Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1957) *Ropi* válasza zohan1970 (#1955) üzenetére


*Ropi*
félisten

A ColorMunki Display ugyanaz a hardver mint az i1 Display Pro (i1D3), csak sebességben le van butítva. Nemrég profiloztam valakinek a Colormunki Display-t spektróhoz, összehasonlításképpen lemértük az i1D3-ammal is: utóbbi minimum 3x a gyorsabb, de inkább 4x.

"Érdemes Colormunki photo-t választanom,4-5 év múlva is pontos lesz vagy inkább az i1 display pro jobb hosszútávon?"

Egyrészt mindkettő más célfeladatra jó, tehát azt kell szem előtt tartani, hogy mit kalibrálsz vele: ha CRT monitort vagy saját fénykibocsájtással nem rendelkező tárgyat (pl. nyomtatott médiát) akkor csak a CM Photo jöhet szóba. Másrészt azt is figyelembe kell venni, hogy a ColorMunki Photo támogatása korlátozott: csak trükközve lehet az újabb oprendszereken használni. Win 7 alatt működik az Argyll CMS-sel, Win 8 és 8.1 alatt nem sikerült működésre bírni. Win 10-zel még nem próbáltam ki, mert csak 8.1-ről frissített telepítés volt, szűz oprendszerrel akarom.

Mindkét eszköz nagyságrendekkel pontosabb, mint a korábbi technológiákkal készültek, amikben még műanyag illetve kémiai alapon működő szűrők voltak (az i1D2, Spyder 2-3, Pantone Huey, stb. koloriméterek akár 1 éven belül is rendesen drifteltek, a Spyderek közül még 4-est is érdemes spektróval profilozni). Mindenesetre az i1D3 firmware-je USB-n át frissíthető (bár a 2+ éve mióta megvan még nem találkoztam hozzá frissítéssel), a CM Photo-t pedig ki lehet küldeni Svájcba hitelesíttetni és ha szükséges kalibráltatni is (de rendesen zsebbenyúlós a történet: 100k Ft-os nagyságrend).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.