- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Иван
őstag
Az angol furcsa nyelv, tükrözi az angol kultúrát. Nagyon sok a szokáson alapuló formula, ami úgy van, mert csak. Minél jobban tanulod, annál nehezebb lesz. Az elején persze könnyű, mert csak rakod egymás után a szavakat, de ahogy közeledsz a magasabb nyelvi szinthez, úgy lesz egyre illogikátlanabb és "beseggelős" nyelv (a gazdag szókincsről nem is beszélve). Ellentétben a némettel, mert sok németes ismerősöm szerint a német meg egyre könnyebb lesz.
Általában azok szerint könnyű nyelv az angol, akik nem nagyon ásták bele magukat. A felsőfok után kezd olyan tekervényes és idegölő lenni a tanulása, hogy ihaj.
Amúgy meg igen, dabadabnak igaza van, mi az, hogy nincs angol inger? Én szinte csak azzal jövök szembe. Akik szerint nincs angol inger, azoknak javaslom az angol oldalak/filmek/napilapok/hírek fogyasztását. Én szerintem jóval többet töltök a net angol felén, mint a magyaron.
-
Иван
őstag
válasz
mrhitoshi #119 üzenetére
"A mai ifjabb generáció tagjai legalább 2 idegen nyelvet ismernek"
Igen? Én egy viszonylag elit gimnáziumba jártam (még országos szinten is viszonylag jobbféle), és sokan még magyarul sem tudtak. Sokan egy összekapart középfokú német/angollal mentek az érettséginek. Persze voltak akik egy-két felsőfokút leraktak, de azért ők voltak kisebbségben.
Az meg hogy nyelvvizsga mit ad megint egy dolog, mert volt ismerősöm, aki felsőfokú angollal a Russia-át "russziá"-nak ejtette...
Mellesleg ha nem kellett volna a pluszpont miatt, én se megyek semmilyen nyelvvizsgára. De az meg megint abszurd, hogy az állami rendszerben kétféle mérce létezik parallel (érettségi - nyelvvizsga), de az érettségi emelt több pontot ér egy felsőfokúnál, közben meg könnyebb.
Vaalmelyiket tessék már kinyírni, mert ez így illogikus és pazarló. Ja, és a nyelv érettségik szerintem kifejezetten azok az érettségi feladatsorok, amik nem is sikerültek rosszul és egész tűrhető minőségűek (mind közép- mind emeltszinten). (Ellentétben mondjuk egy töri középpel, amit kemény 20 perc tanulással megírtam 98%-ra. Máig se tudom hol vesztettem egy pontot.)
-
Иван
őstag
Angol faszán megy, németül elbukdácsolok, orosz meg... Egy éve még alapinfókat tudtam venni/közölni.
Az állami nyelvoktatás meg kritikán aluli, de ezzel nem lepek meg senkit.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Értekezés arról, hogy mennyire (nem) beszélünk mi magyarok idegen nyelveket, és hogy ez miket vet fel.
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független ajándék
- új bontatlan MacBook Air M3 8GB 256GB SSD silver ezüst Apple magyar 1 év garancia
- szinte új 13 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD midnight éjfekete Apple 3 év garancia
- új bontatlan 13 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD sky blue égkék Apple 3 év garancia
- újszerű iPad Mini (6. generációs) 64GB Wi-Fi space gray asztroszürke tok
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest