkor majd megírom bevált-e a replika
-
fradi81
veterán
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
Nekünk ehhez hasonló van 20+ éve. Teszi a dolgát.
-
fradi81
veterán
(hasáb)Krumpli szeletelő szerkezet van bevált valakinek?
-
evitiguF
senior tag
válasz
evitiguF #251 üzenetére
Meg is érkezett, és az első bevetéseken túl is van. Eddig nagyon elnyerte a tetszésünket!
Árukeresőn olvastam, hogy nincs mellékelve hozzá semmi leírás, nos az enyémhez egyből 3 is járt, teljesen ugyanazzal a tartalommal... Ergo lehet valahonnan tényleg hiányzik, de hogy a darabszám elfogyjon, máshova meg többet tesznek...A krumpli recept innen van, ezúton is köszi, nagyon finom lett! Kívül ropogós, belül puha, nyami!
A csirkére kíváncsiak voltunk, és működik a magic! 60perc, 200fokon, először mellével lefelé, 30percnél fodítani, a végén én még +5 perced adtam neki. Mindenhol tökéletesen átsült, omlós lett a hús, a szárnyánál próbáltam eldarabolni, és konkrétan kijött a csont, ahogy kicsit meghúztam... Mint mikor oldalasból kifordítod a csontot, mindennemű húsmaradék nélkül csak a csont. Lucullus sült csirke pácot kapott, a teljes zacskót, ez legközelebb finomítva lesz, mert néhol nagyon intenzív, sós. Max jobban fogy mellé az ital.
A csiga pedig sparos mirelit, fagyóból sütés előtt 30perccel kivéve, 190fokon 12percre beállítva, de 7perc után már a képen lévő állapot volt, szóval kivettem.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
erdey_a
addikt
különbség igazán nincs, már ami a technológiát illeti. a méretet illetően szoktak a legtöbb helyen hazudni, mármint, hogy mennyi kaja fér bele. mert lehet hogy belefér 1,5 kg krumpli, csak nem süti meg
az olyan képeket, ahol a kosár peremig van krumplival, nem kell komolyan venni.
a princess XXL 80dkg krumplival tesztelve, azt még megsüti. de többet nem tennék bele.szerk: a kosara nem rácsos... szóval ez jobb vétel ugyanannyiért: [link]
-
fradi81
veterán
Ufo alakú és a kihúzhatós sütők között mi a lényeges különbség?
Ezt ismeri valaki? Nem tűnik rossz vételnek.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Akik mostanában vettek ilyen forrólevegős sütőt, örömmel vennék, ha a már tapasztaltabbak megosztanák velünk a...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iPhone 14 pro max 256gb Space Black 2026.03. ig Garancia
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD , I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad X260, 12,5" HD , I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garan
- ZBook Studio 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13700H RTX 3000 Ada 32GB DDR5 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest