- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
guga
Közösségépítő
Én tanyán nőttem fel, nem szégyellem, hasznos dolog volt, megtanultam értékelni a munkát. Iskola előtt állatok etetése, teheneknek pl. két vödör vizet sétáltattam ki a rétre, oda vissza kb. 2 kilométer
Volt a Kossuth rádión egy műsor, éjjeli bagoly címmel, már évekkel ezelőtt, de nagyon megmaradt bennem. Az aktivitásról szólt, hogy kinél melyik napszak használható. Egy néni betelefonált, hogy ő elég későn jött rá, hogy éjszaka van ébren. Sokáig erőltette, nappali melóban mindig álmos volt, majd leesett a lábáról. S egyszer olyan munkahelyre került, ahol beosztották éjszakára, s kivirult, egészen elemében volt tőle. S mostanában is este 10h, amikor felébred, a család éppen fekszik, ő elkezd halkan takarítani, mosogatni, főzni
Hja, igen, egyszer azt írtam, hogy miként tud két ember együtt élni, ha az egyik reggel 5h-kor magától ébred, a másik meg délben
ezek szerint létező dolog, mert a néni első házassága, kiegyensúlyozott kapcsolat, gyerekek, ő állandóan alszik nappal, a férje munkában, a gyerekek suliban, aztán jön az éjjel és ő talpra áll, s teszi a dolgát reggelig
Érdekes család lehet
de legalább mindig van, aki éber és figyel
-
Tényleg, most már dereng valami, én buktam be a dolgot, ugyanis nem szoktam reggel se reggelizni, se uzsit pakolni, se székelni, csak zuhany és fogmosás, esetleg a liftben egy kifli vagy banán, így ma is könnyedén el tudtam érni a villamost úgy, hogy előtte 15 perccel keltem csak fel.
Ez a reggeli kelés engem meg is ölne, mindig 8 felé csörög a telóm, van, hogy 7:50 vagy hogy 8:15, de általában csak 8:40-kor tudok végre zuhanyba kerülni, aztán 9-kor indul a villamosom. Erre mondja egyik ismerősöm mindig, hogy durván elcseszem a délelőttöm. De délelőtt úgyis dolgozni kell, én este érek rá, akkor meg általában 1-ig, 2-ig de néha 4-ig fent vagyok, ha nincs szabad napom akkor úgysem maradok le semmiről a nappalból.Szóval tisztelem aki minden nap 6-kor kel, én nagyon nem bírnám, ezért is utáltam az általánost mindig is, gimit meg mégjobban, ott ha nulladik óra volt akkor még hamarabb kellett kelnem,
-
guga
Közösségépítő
Többieknek maxi thx.
-
-
Remek írás jó volt olvasni,igaz a tartalmával nem tudok azonosulni,de ez az én bajom
-
-
Pedig az néha de fontos lenne.
Pont ma jutott eszembe, hogy de nagy marha vagyok, hogy otthon felejtettem az órámat, amikor kimentünk a Carstyling Autoshowra. Szórakozni megyek, minek nekem ott órát nézegetnem - gondoltam, meg amúgy is a telefon is tartalmaz óra funkciót. Aztán jött egy hívás biznisz ügyben, na mondom mennyi is az idő, nézek a bal csuklómra, hoppá óra nincs, a telefont meg éppen használom, hívás közben nincs óra rajta így idióta módjára rákérdeztem a másik féltől, hogy mennyi is az idő. -
törölt tag
Hmm. ebből az írásból nekem az jön le, hogy guga, te órát kaptál, nem időt.
-
guga
Közösségépítő
válasz
KillHates #40 üzenetére
Nahhh, megszólalt a kondenzátor betyár
én még emlékszem olyanra, amikor melletted ültem a szervizben és hőlégfúvóval letoltad az összes apróságot egy Sony laptopról, amire az ügyfél kívül várt
mondjuk nem jöttél zavarba, hamar kárpótoltad
Egy fogad legyen, az is fájjon
-
-
Ja, jó dolog a pontynyűvő kártya; egy haverom minimálbéren volt bejelentve, de persze nem annyit kapott. Gyűlt is a szuperfos-ra a lapostévé, meg a házibuzi vásárlása után a pont. Aztán kapott egy APEH (most már NAV) ellenőrzést, persze dőlt mint Rottenbiller, hogy miből is a puccparádé...
Szóval csak óvatosan ezeket a dolgokat sem azért találták ki aminek látszanak. -
Neked is vénségedre ment el az eszed...
Nyomjon a tehén a falhoz!
-
Omega81
senior tag
Jó írás.
Pontgyűjtő nem hülyeség. SuperShop kártya, használható az Intersparban és az OMV- nél is pl, de jópár helyen. Konkrétan minden 100,- Ft után 1 pont íródik jóvá, azaz 1%- os kedvezmény van. Ez a pont úgy értendő, hogy forint, azaz konkrétan fizethetsz is a SuperShop kártyával. Egy 30000,- Ft- os nagybevásárlásnál ez 300,- Ft. De napi szinten is ugyanott vásárolunk, szóval havonta 1200,- Ft lazán összejön. Talán fizetésenként 6 másodpercet ennyi pénz megér, havi 180 másodperc az 3 perc, ha azt nézed ez 24000,- Ft- os óradíj, amiért semmit nem kell csinálni. Szóval megéri.
-
rainmen
aktív tag
Vagy épp kerékpáros, mert a kresz-módosításból az már nem jött le, hogy csak a kijelölt helyeken lehet szembemenni a forgalommal. Ugyanott múltkor szemből nekem akart jönni a kerékpáros, a sáv közepén tekert, mint a postás.
Szerk.: megnéztem, nincsen kint a behajtani tilos tábla alatt a kivéve kerékpárral kiegészítő...
-
-
rainmen
aktív tag
Jó írás ismét, köszi érte.
Közlekedésben és gyalogosan is hasonlóan közlekedünk. -
guga
Közösségépítő
OK, értek mindent, csak nincs időm részletesen válaszolni
Egy a lényeg, ótózni csak óvatosan, nem tudom hány éves vagy, meg van e család. Én 20-25 éves koromban kamiont előztem kerékpárral, dübörgött a fülembe a zene, átmentem piroson, ez még Budapest Hungária krt. volt. Nahhh, ezt azóta visszavettem, közlekedni csak ésszel, s még így is beleszaladhat az ember egy.két pofonba, mert más viszont elég hülye. -
guga
Közösségépítő
Hja, utoljára mikor véradáson voltam valami negyedikként feküdtem a tű mellé és elsőként álltam fel
a nővér mondta, hogy maradjak egy kicsit ülve, pihenjek. Jó, felpattantam, hogy majd pihenek út közben
Assenem vártam meg, amíg összerak valami balatonszelet meg mittudomén csomagot, adja oda gyereknek, oszt nyiha
Kézcsók, se híre, se hamva.
-
A pontgyűjtő akkor tud rabbá tenni, ha már szinte csak azért mész oda, hogy legyen pontod és közben tankolsz meg veszed a hülyeségeket jó drágán. Én meg úgy vagyok vele, ha éppen oda sodor az élet, mert voltam csont hülye és nem tankoltam máshol ahol jobb lett volna akkor már legalább ennyit kapjak vissza belőle.
A Mekit december közepén úgy megutáltam, hogy egészen tegnap előttig nem mentem. Nem szoktam sűrűn látogatni, havi 2-3 alkalommal, ennyi még belefér szerintem. Otthon azért néha főzök, hogy tényleg ne csak hambin meg pizzán éljek, inkább a munkahelyen élek egészségesebben: ásványvizet iszok és valamennyire természetes kaját eszek (kajakihordósat), egyedül a fullos mozgás hiányzik, de ahhoz ameddig nincs kedvem, amíg nyűgnek fogom fel addig max dolgozni megyek el, az sem kellemes, de muszáj.
Ha egész nap ilyen rohanásban élnék asszem este vacsi után rögtön aludnék, ez nem az én világom, sok kitartást hozzá!Szerk.: egyedül kocsiban szeretem tolni neki, még akkor is ha csak 40km-re megyek, mert idegesít, hogy előttem záróvonaltól árokig mindenhol jár és csak 70-el, szinte balesetveszélyesebb, mint amikor én megyek 130-al. Ha meg 250-300 km-re megyek akkor van, hogy 1 órával korábban odaérek, csak el ne felejtsem bekapcsolni a blokkolót.
-
Jadro
veterán
Ilyen drága benzinár mellett hadd élvezze ki az ember a tankolást. Lassan illő lesz kiöltözni is, mert ünnep lesz az üzemanyag vételezése
-
HalasKYO
aktív tag
Guga szerintem a te véredből az orvosok kifejlesztenék azt amitől a halott is fölkel és úgy pörög mint a speedezett csóka
-
guga
Közösségépítő
válasz
olbaidhun #26 üzenetére
Üdv! Valahol elvesztetted a fonalat olvasás közben. Én 43 éves vagyok, nem 20
óvatos duhaj, azt vallom inkább odaérni, mint gyorsan. Nem szokásom átlépni a korlátozásokat, inkább enyhén alatta, és előzni is nagyon ritkán szoktam, mivel nem nagy távolságokra megyek, bőven megfelel, ha előttem valaki döcög 70-el.
Ez az írással most pont ellentétesen hat, de igaz.
A tempó, amit az ember szeret, nem az autó sebességével egyenlő.
Én, ha kiszállok az autóból, nem hinném, hogy bárki lépést tudna tartani velem. Sem elvégzett munka terén, sem észjárásban. S ezt nem is nagyképűségből írom. Egyszerű példa, elhívott egy rokonom, hogy hordjam ki a sittet. Előttem már más rokonok nyámnyiláskodtak pár talicskával. Tudod, kicsit beszélget, kicsit nyög hozzá, meg megkerüli a lapátot minden oldalról, hogy miként könnyebb, aztán egy kicsit pihegNa én odamentem, kb. egy óra alatt végeztem, toltam, mint a meszes, mert váltak valahol. Rokon nem győzte szemmel követni mit csinálok
Zolikám, ne hajtsd túl magad, nem akarsz egy kicsit pihenni, nem kérsz egy pohár vizet? Még csak nem is válaszoltam neki, vigyorogva toltam, mint az ökör, aztán adtam egy gyors puszit neki oszt nyiha, még arra is alig maradt ideje, hogy a tyúkok alól a tojást a kezembe adja, mert akkor már egyesbe volt az autó
De ez igaz minden napomra, ha elhívnak valahova, mert gond van géppel, cégeknél pl. Berobbvanok az ajtón, jó napot, guga vagyok. Nyáron nagyon elő tudom magam adni, több napos borosta, mivel leszoktam a borotválkozásról végleg. Hajnyíróval néha letolom oszt jóvan, nem akarok tetszeni senkinek
Szóval berobbanok, mint a villám, arra sem hagyok időd, hogy elmondják mi a probléma, felesleges időtöltés, mert 5-70%-ban találgatnak, én meg leülök elé és tudom. Csak az időmet vesztegetem udvarias szövegértésekre.
