Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2951) NandorHUN válasza *Ropi* (#2949) üzenetére


NandorHUN
addikt

Mivel jelenleg csak átmeneti megoldás után nézek egy esetleges "rendes" - és fizetős - kalibrálás helyett.

Valami ilyesmi progit találtam: [link]

Ami viszont nem tetszik, hogy ez csak softwaresen oldja meg a kalibrálást.
Nincs valami olyasmi ami ilyen program, de a beállítások megoldását a hardwares beállításokra alapozza? (RGB)

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#2952) *Ropi* válasza NandorHUN (#2951) üzenetére


*Ropi*
félisten

Az ilyen jellegű kalibrálásokkal (mint az a program is), jó esetben a fekete és fehér pontot, meg a kontrasztot lehet beállítani (azért mondom, hogy jó esetben, mert a kalibrálást végző szemét használva működik, így benne van a tévedés lehetősége is). A színcsatornák beállítása már csak placebo, mert ahhoz, hogy valóban pontos árnyalatokat kapjunk nem elég 1 ponton összehangolni őket (ezért használ a műszeres mérés is több száz vagy több ezer referenciapontot). Ahhoz, hogy hardveres beállításokat tudj csinálni, vissza kell mérned a kapott színeket, hogy láthatóvá váljon a referenciától való eltérés - ehhez pedig szükséges valamilyen eszköz: ez a koloriméter / spektrofotométer. Ráadásul ez az eszköz csak olyan lehet, aminek ismert a referenciától való eltérése, különben pontatlan lesz a mérés - tehát sajnos nem lehet megkerülni.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2953) Chosen válasza NandorHUN (#2948) üzenetére


Chosen
addikt

:)

(#2954) Stitch


Stitch
őstag

Sziasztok, DisplayCAL Profile Loader használata mellett a képfeldolgozó szoftverekben (Picasa, DxO OpticsPro) is szükség van a színkezelés használatára? Vagy ez a Profile Loader minden képernyőn lévő dologra "ráhúzza" a korrekciókat? Bocs a hülye kérdésért...

(#2955) Stitch válasza Stitch (#2954) üzenetére


Stitch
őstag

Jah, most látom, hogy van egy Exceptions menüpont. Ebben kell hozzáadni azokat a szoftvereket, amik egyébként is alkalmaznak színkezelést?

(#2956) *Ropi* válasza Stitch (#2955) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nem kell hozzáadni semmit, mert a képfeldolgozó programok csak az előre definiált import és export színtereket ismerik (mint a Standard-, Adobe-, ProPhoto RGB, stb.) és ezek valamelyikét állítják be munka színtérként is, viszont a monitor megjelenítési színterének az értékeit nem korrigálják a LUT-ban: azt mindenképpen a DisplayCAL végzi el.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2957) Stitch válasza *Ropi* (#2956) üzenetére


Stitch
őstag

Nem értem. :W

Azért nem értem, mert a Picasaban a "Nézet/Színkezelés használata" bepipálásával változnak a megjelenített fotó színei és árnyalatai akkor is, ha a DisplayCAL Profile Loader-ben hozzáadom Exceptions közé a Picasa.exe-t (indításkor a Profile Loader azt mondja, Calibration loading disabled) és akkor is, ha aktív a Profile Loader.

A DxO OpticsPro is egy legördülőt kínál a beállításra - Preferences/Display/ICC profile used for display:
1. Current profile of the display device
2. Generic Profile (sRGB) - for display device with no specific calibration
3. Adobe Profile (Adobe RGB) - for display device specifically calibrated for this profile

(#2958) *Ropi* válasza Stitch (#2957) üzenetére


*Ropi*
félisten

"...a Picasaban a "Nézet/Színkezelés használata" bepipálásával változnak a megjelenített fotó színei és árnyalatai akkor is, ha a DisplayCAL Profile Loader-ben hozzáadom Exceptions közé a Picasa.exe-t (indításkor a Profile Loader azt mondja, Calibration loading disabled) és akkor is, ha aktív a Profile Loader."

Azért változik, mert azoknak a paramétereknek az állításával azt változtatod, hogy figyelembe vegye-e a kép beépített színprofilját vagy ne.

"A DxO OpticsPro is egy legördülőt kínál a beállításra - Preferences/Display/ICC profile used for display:
1. Current profile of the display device
2. Generic Profile (sRGB) - for display device with no specific calibration
3. Adobe Profile (Adobe RGB) - for display device specifically calibrated for this profile"

Itt az 1-est vagy a 3-ast állítsd be attól függően, hogy mire van kalibrálva / mit tud a monitorod!

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2959) Stitch válasza *Ropi* (#2958) üzenetére


Stitch
őstag

Rendben, köszönöm. És akkor a Picasa esetében mikor jelennek meg "helyesen" a színek, Színkezelés használatával vagy nélküle?

(#2960) *Ropi* válasza Stitch (#2959) üzenetére


*Ropi*
félisten

Értelemszerűen a színkezelés használatával, mert akkor veszi figyelembe a jpg-be épített színprofilt. Mindenesetre a Picasa érdekes állatfajta, mert a böngészős megjelenítése meg a böngészőtől is függ: a Firefox az egyetlen, amelyik megfelelően beállítva korrekt színkezelést tud Windowson (Apple-nél a Safari), a Chrome egyes verziói tudják, mások nem (most nem tudom, hogy éppen hol tart, nem követem). Képnézegető programok közül ugye a Photoshop softproofol korrekten (CTRL + Y megnyomására és be kell állítani neki előzetesen az "internet standard RGB"-t), a Lightroom viszont felejtős mert a Library modulja Adobe RGB-ben jeleníti meg a dolgokat, a Develop viszont Melissa RGB-ben, ami a ProPhoto egy fajtája sRGB-re hajazó Gamma görbével. Az Adobe programok közül a Bridge az egyetlen, amelyik a beállított munka színtértől függetlenül sRGB-ben mutatja a gyorsnézeti képeket, mert helytakarékosság miatt 8 Bites sRGB JPEG-ben generálja le őket a cache számára. Van még a Fast Picture Viewer ami rendesen kezeli a színprofilokat, az ACDSee, meg az IrfanView, de csak ha feltelepíti mellé az ember a plugin packot is. Egyébként minimális változást mindig lehet látni a különböző programok interpolálási algoritmusaihoz mérten a színkezelésben, vagy pl. még szembetűnőbb a páratlan pixelhosszú oldallal rendelkező képek megjelenítésénél a részletvesztés / életlenedés, ahogy az egyes programok képesek / képtelenek megjeleníteni. A Facebook-ot meg nem kell figyelembe venni, mert ott azóta gondok vannak, amióta a Facebook elkezdte kigyalulni az EXIF / IPTC adatokat a képekből: ezzel együtt repül a beágyazott sRGB színprofil is - így a képek túlszaturáltan jelennek meg az FB-ről nézve, mert ha jól van beállítva a böngésző, akkor a színprofil nélküli képeket túlszaturáltan jeleníti meg. A Windows "Birodalmi Jépegetője" (bedrótozott képnézegetője) nem tud színprofilt értelmezni egyébként. :N

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2961) Stitch válasza *Ropi* (#2960) üzenetére


Stitch
őstag

Köszi a részletes választ.

A Whitepointot hogy érdemes belőni?

(#2962) *Ropi* válasza Stitch (#2961) üzenetére


*Ropi*
félisten

Webre 6500K vagy D65.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2963) tonermagus


tonermagus
aktív tag

Sziasztok!

Kb. 1 éve vettem egy Asus VX279H-W típusú monitort. Túlságosan nem vagyok megelégedve a képével, de csak most jutottam odáig, hogy írjak ezzel kapcsolatban. A pixelhűség sajna nem a legjobb, de ezt már tudtam vásárlás előtt is, 1080p-s felbontáshoz már túl nagy a 27'-es monitor. Ami jobban zavar az a szín/fényerősség, contrast. Van egy Samsung LED Tv-nk, amire szintén rá van kötve egy HDMI kábellel a számítógép. Klónoztam a képet, és a két megjelenítő között óriási különbség van a Samsung LED TV javára. Sokkal hangulatosabb a képe. Lehet ezzel valamit kezdeni? Pusztán a fényerő/kontraszt állításával nem tudtam a Samsung TV képéhez hasonlót elérni.

