Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6505) Dzsekó válasza Krystal_s (#6499) üzenetére


Dzsekó
addikt

Hagyd már azt a Raw Read Rate-et, jó az úgy, néha több millió, néha kicsi szám és bizonyos időközönként kinullázódik.
Olyan nincs, hogy gyanús szektor. Van gyenge meg rossz. Nálad van 2 szektor áthelyezés esemény, de nincs rossz szektorod, ami furcsa, lehet szoftver okozta zavar. Ezért mondtam, hogy gyári HGST progival írd végig a HDD éjjel és reggelre meglátod, hogy mi a helyzet. Ha gyenge szektorod lenne, akkor a Current Pending Sector Count értéknél lenne 0-nál nagyobb szám, de jelenleg 0. Ha hibás szektorod lenne, akkor a Reallocated Sectors Count és/vagy az Off-line Uncorrectable Sector Count értékei lennének 0-nál nagyobb.

SSD-ből Crucial BX500 kondíciója nagyon gyorsan csökken, ha írsz rá. 2db netezős gépben, amin megy youtube is azért fél év alatt 75%-ra csökkent a kondíció az írás miatt. Egyébként más baj nincs vele. Az MX500 úgy tudom, hogy egy fokkal jobb ebből a szempontból. Samsung 860 EVO-t több ismerősöm nyúzza torrentes tárnak és bírja. SSD meghibásodási aránya jóval kedvezőbb, mint a HDD-é, de ha bekrepál, akkor nem lehet róla adatot visszaállítani. Gondoltam, hogy nem a laptopon tárolod életed mentéseit, hanem op rendszert és programokat telepítesz rá, ami pótolható vész esetén. Még ha netezős gépnek is használod, az op. rendszer betöltése és a böngésző ablakok betöltése rendkívül begyorsul. Én azt mondom, hogy megéri az SSD, de Te tudod. Minden SSD szélessége azonos, hisz 2,5"-os meghajtók. Érdekes is lenne, ha más lenne minden SSD külső mérete. :F
Persze a vastagságuk változik, de általában manapság a 7mm bevett szokás.

Win driver jobban kezeli a Trim-et és HDD-nél sem volt semmi bajom vele, sohasem kellett sehol sem cserélnem. Szerintem azt ne bolygasd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.