Felkapom a gépem, hogy holnap jövök, kézcsók, és azt sem várom meg, hogy kettőt pislogjanak. Másnap kimegyek, megkérdik mi volt a gond, mi közben bekötöm a helyére elmondom, hogy teljesen lényegtelen, mert elég sok időbe telne, mire a kiselőadás végére érnénk, ami csak újabb kérdéseket szülne. *.zip állományban tájékoztatom őket tényekről, számlát az asztalra teszem, oszt nyiha.Most pl. egyszerre két gépen dolgozom, + egy logmein távmunka + metszem a fát
Végre jó idő van. -
olbaidhun
őstag
Hi
Végigolvasva a cikket néha elég elszomorítóan fogalmazol és számomra az is kiderült, hogy a családod ellenére elég vakmerô vagy. Ez nem gyorsaság még csak nem is önbizalom .. az autós példa pont jó erre. Nyomod mint a süket és mindenkit veszélyeztetsz 100m miatt. Baromság. Ne érts félre én is pörgök, melóhelyemen és a hobbim miatt is le kell köröznöm teljesítményben a kollégákat, ha elôre szeretnék jutni. De az emberi test nagyon törékeny. Igyekezz jobban vigyázni rá mert a ballagásokon ciki megtört szülôkkel meghjlenni!
-
guga
Közösségépítő
Hja alvás, az is egy igen érdekes téma. Hosszú évek óta tudatosítom magamban, hogy haszontalan, és csak annyit, ami éppen szükséges, annál nem többet. Az agy programozható erre. Napi 5-6 órát alszom és friss vagyok, ha kipattan a szemem képtelen vagyok dögleni még egy órát, én az eseménytelenségbe tudnék belehalni
Jókat alszom, és azt is csak az álmok miatt teszem. Nagyon különleges álmaim szoktak lenni, rengeteg dolgot azon keresztül tudok megfejteni.
-
guga
Közösségépítő
Na épp ez az, Mcdonalds az a hely, ahová a lábam nem tenném be soha, parasztgyerekként elfogyasztottam néhány tábla szalonnát, sonkát, házi tojást, sült kappant, miegymást, meg házi tejet
Épp ezért tartom élet ellenes bűncselekménynek a hűtés nélkül eltartható dobozos tejet, a hűs kútvíz helyetti Red Bullt
és velük együtt a pontgyűjtő kártyákat is, ami nem más, mint rablánc, illúzió, azt hiszed, hogy te vagy az, aki jól járt
Na, hosszabb, és mélyebb ez a történet, mint amikor kapsz kupakokért coca-cola pólót, örülsz, s eszembe sem jut, hogy kimész az utcára ingyen reklámozni egy olyan folyadékot, amitől nagyon hamar elvásik a fogad
liter kólába beraksz egy fogszabályzót, egy hét alatt feloldja
-
guga
Közösségépítő
Szoktunk pihenni, csak egész család egyben. Amit leírtam az spec egy olyan helyzet volt, hogy leléptem a nejemmel pár napra gyerekek nélkül, de másnap már rosszul voltunk tőle, amikor étteremben csengettük a 6 küvecses számlát jattal. Hat küvecsből mi a két gyerekkel egész napos programot csinálunk a kemence pataknál.
Kolbász, szalonna sütés, bográcsozás, egész napos lubickolás és még egy fagyi is belefér.
Kifejezetten azért nem indulok el, hogy horgásszak, sem felszerelésem, sem tehetségem, s hja kb. 5 percet kapnának a halak, hogy elém kerüljenek, utána ágyő
Na igen, kinek mi a pihentető. Nekem a mozgás a pihentető, kimegyek a hegyekbe erőltetett menetbe, állandóan mozgásba lenni, kipirulni, hogy ömlik rólam a víz és lüktet a halántékom, nekem az, ami relax, meg néha a futás, zenével, sok jó gondolattal.Egyhelyben ücsörögni majd ráérek, ha elhantolnak
Nem vagyok még csak hasonló sem, mint faterod, nekem sem szimpi az öncélú munka. Csak a munka kedvéért. Én magát a munkavégzést is élvezetesnek tartom, és a hasznát is.