A Samsung TV képe:

Asus monitor képe:

[ Szerkesztve ]

(#2964) *Ropi* válasza tonermagus (#2963) üzenetére


*Ropi*
félisten

Természetesen lehet: műszeres kalibrálással mindkettő a referenciához állítható, így amennyire a hardvereik engedik egyforma lesz a képük.

Viszont azt sajnos nem tudom, hogy Békéscsabán hol foglalkoznak ilyennel.

A magánvéleményem, hogy pont emiatt nem szeretem az IPS monitorokat, mert ilyen tejfölös szürke van a feketéjük helyén. Ráadásul itt még valami más bevilágítás is van, vagy az IPS glow furcsán jön ki alul azzal a kék-narancs átmenettel balról jobbra.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2965) tonermagus válasza *Ropi* (#2964) üzenetére


tonermagus
aktív tag

Köszi a választ!

Pont ez a "tejfölös" fekete a bajom. De akkor ezek szerint ezen nem lehet segíteni, ez az IPS kijelző hátránya... szomorú vagyok :D

(#2966) *Ropi* válasza tonermagus (#2965) üzenetére


*Ropi*
félisten

Így van, ezért nem értem, hogy miért ajánlják fotófeldolgozáshoz (vagyis értem, mert el kell adni, de azért nem mindenáron). A VA paneleknek is hasonlóan jó képe van, viszont pluszban van feketéjük is - viszont régebbi technológia, ezért a fogyasztói társadalom a "futottak még" kategóriába sorolta. :N

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2967) MrChris


MrChris
nagyúr

Mobilteló színeit lehet kalibrálni? Van rgb szerű csúszka, de azzal szokás szerint csak rontani lehet. Alapvetően a színhőmérsékltén állítanék.

(#2968) *Ropi* válasza MrChris (#2967) üzenetére


*Ropi*
félisten

A legtöbb Android és iOS rendszert futtató eszközt lehet automatizáltan, műszeresen kalibrálni (pl. a saját Samsung S3 telefonomat is kalibráltam). :K

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2969) MrChris válasza *Ropi* (#2968) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ez egy sony z3c, lehet a magas wb-n állítani? 10200K-nek írják, mondanom se kell mindenhol mindenkinek elég hulla bőre van.

(#2970) *Ropi* válasza MrChris (#2969) üzenetére


*Ropi*
félisten

Meg lehet csinálni, de azt mondom előre, hogy a gyárilag 10k körüli a fehér pontot lehúzva 6500-ra (vagy lejjebb), fényerőt fog veszteni. Monitornál annyira nem gond mert van bennük fényerő tartalék, de annak a kijelzőjében nem tudom, mennyi van.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2971) MrChris válasza *Ropi* (#2970) üzenetére


MrChris
nagyúr

Feltettem a Twilight appot és tényleg nyomja le a fényerőt meg a kontraszt is csökken. Persze csodát nem tud tenni, valszeg nem véltlenül 10k K-re hangolták ezt az lcdt. Meg túl jó volt az előző teló képe (Lgo2x) és azt a színminőséget erősen hiányolom.

(#2972) *Ropi* válasza MrChris (#2971) üzenetére


*Ropi*
félisten

Itt azt írják, hogy annak a telefonnak alapból nem fehér, hanem kék a háttér világítása: "Given the way Triluminos displays work (the backlight is blue, not white), the brightness increase at high color temps may be more than just perceptual.".

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2973) MrChris válasza *Ropi* (#2972) üzenetére


MrChris
nagyúr

Azta, mik derülnek ki, ez szívás.

(#2974) Drachande


Drachande
tag

Sziasztok!

Monitorkalibráló eszköz vételén gondolkodom. Van itthon 4 TV a családban, 3 monitor és ha egyesével elküldözgetném őket kalibráltatni a megfelelő boltokba, borzalmasan drága lenne. De még ha csak az én TVm küldeném el, az is egy 10es minimum, postával együtt.
Milyen olcsóbb eszközök vannak, amiket érdemes megvenni, amivel itthon meg tudom oldani a kalibrálást?

(#2975) *Ropi* válasza Drachande (#2974) üzenetére


*Ropi*
félisten

Szia!

Pontosan (típusszám) milyen TV-k és monitorok?

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2976) Drachande válasza *Ropi* (#2975) üzenetére


Drachande
tag

A TVk :

Sony KDL32EX650
Sony KDL32D3000
Samsung UE40H6400
Samsung UE32F5000AW

A monitorok laptop kijelzői, Dell laptopok. De ha már megveszem a kalibrálót, körbejárnék ismerőseimnél, megcsinálnám ott is a TVket és a monitorokat. Igazából a H6400as TVm kalibrálása lenne a fontos, ahogy számolgattam, 10 lenne minimum postával együtt. Láttam, valami Datacolor Spyder 3-at lehetett már venni 25ért újonnan korábban és azt mondtam magamban, hogy akkor már ráköltöm azt a +15öt, ha van valami ilyesmi most is, hasonló árban. Így lenne saját kalibrálóm későbbre is, ha veszek TVt vagy monitort és az összes kijelzőt megcsinálnám akkor már itt a környezetemben, akit érdekel ilyen.

Egy jó ideje próbálom állítgatni a TVm a kalibrált Dell U2412es monitoromhoz, több kevesebb sikerrel. A monitoron egyszerűen tökéletes minden, ahhoz igazítgatom a TVt. A színegyezést már nagyjából sikerült elérnem, de a mélyfekete állítását még mindíg nem tudtam jól megoldani. Viszont már sokkal jobb, mint korábban. PCre van kötve mindkét kijelző és ha a HDMI black levelt lowra veszem a TVn, akkor mély feketéi vannak, de még mindíg egy kicsit elvesznek a sötétebb helyek részletei. Pl egy sötét haj göndör hullámai vagy a háttérben levő szekrény polcain levő cuccok és a sötét részek is néhol kékesek, ami még zavar egy kicsit. Bár ez lehet, forrásanyag probléma. A kalibrált monitoron teljesen jó minden, kivehetők a részletek, a fekete is jó az IPS paneljéhez képest, de a TVn egybefolynak ezek a részletek. Ha Highra rakom a HDMI black levelt, akkor meg kicsit világosan sugárzó, "tejfölös" lesz a fekete, még ha le is veszem a fényerőt elég jól. Valahogy sehogysem érem el, amit szeretnék.
Ezért gondolkodom egy kalibráláson, bár azt sem tudom, hogy ezt a sötét egyensúlyt, a kékes sötétek javítását a kalibrálás megoldaná-e. Ha nem, akkor inkább nem költök kalibrálóra, mert a színeket egy pár napja végre sikerült manuálisan a monitorhoz közelire beállítanom. PCre van ugye kötve a TV és az is érdekelne, hogy így lesz-e egy esetleges kalibrálásnak eredménye? Amikor bekapcsolom a PC üzemmódot, egy csomó beállítási lehetőség inaktívvá válik a TVn, kiszürkül. Nem tudom, ez mennyire számít.

[ Szerkesztve ]

(#2977) Chosen válasza Drachande (#2976) üzenetére


Chosen
addikt

Bármiben fogadnék, hogy ez lesz a baj a feketével: [link]
Ez alapból "Limited"-en van, de "Full"-ra kell állítani. A TV-n pedig PC legyen az input típusa. (A források között tudod a "nevét" szerkeszteni PC-re)

Szerk: Csak olyan válik inaktívvá, ami amúgy sem kell. Kalibrálási beállítások utána is elérhetők lesznek egy belsőbb menüben.

[ Szerkesztve ]

(#2978) Drachande válasza Chosen (#2977) üzenetére


Drachande
tag

Nálam nincs az alsó RGB és az output dynamic range. Legjobb, 32bites és 12bpc van csak. Olcsó HDMI kábelt használok, nem tudom, ez mennyire számít és GTX 1060as VGAm van.

PC módban van a TV, a névszerkesztésben át van állítva.

[ Szerkesztve ]

(#2979) Chosen válasza Drachande (#2978) üzenetére


Chosen
addikt

-

[ Szerkesztve ]

(#2980) Drachande válasza Chosen (#2979) üzenetére


Drachande
tag

Közben a szerkesztéssel beillesztettem egy képet, ott lehet látni.

(#2981) Chosen válasza Drachande (#2980) üzenetére


Chosen
addikt

Igen, látom is. Nem türközve van a két kijelző? Át kéne váltani extended (kiterjesztett) módra windowsban amíg ezt beállítod, utána mehet a tükrözés újra. Az gyanús, hogy a felbontások is ki vannak szürkülve.