Régebben, gyerkőcként mások autóztak, motoroztak, én meg erősítőket bütyköltem
Később érdekelt a hi-fi, azzal vettem körbe magam, arra költöttem. Majd jött a kerékpár, arra is sokat költöttem. Mióta van család, nem érdekel semmi. Egy nadrágom van, és egy cipőm, meg két pulóverem, hogy ne nézzenek hülyénekHa költöznöm kéne az összes cuccom beleférne egy hátizsákba. Nincs már semmim, és nem is érdekel semmi. Nekem nem is szoktak meglepetéseket venni. Nem tartom a szülinapomat, és nem tartom a névnapomat, sírva hányok a karácsonytól is.
Hja, megvan, nekem nincs szükségem sem nyaralásra, sem hétvégére, valószínűleg azért, mert általában jól érzem magam a bőrömben.
Költeni max. sörre szoktam, meg szerszámokra, hogy legyen mivel dolgozni -
Ezzel a nyaralás dologgal nem értek egyet. Persze csak úgy lógatni a lábamat én sem szeretném, de ha már úgyis szabadságot kapok akkor nehogy munkán törjem az agyamat, hú de rossz is lenne. Akkor legrosszabb esetben elmegyek autóval kirándulni egyet, meglátogatni a barátokat, akikre máskor nincs időm vagy annyi időm, mint szeretném, hiszen nem érdemes autózni 250km-t azért, hogy dumáljunk egy órát aztán irány vissza 250km.
Úgy látszik Te is olyan ember vagy aki nem igazán tud lazítani, mert csinálni akar valamit, amit hasznosnak vél vagy pénzt tud összehozni belőle, mert majd ha lesz ideje akkor erre vagy arra költi, pont mint faterom, csak közben nem vette észre, hogy elmentek az évek és már lassan nem tudja kiélvezni azt amit összehozott. Na ilyen nem szeretnék lenni, akkor inkább kicsit később fordítom hasznosra magam, de legyen egy kis nyugi, el tudjak menni oda ahol úgy érzem, hogy most kikapcsolódok és nem zavar, ha semmit sem csinálok, aztán utána úgyis indul a mókuskerék.
Szoktál horgászni Guga?
Elképzelem milyen lehetsz, hogy bedobod a csalit, aztán 20 perc semmi után már rántod ki, hogy hát ma nem esznek menjünk inkább fát metszeni.
Ezt most nem bántásképp írtam, de gondolom inkább olyanba fogsz bele, amiről tudod lesz eredménye és nem olyanba aminek nem biztos. -
3 féle pontgyűjtőt szedtem csak össze az elmúlt 5-6 évben, illetve van még 2, de azokat sohasem használom.
Smart kártya: Shellnél tankolok, McDonaldsban ha eszek kapok rá pontot, később beváltom vagy olcsóbb tankolásra vagy hambira Mekiben, ez a kártya a legjobb szerintem.
Tesco kártya: gyűlnek vásárláskor a pontok, aztán kapok cserébe negyed évente 400-600 Ft-os utalványt, ez alig valami, de mivel csak annyit kell tennem, hogy fizetéskor odaadom 2 másodpercre hát legyen.
MOL kártya: általában csak mobilfeltöltéskor kapok rá pontot, de néha lehet ezzel is olcsóbban tankolni, na ezt használom a legkevesebbet.Elő kellett kotornom a pénztárcámból a másik kettőt: Agip-os mindkettő, de amióta nincs 98-as a közeli Agip kúton azóta nem használom egyiket sem.
Bankkártyám nincs, pedig ha hozzám vágnának egy jó nagy összeggel telit akkor még kérdésekre is válaszolnék
-
csongi
veterán
Van amit átérzek
Sorban állás, benzin kút stb.
De hogy mire van időd vagy mire nincs az az általad is oly sokat emlegetett agyban dől el. Fejben tedd rendbe, vagy ne agyalj rajta, csak éld a saját tempód
-
HalasKYO
aktív tag
Szerintem az ember pedig bizony ki tudja tolni a határait.
Edzőm mondta régen mindig, hogy keresd meg őket. csináld addig míg tudod. De tényleg addig. És holnap csináld 1 cm el 1 db al egy kg al stb tovább.
Futásnál úgy fuss, hogyha hazafelé megtámad egy kutya ne tudjál felugrani a 2m es kerítésre.
És ez így is van . mind Fizikailag mind szellemileg. Az ember mind szellemileg mint pedig mentálisan nagyon jól tud alkalmazkodni. Sok mindent elvisel hozzászokással.Egyébként meg azt hiszem a témához kapcsolódóan :
Napi 19-20 órát fenn lehet lenni hosszú távon :
[link]Ezzel talán utoléred magad
Bár az ilyen ember 6 óránként nem tud leállni 20 percre -
Geller72
veterán
Paradoxon:
Ha ennyire sietsz, ezt mennyi idő alatt írtad le?.
"S ki az, aki képes átlépni a saját korlátait, vagy akárcsak feszegetni is?"
-Ha képes vagy átlépni a korlátaid, akkor azok a korlátok nem is ott vannak...-Nem baj, ha a lényegtelen dolgokat az ember szelektálja az életéből. A baj ott van, amikor nem jól ismered fel ezeket. Amit észre kell venned, azt vedd is észre.
"-Mit csináltál ma?
-Semmit...ez volt eddig a legnagyszerűbb dolog az életemben.."...ezek nem idézetek...
"Ujjaim végével megérintettem a gyermekkorom, pocsolyában ülve örültem a napfénynek, madarak nyelvén értettem, sárgolyót pálcával dobáltam, papsajtot szüreteltem, tyúkokkal háltam, kakaskukorékolásra ébredtem, lassabb volt, vagy annak tűnt.
Kérdeztem is a nejemtől a napokban, hogy a régiek, hogyan tudtak korán kelni, állatokat tartani, kertet művelni, dolgozni munkahelyen, gyereket nevelni, s mellette még nevetni is?
Hosszabbak voltak a napok?"-Nos, ezen elmélkedj többet...mert a titok ebben van..és nem is annyira az.
Csak elfelejtettük. -
ko9
addikt
Üdv!
Teljesen együttérzek a tempóddal. manapság én is ezt tapasztalom magammal kapcsolatban. Az irásodból is ez jön le, hogy amig valamit irtál, már a következő mondaton gondolkoztál.
Velem annyi a probléma, hogy még iskolába járok, érettségi utáni szakma, ahol konkrétan punnyadás van egész nap. nem tudunk mit tenni. Ez engem nagyon nyomaszt, pont akkor amikor legjobban pörögnék, akkor vagyok visszafogva.
Mellesleg, azzal kapcsolatban, hogy nem látod meg a szép dolgokat. Magamon azt tapasztalim ezzel kapcsolatban, hogyha egy szép dolgot feltünik, képes vagyok elsőként érzékelni, mert villámgyorsan fel tudom ismerni a környezetemben minden apróságot. Ha észlelek egy szép dolgot, akkor le tudok lassitani kicsit, majd csodálkozni rajta, és utánna egyből gyorsitani, hogy betudjam hozni magamhoz képest a lemaradásom. -
r-chee
őstag
Nyaralás/pihenés: Te azon emberek csoportjába tartozol, akik az aktív pihenést részesítik előnyben a dögléssel szemben
. Ismerek ilyeneket, ők is otthonosan mozognak a szervezésben-tervezésben, közösségi életben. Ha nem unalmasan éli az ember az életét, nem szereti a tétovázást, felesleges megállókat.