[ Szerkesztve ]

(#2982) Drachande válasza Chosen (#2981) üzenetére


Drachande
tag

Így már megjelent a két másik opció át is raktam.

Oh, my god... Van egy jó TVm. :) A kép tökéletes, így első ránézésre, de majd ha hazaértem, akkor tudom letesztelni a filmeken. Számít a TVnél 8 vagy a 12es színmélység? Most valamiért visszarakta 8ra.

(#2983) Chosen válasza Drachande (#2982) üzenetére


Chosen
addikt

Öröm ezt hallani. :)

8 vagy 12 mindegy, emlékeim szerint nem tudja megjelenítni 8 felett, tehát ugyanazt látod elvileg.

(#2984) *Ropi* válasza Chosen (#2983) üzenetére


*Ropi*
félisten

Viszont nem dobja el a 8 felettieket, ha be van kapcsolva a 12, hanem belsőleg dithereli. Tehát ha a VGA 30 vagy 32 BPC-n működik, akkor érdemes a tevén :D bekapcsolni (ha már tudja).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2985) Chosen válasza *Ropi* (#2984) üzenetére


Chosen
addikt

Köszönöm a korrekciót! :R

[ Szerkesztve ]

(#2986) *Ropi* válasza Chosen (#2985) üzenetére


*Ropi*
félisten

Igazán nincs mit. :N

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2987) Drachande válasza *Ropi* (#2984) üzenetére


Drachande
tag

A TVn mi ez az opció, amit be lehet így kapcsolni, hogy hívják?

Közben próbálgattam, a tejfölös, fehéren világító fekete rész teljesen eltűnt, most már csak a kékes mélyfekete maradt, egy lépéssel előrébb vagyok. A kékességet tippre csak kalibrálással lehet eltüntetni.

A másik dolog, ami érdekelne, az a TV képernyőre küldött más frekvencia. Elméletileg 120 Hz-es a panel, a windowsban találtam korábban olyan lehetőséget, hogy 100 vagy 120Hz-et küldök a PCről a TVre. Egyből ki is dobott egy ablakot, hogy ez tönkrevághatja a TVt és garanciában sem cserélik ki emiatt, vagy valami ilyesmit. Úgyhogy nem mertem babrálni, viszont érdekelne a jobb képfrissítés. Tudtok erről valamit, szabad 100-120Hz-et manuálisan beállítani a PCről küldve?

[ Szerkesztve ]

(#2988) *Ropi* válasza Drachande (#2987) üzenetére


*Ropi*
félisten

"A TVn mi ez az opció, amit be lehet így kapcsolni, hogy hívják?"

Az a "Deep Color".

"Közben próbálgattam, a tejfölös, fehéren világító fekete rész teljesen eltűnt, most már csak a kékes mélyfekete maradt, egy lépéssel előrébb vagyok. A kékességet tippre csak kalibrálással lehet eltüntetni."

Így van.

"A másik dolog, ami érdekelne, az a TV képernyőre küldött más frekvencia. Elméletileg 120 Hz-es a panel, a windowsban találtam korábban olyan lehetőséget, hogy 100 vagy 120Hz-et küldök a PCről a TVre. Egyből ki is dobott egy ablakot, hogy ez tönkrevághatja a TVt és garanciában sem cserélik ki emiatt, vagy valami ilyesmit. Úgyhogy nem mertem babrálni, viszont érdekelne a jobb képfrissítés. Tudtok erről valamit, szabad 100-120Hz-et manuálisan beállítani a PCről küldve?"

Az attól függ, hogy támogatja-e az adott TV vagy monitor T-CON boardja a másféle frissítési frekvenciákat: ennek a neten tudsz utánanézni.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2989) Chosen válasza Drachande (#2987) üzenetére


Chosen
addikt

Picture option->
Colour Tone "Warm 1"
HDMI Black level "Normal"

Esetleg ha elerhető akkor "Picture mode: Movie" -> itt a Warm 1 az alapbeállítás amúgy is.

Ezeket állítsd be és akkor már kéknek sem kellene lennie. (De ez minden TV-n más eredményt hoz egy kicsit)

[ Szerkesztve ]

(#2990) Drachande válasza Chosen (#2989) üzenetére


Drachande
tag

Warm1en használtam eddíg is és normalon van most a HDMI black level. Ugyanúgy kékesek a sötét részek és a Picture movie mód nem elérhető PC módban. Csak standard és entertain.

Mi a legolcsóbb kalibrátor, amit érdemes megvenni és jól is csinálja amit csinál? Olvastam, hogy valamelyik itt hibádzik, ott hibádzik, de 20-30-40 ezret elkölteni ilyenre nem akarok.

[ Szerkesztve ]

(#2991) *Ropi* válasza Drachande (#2990) üzenetére


*Ropi*
félisten

A ColorMunki Display 50.000 Ft körül (használtan esetleg olcsóbb).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2992) Drachande válasza *Ropi* (#2991) üzenetére


Drachande
tag

Ok, köszönöm mindenkinek a segítséget.

(#2993) *Ropi* válasza Drachande (#2992) üzenetére


*Ropi*
félisten

Egy jó tanács: ne vegyél ennél gyengébb eszközt, mert látszólag be fogja kalibrálni a dolgaidat, csak éppen rózsaszínben / zöldben / bíborban / stb. fognak úszni. A korábbi, kémiai alapú szűrőkkel működő koloriméterek nagyon könnyen elpontatlanodtak: ennyi idősen már borítékolhatóan eldrifteltek, ráadásul amúgy sincsenek felkészítve a nagy színterű és a L.E.D.-es háttérvilágítású megjelenítőkre. A Spyder pl. most éppen az 5-ös hardver verziójánál tart, de még az is nagyságrendekkel pontatlanabb az előző hozzászólásban említett X-Rite ColorMunki Display-nél.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2994) turorudi válasza *Ropi* (#2993) üzenetére


turorudi
aktív tag

Így van. Én Spyder 4-gyel toltam, de az sárgás-zöldesre kalibrált, még új korában is. A Color Munki Display pedig teljesen jó otthonra.

(#2995) Medocsabi


Medocsabi
addikt

Sziasztok!Vettem egy Dell 7559 es notebookot,és azt vettem észre hogy a kijelző kicsit "sárgás",és sötétebbnek is tűnik a lenovo ideapad 700as elődjétől. Kézzel hiába állítgatom,nem vettem észre változást.Van erre valami egyszerű szoftveres megoldás?

(#2996) *Ropi* válasza Medocsabi (#2995) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nincsen, csak műszeresen lehet pontosan egymáshoz illeszteni két megjelenítőt. Még két teljesen egyforma modellnek is, amik egymás után jöttek le a gyártósorról más a képe ugyanazokkal a beállításokkal és idővel csak még jobban elhúznak egymástól az alkatrészeik elöregedéséből adódó paraméterváltozásaik miatt.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2997) sittes79


sittes79
addikt

Sziasztok,

Vásároltam egy asus PG248Q monitort, gsync+180Hz valami űber királyság, viszont a TN panel meg ennek a képe egy IPS után valami borzasztó, lehet ezzel kezdeni valamit, tudtok ajánlani valami szoftveres házi praktikát kalibrálás címszó alatt?

Köszi

[ Szerkesztve ]

(#2998) *Ropi* válasza sittes79 (#2997) üzenetére


*Ropi*
félisten

Szia!

Olyat, amitől jobb lesz, sajnos nem, mert hatékonyan kalibrálni csak műszereaen lehet.

Egyébként mit értesz "borzasztó" alatt?

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2999) sittes79 válasza *Ropi* (#2998) üzenetére


sittes79
addikt

Gamma, kontraszt nagyon furcsa, hiába veszem le, olyan mintha a napba néznék :), valahogy olyan homályos az egész...nem értek hozzá annyira, szakmailag nehéz megfogalmazni, ha nem a szakmám :)

(#3000) *Ropi* válasza sittes79 (#2999) üzenetére


*Ropi*
félisten

TN paneles a monitor, aminek egy előnye van: a gyors válaszidő, ezen kívül minden másban nagyságrendekkel el van maradva az átlag IPS monitoroktól.

Olvasnivaló a kalibrálásáról: nekik sem ment egyszerűen. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.