Saját korlát: Nekem is van egyfajta, mégpedig az, hogy sokszor nem bírom legyőzni a lustaságomat. Fel akarok kelni reggel 7kor (hétvégén vagy ha délutános vagyok), de a harmadik beállított ébresztőt is kinyomom a telón, s azt veszem észre, hogy már 10 óra elmúlt... pff p*cs*ba már megint bazzee, kapkodás. Vagy: hazafelé beugrok boltba ezért meg ezért. Közeledve, áh, majd holnap. Itthon: héten meglesz. Hétvégén: baszki, gyerünk le, gyorsan. Nem tudom, mivel győzzem le a lustaságom, hogy lépjem át ezt a korlátomat. Akarnám, de a testem nem enged
.
Mellesleg jó lett az írásod. Profi, őszinte, beszédes, igaz
.
üdv.
-
dave666
aktív tag
Köszi az írást
Kemény a youtube videó -
HalasKYO
aktív tag
Nagyon jó írás!
Én is szeretem ha a dolgok úgy mennek , pörögnek, ahogy én akarom.
Pattog mint kecskeszar....
De van velem úgy hogy az istennek se akaródzik megjönni a kedvem csinálni bármit.Ha viszont elkap az ékszíj akkor tudok dolgozni napi 16-órát is.
Utána lefekszem, érzem, hogy mindenem fáradt, de gondolkodom, hogy oké ma miért is fáradtam el ?
Végigpörgetem hogy, igen feltörtem ott azt a betont , kihordtam a sittet, befóliáztam ,kibetonoztuk meg még utána 2 helyiséget stb. és akkor arra gondolok hogy:" na ez a nap se veszett kárba..."
Őszintén szólva én azt mondom, ha te így érzed jól magad 120% on, akkor isten tartsa meg eme jó szokásodat.
Sokkal jobb mintha az ember csak a napot nézi, meg az órát és segélyből tenget.... -
guga
Közösségépítő
Van különbség sietség és tempó között, az én tempóm másokéhoz képest nagyon gyors
Mondjuk vezetésben igyekszem a korlátozások alatt maradni picivel, de ha kiszállok az autóból, akkor megyek, mint a villámcsapásEz azért van, mert ezt kedvelem, ez a tempó esik kézre, ez esik jól. Hja, van ennél rosszabb is, ha elkezdenék sietni
Egyébként tényleg megvan mindenem, panaszkodni nem szoktam, de zavar, hogy a szerteágazó dolgok gyeplőit nem mindig sikerül kézben tartanom. Pl. egy hete készülök megmetszeni az almafát. Lélekben már rég nekifogtam, de pl. ma beütött két hirtelen munka + egy harmadik már fejben megoldva, csak még nem ültem neki.
Késő estig szoktam ébren lenni, 22h-23h általában, majd 5h-kor már pattan ki a csipám magától. S így is nagyon kevés az egy eltelt nap az összes dologra, amit elgondoltam elvégezni.Most pl. napok óta lóti-futi volt, s olyan fáradt vagyok, hogy majd leragad a szemem, úgyhogy mindjárt el is dobom magam.
Az ilyenben meg az a rossz, hogy lefekszem 19h-kor, alszom egy órát és utána éjfélig pillázás, Kossuth rádió fülessel.
Szóval megint csak haszontalan dolog lefeküdni egy órára, utána bámulni a plafont.
Nem beszélve a holnapi napról, legszívesebben beiktatnék egy nyolcadik napot, vagy minden nappal együtt egy másik párhuzamosat, amikor csak magamnak/magunknak élek. Hja, ilyen is szokott lenni, besokallok, és kikapcsolom a telefonom két napra.
Mint, ha nem tudnák hol lakom
persze, hogy feljönnek, s még jó, hogy nem zavarom el.
Hja, meg el lehet menni nyaralni. Fúú attól de ideges szoktam lenni, más ott piheni magát ki, engem meg már másnap szétvet az ideg, hogy lógatom a lábam meló helyett, s így rögtön haza is jövünk
Erre eddig kétszer volt példa, szerencsére a nejem is hasonló mód gondolkodik. Így nem volt belőle gond, azóta meg már nem erőltetjük ezt a nyaralás témát, úri huncutság olyanoknak, akiknek nincs semmi dolga.
Minek menjünk nyaralni bárhová, amikor mindenki Bánkra jár pihenni
mi már itt vagyunk
Hja, meg elmentünk egyszer belföldön 4 napra. Második napon már ettük a kefét, hogy vajon mi lehet a két gyerekkel? Anyám itthon maradt velük, nem volt semmi gond, csak lelkiismeret furdalásunk volt, hogy minek mentünk ilyen messze, teljesen feleslegesen szórjuk itt a pénzt étteremben, oszt otthon sokkal jobbakat ehetnénk
Na ennyi, megint kizsizsegtem magam.
Elborulok kicsit.
-
guga
Közösségépítő
kadet93! Megvolt mindkét rész, ultrális
Elekke! Nem kifejezetten sietségről van szó, inkább a tempóról, mindenki más dolgokra érzékeny a bennünket körülvevő világból. Ezért olyan gazdag a művészeti világ, film, festészet, zene, fotózás, stb.
Stukker1987! Ahogy pörög az ember agya
leírom, ami eszembe jut arról, hogy éppen mi jut eszembe.
kNG! Rám halmozottan érvényes a koncentráció + improvizáció
a munkámat illetően maximalista vagyok, s néha akkorákat hibázok, mint az ólajtó.
Elmör! Hogy lett pontgyűjtőd
meg mi a haszna, azon kívül, hogy felesleges kérdésekkel fárasztanak
-
Köszi az ismét "jóolvasni" írást, a youtube videó meg üt! Megalike!
A benzinkutas sztori nálam is majdnem így megy, de nekem van pontgyűjtőm és ez így jó. -
guga
Közösségépítő
Üdv! Egyelőre maxi thx. az olvasatot
Most is rohanok
Megyek hangosítani a március 15-i. ünnepséget, meg fotózni.
Később válaszolok.Addig is:
-
kNG
senior tag
Tetszett nagyon a cikk, és tetszik az életfelfogásod is, habár nem teljesen értek egyet vele.
Az egyik dolog az, amit már említett a felettem kommenetlő kolléga is, hogy nem biztos hogy észre fogod venni a szép dolgokat...
A másik személyes tapasztalat: Ha gyorsabban futsz, nem biztos hogy tovább érsz...
Hogy miért lettek rövidebbek a napok? Egyrészt azért, mert több dolgunk van, több feladatunk, másrészt több mindennel foglalkozunk mint eddig (régebben nem volt TV, számítógép, stb.)
Számomra a kissé talán elcsépelt, de működő arany középút vállt be!
Amivel pedig minden ember talán hatékonyabbá tudja tenni az életét és a teljesítményét az az, hogy arra figyeljen, amit éppen csinál...és ez nem azt jelenti hogy egyszerre nem lehet több dologra figyelni, mert lehet, de amíg egyre sem tudunk eléggé koncentrálni, addig a többi lehet kárbeveszett energia (kivéve mikor muszáj több dologra figyelni egyszerre).
"Total domination takes full concentration in all situations, A solid foundation"
-
Stukker1987
senior tag
Tetszett,de mi is lenne ez?
-
Elekke
csendes tag
Az a baj ha sietsz akkor a szép dolgokat nem veszed észre...... (pl egy gyönyörű nő hajában egy szép virágot
)
-
kadet93
tag
Azt hiszem tetszene neked a crank felpörögve című film
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo S ki az, aki képes átlépni a saját korlátait, vagy akárcsak feszegetni is? Az, aki gondolkodik, pörög...
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Zyxel NAS326
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 8 DB HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G7, 850 G8, 830 G8 x360
- 9 DB DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló-Üzleti) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360,
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ryzen 5 pc(r5-2600/gtx 1070/win10/SSD/hdd)
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest